Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

ASKERLERİ TAŞIYAN OTOBÜS KAZA YAPTI : 47 YARALI /EK (Görüntü Ekiyle Yeniden) VALİ İBRAHİM ŞAHİN, BİLGİ ALDISamsun'da askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu kaza yerine giden Vali İbrahim Şahin, ilk olarak olay yerinde yetkilikerden bilgi aldı.

ASKERLERİ TAŞIYAN OTOBÜS KAZA YAPTI : 47 YARALI /EK (Görüntü Ekiyle Yeniden)

VALİ İBRAHİM ŞAHİN, BİLGİ ALDI

Samsun'da askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu kaza yerine giden Vali İbrahim Şahin, ilk olarak olay yerinde yetkilikerden bilgi aldı. Daha sonra hastanelerde yaralı askerleri ziyaret eden Vali İbrahim Şahin, askerlere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak doktorlardan durumları hakkında bilgi aldı. Askerlerin durumu hakkında bilgi veren Vali Şahin, "Askerlerimiz hastanelerde tedavi altınına alındı. Yaralılardan 2 kişinin durumu ağır" dedi.

Görüntü dökümü

---------------

-Kaza yerinden detaylar

-Otobüsten detaylar

-Hastane'den detay

-Yaralı askerden detay

-Muhabir anonsu

(Süre: 04.10 DK) - (Boyut: 133,19 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Yaprak KOÇER/KAVAK(Samsun),

====================================================

GAZİANTEP'TE İŞADAMINA FETÖ TUTUKLAMASI

GAZİANTEP'te, inşaat firması sahibi olan ve polisin FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonunda gözaltına alınan Ediz K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen çarşamba günü Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik Bahçelievler Mahallesi'nde Ediz K.'ya ait inşaat şirketine operasyon düzenledi. Şirketteki dokümanlara el koyan polis, Ediz K.'yı da gözaltına aldı. Sorgulamasının ardından bugün adliyeye çıkarılan Ediz K. tutuklanırken, Emniyet Müdürlüğü'nden de konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: "15 Temmuz 2016 tarihinde devletimizin ve milletimizin varlığını, birliğini, halkımızın can ve mal güvenliğini, demokrasiyi hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak ilimizde yapılan mücadeleler kapsamında; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz ekipleri tarafından ilimizde bulunan 3 şirkete ve şirket yetkililerinin adreslerine düzenlenen operasyonda, şirket yetkilisi olduğu belirlenen E.K. isimli şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan E.K. isimli şüpheli şahıs, hakkında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte 09.06.2017 günü sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne teslim edildi."

Haber: GAZİANTEP,

==================================================

YAT İŞLETMECİSİ CİNAYETİ SANIKLARI HAKİM KARŞISINDA

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 6 yıldır birlikte yaşadığı belirlenen yat acentesi işletmecisi ve kaptanlık yapan 48 yaşındaki Hafize Müjde Özer'i tabancayla öldüren 57 yaşındaki B.K.'nin (Burkan Kunuk) müebbet hapis, cesedi ormanlık alana götürüp atmasına yardımcı olduğu ileri sürülen arkadaşı V.K.'nin (Veysel Kara) ise 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı.

Tutuklu sanık B.K., duruşmadaki ifadesinde kahvaltıda tartıştığı Özer'in kendisine ağır hakaretlerde bulunması üzerine çekmeceden aldığı tabancanın, korkutmak isterken bir anda ateş aldığını söyledi. V.K. ise jandarmadaki ifadesinin aksine suçlamayı kabul etmedi. Merkezi Marmaris'te bulunan Müjde Özer Yatçılık Limited Şirketi'nin Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi'nde yaşayan Yönetim Kurulu Başkanı Hafize Müjde Özer, geçen 17 Kasım'da ortadan kayboldu. Aynı zamanda yat kaptanı da olan Özer, 3 gün sonra Mumcular Mahallesi'nde çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda, başına poşet geçirilmiş ve brandaya sarılı olarak ölü bulundu. Alnından tek kurşunla tabancayla vurulup öldürüldüğü belirlenen Özer'in katil zanlısı olarak 6 yıldır birlikte yaşadığı belirlenen evli ve bir çocuk babası B.K. jandarma tarafından gözaltına alındı. Suçunu itiraf edip, Özer'i şaka yapmak isterken vurduğunu ileri süren B.K.'nın ifadesinden yola çıkan jandarma, cesedin ormanlık alana götürülüp, atılmasına yardımcı olduğu ileri sürülen arkadaşı 51 yaşındaki yat kaptanı V.K.'yi de gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen iki arkadaş tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerden B.K. hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis, V.K. hakkında ise suç delillerinin karartmaktan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. V.K., avukatlarının tutukluluğuna itirazı üzerine 4.5 ay sonra adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak tahliye edildi. İki sanık hakkında Bodrum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın, ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık B.K., tutuksuz yargılanan V.K., öldürülen Özer'in boşandığı eşinden olan ve kendi soyadını taşıdığı öğrenilen oğlu 24 yaşındaki Buğra Özer, kardeşi Güven Özer, diğer yakınları ve Marmaris'ten bir grup arkadaşı ile Özer Ailesi'nin avukatı Haydar Elgin ve sanık B.K.'nin avukatı Hasan Yüzbaşıoğlu katıldı.

TABANCAYLA KORKUTMAK İSTEMİŞ

Tutuklu yargılanan ve cezaevindeyken eşinden boşanan B.K. ifadesinde, 6 yıldır birlikte yaşadığı Özer ile olay günü kahvaltıda tartıştıklarını belirtip, "Bana, ağır hakaretler edince, çekmecedeki tabancayı alıp, 'bam bam' diye ses çıkartarak, korkutmak istedim. Ancak, nasıl olduysa, tabanca bir anda ateş aldı. Müjde'nin alnından ince bir kan süzüldü ve oturduğu yere yığılıp kaldı" dedi.

CİNAYETİN ARDINDAN MAÇ İZLEMEYE GİTMİŞ

B.K., ifadesine şöyle devam etti: "Müjde'nin ödüğünü anlayınca şurumu kaybettim. Arkadaşım V.K.'yi aradım, akşam üzeri buluştuk. Bodrum'da bir restorana gidip, Fenerbahçe-Galatasaray maçını izleyip, yemek yedik. Daha sonra eve döndüm. Sabaha kadar Müjde'nin cesedi başında bekledim. Yüzüne bakamıyordum. O nedenle yüzünü poşet ile örtmüş olabilirim. Olayda kullandığım tabancayı da Turgutreis Mahallesi'nde denize attım. Ertesi gün, cesedi denize atmak için tekne kiralamak istedim. Ancak kiralayamadım. Bunun üzerine cesedi, deniz yerine ormanlık alana atmaya karar verdim. Cesedi, brandaya sardıktan sonra tek başıma ormana götürüp, attım. Cesedi, attığım yere daha önce hiç gitmemiştim. Çok üzgün ve pişmanım. Sevdiğim kadını öldürmek gibi bir niyetim yoktu." Mahkeme başkanının jandarmadaki ifadesinde kendisine arkadaşı V.K.'nin yardım ettiğini söylediğini hatırlatıp, "İnsan hiç iyi arkadaşına iftira atar mı" deyip, çelişkili ifadeler verdiğini söylemesi üzerine B.K., 'Olaydan sonra şuurumu kaybetmiştim. Ne yaptığımı bilmiyordum" diye karşılık verdi. Tutuksuz sanık V.K. de jandarmadaki ifadesinin aksine B.K.'nin evine gitmediğini ve cesedi atması için yardım etmediğini ileri sürerek, çelişkili ifadeler verdi. Duruşmada, öldürülen Özer'in oğlu Buğra Özer, kardeşi Güven Özer ve tutuklu sanık B.K.'nin iki arkadaşı da tanık olarak dinlendi. Buğra Özer, annesinin bir gün bile kendilerine haber vermeden bir yere gitmediğini belirtip, "Olay tarihinde ortadan kaybolunca B.K.'yi arayıp, 'Annem sizinleydi, nerede' diye sordum. 'Görmedim. Görürseniz bana da haber verin' dedi. Kendisinden şikayetçiyim" diye konuştu. Diğer tanıklarda B.K.'nin sık sık tartıştıkları Özer'e sürekli şiddet uyguladığını söyledi. Mahkeme, ifadelerin alınmasının ardından sanık B.K.'nin otomobilinin ormanlık alana giderken geçtiği yollardaki MOBESE kayıtları ve yaşadığı sitenin güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesine, B.K.'nın nın boşandığı eşi Didem Birbağ'ın tanık olarak dinlenmesine, tutukbuz sanık V.K.'nin yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartının devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

-Öldürülen Hafize Müjde Özer'in fotoğrafı

-Tutuklu sanık B.K.'nin jandarmalar tarafından adliyeye getirilmesi

-B.K.'nın avukatı Hasan Yüzbaşıoğlu ile röp.

-Öldürülen Hafize Müjde Özer'in yakınlarının adliyeden ayrılırken görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

===================================================

ADIYAMAN'DA PARK KAVGASI: 1 YARALI, 3 GÖZALTI

ADIYAMAN'da, iki grup arasında otomobil park yeri nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi yaralandı, 3 kişi gözaltına alındı.

Kavga, Hocaömer Mahallesi'nde meydana geldi. Sadin Bulut 02 AF 219 plakalı otomobilini belediyeye ait otoparka bırakmak istedi. Ancak, alana park için izin vermeyen güvenlik görevlileri ile Bulut arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında Sadin Bulut, bir güvenlik görevlisi tarafından başına sert cisimle vurularak yaralandı. Çevredekilerin araya girmesiyle sonlandırılan kavgada yaralanan Bulut, çağırılan ambulansla hastaneye götürüldü. Polis ekipleri de kavgaya karıştığı saptanan 3 özel güvenlik görevlisini gözaltına alarak soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri ve yaralı

Polislerin önlem alması

Yaralının ambulansa bindirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 20 MB

===================================================

KEÇİYE ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ 4 KİŞİ YARALANDI (ÖZEL)

ŞANLIURFA'da, yola aniden çıkan keçiye çarpınca kontrolden çıkarak devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Şanlıurfa-Mardin karayolunun 20'inci kilometresinde meydana geldi. Viranşehir'e giden H.S. yönetimindeki 34 BHJ 55 plakalı otomobilin önüne Çamlıdere Mahallesi yakınlarında aniden keçi çıktı. Bunun üzerine manevra yapan sürücü keçiye çarptı ve ardından kontrolünü kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarparak devrildi. Keçinin telef olduğu kazada otomobilde bulunan 4 yaralı, çağırılan ambulanslarla hastanelere götürüldü. Tedavisine başlanan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Kaza yapan otomobil

Çekiciyle yol kenarından kaldırılan otomobil

Yol kenarında telef olan keçi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 314MB

==================================================

ÖĞRETMENLER, EĞİTİM YILINI DEĞERLENDİRDİ

ÖĞRETMENLERDEN BAKANLIĞA ZAYIF NOT

İZMİR'de Eğitim Sen şubeleri, eğitim yılı sonunda değerlendirmelerini basını açıklamasıyla duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı için karne de hazırlayan eğitimciler, icraat ve uygulamalara zayıf not verdi.

Eğitim Sen'e bağlı şubeler, yılsonu için ortak değerlendirmede bulunup basın açıklaması yaptı. Sendika adına Özgür Bozdoğan'ın yaptığı açıklamada, "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülke çapında olduğu gibi eğitim ve yükseköğretim alanına yönelik adeta bir sivil darbe yaşanmış, eğitim politikalarından, sendikal faaliyetlerimize, özlük ve mesleki sorunlarımızdan iş güvencemize kadar geniş bir alanda ciddi tahribatlar yaşanmıştır. OHAL sürecinde yaşanan kitlesel ihraçlar ve açığa almalar nedeniyle, 1.5 milyonu aşkın öğrenci öğretmensiz bırakılmış, bazı bölgelerde ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılmıştır. Eğitim ve öğretimde ihraç edilen öğretmen, akademisyen ve idari personel sayısı toplamda 39 bin 640'tırö dedi. Eğitimin sorunlarına yönelik çözümsüzlük politikalarının ısrarla sürdürüldüğünü söyleyen Özgür Bozdoğan, "Eğitimde yaşanan ve yapısal hale gelen sorunlar, her ne kadar görmezden gelinmeye ve baskılamaya çalışılsa da, eğitim sorunu halkın en temel gündemini oluşturmayı sürdürmektedir. Siyasi kadrolaşmanın arttığı, eğitimde farklı dil ve kimliklerin dışlandığı, eğitimin zaten sorunlu olan niteliğinin daha da kötüleştiği bir eğitim sisteminin sağlıklı nesiller yetiştirmesinin mümkün olmadığı açıktırö dedi.

BAKANLIĞA KARNE VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı için karne de hazırlayan eğitimciler, icraat ve uygulamalara zayıf not verdi. Öğretmenlerin değerlendirmelerine göre bakanlık, "demokrasi ve İnsan hakları, Laiklik ve bilim uygulamaları, toplumsal cinsiyet eğitimi, spor ve sanat eğitimi, sosyal adalet ve dayanışma, çevre ve doğaya saygıö başarısız bulundu. Buna karşılık "Ayrımcılık, eğitimde kadrolaşma hareketleri, fırsat eşitsizliği, eğitimde dinselleşme, iş güvencesizliğinin yaygınlaştırılması, kamusal eğitim tasfiyesiö pekiyi not aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Basın açıklamasından görüntü.

Katılanlardan görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

=====================================================

KADIN İTFAİYECİLER YANGINDAN DEĞİL, İŞSİZ KALMAKTAN KORKUYOR

KOCAELİ Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü'nü hem okul hem de bölüm birincisi olarak bitiren Ayşenur Dinçel, 2010 yılından itibaren kadro açılmadığını ve bu konuda kadın itfaiyeciler olarak destek beklediklerini söyledi.

Kocaeli Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencileri bugün Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan törenle mezun oldu.  İtfaiyecilik Bölümü öğrencisi Ayşenur Dinçel hem bölüm, hem de okul incisi oldu. Ayşenur Dinçel, kadın itfaiyeciler için 2010 yılından beri kadro açılmadığını, erkek itfaiyecilerin kadın itfaiyecilere göre daha avantajlı olduğunu belirterek, "Ben 6 yıldır bu mesleğin içerisindeyim. Kocaeli Atatürk Endüstri Meslek Lisesi İtfaiyecilik Bölümünden birincilikle mezun oldum. Şu anda da Kocaeli Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü'nü de hem okul birincisi hem de bölüm birincisi olarak bitiriyorum. Bu mesleği çok seviyorum ve 6 yıldır bu mesleğe adadım kendimi. Kadın itfaiyeciler olarak destek bekliyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan ve eşi Emine Erdoğan'dan bu konuda bir kadın olarak destek bekliyoruz. 2010 yılından beri alım yapılmıyor  neredeyse ve bu konuda çok muzdaripiz. Özel sektöre başvurduğumuz zaman erkekler daha avantajlı bizlere göre. Biz biraz daha geride kalıyoruz. Bu konuda destek bekliyoruz. Kadın itfaiyeciler için kadro açılmasını istiyoruz. Birçok itfaiyecilik okulu mezunu arkadaşım var. Onlar da aynı dertten yana muzdaripler. Biz kadın itfaiyeciler olarak destek bekliyoruz" dedi.

Kocaeli Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü Müdür Yardımcısı Mehmet Hanifi Ateş devlet kurumu olarak kadın itfaiyeci alan tek kurumun havaalanları olduğunu ifade ederek, "Son yıllarda itfaiyeci alımlarıyla ilgili sıkıntılar var. Belediyeler artık hizmet alımı altında böyle bir yöntemle itfaiyeci almaya başladılar. Dolayısıyla hiçbir itfaiyecimiz artık devlet memuru olamıyor. Şu anda devlet memuru olarak alan bir tek kurum var o da devlet havaalanları. Yani havaalanı itfaiyesi olarak alıyorlar. Düne kadar orada da kadın itfaiyeci alınmıyordu. Fakat bayan öğrencilerimiz mahkemeye verdiler ve mahkemeyi kazandılar. Orada 24 yaş sınırı vardı.  O da mahkeme kararıyla kaldırıldı. Şu anda mezun olan bayan öğrencilerimiz rahatlıkla oraya müracaat edebilirler. Ama KPSS'den biraz yüksek puan almaları gerekiyor. Bir de Türkiye'nin birçok yerine havaalanları açılmaya başladığı için iş anlamında daha çok kaynak bulabiliyorlar" diye konuştu. KPSS'de de kadro açılmadığı için tercih yapamadıklarını belirten Kocaeli Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencisi Sevde Çalık ise şöyle konuştu: "Biz KPSS ortaöğretimden de sınava girdik, ancak kadro açılmadı ve biz tercih yapamadık,  atanamadık.  Üniversitesini okuyoruz. Atanabilmek için bu yolda da şansımızı denemek istiyoruz ama yine kadro açılmıyor. Özel sektörde erkekler daha şanslı olduğu için onlarda alım daha yüksek. Biz de bu konuda destek istiyoruz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Okul birincisi Ayşenur Dinçel ile röp

-Müdür Yardımcısı Mehmet Hanifi Ateş röp

-Öğrenci Sevda Çalık ile röp

Haber: Çağla DAŞCI-Alişan KOYUNCU / İZMİT(Kocaeli),

=================================================

PAZARCILAR ODASI'NDAN ÇOCUKLARA ERKEN BAYRAMI YAŞATTI

BALIKESİR'in Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası, ihtiyaç sahibi 300 çocuğa bayramlık aldı.

Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası, Elmas Özmen başkanlığında bu yıl çocuklara erken bayram yaşattı. İkinci Başkan Murat Eygin ile Ali Gök, Mustafa Özkuru, Ali Bilen Aydoğdu, Kemal Köse, Hasan Kunduzcu, Uğur Çaycılar, Akın Çakır, Süleyman Sürücüoğlu'ndan oluşan oda yönetimi, esnaf ve vatandaşlarla diyaloga geçti ve imece usulü topladığı parayla ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi 300 çocuğa kıyafet ve ayakkabı aldı.  Bayramlıkları çocuklara vermek için karne gününü seçen oda yönetimi, kurum binası önünde semt pazarının kurulduğu alanda etkinlik düzenledi. 'Bir çocukta sen giydir, çocuklar bayram etsin' adını verdikleri etkinlikte oda yönetimi, 300 çocuğa kıyafet hediye ederken; diğer çocukları da unutmadı. Etkinliğe katılan çocuklara, Anıtkabir Komutanlığı'nın hazırladığı 'O benim kahramanım' adlı kitap, dondurma, meyve, pamuk helva mısır, rüzgar gülü dağıtıldı. Polyanna çocuk yuvasının bale-dans gösterisi ile Öğretmen Huriye Kara yönetimindeki ekibin halk oyunları gösterisinin yanı sıra Barış Manço'nun şarkıları ile bayram havasında gerçekleşti. Etkinliğe Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, ilçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Uslu da katıldı.

Etkinlikte düzenlenen çekilişte çocuklara 10 futbol, 5 voleybol ve 5 basketbol topu, 3 kaykay, 1 bisiklet, 5 milli forma, 5 kol saati hediye edildi.

Oda Başkanı Elmas Özmen, "Biz bu yola ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürmek ve hepsine birer karne hediyesi verebilmek amacıyla çıktık. Rahmetle andığımız Barış Manço'nun şarkılarıyla coşturduk, geleneksel bayram şenlikleriyle süsledik. Ama en güzeli Anıtkabir Komutanlığı'nın bu anlamlı etkinlikte kakımız olsun diyerek yolladığı kitaplar oldu. Çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Bu etkinliği gelecek yıllarda da yapmayı düşünüyor ve şimdiden bayramlarını kutluyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Etkinlikten görüntü

Hediyelerin çocuklara verilmesinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir),

=====================================================

GAZİANTEP'TE ÖĞRENCİLER OKULLARINI LADI (ÖZEL)

GAZİANTEP Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen 'Benim Okulum' fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi. Yarışma kapsamında seçilen fotoğraflar ise, sergilendi.

Sanko Park AVM fuaye alanında düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Tiryakioğlu, Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu Başkanı İsmail Akgedik, yarışmaya katılan öğrenciler ve velileri katıldı. Törende konuşan İsmail Akgedik, yarışmanın önemine değinerek, "Biz bu yarışmayı öğrencilerimiz in sadece akademik alanda değil sosyal alanda da kendilerini geliştirmeleri için düzenledik. Öğrencilerimiz kendi okullarında çektikleri fotoğraflarla yarışmaya katıldı. Yarışmamız büyük ilgi gördü. Üniversitelerimizden hocalarımız juri üyeliği yaparak fotoğrafları değerlendirdi. İlk 4 fotoğrafa ödül verdik ilk 30 fotoğraf ise sergilenmeye değer bulundu ve bugün burada sergiliyoruz. Yarışmamıza 45 okuldan 198 fotoğraf geldi. Hepsi birbirinden güzel fotoğraflardı. Yararlı bir proje olduğunu düşünüyoruz ve bundan sonra bu tür etkinlikleri devam ettirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrencilerin çektikleri fotoğraflardan oluşan serginin açılışı yapıldı. Daha sonra ise derece giren öğrencilere ödülleri verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Serginin açılışı

Sergide yer alan fotoğraflar

Dereceye girenlere ödül verilmesi

İsmail Akgedik'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 268 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Üniversitesi İbrahim Şahin Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title