Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Bakan Elvan: Şehitlerimizin hatıraları bizim yol haritamızdır (2)'TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİNİ İSTEMİYORLAR'Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'deki programı kapsamında partisinin il başkanlığını ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Elvan: Şehitlerimizin hatıraları bizim yol haritamızdır (2)

'TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİNİ İSTEMİYORLAR'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'deki programı kapsamında partisinin il başkanlığını ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Elvan, referandum için tüm partililerin gece gündüz demeden çalışmasını istedi.

Türkiye'nin hız kesmeden yoluna devam ettiğini ifade eden Elvan, "Birilerinin neden rahatsızlık duyduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin gelişmesini, güçlenmesini, ayak bağlarından kurtulmaya çalışmasını istemiyorlar. Türkiye üzerinde emelleri olan küresel çevreler, dün de istemiyorlardı, bugün de istemiyorlar, yarın da istemeyecekler. Biz onların ne istediklerine, ne istemediklerine bakmıyoruz. Biz milletimizin birliğinden dirliğinden, huzurundan hiçbir şekilde taviz vermeden insanlığı yaşatmak amacıyla demokrasiden taviz vermeden, milli iradeden taviz vermeden, bir bir projeleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Kiminde kuyruk acısı, kiminde karın ağrısı kiminde de haset var. Nedense Türkiye'nin güçlenmesine karşı olanlar bu hazımsızlığı bu kuyruk acısını yaşayanlar" dedi.

MHP İL BAŞKANLIĞI'NI ZİYARET ETTİ

Bakan Elvan, buradaki ziyaretinin ardından merkez Akdeniz İlçesi Kuvayi Milliye Caddesi'nde bulunan Metropol İş Merkezi'ndeki MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada MHP İl Başkanı Atsız Afşin Yılmaz ve partililer tarafından karşılanan Bakan Elvan, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğine söyledi. MHP İl Başkanı Yılmaz da, ziyaret nedeni ile Elvan'a teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan AK Parti İl binasında konuşması

Vatandaşlar dinlerken

Bakan MHP İL Başkanlığının ziyaret etmesi

Bakan, esnafları gezerken

Bakan esnafla konuşurken

Esnaf sorunlarını anlatırken

Bakan bir esnafın dükkanın içerisinde bulunan (Abbas) adlı Kekliği eline alıp severken

Bakan kaldırımda küçük çocuklarla konuşup onlara hediye verirken

Bakan muzcu ile sohbet ederken

Bakan muz satın alıp vatandaşlara dağıtırken

Bakan esnafla konuşurken

Bakan esnaf dükkanında otururken

Genel ve detaylar

Haber: Mustafa ERCAN - Kamera: Mustafa İNSAN /MERSİN

=============================================

Canikli: Baykal ve CHP defalarca özür dilemeli (3)

YEDİ DÜVELE KARŞI SAVAŞIYORUZ

Amasya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün organize ettiği şehit yakınları, gaziler ve işadamlarının katıldığı yemekte konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Bu milletin en büyük özelliklerinden bir tanesi özgürce yaşamak için, özgürlüğüne yöneltilen, istiklaline yöneltilen bir tehlike söz konusu olduğunda bedeli ne olursa olsun, maliyeti ne olursa olsun o bedeli ödeyerek bu milletin bu topraklarda özgürce yaşamasıdırö dedi.

Başbakan Yardımcısı Canikli, "Esasında şu günlerde şu dönemlerde de maalesef içeriden ve dışarıdan bu milletin özgürlüğünü, bütünlüğünü tehdit eden çok ciddi saldırılarla karşı karşıyayız. Açıkça topraklarımızın bir bölümünü istiyorlar, gizlemiyorlar, saklamıyorlar. Belli bir dönem gizli gizli yürüttüler bunu ama bugün geldiğimiz nokta itibariyle topraklarımızın bir bölümünü, şimdilik bir bölümünü bizden ahlaksızca, fütursuzca istiyorlar. Yedi düvele karşı savaşıyoruz. Dünya'nın en kanlı 3 tane terör örgütüyle aynı anda mücadele ediyoruz. Bölücü terör örgütü, Fethullahçı terör örgütü ve DEAŞ, tabi DEAŞ'la da samimi olarak mücadele eden tek ülke biziz, aynı anda Dünya'nın en kanlı terör örgütleri ile ölüm kalım savaşı veriyoruzö diyerek şöyle konuştu :

"Şimdi derecelendirme kuruluşlarından bir tanesi daha yeni Türkiye'nin görünümünü doğaldan negatife çevirmiş, hiçbir etkisi olmadı. Artık uluslararası derecelendirme kuruluşlarının da iplikleri pazara döküldü. Suçüstü yakalandılar. Bu olaylar nedeniyle daha öncede bazı ülkelerde benzer çalışmalar oldu. Benzer projeleri hayata geçirdiler. Hepsinde de başarılı oldular, sonuç aldılar. Ekonomilerini sıkıntıya soktular. İlk defa Türkiye'ye yönelik saldırılarında istediklerini elde edemediler."

Düzenlenen yemeğe AK Parti Grup Başkanvekili ve Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Amasya Valisi Salih Işık, Tugay Komutanı Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Emniyet Müdürü Fahri Bulut, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve işadamları katıldı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli düzenlenen yemek programının ardından Merzifon Havalimanı'ndan uçakla Ankara'ya gitti.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Salondan detay

Nurettin Canikli'nin konuşması

Detaylar

Haber-Kamera : Sinan HARMANCI -AMASYA-DHA

=====================================================

Bozdağ: Sanırsınız ki, 16 Nisan'da Almanya'da hükümet sistemi oylanacak (3) (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

"KILIÇDAROĞLU GİZLİ EVETÇİ"

Sabah saatlerinde başladığı Bursa programına Gürsu ilçesinde devam eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, nokta mitingiyle vatandaşlara seslendi. Yeni anayasayı halka anlatan Bozdağ, referandumda 'Hayır' diyecek olan CHP'yi eleştirdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gizli evetçi olduğunu iddia eden Bozdağ, "Bu Kılıçdaroğlu 'gizli evet'çi ama haberi yok adamların.ö İfadelerini kullandı

Gürsu Belediye Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu referandumda oylaması yapılacak olan yeni anayasa üzerinden eleştirdi. Bakan Bozdağ, "Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki, 'Başbakan ayrı Cumhurbaşkanı ayrı olursa kavga çıkar.' Kafası karışık. Bu sistemde Başbakanlık ile Cumhurbaşkanlığını birleştiriyoruz. Kavga çıkmasın diye biz bunu getiriyoruz. Bu Kılıçdaroğlu 'gizli evet'çi ama haberi yok adamların. Emin olun biz onun dediği sakıncalar olmasın diye bunu getiriyoruz. Kılıçdaroğlu, eğer çift başlılık çok iyi bir şey ise CHP'nin başına eş bir genel başkan seçin, gül gibi ikiniz beraber partiyi yönetinö dedi.

Almanya'da bugün bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının düzenlediği mitingle ilgili de konuşan Bozdağ, "Almanya'da PKK terör örgütü Almanya polisinin aldığı güvenlik tedbirleri altında gösteri yaptı. Türkiye'deki referandumda 'hayır' çıksın diye Almanya'nın himayesinde nasıl bir gösteri, nasıl bir toplantı yaptığını hep beraber gördükö şeklinde konuştu. Bozdağ, Gürsu'daki konuşmasının ardından Kestel ilçesine geçerek burada da nokta mitingi düzenledi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Faruk KAHRAMAN / BURSA,

=============================================================

Bakan Çavuşoğlu: Hayır diyenlerin linç edilmemesi gerekiyor

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'hayır' diyen hiç kimseye negatif üslup kullanmanın doğru olmadığını belirterek, "Saygısızlık olur. 'Evet' diyeceğini söyleyenler linç ediliyor, hakaretler, küfürler, sanatçılar, Arda Turan vs vs. Ama bu çok yanlış. 'Hayır' diyenlerin de linç edilmemesi gerekiyorö dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu'nun (TÜGİK) Antalya'nın Belek turizm bölgesindeki Titanic Deluxe Hotel'de düzenlenen genel kuruluna katıldı. AB'nin 12 Eylül sonrası tekrar vize uygulamaya başladığını dile getiren Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "Vizeyi de vatandaşlarımıza bir an önce kaldırması lazım. AB ile uzaktan yakından ilgisi olmayan birçok ülkenin vatandaşlarına serbest vizeyi sağladılar. En son Gürcistan'a da sağladılar ki bizim komşumuzdur. Adeta pasaportsuz karşılıklı kimlikle seyahatlerimizi yapabildiğimiz bir ülkedir. Bunda bir mahsur yok ama Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin bunu hak ettiğini AB'nin de anlaması lazım. Ama biz yine dünyanın değişik bölgelerinde vizesiz seyahati sağlama için çalışıyoruz" dedi.

'HAYIR DİYENLERİN DE LİNÇ EDİLMEMESİ GEREKİYOR'

'Hayır' diyen hiç kimseye negatif bir üslup kullanmanın doğru olmadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Saygısızlık olur. 'Evet' diyeceğini söyleyenler linç ediliyor, hakaretler, küfürler, sanatçılar, Arda Turan vs vs. Ama bu çok yanlış. 'Hayır' diyenlerin de linç edilmemesi gerekiyor. Fakat kimin 'hayır' için yurtdışında çalıştığını herkes çok iyi biliyor. PKK'nın, FETÖ'nün ve diğer hainlerin de neden 'hayır' için çalıştığını bu millet çok iyi değerlendiriyor. ve bunlar herhalde Türkiye'yi çok sevdiğinden değilö diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu'na konuşmasının ardından TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral tarafından plaket takdim edildi. Bakan Çavuşoğlu da Güral'a üzerinde lale figürü bulunan seramik hediye ederken, "En güzel lale bizdeki laleö diye espri yaptı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun salona girişi

-Protokolün görüntüsü

-Salondan görüntü

-Bakan Mevlüt çavuşoğlu'nun konuşması

-Bakan Çavuşoğlu'na plaket verilmesi

HABER: Mehmet ÇINAR-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

==========================================================

Kaynak: Şehit Mehmet Şahin 14 askerin hayatını kurtardı (2)

ETSO'YU ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde Ak Parti seçim koordinasyon merkezinin açılışı gerçekleştirdikten sonra Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ziyaret etti. Oda Başkanı Mustafa Paksoy ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Kaynak, konferans salonunda 'Yeni Anayasa' konulu konferansa katıldı.

'SİSTEMİ ERDOĞAN'IN ALEYHİNE DEĞİŞTİRİYORUZ'

Burada işadamlarına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlatan Kaynak, yeni sistemle Türkiye'nin sorumluluk sahibi bir cumhurbaşkanının olacağını söyledi. Kaynak, şunları söyledi:

"Bu ülkenin çiftçisi, Kahramanmaraş'ın Trabzon Caddesi'nde, Elbistan'da, Kırşehir'de, Konya'da traktörlerle protesto eylemi yaptı. Neden, çok yetkisi olan ama hiçbir sorumluluğu olmayan bir cumhurbaşkanı, kendisini seçen iradeye sonunun ne olacağını hesap etmeden bir anayasa kitapçığı fırlattığı için. Fırlatır, çünkü millete dönüp hesap vermeyecek. Çünkü hiçbir sorumluluğu yok, ama yetkisi çok. Eğer biz bu sistemi Recep Tayyip Erdoğan için değiştiriyorsak bilesiniz ki; bir hukukçu olarak söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan'ın aleyhine değiştiriyoruz. 15-20 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikteyken Sayın Cumhurbaşkanım siz, niye yargı üzerindeki yetkilerinizi azaltıyorsunuz?' dedim, 'Azalıyor mu?' dedi. 'Evet, azalıyor' dedim. Hepimiz hayatımızda bir mahkeme kararı görmüşüzdür, en azından mirasçılık belgesi almışızdır. Ne yazar o kararın üzerinde? Türk Milleti adına karar veren Elbistan Asliye Hukuk Mahkemesi. Siz, babanız, dedeniz, ecdadınız şimdiye kadar hangi hakime, yargının hangi organına yetki verdiniz? Yetki vermediğiniz için hesap da soramıyorsunuz? Şimdi gelen sistem o yargıyı yönetecek Hakim Savcılar Kurulu'nu sizin seçtiklerinizin doğrudan belirlemesidir."

'CUMHURİYETLE SORUNU OLANIN AKLINA ŞAŞARIM'

Cumhuriyetin milletin büyük fedakarlığı sonucu kazanılan Kurtuluş Savaşı'ndan sonra kurulduğunu ifade eden Kaynak, "İşte o Kurtuluş Savaşı ile kurulan, bizim ecdadımızın kurduğu cumhuriyet bizim cumhuriyetimizdir. Bizim cumhuriyetle sorunumuz yok. Cumhuriyetle sorunu olanın da akılına şaşarım ben zaten. Cumhuriyetin temel değerleri bizim değerlerimizdir. Cumhuriyetin temel değerlerini yaşatan biziz. Sosyal devleti hayata geçiren biziz. Çocuklarımızın okullar açıldığında, sıralarında kitaplarını bulunduran biziz. Fakirlerimizin sobasına kömürü götüren, tencerelerine AŞ götüren biziz. Cumhuriyetle sorunumuz olabilir mi?"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kaynak'ın konuşması

Paksoy'un Kaynak'a kilim vermesi

Paksoy'un Ünal'a kilim vermesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==========================================================

CHP'li Baykal: "Evet çıkarsa ortalık karışır"

MANİSA'da CHP'nin düzenlediği 'hayır' mitingine katılan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Manisalılara seslendi. Baykal, "Korku yaratmaya çalışıyorlar. İşte 'hayır çıkarsa ortalık karışır, kargaşa olur' falan. Ben tam tersini söylüyorum. Evet çıkarsa ortalık karışır" dedi.

CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Manisa'daki hayır mitinginde Manisalılarla buluştu. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki mitinge katılan Manisalılar ellerinde Türk bayrakları ile Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa Milletvekilleri Tur Yıldız Biçer, Mazlum Nurlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu coşkuyla karşıladı. Mitinge gelen vatandaşlar ellerinde 'hayır' yazılı pankartları taşıdı ve İzmir Marşı'nı söyledi.

"KİTAPTA DA YERİ YOK"

Mitingde konuşan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 16 Nisan'daki Anayasa referandumunda Manisalılardan 'hayır' oyu istedi. Kalabalığa seslenen Baykal, çözüm süreci ve FETÖ darbesi üzerinden AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Baykal, "Böyle bir anayasa dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Hiçbirinin anayasası böyle değil. Kitapta yeri var mı bu anayasanın? Kitapta da yeri yok. Yani kitaptan Anayasa kitabını anlıyorsan aç, başka kitabı anlıyorsan onu da aç. Var mı böyle bir olay? Yok, Bu tek adamın anayasasıdır. Bunu biz söyledikçe Cumhurbaşkanı kızıyor. Buna Meclis Anayasası diyemeyiz. Kimse ona ne yapıyorsun diyemez. Böyle bir şey yok. Bakanlar Kurulu ve Başbakan kalkıyor. Gel diyor bakan oluyor, git diyor bakan olmaktan çıkıyor. Senin bir hesabın var da Allah'ın da bir hesabı var. Bunlar çok riskli işler. Milletten egemenliği alacaksın başkana vereceksin. Olmaz, olmamalı. İnsan beşer şaşar. Hatasız kul olmaz demiş Orhan baba. Böyle bu işler hata olur" dedi.

"ORTADOĞU MAHALLİ LİGİNE DÜŞERİZ"

Yeni anayasayı frensiz arabaya benzeten Baykal, "Fren de yok, stepnesi de yok arabanın. Lastik patladı mı bitti. Anayasalar medeniyet tercihidir. Medeniyet anlayışını ne olmak istediğini söylersin. 1921'den bu yana milletin egemenliği lafı bizi uçurdu. Türkiye dünya liginde oynayan bir ülke haline geldi. Herkes hayranlıkla baktı. Bu anayasa çıkarsa biz dünya liginden bölgesel lige düşeceğiz. Dünyada bir dünya ligi var, insan haklarının güvencede olduğu ülkeler, iş başındakinin dediğim dedik çaldığım düdük diyemediği ülkeler. Onlar birinci lig, biz onların içindeydik. Şunu söyleyeyim bu çıkarsa biz Ortadoğu mahalli ligine düşeriz. Biz dünya liginde oynamak istiyoruz. Bir arkadaş diyor ki 80 milyona sen bir kenara çekildi. Senin her dediğin olmasın arkadaş. 80 milyonun dediği olsun" diye konuştu.

"BİLMİYORSAN ÇEKİL KENARA"

15 yılda AK Parti iktidarının başarılı olmadığını, PKK terörünü sonlandırmak için başlatılan çözüm sürecinin başarısızlığını ve FETÖ 15 Temmuz darbesinin yaşanmasından dolayı AK Parti'yi eleştiren Baykal, "Bir karar aldırtıyorsun, aaa bilemedim. ya sen bilemedim demek için mi oradasın? Bil arkadaş bil. Bilmiyorsan çekil kenara bilen gelsin" dedi.

OYUNU AÇIKLAYAN BÜROKRATLARA ELEŞTİRİ

Baykal, konuşmasında anayasa referandumunda bazı kaymakamların, savcıların ve idarecilerin 'evet' oyu vereceğine yönelik açıklamalarına sert çıktı. Baykal, "Şimdi bir kampanya yapıyorlar, rektör çıkıyor 'ben evet oyu vereceğim' diyor. Rektör bey sana soran mı oldu? Nereden çıktı. Evet dersin, hayır dersin. Ne bu telaş, ne bu acele. Neyin peşindesin sen? Kaymakam çıkıyor 'ben evet vereceğim' diyor. Kime müracaat yapıyorsun? Rektör için evet diyeceğini peşin peşin açıklamak beni YÖK'e al demek mi? Benim memleketten Antalya'dan bir savcı çıktı. 'Ben evet vereceğim'. Bir sen eksiktin savcı bey. Savcısı, kaymakamı, rektörü evet diyor, Cumhurbaşkanı, Başbakanı, bürokrasi evet diyor. Millet hayır diyor. Yürek işi hayır demek" diye konuştu.

"TÜRKİYE ALLAK BULLAK OLACAK"

Hayır oyu verenlerin terörist olduğuna dair açıklamalara da sert tepki gösteren Baykal, "Hayır çıkarsa ne olacak, millet devletin önüne gidip diz mi çökecek? Eğer 16 Nisan'da milletimiz hayırı dalgalandırırsa bu evet diyeceğini açıklayan kaymakamlar, rektörler, savcılar var ya hepsi tıpış tıpış milletin önüne gelecek ve milletin önünde diz çökecek. Korku yaratmaya çalışıyorlar. İşte 'hayır çıkarsa ortalık karışır, kargaşa olur' falan. Ben tam tersini söylüyorum. Evet çıkarsa ortalık karışır. Niye karışır biliyor musunuz? 7 bin tane kanun çıkacak. Anayasa değişikliği, tüzük, kanun değişikliği, Türkiye allak bullak olacak. Kimse yarınından emin olamayacak. Evet çıkarsa herkesin fark etmediğin Cumhurbaşkanı'na verilen yetkilerden birisi eyalet kurma yetkisi. Eyalet kurma yetkisi bu anayasa ile Cumhurbaşkanı'na veriliyor. 18 madde üzerinden sadece 60-70 tane torba madde değişiyor. Onların bir kısmı önemsiz. Ama içlerinde gizlenmiş maddeler var. Eyalet kurma yetkisi sadece meclisin tekelinde olmaktan çıkıyor, Cumhurbaşkanı'nın yetkisi içine giriyor. Evet diyenler Cumhurbaşkanı'nın eline eyalet anahtarı verecek" dedi. Baykal konuşmasının ardından kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Miting alanından görüntü

Vatandaşların halay çekmesinden görüntü

Deniz Baykal'ın konuşması

Deniz Baykal'ın alandan ayrılışı

Haber-Kamera: Nermin UÇTU - Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

==========================================================

Kadın futbol takımının minibüsü kaza yaptı: 1 ölü, 17 yaralı (2)

DİCLE HAYATINI KAYBETTİ

Ağrı Birlikspor kadın futbol takımını taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu ağır yaralanan futbolculardan Dicle Aslan, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Kazada yaralanan 13'ü futbolcu, 17 kişinin tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

Haber: Semih YARDIMCI / AĞRI,

==========================================================

Kilis'te ev yangınında 5 kişi dumandan etkilendi

KİLİS'te, iki katlı evin alt katında çıkan yangında dumandan etkilenen 5 kişi hastanede tedaviye alındı.

Atatürk Mahallesi'ndeki Murat Koludönmez'e ait iki katlı evin alt katında akşam saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale etti. Ekipler, AFAD ekibinin de yardımıyla evde bulunan Murat, İbrahim Halil, Merve, Berat Can ve Nazlı Koludönmez'i tahliye etti. Yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Dumandan etkilenen 5 kişilik aile, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste oksijen tedavisi uygulanan aile bireylerinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Maddi zarara neden olan yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Evdeki yangın

Ekiplerin müdahalesi

Dumandan etkilenenler

Sağlık görevlileri

Ambulanslar

İtfaiyenin çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

==========================================================

Kilis'e getirilen Suriyeli 2 yaralıya KBRN kontrolü

SURİYE'nin El Bab bölgesinden Kilis'e getirilen Suriyeli 2 yaralı, Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer (KBRN) kontrolünden geçirildikten sonra hastanede tedaviye alındı.

İç savaşın yaşandığı Suriye'nin El Bab bölgesinde yaralanan Suriyeli 2 kişi, özel kıyafetli ekipler tarafından sınır hattından alınarak ambulansla Kilis'e getirildi. Yaralılar, Kilis Devlet Hastanesi'nde ölçüm yapıp, KBRN kontrolünden geçirildikten sonra hastanede tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

KBRN levhası

Ambulansın gelişi

Özel kıyafet uzmanlar

Suriyelilerin götürülmesi

Ambulansın gidişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

==========================================================

Foça'da askeri gemiler Çanakkale Şehitleri'ni andı

İZMİR'in Foça İlçesi'nde, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü dolayısıyla Foça Deniz Üssü ve üste konuşlu gemiler halkın ziyaretine açıldı. Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadelenin kahramanları Amfibi Deniz Piyadeleri'nin yetiştiği üsteki şehitlik ve müzeler gezildikten sonra iki savaş gemisi vatandaşları da alarak İzmir Körfezi'nde iki saatlik seyre çıktı.

Foça Deniz Üssü Komutanlığı, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü dolayısıyla bugün gaziler, şehit ve gazi yakınları, personel aileleri ile vatandaşları Kıbrıs Barış Harekatı ve Terörle Mücadele müzelerini gezdirdikten sonra TCG Kalkan Hücumbotu, TCG Bafra ve TCG Bodrum korvetleri vatandaşların ziyaretine açtı. Limanda konuşlu Çıkarma Gemileri'nde gösteri maksatlı olarak indirme bindirme harekatı gerçekleştirildi. Deniz üssündeki ziyaret ve gösterilerden sonra aralarında Foça Kaymakamı Ali Çetin'in de bulunduğu heyet; gaziler, şehit ve gazi yakınları ile personel aileleri, Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Özden Yağcıoğlu'nun komutasındaki TCG Bodrum ve TCG Bafra korvetleri ile denize açıldı. İzmir Körfezi'nde iki saatlik seyir icra eden gemiler saat 17.00 sıralarında Foça Deniz Üssü'ne döndü.

Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Özden Yağcıoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci Yıldönümü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gemilerinin çeşitli limanlardan seyir faaliyeti icra ettiğini, kendilerinin de bu faaliyetlere Foça'daki gemilerle katıldıklarını söyleyen Tuğamiral Yağcıoğlu, "Gazilerimiz, şehit ve gazi yakınları, personel eş ve aileleri, lise öğrencileri ve halkımızla birlikte seyirde şehitlerimizi anmak üzere faaliyet icra etmekteyiz. TCG Bafra ve TCG Bodrum korvetleriyle denize açılıp denizde anma etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Ziyaretçilerin Foça deniz üssüne gelişlerinden görüntü

Vatandaşların gemilere binişinden görüntü

Foça Kaymakamı ve heyetin gemi girişinde karşılanmasından görüntü

Gemilerin seyre çıkışından görüntü

Tuğamiral Özden yağcıoğlu ile Röportaj

Haber - Kamera: Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Baykal Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title