Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Erdoğan'dan, Avrupa'daki gurbetçilere: 3 değil, 5 çocuk yapın

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'da yaşayan Türkler'e seslenerek, "Yaşadığınız, çalıştığınız yerler artık sizin sılanızdır, yeni vatanınızdır. Oralara sıkı sahip çıkın. Daha çok işyeri açın, çocuklarınızı daha iyi okullarda okutun. Ailenizi daha iyi semtlerde yaşatın, en iyi arabalara binin, en güzel evlerde oturun. 3 değil, 5 çocuk yapın. Çünkü Avrupa'nın geleceği sizlersiniz" dedi.

Uçakla Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'na gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Valiliği ziyaret etti. Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak zaman zaman yağan yağmur ve kar altındaki coşkulu kalabalığa hitaben konuşma yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NA; YAZIKLAR OLSUN

Konuşmasında sık sık CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Çıkmış ana muhalefetin başındaki adam 'Mutluluk yok, huzur yok, refah yok' diyor. Yazıklar olsun, eline diline dursun. Sen Sosyal Sigortalar Kurumu'nun başındayken hastanelerin halini benim vatandaşlarım bilir. Öyle mi kardeşlerim? İlacımızı alamıyorduk, kuyruklarda sıraya giriyorduk. Kimdi o zaman genel müdür? Sendin. Fakat bunda yalan diz boyu. Şimdi çıksın sor buna o 'Benim dönemimdeki sağlık hizmetleri hiçbir dönemde olmadı' der. Der mi? der. Ey Kılıçdaroğlu senin daha çok bu yolları tepmen, dolaşman gezmen gerekir. Sen de hizmet aşkı yok, sende dert yok, dikili ağacın var mı? sorun bakalım. Yok."

'HEPİMİZ FANİYİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan'da milletin huzuruna gelecek olan anayasa değişikliği halk oylamasından sonra cumhurbaşkanlığı hükümetin sistemine geçileceğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Birileri ısrarla yeni yönetim sistemini şahsıma bağlayarak izah etmeye çalışıyor. Hepimiz faniyiz her an ölebilir miyiz? Ölürüz. ve kardeşlerim hepimiz o musallaya geleceğiz. Müslüman isek değil mi? Hoca efendi ne diyecek er kişi niyetine, hatun kişi niyetine cumhurbaşkanı da olsa başbakan da olsan milletvekili, bakan da olsan er kişi niyetine, hatun kişi niyetine diyecek cenaze namazını kıldıracaklar gömecekler gömdükten sonra bir daha mezara uğrarlarsa ne ala. Biz de yazın gelip güzün giden turnalar gibi gün gelecek ebedi aleme göçeceğiz sılayı terk edeceğiz. Ama Türkiye getirdiğimiz cumhurbaşkanlığı sistemi ile 2023 hedeflerini ulaşacak ardından 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirecek. 16 Nisanda işte bu sistemi yeni sistemi onaylıyoruz oyluyoruz."

IRKÇILIK PİRİM YAPIYOR

Avrupa ülkelerinde bazı partilerin ırkçı söylemler yaparak pirim kazanmaya çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Avrupa ülkelerinin tüm demokratlıklarının tüm özgürlükçülüklerinin işin ucu kendi çıkarlarına dokununcaya kadar olduğunu hep birlikte gördük mü? Bu ülkelerde iktidarda olan partiler baktılar ki ırkçılık, faşistlik, yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı prim yapıyor hepsi de demokrasi hakkı hukuku adaleti bir kenara bırakıp o tarafa yöneliyor. Girelim dediğimiz Avrupa Birliği var ya Avrupa Birliği, adalet divanı karar alıyor. Ne diyor başörtüsünü yasaklıyor. Bıktık ya bıktık hani din özgürlüğü vardı? İnanç özgürlüğü vardı? Benim devletimin bakanına hem de bir bayan bakanına kapılarını kapatan ve kendi toprağımız sayılan konsolosluğuna sokmayanlara bizim de kapılarımız kapalıdır. Benim dış işleri bakanıma uçuş yasağı getirenlere kusura bakmasınlar bizimde uçuş yasağımız vardır. Benim bakanımı karşılamaya gelen insanlarına karşı vatandaşlarına karşı soydaşlarına karşı onların üzerine atlarıyla itleriyle tepeden tırnağa silahlı polisleri ile saldırmanın neresi demokratlıktır? Benim Hüseyin Kurt kardeşimi yere yatırıp köpeklere parçalatanların eski Roma'daki Gladyatörlerden ne farkı vardır? Soruyorum sizlere. Hiçbir farkı yok aynı. Hale bak, seçim bitince de hemen geri çark ediyor. Hadi kaldığımız yerden devam edelim diyorlar. Yok öyle yağma yok. Oturur bir kahvaltı yaparız bir yemek yeriz terbiyesizliğe bak dalgamı geçiyorsun? Sen kendi çıkarın için Türkiye gibi bir devlete her türlü haydutluğu yapacaksın ondan sonra da hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edeceksin. Bu ülke ve bu millete dostluk eden herkese bunun bedelini ödetmek boynumuzun borcu aksi takdirde milletimize mahcup oluruz."

'AVRUPA'NIN GELECEĞİ SİZLERSİNİZ'

Türkiye ekonomisinin güçlenmesinden rahatsız olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Onların rahatsızlığı şahsımdan veya hükümetten değildir. Onlar Türkiye ekonomisi ile demokrasisi ile bölgesindeki ve dünyadaki konumu ile kendilerine ihtiyaç duymayan bir yere gelmesinden rahatsızlar. Çünkü onların hayalindeki Türkiye her şeyi ile kendilerine bağımlı olan istedikleri gibi itip kakabilecekleri bir Türkiye'dir Kendi ülkelerindeki Türkler içinde aynı duyguları taşıyorlar. Dün ülkelerine en zor en sıkıntılı işleri yaptırmak için getirdikleri Türklerin bugün kendi işlerinin sahibi olmalarından, kariyer sahibi olmalarından rahatsızlık duyuyorlar. Fabrikada işçi olarak çalışan Türklere itiraz yok. Ama o fabrikanın sahibi mühendisi yöneticisi olanlara tahammül edemiyorlar. Ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Buradan Avrupa'daki kardeşlerime sesleniyorum. Yaşadığınız, çalıştığınız yerler artık sizin sılanızdır, yeni vatanınızdır. Oralara sıkı sahip çıkın, daha çok işyeri açın, çocuklarınızı daha iyi okullarda okutun. Ailenizi daha iyi semtlerde yaşatın, en iyi arabalara binin, en güzel evlerde oturun, 3 değil 5 çocuk yapın. Çünkü Avrupa'nın geleceği sizlersiniz. Size yapılan terbiyesizliklere düşmanlıklara haksızlıklara vereceğiniz en güzel cevap işte bu olacaktır."

Erdoğan, yarın Çanakkale'de dünyanın bir numaralı köprüsünü temelini atacaklarını belirterek, "Bedeli ne biliyor musunuz? Yaklaşık 11 milyar dolar. Hani ya Türkiye ekonomik olarak çökmüştü. Batmıştı. Bitmişti, bak yüzde 50'si Kore, yüzde 50'si Türk ortak birleşim ve cebimizden bir kuruş çıkmıyor, bu konsorsiyum yapıyor. Niye? Türkiye güvenli bir ülke, güvenilir bir ülke onun için Türkiye'yi anlayan anlıyor" dedi.

BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANINA SERT ELEŞTİRİ

Konuşmasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu da sert bir şekilde eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Feyzioğlu'nun Avrupa ülkelerine giderek hayır propagandasını yaptığını söyledi. Erdoğan şunları söyledi:

"Birileri de oraya gitmiş Türkiye Barolar Birliği Başkanı, güya hukukçu hem de önünde profesörü var. ve orada teröristler de Türkiye'den kaçıp Avrupa'ya giden teröristlerle ortak salon toplantıları yapıyor. Yahu nasıl hukukçusun? Nasıl baro başkanısın? Bir baro başkanı kalkıp da Avrupa'da Türkiye'de böyle bir çalışmaya katılabilir mi? Üstelikte sen hukukçusun, hukuk çiğnemiş, hukuk tanımayan kişilerle nasıl bir arada olursun? Sen bu ülkede nasıl bir hukukçu kılığı ile dolaşacaksın? Durmak yok anlatacağız görevimiz bu hadi batılıların cumhurbaşkanlığı sistemine niye karşı olduklarını anladık. Karın ağrılarının sebeplerini her gün biraz daha net görüyoruz. Peki içimizdeki Hollandalılara ne oluyor? Ana muhalefetin başındaki zat terör örgütleri ile bir olmuşlar içinde olmayan her şeyi içindeymiş gibi göstererek anayasa değişikliğini karalamaya çalışıyorlar. Güya anayasa değişikliğini kötülemek için sağa dönüyorlar gençlerimize hakaret ediyorlar, sola dönüyorlar parlamentoya hakaret ediyorlar. İleriye bakıyor muhtarlara hakaret ediyorlar. Bunlarla da kalmıyor bir de tutup Suriyeli mültecileri milletimize hedef göstermeye çalışıyorlar. Hollanda'daki Almanya'daki, Avusturya'daki ırkçılar kendi ülkelerindeki Türkler ve Müslümanlar için ne yapıyorlarsa bunlar da aynı taktiği ülkemizdeki Suriyelilere uygulamaya çalışıyorlar. Kılavuzu karga olanın, nokta nokta. Kılavuzu Avrupa'daki faşistlerle olan bir partinin varacağı yer 1940'ların CHP'li tek partili dönemidir. Başka bir şey değil. Ben CHP'ye gönül veren kardeşlerim için üzülüyorum. Hadi eski sistemde yüzde 25'te de kalsa koalisyon yoluyla vesayet güçleri vasıtasıyla bir şekilde ülke yönetimine ortak olma şansları vardı. Yeni yönetim sisteminde artık milletin yüzde 50+1 almadan yürütmek üzere tesir etmek mümkün değil. Şimdi mecliste elbette yine temsil imkanı olacak ama bu genel başkanının kafası ile bir CHP'linin Cumhurbaşkanlığını biz görmeyiz, çocuklarımız da muhtemelen göremeyecektir. Torunlar görür mü? onu bilmiyorum artık." Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından aralarında 33 bin kişilik yeni stadyumun da bulunduğu tesislerin toplu açılışını yaptı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN- Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR, -

=============================================

Bakan Çavuşoğlu Alanya'daki Hollandalılarla buluştu (2)

ÇAVUŞOĞLU: BİZ HAYIRCIYIZ, ONLAR 'HAYIR'CI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Alanya'da bir et firmasının açılışını yaptı. Açılış kurdelesini kesen Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliğinde sağlanan devlet teşvikleri hakkında bilgi vererek, Türkiye genelinde bu kapsamda bugüne kadar yeni 460 bin istihdam sağlandığını açıkladı. Bakan Çavuşoğlu, tesisin hayırlı olması dileğinde de bulunarak, 'Biz hayırcıyız, hayırlı olsun diyoruz ama onlar 'hayır'cı, arada ton farkı var" diye konuştu.

Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 123 bin metrekarelik alanda yapılacak Alanyaspor yeni tesislerinin protokolu imzalandı ve Torosların zirvesindeki 12 mahalleyi birbirine bağlayan Akköprü'nün de açılışı yapıldı. Alanyaspor tesislerindeki protokol töreninde konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Bunlar aslında Alanyaspor için hayati projeler. 6 sene önce Alanyaspor iflas etmiş bir kulüptü. İkinci ligdeydi ve o günkü tespit edilen borcu 8 milyon TL'nin üstündeydi. Sonra başka borçlar da çıktı. Alanya olarak seferberlik ilan ettik ve iki senede borçlarının yüzde 90'ını kapattık. Şimdi Süper Lig'in en mütevazı kadrosu" dedi.

HOLLANDA ESPRİSİ, 'ONLARIN RENGİ DE PORTAKAL'

Alanyaspor'un yense de yenilse de herkese zevk veren bir futbol oynadığını kaydeden Çavuşoğlu, "Aramızda dünyaca ünlü futbolcular da var. Bunlardan biri işte Vagner Love, Rodriguez de geldi. Vagner dünyanın en iyi takımlarında oynamış ama Alanya gibi bir ilçe takımına geldikten sonra gerçek bir profesyonel nasıl olur herkese gösteriyor. Aynı Eto'o'nun Antalyasporumuzda gösterdiği performans ve profesyonellik gibi. İnşallah gelecek sene de Avrupa kupalarına gider, bir Hollanda takımı çıkar, onların rengi de portakal, hangisi yenecek göreceğiz. Bu işin esprisi tabi" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise tesislerin en fazla bir-iki sene içerisinde tamamlanarak hizmete kazandırılmasının planlandığını açıkladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu detay

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama

HABER: Mehmet ÇINAR-KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

================================

Kurtulmuş'tan Halep'teki cami saldırısı açıklaması (3)

KURTULMUŞ'TAN 1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yarın (Cumartesi) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla temeli atılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bir dizi ziyaret için Çanakkale'de bulunan Kurtulmuş, köprünün temelinin atılacağı Asya yakasındaki Lapseki İlçesi Şekerkaya mevkiinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı. Brifingin ardından temel atma töreninin gerçekleştireceği bölgede gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye'nin önemli yüz akı projelerinden biri olan Çanakkale 1915 Köprüsü inşaatının temelini yarın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız burada 18 Mart törenlerine denk gelecek şekilde atacak. Bizde tören alanını arkadaşlarımızla beraber dolaştık. Bütün hazırlıklar tamamlanmış" dedi.

"YARIN HEPİMİZ TARİHE TANIKLIK ETMİŞ OLACAĞIZ"

1915 Çanakkale Köprüsü yatırımının sadece ulaşım projesi olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Aslında bütün Marmara'yı hareketlendirecek. İstanbul'un üzerindeki o nüfus yükünü ciddi bir şekilde buralara kaydıracak. Bölgesel kalkınmayı sağlayacak olan önemli bir projedir. Ayrıca Türkiye'nin yurtdışından gelecek olan gurbetçi vatandaşlarımızın da rahatlıkla bu köprüyü kullanarak Ege ve Akdeniz'e inmesini sağlayacak olan bir projedir. Bütün Marmara'ya hareketlilik getirecek. Türkiye'nin ekonomisine büyük bir canlılık getirecek. Özellikle böyle bir dönemde temel atma töreninin yapılacak olması Türkiye'nin gücünü göstermesi bakımından da son derece önemlidir, son derece değerlidir. İnşallah planlanan süre içerisinde de köprü açılmış olacak. Bu güzel projenin temel atılmasında yarın hepimiz tarihe inşallah tanıklık etmiş olacağız" diye konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma töreni ile yeni Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, ekonomik, siyasi istikrar içerisinde büyüyen Türkiye'yi istemeyenlere de en güzel cevabı vermiş olacaklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, "Birlik ve bütünlük içerisinde milletimizi bütün imkanlarını seferber ederek iyi, güçlü şekilde yöneterek güçlü bir Türkiye oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu temel atma töreni ile birlikte Allah'ın izniyle Türkiye'nin kalkınmasında önemli bir adımı da atmış olacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Başbakan Numan Kurtulmuş'un köprünün yapılacağı alanda görüntüsü

-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Burak GEZEN - Kamera: Mustafa SUİÇMEZ-Orhan AKTUĞ / ÇANAKKALE,

==================================

Bakanı Soylu Hakkarililerden rekor 'evet' istedi (2)

'O PUSULALARI DA SİZİ DE İMHA EDECEĞİZ'

Hakkari programı sonrası Yüksekova İlçesi'ne geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir düğün salonunda ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Burada terör örgütü PKK'nın vatandaşları pusula göndererek tehdit ettiğini belirten Bakan Soylu, "Terör örgütü ailelere pusulalar göndererek tehdit edip para istiyor. Bu pusulaları her yerde gördüm. Benim vatandaşlarımdan tehditle para istemek, onun özgürlüğünü ve hürriyetini tehdit etmek ciğerime saplandı. Yüksekova havaalanını yaptırmamak için neler yaptığını en iyi Yüksekova'daki vatandaşlar biliyor. Sakın uçaklara binmeyin diye pusulalar gönderdiler. Neden bölgenin her yerindeyim. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla adım adım geziyorum. O pusulaları yazanlara söylüyorum. Bulduğumuz yerde o pusulaları da, sizleri de imha edeceğiz. Benim milletimi korkutamayacaksınız" dedi.

CHP BÖLGEYE GELEMİYOR

CHP'nin bölgeye gelmediğini, eline verilen pusulada 'Senin oralarda işin yok, senin derdin oralardaki insanlar değil. Sana verdiğimiz pusulayı takip et yeter' yazdığını vurgulayan Soylu, onların bu siyasetine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine her zaman Hakkari'yi, Yüksekova'yı, bölge insanını yalnız bırakmama talimatı verdiğini söyledi. Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu için "Eline 5 keçi versen kaybeder" dediğini anımsatarak, geçtiğimiz hafta Milas'ta yanına gelen bir vatandaşın buna ekleme yaparak, "Ben keçileri iyi bilirim, keçiler kendini kaybetmez ama bu adam kendini kaybeder" dediğini anlattı. Yeni sistem laf değil iş üretenin görevde olacağı bir sistem olduğunu belirten Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"7 defa seçime girer kaybedersen arkana tenekeyi bağlar ve seni gönderirler, bir daha tutmazlar. Neden istemiyorlar biliyor musunuz. Orada sırça köşklerde oturuyor. Genel başkanlık yapıyor. Ekmek elden su gölden. Laf da bol. Buna devam etmek istiyor. Yeni sistem böyle değil. 16 Nisan'da yargının sahibi bu millettir diyoruz. Yargıda sadece Türkiye değil İngiltere'de, Danimarka'da, Norveç'te, Belçika'da da hükümet yargıyı belirliyor. Bir ülkede adalet varsa, huzur, ticaret, kardeşlik, yükselme, zenginlik, özgürlük ve hürriyet vardır. Onu halka veriyor ki '5 yılda yanlış yaparsam beni değiştir' diyor. Hakkarililer, bizim kardeşliğimizi bozmalarına izin vermeyin. Bayrağımızın ülkemizin her yerinde özgürlüğümüzün en önemli timsali olarak olarak dalgalanmasını sağlayın. Türkiye güçlü adımlarla geleceğe gidiyor. Avrupa, bir ırkçılık belasıyla yangın yeri haline dönmüş. Ortak para birimini girememiş, ortak anayasasını yapamamış. Almanya hepsini kendi egemenliği altına almak istiyor. 300 yıldan beri ilk kez bir yükselme dönemiyle karşı karşıyayız. Türkiye bir cezibe ülkesi olacak. Yarınlara güçlü adımlar atmaya çalışan bir güçlü anlayışı ortaya koyacak. Biz bunu ancak Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirebilecek. Korkutamadıkları, dik duran Recep Tayyip Erdoğan ile projelerimizi başarabiliriz."

Soylu, Yüksekova'da uğradığı silahlı saldırısında hayatını kaybeden AK Parti Esendere Belde Başkanı Tayfun Ayhan'ın ağabeyi Murat Ayhan'ın ailesine de taziye ziyaretine bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Yaşar KAPLAN-Erkan ÇOBANOĞLU / HAKKARİ,

==================================

Tüfenkci: Ekonomi, yıl sonunda beklenenin üzerinde bir performans gösterecek (2)

ESNAFI ZİYARET ETTİ, PARK AÇILIŞI YAPTI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kahramanmaraş Valiliği ziyaretinden sonra esnafları dolaştı. Esnafla sohbet edip onların sorunlarını dinleyen Tüfenkci, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Aliya İzzet Begoviç Parkı'nın açılışına katıldı. Burada konuşan Bakan Tüfenkci, Aliya İzzet Begoviç'in tüm dünya Müslümanlarının kalbinde müstesna bir yere sahip olduğunu belirterek, "4 yıl süren savaşta halkının liderliğini büyük bir cesaret ve azimle yaptı. Saraybosna bombalanırken şehri terk etmedi. Siyasi önderliğinin yanında eserleriyle de geleceğe miras bıraktı. Bosna'daki mezar taşında ne yazıyor biliyor musunuz? 'Her şeye kadir olan Allah'a yemin ederim ki köle olmayacağız.' Bu söz, hayatı mücadeleyle geçen Aliya'nın Boşnak halkına ve biz Müslümanlara bıraktığı en önemli tavsiyelerinden biridir" diye konuştu.

'MEVCUT SİSTEM ENERJİ KAYBETTİRİYOR'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci daha sonra AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Ünal, milletvekilleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, il ve ilçe teşkilatları ile vatandaşlar katıldı. Burada partililere hitap eden Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin mevcut yönetim sisteminin arızalı olduğunu ve bu nedenle de ülkenin enerji kaybettiğini söyledi. Tüfenkci, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu ülkenin sistem arızaları nedeniyle enerjisini kaybetmesini istemiyoruz. Bürokratik engeller nedeniyle milletimizin sermayesinin birilerine peşkeş çekilmesini artık istemiyoruz. Biz istiyoruz ki işimizi, aşımızı büyütelim, gençlerimize daha fazla AŞ ve iş bulalım. Niçin bizim milli gelirimiz 25 bin dolarla ulaşmasın? Niçin ihracatımız 500 milyar doları geçmesin? Niçin enflasyon ve faizler yüzde 5'lerin altına düşmesin? Biz yeni bir sisteme geçmek istiyoruz. Evet, AK Parti olarak tek başına 14 yıldır çok büyük işler başardık. Türkiye'yi her alanda 3-4 kat, bazı alanlarda 5 kat büyüttük ama sadece büyütmekle yetinmedik. Biz bu arada bu coğrafyanın pahalı olduğunun biliyoruz, bu coğrafyaya saldıran her türlü terör örgütüyle mücadele ede ede biz bugünlere geldik. Komisyon Başkanımız Celalettin ağabey ifade etti, 'Biz onlara dağlara hapsettik' dedi. Biz onları o dağlardan da indirip inlerine gireceğiz başkanım.. Bu ülkenin her bir karışından atmazsak, bunları inlerinde telef etmezsek biz bu millete olan borcumuzu ödeyemeyiz. ve sonuna kadar da bunlarla olan mücadelemizi Allah'ın izniyle devam ettireceğiz. Doğudaki vatandaşlarımıza yapmış oldukları zulümleri, güneydoğuda vatandaşlarımıza yapmış olduğumuz hizmetleri engellemelerinin hesabını soracağız. Çukur siyasetinin nasıl hesabını sorduysak, doğudaki vatandaşlarımız nasıl onların hesabını soruyorsa biz de hükümet olarak bu terör örgütünün, DEAŞ'ının da, PKK'sının da, FETÖ'sünün de DHKP-C'sinin bilmem neyi varsa hepsinden de Allah'ın izniyle sizlerin desteğiyle hesabını soracağız. ve bunlara bu millete yapmış olduklarının hesabını adalet önünde verdireceğiz."

HOLLANDA CADDESİ'NİN ADININ DEĞİŞMESİNİ TEKLİF EDECEK

Bakan Tüfenkci, konuşmasının bitirmesinin ardından salondaki bir vatandaş, "Sayın bakanım Ankara'da Hollanda Caddesi var. Ankara'ya vardığınıza lütfen onu kaldırın" dedi. Bakan Tüfenkci ise vatandaşın bu isteğine olumlu yanı vererek, "Tamam, bunu da teklif edelim inşallah" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Tüfenkci'nin konuşması

Tüfenkci'nin parkı gezmesi

Tüfenkci'nin vatandaşla fotoğraf çektirmesi

Tüfenkci'nin parti toplantısında konuşması

Vatandaşla Tüfenkci arasındaki diyalog

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==================================

Deniz Baykal: CHP için değil, Türkiye için buradayım (3)

DENİZ BAYKAL: 2010'DA MİLLET 'HAYIR' DEMİŞ OLSAYDI 15 TEMMUZ'DA O DARBE OLMAZDI

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ordu'nun Fatsa İlçesi'ndeki programının ardından karayolu ile Samsun'a geldi. İlkadım İlçesi'ndeki bir tesiste vatandaşlarla buluşarak anayasa değişikliği ve referandumla ilgili koruşma yaptı. Toplatıya Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Erdem Demirdağ, CHP eski Samsun Milletvekili Suat Binici, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, CHP ilçe başkanları, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmasında 12 Eylül 2010'da gerçekleşen referandumda evet çıkmasının 15 Temmuz darbe girişiminin önünü açtığını belirten Deniz Baykal, "Bu referandumdan önce 2010'da bir referandum yaptık değil mi? 12 Eylül 2010'da o referandumda 24 tane madde vardı. 22 tanesinin referanduma götürülmesine hiç ihtiyaç yok. Biz dedik ki ben o zaman genel başkandım. 'Getirin mecliste halledelim' diye. 'Hayır. Biz mecliste hallettirmeyeceğiz' dediler. 'Niye?' 'Biz onu karamele kağıtı, şekerleme ve bulamaç olarak iki maddeyi halkın gözünde kamufle etmek için tutacağız diye' neydi o iki madde? Birincisi Anayasa Mahkemesi'nin yapısı, öbürü de HSYK'nın o günkü adıyla yapısı. Yani hakimleri atayacak, görev verecek, ana organı ele geçirmek istiyor arkadaş. Anayasa Mahkemesi hakimlerini de eline almak istiyor. Ben dedim ki 'bunları götürelim sadece', 'yok yok ben götüreceğim' dedi. Niye öyle yapıyorsun? Yaptı. 'Sakın yapma. Yanlıştır bu' dedik. O referandumda eveti aldı değil mi? Peki aldı ne oldu? Aldığı HSYK FETÖ'nün eline geçti. Bunun katkısı ve işbirliğiyle o zaman ayrım yok. Hep beraber. Sen, ben diye bir şey yok. Adamımız diye ona emanet etti. Oda devleti avcunun içine aldı. Önce yargıyı sonra güvenlik güçlerini ve sonra 15 Temmuz'da darbe oldu arkadaşlar darbe. Eğer, bakın iyi düşünün. Eğer 2010 referandumunda bu millet 'hayır' demiş olsaydı 15 Temmuz 2016'da o darbe olamazdı. Darbenin yolunu açan o referandum oldu. Şimdi yeni bir referanduma çağırıyor. Arkadaşlar artık şerbetlenelim ne olur. Buna da 'evet' dersek çok daha büyük tehlikelere Türkiye gider. Benim görevim bunu söylemektir" dedi.

BAYKAL: DEVLET, 'EVET DEYİN' DİYE BİZE TALİMAT VERİYOR

Devletin 'evet deyin' talimatı verdiğini ileri süren CHP'li Baykal şunları söyledi:

"Evet diyenler kim? Rektörler, savcılar, kaymakamlar, Başbakan, Cumhurbaşkanı, devlet. Devlet 'evet deyin' diye bize talimat veriyor. Bizde o 'evet' diyen devletin karşısına millet olarak çıkıyoruz ve 'hayır' diyoruz. Bakın devletin dediği mi? Milletin dediği mi? Görelim bakalım. Daha şimdiden devletle milleti karşı karşıya getirdiler. Devlet olarak talimat vermeye kalkarsan millette 'Bir dakika biz de varız burada.' Şimdi millet 'hayır' diyecek. Devlet 'evet' diyor. Ne olacak? Devletle millet karşı karşı karşıya? Peki 16 Nisan'dan sonra ne olacak? Devlet mi milletin yanına gidecek? Millet mi gidip devletin önünde diz çökecek? Hangisi olacak? Millet, 'hayır' diyecek. 'Evet' diyen devlette onun önünde diz çökecek" diye konuştu.

Görüntü dökümü

---------------------

-Salondan detaylar

-Deniz Baykal'ın gelişi

-Deniz Baykal'ın açıklamaları

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

===================================

Yola fırlayan kaldırım taşı ölümlü kazaya yol açtı

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde, bir aracın çarptığı refüjdeki kaldırım taşı yol ortasına fırladı. Bir süre sonra geçen otomobilin o taşa çarparak takla attığı kazada araç sürücüsü 40 yaşındaki Ersen Kaya, yaşamını yitirdi.

Kaza, bugün (perşembe) saat 02.00 sıralarında, Aydın- İzmir Karayolu Orman Fidanlığı Kavşağı'nda meydana geldi. Torbalı'nın Alpkent Mahallesi yönüne giden 22 yaşındaki Recep Yaprak, kullandığı 35 TRY 70 plakalı otomobiliyle, kavşaktaki refüje çarptı. Refüjdeki bir kaldırım taşı, çarpışmayla yolun ortasına fırladı. Sürücü Yaprak, kaza yerinde durmayıp yoluna devam etti.

Bir süre sonra yoldan geçen 40 yaşındaki Ersen Kaya, 35 RCY 19 plakalı otomobiliyle yol ortasındaki kaldırım taşını fark etmeyerek çarptı. Kaya'nın direksiyon hakimiyetini yitirdiği otomobil, daha sonra kavşaktaki yön tabelasına çarptı. Havaya savrulan otomobil, refüjdeki palmiye ağacını devirerek, taklalar attı. Yaklaşık 50 metre sonra ters dönen otomobil durdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Torbalı Hizmet Binası'nda işçi olduğu öğrenilen Ersen Kaya, kaza yerinde öldü. Polis kaza yerinde inceleme yaptı. MOBESE görüntülerinden, Yaprak'ın otomobiliyle refüje çarpıp kaldırım taşını yolun ortasına fırlattığı, bir süre sonra Kaya'nın ise o taşa çarparak yaşamını yitirdiği belirlendi. Kaza yerinde durmayarak ayrılan sürücü Yaprak, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Ersen Kaya'nın cesedi ise yapılan kaza yeri incelemenin ardından Torbalı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ersen Kaya'nın cenazesi bugün ikindide Torbalı'daki Ertuğrul Camii'nde kılınan namazın ardından ilçe kabristanında toprağa verildi. Sürücü Yaprak'ın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Ölen Ersen Kaya'nın fotoğrafı

Kaza yerinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Gökhan YALKALK / TORBALI (İzmir), DHA)

===================================

Deniz zaferi ve şehitler için pedal çevirdiler

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü için düzenlenen etkinlikte, 500'e yakın kişi yaklaşık 10 kilometre boyunca pedal çevirdi.

Bisiklet gönüllüleri tarafından Milas'ta, bugün saat 15.30'da, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü için bisiklet turu etkinliği düzenlendi. Yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe 7'den 70'e herkes katılım sağladı. Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, AK Parti Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, kurum amirleri, okul yöneticileri, muhtarlar, öğrencilerden oluşan grup, Atatürk Bulvarı'nda yer alan Atapark'ta toplandı. Topluluk; bisikletleriyle Halilbey Bulvarı'ndan geçerek Milas- Bodrum- Ören- Yatağan Karayolu kavşağından tekrar Atapark'a döndü. Güvenlik önlemleri eşliğinde yaklaşık 10 kilometre mesafe kat eden katılımcılar, Atatürk Anıtı önünde Türk bayrağı ve bisikletleriyle toplu fotoğraf çekimiyle etkinliğe son verdi.

Etkinlik kapsamında yarın (cumartesi) saat 08.30'da, bir kez daha Milas'ta bisiklet turu gerçekleştirileceği belirtildi. Bu kez tura katılanlar, Milas Şehir Mezarlığı'na kadar giderek, burada bulunan şehit mezarlarını ziyaret edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Bisiklet turundan görüntü

Haber - Kamera: Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mevlüt Çavuşoğlu Bülent Tüfenkci Milas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title