Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

Erdoğan: Son zamanlarda gerileme başladıysa bunun sebebi de bazı maalesef yaptığımız yanlışlardır (1) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da yaptığı konuşmada, "Son zamanlarda da gerileme başladıysa bunun sebebi de bazı maalesef yaptığımız yanlışlardır.

Erdoğan: Son zamanlarda gerileme başladıysa bunun sebebi de bazı maalesef yaptığımız yanlışlardır (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da yaptığı konuşmada,  "Son zamanlarda da gerileme başladıysa bunun sebebi de bazı maalesef yaptığımız yanlışlardır. Kendi çıkarını partisinin ve ülkesinin çıkarlarının önünde tutan hiç kimse Ak Parti'de yöneticiliğe talip olamaz. Kesinlikle. Davası ve ülkesi için çalışacak milletimiz ile kucaklaşacak, proje üretecek herkese yüreğimiz ve kollarımız açık. İhanete bulaşmamış şartı ile partimize ve ülkesine hizmet etmiş herkesin başımızın üzerinde yeri var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da Genişletilmiş İl Danışma toplantısında konuştu. 16 Nisan referandum sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Durmaksızın, kesintisiz bir mücadele içinde olduk. Bu süreç içerisinde elbette yorulan, yolda kalan maalesef yolunu şaşıran arkadaşlarımız da oldu. Ak Parti'nin en önemli özelliği kendini yenileyebilmesidir. Önümüzde zorlu bir mücadele dönemi başlıyor. 2019 seçimleri çok önemli. Ak Parti, demek Türkiye demektir. Ak Parti zaafa uğrarsa Türkiye zaafa uğrar demektir. 16 Nisan'da alınan yüzde 51,4 oy oranı Ak Parti oyu değildir. Aynı şekilde hayırcıların aldığı  yüzde 48,6 oy da sadece CHP'nin oyu değil. Zannediyorlar ki bu oy bizim değil. Onlara en güzel cevabı 2019 Mart ayında inşallah vereceğiz" diye konuştu.

"PARTİMİZDE CİDDİ BİR YENİLEMEYİ VE DEĞİŞİMİ HAYATA GEÇİRMEKTE KARARLIYIZ"

Erdoğan, "Partimizde ciddi bir yenilemeyi ve değişimi hayata geçirmekte kararlıyız. Büyük kongre sürecimiz bu değişimi kendi tabi sürecinde yapmayı sağlıyor. Bu sürecin, en sağlıklı şekilde yapılması gerekiyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Erdoğan'nın konuşması

-Detaylar

Haber: GİRESUN,

=================================================

Şehit Kaymakam Safitürk'ün adı Erciş'te eğitim merkezinde yaşatılıyor (Görüntü Ekiyle Yeniden )

MARDİN'in Derik İlçesi'nde, makamına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün adı, Van'ın Erciş ilçesinde eğitim merkezi olarak hizmet verecek binaya verildi.

Erciş'in Van Yolu Caddesi üzerinde bulunan ve uzun yıllar terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'e bağlı bir dershane olarak kullanılan, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası ise el konulan bina Mill Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Bina kaymakamlık tarafından onarıldıktan sonra da halk eğitime bağlı kursların, üniversite ve liselere hazırlanan gençlerin sürekli eğitim görebilecekleri bir merkeze dönüştürüldü. Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ismini verildiği sürekli eğitim merkezinin açılışı da Şehit Kaymakam Safitürk'ün babası Asım Safitürk'ün de katıldığı törenle yapıldı. Açılışta bir konuşma yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili  Mehmet Şirin Yaşar, ülke için büyük bedeller verdiklerini, bu bedeli canıyla ödeyen Mehmet Fatih Safitürk adını verdikleri eğitim merkezinde de yine ülkesi için mücadele edecek nice kaymakamların, nice doktorların, nice mühendisler çıkacağını söyledi. Şehit Kaymakam Safitürk'ün babası Asım Safıtürk ise yaptığı konuşmada, FETÖ ile ilgili uyarılarda bulundu. Safıtürk, herkesin dikkatli olması gerektiğini belirterek, "15 Temmuz gecesi eğer başarılı olsalardı Sayın Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız ve birçok insan ya yerin altında ya da duvarlar arasında olacaktı. FETO bir Amerikan ajanı, iki Ermeni dölüdür, üç Vatikan mürididir, dört Yahudi hayranıdır, İslam ve Türk düşmanıdır. Bakın hepimiz şehit torunlarıyız. Benim babam Van'da şehit olmuş, oğlum Mardin'de şehit olmuş. Ben halen bu şeytana hayranlık duyanları uyarıyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek konuşması

-Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk'ün konuşması

-Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar'ın konuşması

-Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün Oğuz Çalışkan tarafından yapılan yağlı boya portresinin Baba Asım Safitürk'e verilmesi

-Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Sürekli Eğitim Merkezinin açılışı

Haber: Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ (Van),

====================================================

Şanlıurfa'da 'Dur' ihtarına uymayan sürücü, jandarma kurşunuyla öldü

ŞANLIURFA'da, yol kontrolü sırasında 'Dur' ihtarına uymayan 20 yaşındaki Ahmet Toru, jandarmanın açtığı ateşle öldü.

Olay, geçen pazar günü meydana geldi. Akçakale yönüne giden Ahmet Toru yönetimindeki otomobili, Koruklu Mahallesi yakınlarında yol kontrolü yapan jandarma durdurmak istedi. Toru, jandarmaların 'dur' ihtarına uymayarak kaçtı. Peşine düşen ekiplerin uyarılarına rağmen kaçmayı sürdüren Toru, bu sırada jandarma tarafından açılan ateşle ensesinden vuruldu. Yaralanan genç, daha sonra çağırılan ambulansla götürüldüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Toru'nun cesedi Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi sonrası yakınlarına teslim edildi. Neden kaçtığı konusunda açıklama yapılmayan Toru'nun ölümüne yol açan tüfeği ateşleyen jandarmanın sorgulandığı olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Adli Tıp Kurumu

Cenaze aracının gelmesi

Cenaze yakınlarının bahçede beklemesi

Cenazenin cenaze araca konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Uğur BUDAK-ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 83 MB

===================================================

Tokat'ta samanlık yangını

TOKAT'ta merkeze bağlı Bağbaşı köyünde bir samanlıkta çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Köylülerin ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonunda bin 200 balya saman kül oldu.

Yangın 17.00 sıralarında Tokat merkeze bağlı Bağbaşı köyünde meydana geldi. Çiftçi emeklisi 64 yaşındaki Ahmet Er, traktörün arkasına bağladığı makine ile samanlığı doldurmaya başladı. Kısa bir süre sonra traktörün egzozundan çıkan kıvılcım samanların tutuşmasına neden oldu. Yangını gören köy sakinleri Tokat Belediyesi itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, köy sakinleri de sulama hortumları ile yangını söndürmeye çalıştı. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1,5 saat süren çalışması sonrasında kontrol altına alındı. Ancak içeride bulunan bin 200 balya saman kül oldu.

Görüntü Dökümü:

-OIay yerinden görüntü

-Yanan samanlığın görüntüsü

-İtfaiye ve köylülerin söndürme çabası

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ- Halil İbrahim YEL/TOKAT,

(158 mb)

=====================================================

Eline saplanan demir korkulukla hastaneye kaldırıldı

KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde cami bahçesinin kapısında oynarken sol eli kapının demir korkuluklarına saplanan 7 yaşındaki Mehmet Uslu,  itfaiye ekiplerinin kestiği korkuluk ile birlikte hastaneye kaldırıldı. Gerçekleştirilen operasyon ile eline saplanan demir korkuluk çıkarılan küçük çocuk hastanede tedavi altına alındı.

Olay, saat 17.15 sıralarında ilçe merkezindeki Turidiye Mahallesi'nde meydana geldi. Dedesi 72 yaşındaki Mehmet Uslu ile birlikte ikindi namazını kılmak için Turidiye Camisi'ne gelen 7 yaşındaki Mehmet Uslu, namazdan sonra cami bahçesinde oynayacağını söyleyerek dedesiyle eve geri dönmedi. Caminin bahçesindeki kapısına tırmanarak oyun oynamaya başlayan Mehmet Uslu'nun sol eli bahçe kapısının demir korkuluklarına saplandı. Kapıda asılı kalan ve bağırarak yardım isteyen küçük çocuğun imdadına ilk olarak yoldan geçen vatandaşlar koştu. Küçük çocuğun sol elinin korkuluğa saplandığını gören vatandaşlar durumu 112 sağlık ekipleri ve itfaiye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin kestiği demir korkulukla birlikte ambulansla Karapınar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Uslu acil olarak ameliyata alındı. Eline saplanan demir korkuluk ameliyatla çıkartılan küçük çocuk hastanede tedavi altına alındı.

Küçük çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Çocuğun ameliyattan çıktıktan sonraki görüntü

-Dede ile yapılan röp

-Ameliyatla çıkarılan demirin görüntüsü

-Olay anında çekilmiş fotoğraflar

Haber-Kamera: Mehmet OKUYUCU/KARAPINAR(Konya)

===================================================

Hisarcıklıoğlu, Kütahya'da

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Eskişehir'deki ziyaretlerinin ardından Kütahya'ya geldi. Hisarcıklıoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, toplantının açılış konuşmasında kentin ticaret ve sanayi durumu ile ilgili bilgiler verdi. Güral, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Zafer Organize Sanayi Bölgesi'ne doğalgaz getirilmesi, Kütahya'ya TOBB Üniversitesi kurulması ve serbest bölge konularında destek istedi. Rifat Hisarcıklıoğlu da konuşmasında Kütahya'nın Anadolu'nun parlayan yıldızı olduğunu söyledi. Sanayi yatırımları konusunda da Kütahya'nın avantajlı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu şöyle dedi: "İstanbul, Bursa, Kocaeli artık sanayiye doydu taşıyamıyor. Arazi üretemiyor, arazi yok. ya Bursa'daki tarım arazilerini sanayiye çevireceğiz ki gelecekte dünyayı bekleyen kıtlık tehlikesi var. Bu kapsamda da Kütahya en avantajlı illerimizden bir tanesi, cazibe çekim merkezi haline geliyor. Kütahya, porselende zaten bir dünya merkezi. Bunu mütevazilik yapmayın ben bütün dünyayı gezen bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Gerek seramikte, camda porselende dünya markası. Yeni bir açılım daha yapıldı. Otomotivde sanayide piyasaya girmeye başlamışsınız. 8 tane otomotiv yan sanayi şirketler var. Geleceğin yeni yatırım alanlarına açılıyor. Elinizin altında müthiş bir servet var. Allah'ın vergisi termal ve sağlık turizmi açısından müthiş bir potansiyel var. Aksı değiştirmek lazım. En çok yurt dışındaki zenginlere hitap edecek şekilde getirmemiz lazım."

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Toplatıya katılanların,

-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu konuşması

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,

======================================================

Erciş'te Kadın ve Aile Plajı açıldı

VAN'ın Erciş İlçesi'nin Çelebibağı Mahallesinde bulunan ve daha önce askeri kamp olarak kullanılan alan, yeniden düzenlenerek Kadın ve Aile Plajı olarak hizmete açıldı.

Erciş'e 10 kilometre uzaklıkta bulunan Van Gölü kıyısındaki 28 dönüm arazi, Erciş Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafından düzenlenerek Kadın ve Aile Plajı olarak hizmete açıldı. Plajın açılışına Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Plajda soyunma kabinleri, duş yerleri, tuvalet ve çeşmeler kurulurken, vatandaşlar hizmete açılan plaj için Kaymakam Yaşar'a teşekkür etti.

Plajın açılışında konuşan Kaymakam Yaşar, alanın daha önce atıl durumda olduğunu yapılan çalışma ile Erciş'e yakışır bir plaj haline getirildiğini belirtti. Plajın haftanın 3 günü kadınlara hizmet edeceğini belirten Yaşar, belediye araçlarının ise ücretsiz taşıma hizmet vereceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Dron ile açılışı yapılan plajdan görüntüler

-Plajda yüzen vatandaşlardan görüntüler

-Plajın genel görüntüse

-Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar'ın konuşması

-Plajın gezilmesi

-Detaylar

Haber: Orhan AŞAN- Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ (Van),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Giresun Kütahya Erciş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title