Haberler

Dha Yurt Bülteni - 15

Soylu: Belediyelere görevlendirmeleri biz değil, evlatlarının hasretiyle yanıp tutuşan anneler yaptı (3)

"HANİGİSİ DİN, İNANÇ, GELENEK BİLİYOR?"

Hani ve Kulp'tan sonra Silvan İlçesi'ne gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konuk Mahallesi'nde kendisini bekleyen vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Soylu'nun gelişi sırasında kurbanlık bir koç kesildi. Bakan Soylu, sıkı güvenlik önlemleri altında kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben konuştu. Bakan Soylu, "Kim ne söylerse söylesin biz terörü bitirmeye kararlıyız, hiçte bir şey umurumuzda değil, vatandaş başımızın üzerindedir. Temel hak ve hürriyetler başımızın üzerindedir. Biz demokrasiyi hep beraber yükselteceğiz. Zenginliği, üretimi, işi hep beraber yükselteceğiz. Ama terörü de hep beraber bitireceğiz. HDP'li milletvekillerin hayat ve yaşam tarzlarıyla sizin ne ilginiz var? Hangisi din, inanç, gelenek biliyor? Sadece istismar ediyorlar. Kandil'dekilerinin yaşam tarzlarını bilmiyormuyum, ben İçişleri Bakanıyım. Hangi haltları yediklerini bilmiyorumuyum? Millet elinin nasırıyla emek ortaya koyarken, onlar uyuşturucu üzerinde, insan ticareti üzerinde terörü yükseltmeye çalışıyorlar. 13-14 yaşındaki genç kızları terörist yapmaya çalışıyorlar, buna izin vermeyeceğiz" dedi.

"PKK'YI BİRLİKTE BİTİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar kurulunun talimatıyla, güvenlik güçleri ve halkla birlikte terörü bitireceklerini kaydeden Bakan Soylu, "Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın talimatıdır, bakanlar kurulu üyelerinin, gayretidir fedakarlığıdır. Milletvekilleri arkadaşlarımızla beraber topyekun güvenlik kuvvetlerimizle beraber biz bu PKK'yı bitireceğiz. Kandil'den deyuslar laf üretiyorlar, oradan laf söylemeye çalışıyorlar buraya. Hadi yüreğin yetiyorsa, şu kadar cesaretin varsa, eğer adamsan, buraya gel de göreyim yüreğini senin. Edepsizler, hayasızlar. Bu milletin üzerinde yıllardan beri milletimizi sümürdüler. Şu Silvan Barajı bitseydi işsizlik olurmuydu? Baraj bitseydi bugün esnafımız, insanımız yarına umutla bakardı. Aynısını Yüksekova'da, Van, Hakkari'de yaptılar. Bir de belediyeler üzerinde terör ortaya koymaya çalıştılar. Belediye araçlarıyla çukur açacak, silahları taşıyacaklar, ondan sonra dağa para gönderecek, milletin çalışanın parasını kesecek, devlet de buna seyirci kalacak. Milletin parasıyla har vurup, harman savurdular. Ankara'da, yurt dışına çıkıp, kumar oynadılar. Kandil'in görevlendiklerine belediyeleri teslim ettiler" diye konuştu.

"SİLVAN BARAJI İLE 300 BİN KİŞİ İŞ SAHİBİ OLACAK"

Silvan projesinin tamamlanması halinde 300 bin kişinin istihdam edileceğini ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Silvan projesi ile 300 bin kişiye iş sağlanacak. Engel olmak istedikleri nedir biliyormusunuz? Zenginlik. Millet iş bulursa, onları istismar edemezler, bolluk ve bereket olursa, millete laf geçiremezler. Bolluk olacak, bereket olacak, siz de biteceksiniz. Cazibe merkezleri programı ile 23 ilde 90 milyar lira yatırım yapılacak, 361 bin 376 kişi iş sahibi olacak. Hiç merak etmeyin, biz adım adıma huzura gidiyoruz, adım adım kardeşliğe gidiyoruz. Yeni Türkiye, demokrasinin ve hukukun üstün olduğu, medeniyetin, üretimin ve özgürlüğün yükseldiği Türkiye'dir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da sert bir tille eleştiren Bakan Soylu, "Şimdi kimle işbirliği yapıyor? Şimdi işbirliği yaptığı, bir taraftan FETÖ, diğer taraftan PKK'dır. Bunu kim genel başkan yaptı? Türkiye'nin her tarafında kim diye sorduğumuzu da herkes, 'kasetle' diyor. Kaseti kim yaptı? FETÖ yaptı. Peki şimdi niye onlarla beraber? ya korkuyor, ya diyet ödüyor, ya da esir" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Alınan güvenlik önlemleri

-Dedektör köpeklerin alanda arama yapması

-Alana gelen vatandaşların üst araması yapılması

-Bakan Soylu'nun alana gelişi

-Kurban kesimi

-Kalabalıktan görüntü

-Bakan Soylu'nun konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera İhsan YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır), -

=====================================

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'de (3)

ALİAĞA'YI ZİYARET ETTİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği İzmir'de, Aliağa İlçesi'ne gitti. Bakan Özlü, ilk olarak Aliağa Ticaret Odası'nda sanayici, iş adamları ve vatandaşlarla buluştu. Oda yöneticileriyle basına kapalı oturumda bölgenin sorunlarıyla sanayici ve iş adamlarının isteklerini dinleyen Özlü, daha sonra Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Toplantı Salonu'nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ALTO Başkanı Adnan Saka, Aliağa'nın çok özel bir yer olduğunu belirterek, bölgedeki yatırımlara ve sıkıntılarına değindi.

Daha sonra söz alan İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise İzmir'in ülkenin en güzel ve önemli illerinden biri olduğunu belirterek, "Bu ana kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak yatırımlarla İzmir'in güzel ilçesi Aliağa ekonomi ve ticaret merkezi olarak çok daha iyi yerlere gelecek inşallah" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ise İzmir denilince, çalıştırdığı insan sayısı ve Türkiye Cumhuriyeti'ne ödediği vergi açısından düşünüldüğü zaman Torbalı ve Aliağa'nın akla geldiğini söyleyerek, "Türkiye sınırları içinde 50 milyon ton yük kapasiteli başka liman yok. Bir tek Aliağa var. Tek başına 3 bin 500 mw enerji üreten bir ilçedeyiz. Çeşitli bakanlar görmüşsünüzdür ama, ben de sayın bakanımızla birlikte çok sıkı çalışma içindeyim. Burada Aliağa'nın sorunlarının çözümü için anahtar noktasında sayın bakanımız duruyor" diye konuştu.

460 BİN KOBİ'YE 11 MİLYAR LİRA KREDİ

Bakan Özlü ise konuşmasına Aliağa'nın İzmir ve Türkiye için öneminden bahsederek başladı. İş dünyası, sanayici ve esnafı dinlemenin doğru karar alıp doğru işler yapmak için gerekli olduğunu vurgulayan Bakan Özlü, "Sizler sahada olan insanlarsınız. Sahanın sıkıntılarını, aksayan taraflarını ve bunların muhtemel çözüm önerilerini biz sizlerden alacağız. Sizlerden aldığımız verilerle formülasyon geliştirerek çözümler üreteceğiz. Yılın son çeyreğinden itibaren ekonomiyi canlandırmak için birçok tedbiri hayata geçirdik. Sizler finansman sıkıntısı var dediniz. Biz de KOSGEB aracılığıyla sıfır faizli kredi uygulamasını başlattık. Bu kredilerde bize zaman zaman bankaların yavaş çalıştığı gibi şikayetler geliyor. Bunların hepsinin tedbirini aldık. 462 bin 167 KOBİ bu krediden istifade edecek, kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar 100 bine yakın KOBİ bu krediden istifade etti. Kredileri onaylandı, 30 bini parasını aldı, diğerleri de alacak. İlk defa 11 milyar lira değerinde bir krediyi 460 bin KOBİ'ye veriyoruz. Bankalar da KOSGEB de bu konuda yeni. KOSGEB'in bugüne kadar verdiği kredilerin toplamı 3.5 milyar liradır. Son iki ayda ise 11 milyar lira kredi veriyoruz. Bunu KOBİ ile buluşturmak biraz zaman alıyor ama herkes müsterih olsun. Şartları sağlayan herkes bu krediden istifade edecek. 10 Nisan'a kadar kredi kullanacak KOBİ'lerin hepsinin işlemlerini tamamlamayı hedefliyoruz. Sizler piyasada durgunluk var dediniz, bizler hemen konutta, mobilyada ve beyaz eşyada vergi indirimi getirdik. Bunun neticesinde Şubat ayında beyaz eşya satışları yüzde 30 artış gösterdi. İş dünyamızla aramızdaki uyum ve işbirliğini sürdürme noktasında tam bir kararlılık içerisindeyiz" dedi.

AK Parti hükümetiyle iş dünyası arasındaki uyumlu çalışmaya da vurgu yapan Bakan Özlü, "2002'den sonra elde edilen başarının sırrı, iş dünyası ile aramızdaki uyumdan kaynaklanmakta. Hükümet yatırımı, ticareti artırmak için gerekli adımları atıyor, esnafımız da bu fırsatları hakkıyla değerlendiriyor. Bundan sonra da böyle olacak. Bizim temel görevimiz işimizi ve aşımızı büyütmek, üretmek olacak. Ancak üretime teknoloji katacağız. Her bir ekonomi yazarı diyor ki 'bizler katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz'. Bu ürünlerin temelinde teknoloji var. ABD ihraç ettiği her bir cep telefonda kilo başına 750 dolar kazanç sağlıyor. Bizim ihraç ürünlerinin katma değeri kilo başına 1.5 dolar. Yükte hafif pahada ağır ürünler yaparsak katma değeri yüksek ürünler yapmış olacağız. İşin özü budur." dedi.

"İZMİR BÜYÜK POTANSİYEL"

İzmir için yakın gelecekteki plan ve projelere de değinen Bakan Özlü, "İzmir için özel çalışmalar yapıyoruz. İzmir'i Türkiye'nin teknoloji üssü yapmak istiyoruz. İnşallah bunları sizlerle de yakın zamanda paylaşacağız. Teknoloji üretmeyen bir Türkiye'nin geleceği olamaz. Bizim petrol kuyumuz yok, doğal gaz yataklarımız, altın madenlerimiz yok. Sattığımız belli aldığımız belli. İthalatımız ile ihracatımız arasında 60 küsur milyar dolar fark var. Bu farkı kapatmanın tek yolu teknoloji üretmektir. Bunun için de İzmir büyük bir potansiyel taşıyor. İklimi, insan yapısı ve dünyaya açıklığını değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

İTALYA ÜÇ KAT PAHALIYA SATABİLİYOR

Üretimde markalaşmaya ihtiyaç olduğuna değinen bakan Faruk Özlü, "Türkiye'nin marka değeri olan şirketlere ihtiyacı var. İtalya bizimle aynı kalitede ürettiği bir gömleği bizden üç kat pahalıya satabiliyor. Fark sadece markadan geliyor. Bizim de üretimi bu noktaya sürüklememiz gerekiyor. Hükümet olarak bunun için yoğun gayret sarf ediyoruz. İnşallah bu çalışmaların semerelerini toplamaya da başlayacağız" dedi.

"MEVCUT SİSTEMDE SİYASİ İSTİKRAR SAĞLANAMAZ"

16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına da değinen Bakan Özlü, "Yenilenmeden büyüme olmaz, gelişme olmaz. Bir sistem var Türkiye'de ve bizim hedefimiz 16 Nisan'da bunu yenilemektir. Mevcut sistemde siyasi istikrarın sağlanması zor ve insanların önünü görebileceği bir siyasi yapıya ihtiyaç var. Siyasi istikrarın ekonomik istikrara dönebileceği bir sistemin 16 Nisan'dan sonra hayata geçeceğini ifade etmek istiyorum. İstikrarı kişiler değil, sistemin bizatihi kendisi sağlamalı. Sistem kriz üretmemeli. Sistem ülkenin kalkınmasının ve üretmesinin önünde bir engel olmamalı" dedi.

Konuşmasının ardından katılımcılarla birlikte basına kapalı soru-cevap kısmında bölge sanayici ve işadamlarının istek ve sorunlarını dinleyerek cevaplayan bakan Özlü, daha sonra Aliağa Merkez'deki İzmir Caddesi'nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. İkindi namazını müteakiben Merkez Camii'nde kılınan bir cenaze namazına da katılan bakan, son olarak AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığına geçerek ziyaretini sonlandırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Bakan Faruk Özlü konuşma

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Bülent PINARBAŞI / ALİAĞA (İzmir), DHA)

================================

CHP'li Purçu Ayvalık'ta Roman vatandaşın sorununu dinledi

TBMM'nin ilk Roman milletvekili CHP'li Özcan Purçu, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde Roman vatandaşların yaşadığı mahalleyi ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Ayvalık'ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. CHP'li Purçu, Ayvalık'ta ilk olarak CHP İlçe Başkanlığı'na ardından Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer'e konuk oldu. CHP'li Purçu daha sonra, Roman vatandaşların yoğunlukta olduğu Hamdibey Mahallesi'ne giderek halkın sıkıntılarını dinledi. CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker ve partililerin de eşlik ettiği ziyarette Purçu, halkla mahalledeki halı saha yanındaki kahvehanede bir araya geldi.

"DİLENCİ OLMAKTAN BIKTIK"

Vatandaşların dertlerini öğrenmek isteyen Purçu'ya, Nursel Çanakoğlu adlı vatandaş, "Biz ev istiyoruz. Bıktık artık gecekondulardan. Çocuk odam, banyom, tuvaletim olsun istiyorum ama olmuyor. Sonra şiddetli geçimsizlik oluyor, çocuklarımızın psikolojisi bozuluyor. Çocuklarımızı devletimiz okutuyor ama imkanlarımız yok. Çalışamıyoruz, iş sahamız yok. Devamlı belediyemize, kaymakamlığımıza gidiyoruz. Dilenci olduk, artık dilenmek istemiyoruz. Bizlere iş sahası versinler, çalışalım. Biz karı-koca çalışırsak çocuklarımız güzel yerlere gelir" dedi.

Bir vatandaşın daha ev konusunda mahalle olarak sıkıntı yaşadıklarını söylemesi üzerine CHP'li Purçu, "Bu sorun için sahada mevcut durumu tespit etmemiz gerekiyor. Muhtarımız 3 bin civarında insan yaşadığını söyledi. Aşağı yukarı 700 hane var. Tam bilmiyoruz. Önce sahadaki tespiti ve analiz yapmak lazım. Kaç aile var, durumları nedir, hangi arazi üzerinde ev yapmış, mevcut yer kimindir? Bunları tespit etmek lazım. Sonra da bakanlıktan bütçe çıkartılarak acilen burada konut inşası yapılabilir" dedi.

16 Nisan'da yapılacak referandum ile ilgili görüşlerini anlatan ve 'hayır' oyu çıkacağı konusunda umutlu olduklarını ifade eden Purcu, daha sonra mahalleyi gezdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Roman vatandaşların yaşadığı mahalleyi ziyarettn görüntü

Vatandaşların CHP'li Purçu ile konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir),

=================================

Buca Cezaevi'nde film gibi firar girişimi çatıda bitti

MUSLUK VE MAKROME İPİYLE FİRAR GİRİŞİMİ

İZMİR'in Buca ilçesinde, iş kurslarında dağıtılan makrome iplerinden 20 metre uzunluğunda merdiven yapan 6 mahkum, cezaevinden kaçmaya çalıştı. Cezaevi içerisinden çatıya çıkmayı başaran 6 mahkum burada yakalandı. Mahkumların yakalanma anları da cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Buca Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda farklı suçlardan kalan H.T., B.C., R.D., R.U.Ö., B.D. ve A.B., iş kurslarında kendilerine verilen makrome örgü iplerini ve fırça saplarını kullanarak yaklaşık 20 metre uzunluğunda halat merdiven yaptı. Dün (çarşamba) akşam havalandırmanın kapatılması ve sayımların yapılmasından sonra harekete geçen mahkumlar, tuvaletlerden söktükleri musluklarla kapıyı kırıp önce havalandırmaya çıktı. Buradan da çatıya ulaşan 6 mahkum, nöbet tutan jandarma tarafından fark edildi. Mahkumların firar etmesini engellemek için havaya ateş açan jandarma görevlileri, mahkumların firar girişimini önledi. Çatıda durdurulan mahkumlar, itfaiye merdiveniyle indirildi. Mahkumlardan birisinin çatıya çıkamadan diğerinin ise 10 metrelik iç havalandırma boşluğundan atladığı sırada ayağının kırıldığı öğrenildi. Firar etmeye çalışan mahkumların çatıda jandarma ekiplerince yakalanma anları ise cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde itfaiye merdiveniyle çatıya çıkan jandarmanın mahkumları yakalama anları yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Mahkumların yakalanmalarına ilişkin cep telefonu görüntüsü.

Haber: İZMİR,

=================================

Lisede konferans krizine velilerden şikayet dilekçesi

MANİSA'da Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin "Seminer Var" denilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Yeni Nesil Yeni Anayasa" konulu konferansa götürülmesine tepki gösteren 20 veli, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi. Veliler, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGAV) Manisa İl Temsilciği tarafından, geçen 21 Mart'ta, Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde 600 kişilik salonda 'Yeni nesil, yeni anayasa' konferansı düzenlendi. Konferansa, kent merkezindeki Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi'nin son sınıfında okuyan yaklaşık 100 öğrenci de iddiaya göre Okul Müdürü Erhan Akalın ve bir öğretmen tarafından "Üniversite sınavına yönelik konferansa gidiyoruz" denilerek götürüldü. Öğrenciler okullarıyla Süleyman Demirel Kültür Merkezi arasındaki yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyerek salona vardıklarında, konferansın üniversite sınavı ile ilgili olmadığını görünce şaşırdı. Kendilerine konferansın üniversite sınavına yönelik olduğunun söylendiğini, siyasi içerikli olduğunu bilmediklerini belirten öğrenciler salondan çıkmak istedi. Öğrencilerin salonu terk etmelerine yöneticileri ve özel güvenlik görevlileri engel olmak isteyince gerginlik çıktı. Öğrenciler buna rağmen Bilal Erdoğan'ın konferans verdiği salonu terk etti ve marşlar söyleyerek okullarına döndü.

Okul Müdürü Erhan Akalın iddiaya göre öğrencilere okula girerken İzmir Marşı'nı söyledikleri gerekçesiyle disipline verileceklerini söyledi. Tepki gösteren öğrenciler de İzmir Marşı söyleyerek bahçeye çıktı. Yaşananları öğrenen veliler de duruma tepki gösterdi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatırken, tepkiler bugün de devam etti.

"ÇOCUKLARIMIZIN SİYASETE ALET EDİLMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Velilerden 20'si bugün Manisa İl Milli Eğtim Müdürlüğü'ne gidip, şikayet dilekçesi verdi. Savcılığa suç duyurusunda da bulunacaklarını belirten veliler, bazı eğitim sendikaları, sivil toplum kuruluşları ve CHP Manisa İl Teşkilatı üyelerinin de katılımıyla basın açıklaması yaparak, tepkilerini dile getirdi. "Çocuklarımızın Eğitim Hakkına Sahip Çıkıyoruz" yazılı pankartın arkasında toplanan veliler adına açıklama yapan Çiğdem Gültekin, "Öğrencilerin götürüldüğü konferansta, referandumda neden 'evet' oyu verilmesi gerektiği sıkça dillendirilmiştir. Fatih Kalu İmam Hatip Lisesi, Nihal Akçura Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi'nden öğrenciler konferansa götürülmüştür. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürlerini bizzat telefonla arayarak konferansa öğrencilerin götürülmesini istemiştir. Ancak resmi yazı onayı yoktur. Biz veliler, çocuklarımızın öğrenim hakkının gasp edilip, sorumsuz idarecilerin keyfi davranışları için 'evet' propagandasına, siyasete alet edilmesini istemiyoruz. Bu konferans, 'hayır' amaçlı konferarns da olsa aynı tepkiyi verirdik. Çocuklarımızda bizler gibi düşünmüş olmalılar ki bu konferansı dinlemek istemediklerini söyleyerek okullarına dönmüştür" dedi.

"Öğrencilerin konferansa gitmesi için ve öğretmen görevlendirilmesi için bir resmi yazı var mıdır" diye soran Gültekin, "Yazı var ise bu yazının kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz. Yazı yok ise bu keyfi uygulama için öğrencileri toplayıp oraya götüren öğretmenin gerekli yasal karşılığını bulması gereklidir. Çünkü öğrencileri, ders saatin okuldan alıp, dersi engellemek ve bir siyasi amaca hizmet eder tavrın karşılığı yasalarda bellidir. Bizler, çocuklarımızın ders saatinde siyasi bir amaca hizmet eden organizasyona gitmesine tepkiliyiz. İzinli olması ya da olmaması çok da önem arz etmemektedir" diye konuştu.

"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Lise öğrencilerinin siyasete karıştırılmasının suç olduğunu belirten Gültekin, "İlgili okul yetkilileri hakkında gerekli cezai işlem başlatılması konusunda Manisa Valiliği'ni, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ve Maarif Müfettişleri Başkanlığı'nı göreve çağırıyoruz. Yaşanan olayın takipçisi olacağız. Çocuklarımızın, yapılan haksızlık ve yanlışlar karşısında susmayarak gösterdikleri tepkiyi kutluyoruz. Susmayan, biat etmeyen biri olmak ve sorgulayan kişi olmak çok önemlidir. Bu, eğitimde varılmak istenen hedeflerin en başındadır. Bu olay da bize göstermektedir ki çocuklarımız, gerçek eğitimlerini almışlardır. Konuyu takip edip çocuklarımızın yanında yer almaya devam etmek de bizlerin görevidir. Veliler olarak konu hakkında Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu. Açıklamanın ardından veliler ve destek veren çevredekiler, hepbir ağızdan İzmir Marşı'nı söyledikten sonra sessizce dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-----------------------------------

-Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önünde yapılan basın açıklamasından görüntü

-Öğrenci Velisi Çiğdem Gültekin'in açıklaması

-Velilerin şikayet dilekçelerini Milli Eğitim Özel Kaleme Teslim etmesi

-Velilerin hepbir ağızdan İzmir Marşı'nı okuması

-Genel ve detay görüntüler

Haber: İlker KILIÇASLAN - Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA, DHA)

==================================

Yaşlılar gençlerle coştu

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde yaşlılar ile üniversite öğrencileri bir araya gelirken, birlikte müzik eliğinde oyun oynayıp eğlendi.

Gebze Teknik Üniversitesi öğrencileri ile Yaşlılar Haftası nedeniyle Tavşancıl Huzurevi sakinlerini Gebze Gençlik Merkezi'nde ağırladı. Üniversiteli gençler, yaşlılara hediyeler verirken, birlikte sohbet ederek zaman geçirdi. Öğrenciler, keyifli geçen sohbet sırasında yaşlılarla birlikte fotoğraf çektirdi. Öğrenciler yaşlılarla birlikte müzik eşliğinde oyun oynadı. Daha sonra gençlik merkezinin bahçesine fidan dikildi. Gebze Teknik Üniversitesi öğrencilerinden Büşra Şengel, "Onlarla konuştuk, sohbet ettik. Onların dertlerini dinledik, bize öğütler verdiler" dedi.

Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, "Bu gün burada fidanlar, çınarlarla buluşuyor. Yaşlılar Haftası kapsamında yaşlılarımızla buluşuyoruz. Biz daha önce huzurevine bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Bugün burada onun devamı mahiyetinde yaşlılarımızı ağırlıyoruz. Buradaki amaç, yaşlılarımızla kopmuş olan bağı güçlendirmek ve yaşlılarımızın gönlünü almak ve gençlerimize bu bilinci katmaya çalışmak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Ziyaretten görüntüler

-Hediyeler verilmesi

-Sohbet edilmesi

-Oyun oynanması

-Fidan dikilmesi

-Röp.

Haber: HABER-KAMERA: Mesut IŞIK-Büşra KAYA / GEBZE(Kocaeli), -

===========================================

Ereğli'de '15 Temmuz Şehitler Hatıra Ormanı' oluşturuldu

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde oluşturulan, '15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'nda 4 bin fidan toprakla buluşturulacak.

Dünya Ormancılık Günü kapsamında Kıyıcak mevkisinde 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturulurken fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Ali Kaban da katıldı. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, hatıra ormanına, 3 bin fıstık çamı, 500 defne, 300 çevri, 100 erguvan ve 100 ıhlamur olmak üzere 4 bin fidan dikileceğini ve dikilen her fidandan sonra şehitler için Fatiha suresi okunacağını söyledi. Beşel, fidanlara da darbeye direnirken şehit olanların isimlerinin verileceğini belirtti. Beşel şöyle konuştu:

"Burada hait terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımız ve gazilerimiz adına sivil toplum örgütlerimizin talepleri vardı. Bu kapsamda bayrak direğimizin etrafında şehitler ormanı kurduk. Bizlerin rahat uyuması için, gece gündüz demeden fedakarca görev yapan, çeşitli sebeplerle şehit düşen yakınlarımızı bu hatıra ormanıyla anmayı planladık."

Vali Ali Kaban ise "15 Temmuz gecesi tam bir travmaydı. O travmadan sonra Yenikapı adıyla ifadesini bulan bir ruh ortaya çıktı. Sayın cumhurbaşkanımızın ısrarla dile getirdikleri, tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet hissiyatı hakikaten büyük bir coşkuyu beraberinde getirdi. Bu orman da bayrağımızın bulunduğu bu bölgeye çok güzel yakıştı" dedi.

Daha sonra Vali Ali Kaban ve protokol üyeleri hatıra ormanına yaklaşık 50 fidan dikti. Her fidan dikimi ardından Fatiha suresi okundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Şehitler ormanlık alanı

-Vali Ali Kaban'ın gelmesi

-Saygı duruşu istiklal marşı

-Ahmet Sırrı Beşel'in konuşması

-Vali Ali Kaban'ın konuşması

-Fidan Dikimi

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Faruk Özlü İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
title