Haberler

Dha Yurt Bülteni - 15

Kilis'te şehit acısı

İstanbul'daki terör saldırılarında şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Ali Osman Şahin'in acı haberi, memleketi Kilis'teki ailesini yasa boğdu.

Şehit polis Ali Osman Şahin'in şehadet haberi, emniyet yetkilileri tarafından akşam saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde oturan annesi Döne Şahin'e verildi. Acı haberle yıkılan Döne Şahin ve şehit polisin kardeşlerine sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit polis meruru Şahin'in babası Ali Şahin'in hayatını kaybettiği belirtildi. Türk bayrakları asılan şehidin evinin önüne taziye çadırı kuruldu.

Bekar olan şehit polis Ali Osman Şahin'in cenazesi, yarın Kilis'te düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Şehidin baba evi

Eve Türk bayrakları asılması

Ağlayanlar

Şehidin ablasının ambulansa götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=========================================================

Akhisar'a şehit ateşi düştü (EK)

ŞEHİT POLİS ALİ AKSOY'UN CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru 26 yaşındaki Ali Aksoy'un cenazesi memleketi Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne getirildi. İstanbul'dan karayolu ile Akhisar'a getirilen şehit Aksoy'un cenazesi Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu. Şehidin cenazesini Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri ve vatandaşlar karşılarken, morg önünde gözyaşları sel oldu.

Şehit polis Ali Aksoy'un annesi Medine Aksoy, babası Ömer Aksoy ve kardeşi Mehmet Aksoy cenazenin morga götürülüşü sırasında sinir krizi geçirdi. Aksoy'un cenazesi yarın öğle namazına müteakip Sarıçalı Mahallesi Aşağı Yeni Camii'nde kılınacak cenaze namazı ardından toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Fotoğraflar

AKHİSAR (Manisa),

================================================================

Didim'de teröre lanet yürüyüşü

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, bir araya gelen vatandaşlar İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıya tepki gösterdi.

Didim 75 Gençlik Derneği öncülüğünde Didim Merkez Camii önünde toplanan binlerce vatandaş, İstanbul'da Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında düzenlenen bombalı terör saldırısını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, AK Partili ve MHP'li Didim Belediye Meclisi üyeleri, Didim Polis Derneği Başkanı Olcay Tiryaki, Didim 75 Gençlik Derneği üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, sloganlar atıp son günlerde artan terör olaylarını lanetledi. Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nda gerçekleşen yürüyüşte, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her şey vatan için", "Kahrolsun PKK", "Ne mutlu Türküm diyene" ve "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı, tekbir getirildi. Yürüyen gruba caddelerdeki vatandaşlar alkışlarıyla, sürücüler ise korna çalarak destek verdi.

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde yürüyüşü sonlandıran grup, burada "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, akabinde İstiklal Marşı'nı söyledi. Ardından dua okundu. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yürüyüş boyunca güvenlik önlemi aldı.

Didim 75 Gençlik Derneği 2'nci Başkanı Mehmet Vela, saldırıda yaşamını yitiren şehitlere Allah'tan rahmet ve yaralılara şifa dilerken, "Sabah arkadaşlarımızla dernek binamızda toplandığımızda, emniyet güçlerimize moral vermek için böyle bir yürüyüş yapmaya karar verdik. İki saat içerisinde bu kalabalığa ulaştık. İnsanlarımızdan Allah razı olsun. Binlerce kişi, yürüyüşe destek vererek katıldı" dedi. Yürüyüşe katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu da "FETÖ/PDY ve diğer tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Türkiye'mizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Eylem açıklamanın ardından sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yürüyüşten görüntü

Atılan sloganlar, teröre tepki

Didim 75 Gençlik Derneği 2. Başkanı Mehmet Vela ile röportaj

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ediz VERDİOĞLU / DİDİM (Aydın),

==============================================

Küçük kıza otomobilin çarptığı an güvenlik kamerasında

BARTIN'da yoldan karşıya geçtiği sırada 8 yaşındaki Esin Sümeyye Gül'e otomobilin çarptığı an bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kaza, saat 15.50 sıralarında Kozcağız Beldesi Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerindeki yaya geçidinde bekledikten sonra yola fırlayan Esin Sümeyye Gül'e sürücüsünün ismi belirlenemeyen 74 AN 915 plakalı otomobil çarptı. Otomobilin çarptığı küçük kız yaklaşık 5 metre savruldu. Esin Sümeyye Gül, kanlar içerisinde yerde kalırken vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil ekibi tarafından kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Küçük kızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Küçük kıza otomobilin çarptığı an bölgede bulunan bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

-Güvenlik kamera görnütüsü

Süre: (20 SN) Boyut: (8.77 MB)

HABER-KAMERA: Ayhan ACAR/BARTIN,

==================================================================

Esnaf içeride kaldıklarını unutup işyerini kapatınca mahsur kaldılar

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde kırtasiyede kitaplara bakan 2 müşterinin olduğunu unutan esnaf işyerini kapattı. Kırtasiyede mahsur kalan 2 kişi itfaiyeden yardım isterken, çağırılan esnafın gelip kepengi ve kapıyı açmasıyla dışarı çıktı.

Olay bu akşam saatlerinde, Gölcük Amiral Sağlam Caddesi'nde bulunan bir kırtasiyede meydana geldi. Kırtasiyenin bodrum katında kitapları inceleyen biri kadın 2 müşterisinin olduğunu unutan E.Ö. işyerinin ışıklarını kapattı. Bodrum katında bulunan İ.M. ve G.Y. elektriklerin kesildiğini düşünürken, E.Ö. kapıyı ve kepengi kapattı. G.Y. cep telefonunun şarjının bittiğini görünce, İ.M. isimli kadın itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi, kepengin gerisinden içeride bulunan 2 kişi ile konuşarak nasıl içeride kaldıklarını öğrendi. İşyerinin sahibi E.Ö.'ye ulaşılarak içeride 2 kişinin kaldığı bildirildi. Bir süre sonra gelen E.Ö. kepengi ve kapıyı açarken, İ.M. ve G.Y. dışarı çıktı. Yaklaşık 1 saat içeride mahsur kalan 2 kişi içeride kapalı kalmaları üzerine itfaiyeyi aradıklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

İtfaiyecinin kepengin gerisinden içerideki kişilerle konuşması

İşyeri sahibinin kepengi ve kapıyı açması

İçerideki kişilerin çıkması, itfayicilerle görüşmesi

İçeride mahsur kalan kişinin konuşması

HABER-KAMERA: Soner GÜLEZER / GÖLCÜK (Kocaeli),

=============================================================

Farlardan gözleri kamaştı su kanalına uçtu

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde, 75 yaşındaki Mustafa Aksoy karşıdan gelen aracın uzun farlarını yakması sonucu otomobilin kontrolünü kaybetti. Otomobilin yağmur kanalına girmesi sonucu Mustafa Aksoy ve gelini hafif yaralandı.

Kaza, Başiskele Yaylacık Mahallesi Karamürsel Caddesi üzerinde meydana geldi. 34 DMR 15 plakalı otomobilin sürücüsü Mustafa Aksoy, iddiaya göre karşı yönden gelen bir otomobilin uzun farlarını yakması sonucu gözleri kamaştı. Mustafa Aksoy'un direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil yol kenarındaki yağmur kanalına düştü. Otomobil kanalın içerisinde yaklaşık 30 metre ilerledikten sonra durdu. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi, Mustafa Aksoy ile gelini Canan Aksoy'u aracın içerisinden çıkardı. 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından Mustafa Aksoy Kocaeli Devlet Hastanesi'ne, Canan Aksoy ise Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Su kanalına düşen araçtan görüntü

Yaralılara müdahale edilmesi

Olay yerinden detaylar

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK / BAŞİSKELE (Kocaeli),

=============================================================

Şanlıurfa'da camiler doldu, taştı

ŞANLIURFA'da Mevlit Kandili dolayısıyla Balıklıgöl platosundaki camileri dolduran vatandaşlar, şehitler için dua etti.

Hazreti Muhammed (SAV)'in doğum günü olarak kabul edilen Mevlit Kandili dolayısıyla vatandaşlar, kentin simgesi olan Balıklıgöl platosundaki camilere akın etti. Binlerce kişinin geldiği camilerde vatandaşlar Kur'an okuyup, şehitler için dua etti. Dergah Camisi'nde düzenlenen kandil programında Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Bodur, gecenin önemini belirten konuşma yaptı. Kandil programı okunan mevlit ile sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Dergah camisi

Mevlit

Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Bodur'un konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Osman Şahin Kilis Didim Politika Güncel Haberler

title