Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

Yol verme kavgası kamerada

İZMİR'in Bornova ilçesinde bir ESHOT şoförü, yol verme meselesi yüzünden tartıştığı kamyonetteki 2 kişi tarafından dövüldü. Olay, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Olay, bugün saat 14.30 sıralarında Bornova Hükümet Konağı önünde meydana geldi. Alsancak yönüne giden bir kamyonetteki 3 kişi, EVKA 3 Metro-Alsancak Gar seferini gerçekleştiren 35 Y 2236 plakalı otobüsün şoförü M.E. ile, yol verme meselesi nedeniyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine kamyonetten inen 3 kişiden 2'si, M.E.'ye tekme ve yumruklarla saldırdı. Bu sırada, otobüste yolcu olarak bulunan bir başka ESHOT şoförü B.B., M.E.'yi korumaya çalıştıysa da başarılı olamadı. Olay yerinde tesadüfen bulunan bir polis memuru, saldırganlara biber gazıyla müdahale ederek, kavgayı ayırdı. Olayın ardından karakola giden taraflar, birbirinden şikayetçi olmadı.

CEP TELEFONUYLA KAYDEDİLDİ

Öte yandan, olay çevredeki bir apartmanda oturan vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde, kamyonetten inen iki kişinin M.E.'ye tekme ve yumruklarla saldırdıkları, otobüste yolcu olarak bulunan bir başka ESHOT şoförü B.B.'nin de saldırganlara engel olmaya çalıştığı ancak bunu başaramadığı görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Olayın cep telefonu görüntüsü

Haber: Davut CAN – Kamera: İZMİR, (DHA

===============

Sokakta bıçaklayıp kaçtı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Sezai Y., yolda karşılaştığı, para anlaşmazlığı yüzünden aralarında husumet bulunan Nizamettin G.'yi bıçakla yaraladıktan sonra kaçtı.

Olay, Mahmudiye Mahallesi'nde meydana geldi. Para anlaşmazlığı yüzünden aralarında husumet bulunan Sezai Y. (40) ve Nizamettin G. (53), sokakta karşılaşınca tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle Sezai Y., yanında bulunan bıçakla Nizamettin G.'yi  bacağından yaraladı. Şüpheli Sezai Y., olay yerinden kaçarken, yaralı halde olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, polis ekipleri şüpheli Sezai Y.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü;

-Yaralıdan detaylar

-Olay yerinden detaylar

Süre: 1.23, Boyut: 184 MB

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),

=======================

Profesörün odasını yakan hasta yakınına sağlıkçılardan tepki

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahisi Kliniği öğretim üyesi Prof. Dr. Selami Çağatay Önal'ın odasını ateşe veren hasta yakınına, sağlıkçılar tepki gösterdi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahisi Kliniği öğretim üyesi Prof. Dr. Selami Çağatay'ın odası geçen cumartesi gecesi hasta yakını Uğur Keskin tarafından ateşe verildi. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürülürken, olayın ardından gözaltına alınan hasta yakını ise tutuklandı.

SAĞLIK BAKANI TELEFONLA ARADI

Yaşananların ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, telefonla aradığı Önal'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Bugün ise çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sağlık çalışanları Turgut Özal Tıp Merkezi koridorunda toplandı ve olaya tepki gösterdi. Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Ali Beytur, yangın sonrası dumandan etkilenme ihtimaline karşı doğumhane, radyasyon onkolojisi ve çocuk yoğun bakım servisindeki hastaları kısa süre içerisinde başka birimlere naklettiklerini kaydederek, "20 yıllık sağlıkçı olarak ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Bu üzücü hadise maalesef sağlıkta şiddetin son bir noktası. Ben ilk defa bir hastaneyi yakma teşebbüsü görüyorum bu insanlıkla bağdaşacak bir eylem değildir" diye konuştu.

Odası kundaklanan Prof. Dr. Selami Çağatay Önal ise Malatya'da 21 yıldır görev yaptığını belirterek, " Malatya'nın insanı kadirşinastır. Böyle kötü olayların ismimizi karalamasına müsaade etmeyelim. Malatya'nın insanlarını hiçbir zaman bu kendini bilmez kişiyle bir tutmayalım" dedi.

Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Erol Karaaslan da, yapılan saldırının profesörün şahsında hastanede hizmet alan hastalara, hasta yakınlarına, sağlık çalışanlarına ve bütün Malatya halkına yapıldığını diye getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Tepkiye katılanlar

Kalabalıktan detay

- Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Erol Karaaslan'ın konuşması

- Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Ali Beytur'un açıklaması

- Odası kundaklanan Prof. Dr. Selami Çağatay Önal'ın konuşması

Yanan odayı gezmeleri

Olay yerinde Beytur'un değerlendirmesi

Yanan odadan ve koridorlardan geniş detaylar

Dha Muhabirinin anonsu

Güvenlik kamerası

Kundakcının hastanede gezme anı

Kundakcının Koltukların üzerinde yürümesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

======================

Alacaklarının ödenmesini isteyen işçiler yine vince çıktı

ISPARTA'da önceki gün paralarını alamadıkları gerekçesiyle üniversite yerleşkesindeki çalıştıkları inşaatın kule vincine çıkan işçiler, bugün de eylem yaptı. Metrelerce yükseklikteki vince çıkan 4 işçi, alacaklarının ödenmesini istedi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesi'nde yapımı devam eden Teknokent inşaatında demir ve kalıp işi yapan ve 3 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle önceki gün vince çıkan işçiler, bugün de aynı eylemlerini sürdürdü. Önceki gün vince çıkıp eylem yapan işçiler polis ve firma yetkilileri tarafından ikna edilerek indirilirken, bugün öğle saatlerinde de işi bırakan 4 işçi alacakları ödenmediği gerekçesiyle kule vince çıkıp eylem yaptı.

İşçiler İsmail Dil, İsmail Arslan, Muhammed Oralı ve Radi Çolak, metrelerce yükseklikteki kule vinç üzerinde bazen hareket ederek, bazen de oturarak inşaat firması yetkililerini bekledi. İşçileri görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

İşçiler adına konuşan Veysel Karadere, işçilerin çoğunun 3 aydan bu yana 1 kuruş almadan çalıştığını, kiminin 6, kiminin 10 bin lira alacağı biriktiğini söyledi. Firma yetkililerine hiçbir şekilde ulaşamadıklarından söz eden Karadere, "Biz burada para beklerken firma tonlarca demiri şantiyeye gönderiyor. Para var ki bunu alıp gönderiyor. Bizim paramızı neden ödemiyorlar. Mübarek Ramazan gününde olacak iş mi?" diye sitem etti.

İşçiler tam yetkili biri gelip para ödenmesi konusunda güvence verinceye kadar eylemlerini devam ettireceklerini söyledi. Polis eylemlerini sürdüren işçileri ikna etmeye çalışıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kule vinçteki işçilerden görüntü

Aşağıda bekleyenlerden görüntü

Emniyet görevlileri ve çevreden detaylar

İşçilerden Veysel Karadere ile röportaj

199 MB /// 06.15"

HABER- KAMERA: Nurettin ARKAN/ISPARTA,

=================================

301 madenciyi kendi seslendirdiği kliple andı

İZMİR'in Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının 5'inci yıl dönümünde seslendirmesini kendisinin yaptığı duygu yüklü klibi, sosyal medya hesaplarından takipçileri ile paylaştı.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 13 Mayıs 2014 yılında Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın 5'inci yıl dönümünde duygu dolu bir mesaj yayınladı. 13 Mayıs'ta yaşanan facianın görüntülerinin yer aldığı klibin seslendirmesini yapan Sengel, şunları söyledi:

"Yüz karası değil, kömür karası. Böyle kazanılır ekmek parası. Şairin dediği gibi yüzleri kömür karasına boyanırken, vicdanları tertemiz kalanlar onlar. Ekmeğini sadece alın teriyle değil, kömür karasıyla kazananlar onlar. Botları çamurlu yürekleri tertemiz olanlar onlar. O gün mayısın güzel olmadığı gün. Sadece gece değil, gün de karaydı o gün. Beş yıl önce Soma maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisini saygı ve rahmetle anıyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-  Klip

İZMİR,

======================

Özel çocuklar, Anneler Günü'nü kutladı

BURDUR'da özel çocuklar tarafından Engelliler Haftası ve Anneler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Askeriye köyündeki Engelsiz Yaşam Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu ve eşi Seyhan Tutucu, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve eşi Feray Çankal ile İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Güven ile şehit ve engelli anneleri katıldı.

Programda konuşan Vali Hasan Şıldak, engelliliğin herkesin başına gelebilecek, toplumda yakından gözlemlenen, yaşanan bir olgu olduğunu söyledi. Şıldak, "Engelli insanlarımızla bir arada olmak, onları kucaklamak, toplumun içinde tutmak, hayatın içinde tutmak devlet olarak bizim görevimiz. Burada en büyük sorumluluk, en büyük fedakarlık engellilerimizin aileleri tarafından üstleniliyor. Engelliyle birlikte olmak, engelli bir çocuğu hayata tutunur vaziyette ayakları üstünde tutmak, engelli biriyle hayatı devam ettirmek, belki de o kadar zor ki bunu ancak yaşayan bilir" dedi.

Programa katılan kadınların Anneler Günü'nü kutlayan Vali Hasan Şıldak, "Annelik o kadar kutsal bir görev ki o kadar büyük bir sorumluluk ki bunu da ancak yaşayan bilir. O cefa, o vefa ancak annelerde görülebiliyor. Hele hele engelli anneleri, şehit anneleri için, onları tarif edecek, duygularını, o fedakarlıklarını ifade edebilecek cümle kurmak çok zor. Bu vesileyle sizleri hem böylesine anlamlı bir günde buluşturmak istedik. Hem de biraz sonra çocuklarımızın gösterileriyle bu anlama biraz daha değer katıp sonrasında da hep birlikte iftarımızı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Güven de Birleşmiş Milletler verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 10'unu, Türkiye nüfusunun ise yüzde 12.3'ünün engellilerin oluşturduğunu söyledi. Güven, "Engellilerin toplum hayatımıza tam ve sorunsuz bir şekilde katılımı konusunda kamunun inisiyatif alması, liderlik yapmasının yanında bu meselenin çözümü için tüm toplum kesimlerinin seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerekiyor" dedi.

Konuşmalardan sonra Bucak İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören engelli çocuklar tarafından zumba dansı, halk oyunu gösterisi, tiyatro gösterisi, Çanakkale Savaşlarını anlatan ay yıldız gösterisi sunuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Programa katılanlar

Hasan Güven'in konuşması

Salondan

Vali Şıldak'ın konuşması

Gösteriler

Detay

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malatya Bornova DHA Haberler

title