Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

MENDERES AÇIKLARINDA FİBER TEKNEDE 15 KAÇAK YAKALANDIİZMİR'in Menderes ilçesinden fiber tekne ve yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 15 kaçak göçmen, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

MENDERES AÇIKLARINDA FİBER TEKNEDE 15 KAÇAK YAKALANDI

İZMİR'in Menderes ilçesinden fiber tekne ve yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 15 kaçak göçmen, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Sahil güvenlik ekipleri, dün (pazar) saat 09.00'da, Menderes Özdere açıklarında bir grup kaçak göçmenin fiber tekneyle Yunan adalarına geçmeye çalıştığını fark etti. Görevlendirilen sahil güvenlik ekipleri, yerini belirlediği fiber teknedeki Afganistan uyruklu 3'ü kadın, 5'i çocuk 15 kaçak göçmeni yakaladı. Kaçak göçmenler, kıyıya getirildi. Kimlik tespiti yapılan kaçaklar, İl Göç İdaresine teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

(Görüntü sahil güvenlik kamerası)

Yakalanan kaçaklardan görüntü

Hber: Kadir ÖZEN- Kamera: İZMİR,

==============

DÜNYA VE SURİYE TÜRKMENLERİ, YAYLADAĞI'NDA BULUŞTU

HATAY'ın Yayladağı ilçesinde, 'Dünya ve Suriye Türkmenleri Buluşma Şöleni' düzenlendi.

Dünya ve Suriye Türkmenleri Platformu tarafından Kızılgöl mevkisinde yaptırılan 11 bin 500 metrekarelik ay yıldız figürü altında organize edilen etkinliğe AK Parti Hatay milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi ve Sabahat Özgürsoy Çelik, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Mican, Yayladağ Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, 17 ülkeden ziyaretçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şölende, 'Diriliş Ertuğrul' dizisiyle tanınan Bayırbucaklı halk ozanı Adil Şan sahneye çıktı. Dans ekibinin kılıç gösterileri ve Şan'ın okuduğu Türkmendağı şiiri izleyicilerden yoğun alkış aldı. Şölen kapsamında düzenlenen aba güreşlerinin kazananlarına ödülleri taktim edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Şölen alanındaki dev ay yıldızdan drone görüntüsü

Kalabalıktan drone görüntüleri

SÜRE: 01'45" BOYUT: 194 mb

Haber: Emek ÇAKILI-Kamera:  YAYLADAĞI(Hatay),

==================

BAŞKAN, GÖNÜLLÜLERLE ÇÖP TOPLADI

HATAY'ın Belen İlçe Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kıcı mahallesindeki piknik alanında vatandaşlarla birlikte çöp topladı.

200 gönüllü ile birlikte temizlik yapan Vurucu, Dünya Temizlik Günü'nde farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Vurucu, "Bilinçli nesiller yetiştirmenin önemini burada bir kez daha fark etmiş bulunuyoruz. Geleceğimizin teminatı olan küçüklerimizde bugün bizimle çöp toplayacak ve belki de kendinden büyüklere örnek olacaklardır. Umuyorum ki bugün bu büyük çaplı temizlikten sonra bu güzel dinlenme alanı bir daha bu duruma gelmez" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu'nun etkinliğe katılanlarla görüntüsü

-Başkan Vurucu'nun konuşması

-Piknik alanındaki çöpler ve atıklar

-Katılımcıların çöpleri toplaması

-Piknik alanının temizlenmiş görüntüsü

-Çöp atıkları yığının önünde başkan Vurucu' nun konuşması

SÜRE: 3,29 sn    BOYUT: 158 mb

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

================

İZMİT BALIK PAZARININ GÖZDESİ PALAMUT OLDU

İZMİT Balık Pazarı'nda tezgahlar Marmara ve Karadeniz'de yakalanan balıklarla doldu. Balık pazarının gözdesi ise tanesi 13-15 lira arasında satılan palamut oldu. Balıkçılar havaların soğumasıyla birlikte fiyatların daha da düşeceğini söyledi.

İzmit Balık Pazarı'nda tezgahlar Karadeniz ve Marmara'da balıkçıların tuttuğu balıklarla doldu. Pazarda büyüklüklerine göre palamutlar tanesi 13-15 liradan, hamsi ise kilosu 10 liradan satıldı. Palamutların tanesinin 700-800 grama kadar ulaştığını söyleyen balıkçı Kemal Bineklioğlu, "Havalar daha da serinledikçe balık bollaşacaktır. Son günlerde fırtınalar, yağışlar etkili oldu. Her geçen gün balık daha da bollaşacaktır. Palamutlar 250-300 gramdan başladı şimdi ise 700-800 grama kadar ağırlıkları çıktı. Palamut 13 lira ile 15 liraya arasında satılıyor tezgahlarda. Hamsi 10-15 lira arasında değişiyor. İstavrit 10-13 lira arasında değişiyor. Şuanda balığın her türlü çeşidinde bolluk var. Bu sene balıktan yüzümüz güldü. İnşallah böyle devam edecek ve herkes mutlu olacak." dedi.

En çok palamutun talep gördüğünü söyleyen balıkçı Muhitten Şen, "Bu sene balık bolluğu var. Şuanda rağbet çok yüksek yetiştiremiyoruz. En çok palamut, hamsi ve çinekop geliyor. Havalar biraz daha serinlediği zaman fiyatların daha da düşeceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-Balık tezgahlarından

-Balıkçılarla röp

-Vatandaşlarla röp

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Alişan KOYUNCU-İZMİT-DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title