Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

HAMZAÇEBİ: CHP'DE FETÖ'CÜ ARAMAK BİR SİYASAL FANTEZİDİR (EK)1)EREN BÜLBÜL'ÜN AİLESİNİ ZİYARET ETTİTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren...

HAMZAÇEBİ: CHP'DE FETÖ'CÜ ARAMAK BİR SİYASAL FANTEZİDİR (EK)

1)EREN BÜLBÜL'ÜN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün Sukenarı Mahallesi'nde taziyeleri kabul eden ailesini ziyaret etti. Ziyarette Hamzaçebi'nin yanı sıra CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ve birçok partili de yer aldı. Burada Eren Bülbül'ün ağabeyleri Erdoğan ve Çağlar Bülbül ile görüşen ve taziye dileklerinde bulanan Hamzaçebi aileye kartını vererek bir sıkıntılarının olması durumunda kendisini çekinmeden arayabileceklerini söyledi.

'BU ACI BÜTÜN İNSANLIĞIN ACISIDIR'

Ziyarette konuşan ve PKK terör örgütünün hain eylemini kınadıklarını belirten TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, "PKK'nın hain eylemini hepimiz kınıyoruz. Eren'i bütün Türkiye'nin evladı yapan acı bir eylemdi. Hangi terör örgütü olursa olsun hiçbir zaman Türkiye'yi bölmek gibi bir amaca ulaşamayacaktır. Milletimiz karşısında dimdik ayakta duracaktır. Milletimiz buna müsaade etmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti buna müsaade etmeyecektir. Bu mücadele hep birlikte milletçe yürüttüğümüz mücadeledir. Bu acı bütün insanlığın acısıdır.  Sayın Genel Başkanımızın taziye dileklerini de iletiyorum. Bu ülkede ay yıldızlı bayrağımız altında sonsuza kadar yaşayacağız bundan kimsenin kuşkusu olmasınö dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ziyaretten görüntüler

Hamzaçebi konuşma

Detaylar

HABER KAMERA: OSMAN ŞİŞKO-TRABZON/DHA

===========================================================

2)BURSA BETON GENEL MÜDÜRÜ VARDAR: 750 LİRALIK FARK HAYAT KURTARIR

BURSA Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, yapılarda, daire başına sadece 750 lira gibi bir farkla tüm standartlara uygun, hayat kurtaracak betonların kullanılabileceğini söyledi.

17 Ağustos Marmara Depremi'nin 18'inci yıl dönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Fatih Vardar, binalarda tüm seramik, kapılar, mutfak gibi opsiyonel ürünlerin değiştirilebileceğini ancak betonun en hayati ve değiştirilemez ürün olduğunu anlattı. Vardar vatandaşları, ilk olarak beton kalitesini sorgulamaları konusunda uyararak, Türkiye genelinde 20 milyon yapıdan 7 milyonunun, Bursa'da ise 300 bin yapının değişmesi gerektiğini vurguladı. Vardar, "Bu rakamlar bakanlıklar tarafından açıklanan resmi rakamdır. Bursa'mızda da mevcut yapı stoğunun neredeyse yüzde elliye yakın kısmı depreme dayanıklı olmayan yapılardan oluşmaktadır. Biz burada şuna dikkat çekmek istiyoruz; bu yapılar 20-25 yaşında yapılar, 25 yıllık yapıları yeni baştan yapmaya başlıyoruz. Bundan sonraki yapılacak yapılarda daha kaliteli beton kullandığımız zaman önümüzdeki dönemlerde bir daha 50 yıla varan sürelerle konutlara el sürmeden yaşamlarını sürdürmeleri gerektiğine inanıyoruz" dedi.

'KENTSEL DÖNÜŞÜM BÜYÜK BİR FIRSAT'

Yasa gereği yıkılıp yeniden yapılacak olan binalarda kaliteli beton kullanımı için kentsel dönüşüm sürecinin çok büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Vardar, "Yeni yapılacak yapılarda kaliteli betonun kullanımına dikkat edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bursa'da 300 bine yakın değişmesi gereken konut var resmi rakamlara baktığımızda ise şu ana kadar Bursa'da 2 bin 71 adet başvuru var, bin 508 yapıda şu ana kadar yıkılmış. Düşünün ki 300 bin bina yapacağız ve sadece bin 508 adet bina yapılmış durumda. Oldukça yavaş ilerleyen bir süreç ile karşı karşıyayız. Depremde bir taraftan kapıda beklemektedir. O yüzden biraz daha hızlı olmamız gerekiyor. Biz bu süreçte şirket olarak Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinin dönüşüm sürecinde varız. Osmangazi Belediyesi'nin yaptığı Soğanlı'daki bin 200 konut ve 200 ticari alanın 130 bin metreküplük beton ihtiyacını karşıladık. Kaliteli C30 betonlarla binaların yapılmasına katkı sağlamış bulunmaktayız" cümlelerine yer verdi.

Kaliteli beton kullanımının maliyet üzerine etkilerini de bir örnekle açıklayan Vardar, "Halkımızın büyük çoğunluğu 3+1 dediğimiz evlerde oturmaktadır. Bu daireler yaklaşık olarak 100 metrekare net, 150 metrekare brüt dairelerdir. Bu Dairelerde beton miktarı ortalama 75 metreküp civarındadır. Eğer siz Türkiye Hazır Beton Birliği üyesi, kalite güvence sistemine sahip,  işini ciddi yapan profesyonel firmalar ile çalışırsanız ödeyeceğiniz fazla para metreküp başına 10 TL'dir. 20 lira veya 100 lira değil sadece 10 liradır. Hayat kurtaracak bir durum için bu rakam daire başına 750 TL gibi düşük bir ücrettir" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Toplantı salonundan detaylar, Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar'ın konuşması

SÜRE: 3 dk 42 sn

BOYUT: 117 mb

Enver Fatih TIKIR/BURSA,

==================================================

3)MÜFTÜLÜK'TEN BOŞANMALARA ÇÖZÜM ARAYIŞI

MANİSA'da boşanma oranlarını azaltmak için 'Beşikten Mezara Huzurun Adı Aile' isimli evlilik okulu projesini hayata geçiren İl Müftülüğü, nişanlı ve evli çiftler için akademisyenler ile din görevlileri eşliğinde eğitimler düzenleyecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2016 yılında Manisa'da 2 bin 348 boşanma meydana geldi. Manisa boşanma sayısı en yüksek iller arasında Ege Bölgesi'nde ikinci, Türkiye genelinde ise 11'inci sırada yer alıyor. Manisa İl Müftülüğü'nün boşanma oranlarını azaltmak amacıyla hazırladığı 'Beşikten Mezara Huzurun Adı Aile' projesine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve belediyeler de destek veriyor. Proje kapsamında akademisyen ve din görevlileri tarafından, evli veya evlenecek olan çiftlere seminerler verileceğini belirten Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, "Aile, toplumsal hayatın ve sosyal hayatın oluşmasında çok ciddi etkisi olan bir kurumdur. Ailenin sağlıklı oluşmasına katkı sağlamak, oluşmuş olan aile müessesinin bizimle tanıştıktan sonra daha sağlıklı yürütülmesine katkı sağlamak adına aileyle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve belediyeler destek veriyor.  Diyanet İşleri Başkanlığımızdan konuşmacılar davet edeceğiz. Toplumun gençlerine sağlıklı bir evlilik öncesi ve evliliğin ilk yıllarında sağlıklı bilgileri aktaralım istiyoruz" diye konuştu.

Ege Bölgesi'nin boşanmanın en yüksek olduğu yerlerden biri olduğuna dikkat çeken Cihan, "Ege Bölgesi'nin genel yapısı bir şekilde Manisa'yı da etkiliyor. Boşanmaların azalmasına katkı sağlamak istiyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Sosyal Tesislerinde, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde, Teras 2'de, Polisevi'nde programlar düzenleyeceğiz. Kur'an ve sünnet bağlamında aile hayatı, kadın ve erkek arasındaki fıtri farklılıklar, evliliğe ilk adımı ve nişanlılık dönemi, evliliğe hazırlık ve evliliğin ilk yılları, evlilikte iletişim, ailede işbirliği ve sorumluluk bilinci, aile büyükleri ve akrabalarla olan iletişim, Hz. Peygamber'in ailevi sorunları çözmede örnekliği, ailede çocuk eğitimi, Allah'ın en sevmediği helal olan boşanma konularında eğitim verilecek. Yeni evlenmiş veya evlilik hazırlığında olan gençlere bu konularda 'gelin sizi aydınlatıcı, bilgilendirici' programlar yapalım diyoruz" diye konuştu. Başvuruların 1 Eylül'den itibaren başlayacağını kaydeden Cihan, 10 bin adet broşür, bin civarında ise afiş bastırdıklarını ve ilgili yerlere dağıttıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Manisa Müftüsü Sinan Cihan'ın açıklaması

Haber - Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

==================================================

4)ENGELLİ OTO HIRSIZI, SONUNDA YAKALANDI

KAYSERİ'de değişik zamanlarda çeşitli marka ve modellerde araç çalan biri bacaklarından engelli 2 zanlı, polisin takibi sonucu yakalandı.  Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, önceki gün Melikgazi ilçesi Anbar Mahallesi Gemlik Caddesi'nde 1987 model bir kamyonun çalınması üzerine çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini de inceleyen polis, 30 yaşındaki M.S'yi hırsızlık olayının faili olarak belirledi ve bacaklarından engelli zanlıyı kaldığı evde yakaladı. Adli Tabipliğe getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen zanlının polisteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

6 HIRSIZLIK OLAYININ ZANLISI DA YAKALANDI

Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, Kayseri'de çeşitli tarihlerde meydana gelen 6 araç hırsızlığı olayının zanlısı20 yaşındaki Ö.G. de yakalandı. Zanlının, 12 Haziran'da Melikgazi ilçesi Gülük Mahallesi'ndeki caminin yanındaki 2016 model bir kamyonet, 30 Haziran'da Sanayi Mahallesi 6004. Cadde'de 2013 model bir otomobili, 19 Temmuz'da Hürriyet Mahallesi'nde 1993 model otomobil, 18 Temmuz'da Aydınlıkevler Mahallesi Leylak Sokak'ta 1994 model otomobil, 31 Temmuz'da Çorakçılar Mahallesi Kartopu Sokak'ta 1994 model otomobil ve 3 Ağustos'ta Küçükmustafa Mahallesi Osman Kavuncu Bulvarı'nda 2003 model hafif ticari araç çaldığı belirlendi. Firari olarak aranan zanlı, polisin çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Polisteki sorgusu tamamlanan zanlı, adliyeye gönderildi.

OKUL VE İŞYERLERİNİ SOYAN HIRSIZ, YAKAYI ELE VERDİ

Polisin yaptığı çalışmalarda, Melikgazi ilçesindeki bazı okul, kamu kurumu ve işyerlerinden hırsızlık yapan 18 yaşındaki zanlı sonunda yakalandı. Zanlının hırsızlık anları, güvenlik kamerası görüntülerine de yansıdı. Melikgazi ilçesinde son günlerde hırsızlık olaylarının artması üzerine polisin yaptığı çalışmalar sonucu, şüphelilerden U.Y. (18) yakalandı. Zanlının, Sakarya Mahallesi Eren Yıldırım Bulvarı'ndaki Keykubat Aradolu İmam-Hatim Lisesi'nden bir miktar para, dizüstü bilgisayar ve kol saati, Keykubat Mahallesi Çukur Sokak'taki özel Belsin Beyaz Zambak Anaokulu'nden 2 bin 30 TL para, Ahmet Gazi Ayhan Bulvarı'ndaki Seyyid-i Bunhanettin Gençlik Merkezi'nden elektronik eşya, yine Ahmet Gazi Ayhan Bulvarı'ndaki yüzme havuzundaki büfeden nakit para çalınması olaylarına karıştığı bildirildi. Zanlının polisteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Hırsızlık zanlılarının Adli Tabipliğe getirilişi

-Hırsızlık olaylarının güvenlik kamerası görüntüleri

-Hırsızlık zanlılarının emniyetten çıkarılışı (Polis kamerası)

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ,

7 DAKİKA/200 MB

==================================================

5)YETENEK SINAVINDA ÖNCE KAZANDI, SONRA KAYBETTİ

ARDAHAN Üniversitesi'ne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne (BESYO) yetenek sınavlarına giren 20 yaşındaki Oğuzhan Açabay, önce sevinç, sonra hüzün yaşadı. 7 Ağustos günü açıklanan asıl listede kazandığını öğrenen Açabay, 14 Ağustos günü hazırlanan yeni listede ise 14'üncü yedek olduğunu görünce şoke oldu. BESYO Müdürü Doç Dr. Okan Eştürk ise "Biz daha önce yanlış ilan edilen, fazladan ek puan verilen öğrencilerde düzeltmeye giderek, güncel listeyi açıklamak durumunda kaldık" diye konuştu.

Erzurum Spor Lisesi'nden geçen yıl mezun olan Oğuzhan Açabay, Ardahan Üniversitesi'ne bağlı BESYO'nun açtığı, 24 kişinin alınacağı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne girmek için başvurdu. Açabay, Ardahan'da 1 Ağustos günü yapılan yetenek sınavlarına girdi. BESYO'nun 7 Ağustos günü açıkladığı ilk listede Oğuzhan Açabay 19'uncu sırada, 162.5077 yerleştirme puanı ile 'asıl' olarak gösterildi. Açabay, 14 Ağustos günü e-devlet üzerinden kesin kayıt yaptırmak için Ardahan Üniversitesi'ne ait internet sitesine girince gördüğüyle şoke oldu. Oğuzhan Açabay, yerleştirme puanının 153.0546'ya indirildiğini ve listede 14'üncü yedek olduğunu gördü.Oğuzhan Açabay şunları söyledi: "Ardahan Üniversitesi'ne girmek için açılan yetenek sınavına girdim. Özel yetenek sınavını normalde saat 17.00'de bitirmeleri gerekiyordu, ben saat 21.30'da sınava alındım. Sınavdan sonra sonuçların 7 Ağustos'ta açıklanacağını bildirdiler. Listeye baktığımda 19'ncu sırada Beden Eğitimi Öğretmenlik Bölümü'nü kazandığımı gördüm. 14 Ağustos günü e-devlet üzerinden kayıt yaptırmak için siteye girdim. Yeni bir liste yapmışlar, listede 38'nci sıraya düştüm ve benim 9 puanım silinmiş. Asıl iken 14'üncü yedek olmuşum. Hiç böyle sınav olur mu? Önce 'kazandın', sonra 'yedektesin' diyecekler. Sınavı kazandığım için diğer üniversitelerin yaptığı yetenek sınavlarına da girmedim. Kaybolan hakkımı almak savcılığa suç duyurusunda bulunacağım."

OKUL MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. Okan Eştürk ise Oğuzhan Açabay'ın iddialarıyla ilgili şöyle konuştu: "Ardahan Üniversitesi BESYO özel yetenek sınavının açıklanmasından sonra, bazı şikayetler geldi. Spor Lisesi mezunlarına ek puan verilmemesi gerektiği yönünde. Biz de bununla ilgili olarak ÖSYM kılavuzunda  inceleme yaptık. ve ilgili kanuna baktık. İncelemeler yaptık ve ÖSYM ile irtibata geçtik ek puan verilip, verilmemesiyle ilgili olarak. Sonuç olarak, 30.03.2012 tarihinden sonra kayıt yaptıran spor lisesi mezunu öğrencilere ek puan verilmemesi gerektiği anlaşıldı. Biz de daha önce ilan ettiğimiz listede spor lisesinden mezun olan tüm adaylara ek puan vermiştik. Bu yanlışımızı düzeltmek için ilanımızı geri çektik. Adayların mezuniyet tarihlerini belirledikten sonra, bu tarihten önce mezun olanlara puanlarını verdik. Bu tarihten sonra mezun olanlara ise ek puan vermedik. Hesaplarımızı buna göre yaptıktan sonra tekrar ilan ettik. Adayların, özel yetenek sınavıyla ilgili bütün puanları üniversitemizin web sayfasında ilan edilmiş durumda. Burada parkur süresi, parkur puanı,  spor puanı, özel yetenek puanı, orta öğretim başarı puanı ve YGS puanı, bunların hiçbirisinde bir değişiklik yoktur. ve hesaplamalar zaten bunlara göredir. Burada sadece ÖSYMSP dediğimiz, özel yetenek standart puanı, ortalama ve standart sapmanın değişmesine bağlı olarak değişmiştir. Sınavın şeffaf bir şekilde yapıldığını göstermek için de bütün adayların, bütün derecelerini web sayfasında yayınladık. Dileyen arkadaşlar bunları inceleyebilir, kendi hesaplamasını yapabilir, biz defalarca gözden geçirdik. Bu konuda bir sıkıntımız olabileceğini düşünmüyorum. Bunu yapmamız gerekiyordu, çünkü hak edene hakkının verilmesi adına ve kanunu uygulamak adına biz daha önce yanlış ilan edilen, fazladan ek puan verilen öğrencilerde düzeltmeye giderek, güncel listeyi açıklamak durumunda kaldık. Durum, bundan ibarettir."

Haber: Zafer KUMRU/ERZURUM,

=================================================

6)ÇANAKKALE'DEKİ KAZALAR, MOBESE'DE

ÇANAKKALE'de yaşanan birbirinden ilginç trafik kazaları, MOBESE kameralarınca anbean görüntülendi.Çanakkale kent merkezinde gündüz ve gece yaşanan trafik kazaları, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı MOBESE kameraları tarafından görüntülendi. Anbean kazalarda sürücülerin dikkatsizliği ve trafik kuralları ihlalleri gözler önüne seriliyor. Görüntülere yansıyan ilk kaza; Demircioğlu Caddesi üzerindeki Aygaz Kavşağında meydana geliyor. Kavşakta yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan genç bir kıza, şehir içi taşımacılığı yapan özel halk otobüsü çarpıyor. Görüntülere yansıyan ikinci kaza ise yine aynı kavşakta karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir kişiye taksi çarpıyor. MOBESE kameralarına yansıyan 3'ncü kaza ise İskele Meydanındaki otobüs durağı önünde meydana geliyor. Durak önünden yürüyen bir kişiye şehir içi taşımacılığı yapan özel halk otobüsü çarpıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, yayınladığı bu görüntülerle sürücü ve yayaları trafikteyken dikkatli olmaları hususunda uyarıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

-MOBESE kameralarına yansıyan kazalar

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Akif Hamzaçebi Trabzon Maçka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title