Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

Hatay'da 5 hektar orman yandı.

Hatay'da 5 hektar orman yandı.

HATAY'ın Dörtyol İlçesi'ndeki Amanos dağları eteklerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Çökek Yaylası ve Beşikgöl mevkisinde saat 17.00 sıralarında 2 ayrı noktada çıkan yangını söndürmek için ekipler seferber oldu. Yangına itfaiye ekipleri 2 dozer, 8 arazöz ve yangın söndürme helikopteri ile müdahale etti. Ekiplerin yoğun çabası sonucu kontrol altına alınan yangında, 5 hektarlık alandaki çam ağaçları büyük zarar gördü. Soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yanan ormanın görüntüsü

İtfaiye araçlarının görüntüsü

SÜRE: 00'41"    BOYUT: 42 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK / HATAY,

===========================================

AK Partili Miroğlu: CHP iktidara gelse ülkeyi yönetemez

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, ziyaret için geldiği Nusaybin İlçesi'nde, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptığı toplantıda CHP'yi sert bir dille eleştirerek, "Eğer CHP bir gün iktidara gelse, bu ülkeyi yönetemez" dedi.

AK Parti İlçe binasında yapılan toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, CHP'yi sert bir tille eleştirdi. Bölgedeki terörle mücadele konusunu da değerlendiren Miroğlu, "Halk ve devlet arasındaki güven, güven bunalımları çok ayrı yerde duruyor. Ama siyaset kurumunun bu bölgede güven vermesi gerekiyor. STK'larımız ve aydınlarımız olacaksa AK Partinin bu yürüyüşünü, bölgedeki siyasi varlığını güçlendirmekten başka çaremiz yok. Bu zayıfladığı zaman ne olur? Haziran seçimlerinden sonra ne yaşadıysak inanın o olur. Hepimiz çok büyük bir endişeyle karşı karşıya kaldık. Bölge halkının yüzde 80'ini hatta AK Partililer bile HDP'nin barajı aşıp meclise gitmesini istiyordu. Bunun tek sebebi barış olsun, huzur olsun artık, çözümü dağlarda bomba koyarak aramasın, siyasetin kanallarını kullansın ve meclisin bütün imanlarının gücü oranında hayata geçirsin diye halk bu partinin mecliste, temsil edilmesini istedi. Ama temsil edildikten sonra yaşadığımız şeyler, hemen çok güçlü şekilde çatışma ortamına girmesi, bu arkadaşların siyasetin güçlenmesi, demokrasi ve siyasetin sınırlarının genişlemesi, hak ve taleplerinin peşinde koşacak imkanlar yaratmamız, bütün bunlar onların hiç bir şekilde gündeminde olmadı" dedi.

"SİYASİ OLARAK ÇOK GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU GÖSTERMEMİZ LAZIM"

Kanaat önderleri toplantısında Ak Partinin bölgede yaptığı çalışmaları tek tek anlatan Miroğlu, önümüzde 2019 yılında seçimler olduğunu hatırlattı.

AK Parti'nin 2019 seçimlerine şimdiden güçlü bir şekilde hazırladığını kaydeden Miroğlu, CHP'nin iktidara gelmesi halinde bile ülkeyi yönetemeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ama ben CHP'yi iyi gözleyen biri olarak tek parti dönemleri dahil, neler yaptığını çok iyi bilen ve ona ait görüşleri olan biri olarak şunu söylüyorum. CHP Türkiye'yi yönetmeye hazır bir parti değil. Bu çok nettir. Hele Ortadoğudaki bu kadar meselenin olduğu bu kadar bela bu kadar savaşın olduğu bir dönemde inanın yolunu bulamaz. Türkiye'ye mili ve ulusal bir strateji oluşturamaz. ve maalesef çok kötü bir biçimde Türkiye ile yabancı güçler oynamaya devam eder. Bu oyunun sonunda üniter birliğimizi tehdit edecek duruma getirir. CHP'nin yönetteceği bir Türkiye, bölge yönetmesi kapasitesi ve kabiliyeti azalan bir Türkiye olur."

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Orhan Miroğlu'nun konuşması

Miroğlu, engeli ve şehit ailelerini ziyaret ederken

Miroğlu, esnafı ziyaret ederken

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin)

============================================

Otomobil akaryakıt istasyonuna daldı; 4 yaralı

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde akaryakıt istasyonuna dalıp, akaryakıt pompasına çarpan otomobildeki 2'si çocuk, 4 kişi yaralandı. Kaza anı saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Eskişehir yönünden gelen 59 yaşındaki İsmail Ataş yönetimindeki 16 YG 672 plakalı otomobil, ilçe yakınlarında kontrolden çıkıp yol kenarındaki akaryakıt istasyonuna daldı. Otomobil istasyondaki akaryakıt pompasına çarparak durabildi. Facianın ucuz atlatıldığı kazada, araçta bulunan Ayşe Ataş (56) Sevden Ataş (32), Canpolat Öztürk (10) ve Tuğçe Öztürk yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Bu arada kaza anı, akaryakıt istasyonunun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

-Yaralıların görüntüleri

-Kaza yeri genel görüntü

-Güvenlik kamera görüntüleri

Haber: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa),

============================================

TIR'ın çarptığı traktör, çocukların üzerine devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

GAZİANTEP'te, TIR'ın çarptığı traktör, yol kenarındaki üzüm bağında oyun oynayan çocukların üzerine devrildi. Kazada 2 çocuk öldü, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Gaziantep- Kilis karayolunu 28'inci kilometresindeki Kazıklı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Bülent Atik yönetimindeki 79 EB 813 plakalı TIR, tali yoldan kontrolsüz şekilde yola çıkan Selman Kayhan yönetimindeki 79 DU 694 plakalı traktöre çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan traktör, yol kenarındaki üzüm bağında oyun oynayan çocukların üzerine devrildi. Kazada. traktörün altında kalan 8 yaşındaki Hamiyet Yılmaz, 10 yaşındaki Ömer Alptekin ile 25 yaşındaki Özlem Şahan yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Tadaviye alınan yaralılardan Hamiyet Yılmaz ve Ömer Alptekin, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Çocukların cesetleri, otopsi için morga konulurken, TIR ve traktör sürücüsü gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Kazaya karışan traktör

-Olay yerinden genel ve detaylar

-Ağlayan kadınlar

-Olay yerinden görüntüler

-Görgü tanığının olayı anlatması

-Genel ve detaylar

-Kaza yerinden görüntüler

-Kazaya karışan tırın görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 167MB

==============================================

Binanın çatısında intihara kalkışan kadını, sağlık görevlileri etkisiz hale getirdi

KAHRAMANMARAŞ'ta, 5 katlı binanın çatısına çıkıp intihara kalkışan 43 yaşındaki Songül K., kendisine uzatılan sigarayı almak isterken sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay, akşam saatlerinde merkez Onikişubat İlçesi'nin Tavşantepe Mahallesi Ahır Dağı Caddesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Ailevi sorunları nedeniyle bunalıma girdiği öne sürülen Songül K., 5 katlı apartmanın çatısına çıkarak intihar etmek istedi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çatıya çıkan sağlık ekipleri, Songül K.'yı ikna etmeye çalışırken, itfaiye ekipleri de binanın altına hava yastığı açarak önlem aldı. Sağlık ekipleri, eylemine son vermesi için, duvarın üzerine oturup ayaklarını sarkıtarak sigara içen Songül K.'ya yarım saat dil döktü. Bir süre sonra bir sağlık görevlisi, Songül K.'ya sigara uzatırken, diğeri de arkasından yaklaşıp kadına müdahale ederek, etkisiz hale getirdi.

Gözyaşlarına boğulan Songül K., sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Kadının çıktığı apartman

Kadının duvarda oturması

Sağlık ekiplerinin ikna etmeye çalışması

Olay yerindeki itfaiye ve ambulans araçları

Kadının binadan çıkarılması

Haber: Ömer KOÇ Kamera: KAHRAMANMARAŞ-

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 85 MB

===============================================

Kocaeli'de düğün ve asker uğurlamalarında kullanılan silahlar ele geçirildi

KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü'nün, 1-7 Ağustos tarihlerinde yaptığı çalışmalarla düğün, eğlence ve asker uğurlamalarında kullanılan 46 adet tabanca, kurusıkı tabanca ve tüfek ele geçirildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İlçe Emniyet Müdürlüğü, 1-7 Ağustos tarihleri arasında yaptıkları çalışmalarla düğün, eğlence ve asker uğurlamalarında kullanılan silahları ele geçirdi. 4 adet ruhsatsız tabanca, 17 adet mermi, 35 adet kurusıkı tabanca, 7 av tüfeği, 344 adet kurusıkı tabanca mermisi, 11 adet av tüfeği fişeği ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Ruhsatsız tabanca kullandığı tespit edilen 4 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Ruhsatsız av tüfeği kullandığı tespit edilen 7 kişiye 3 bin 500 TL, kurusıkı tabanca kullandığı tespit edilen 35 kişiye 31 bin 76 TL olmak üzere toplamda 34 bin 576 TL idari para cezası uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Silahlardan görüntü

Haber: Çağla DAŞCI/İZMİT(Kocaeli),

==================================================

Çinli turistte selfie sonrası taciz ve kapkaç iddiası (2)

TUTUKLANDI

Konya'da selfie çeken Çinli turiste tacizde bulunduğu ve çantasını almak istediği iddiası ile gözaltına alınan 17 yaşındaki A.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber: Tolga YANIK Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Orhan Miroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

title