Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

MUĞLA KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ RÜŞVETTEN ADLİYEDE /EK TUTUKLANDIMuğla İl Kültür ve Turizm Müdürü V.Ç., gözaltı işlemleri tamamlanınca rüşvet istediği iddiasıyla sevk edildiği adliyede tutuklandı.

MUĞLA KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ RÜŞVETTEN ADLİYEDE /EK

TUTUKLANDI

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü V.Ç., gözaltı işlemleri tamamlanınca rüşvet istediği iddiasıyla sevk edildiği adliyede tutuklandı.

DHA-Genel - Türkiye-Muğla - Cavit AKGÜN

===============================================

CHP'YE KÜFÜRLÜ PAYLAŞIMDA BULUNAN ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

BURSA'da sosyal paylaşım hesabından bir kullanıcı ile girdiği tartışmada CHP ile ilgili küfür ve hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen M.E.'nin açığa alındığı bildirildi.

CHP Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal, tarafından dün yapılan açıklamalarla Tesisat ve İklimlendirme Teknolojisi öğretmeni M.E.'nin paylaşımı ve sosyal medyadaki tartışmaları gündeme getirildi. Bu paylaşımlarda CHP'ye ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ve küfürler edildiğini belirten Sarıbal, bu öğretmenin derhal görevden alınması çağrısında bulundu. Paylaşımlar üzerine CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da Bursa Valisi İzzettin Küçük ile görüştü. Kayışoğlu, yaptığı bu görüşmeyi de sosyal medya hesaplarından paylaşarak, öğretmen hakkında acil soruşturma başlatıldığını söyledi. Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de hakkında soruşturma açılan öğretmen M.E.'nin açığa alındığını belirttiler.

Haber: BURSA,

============================================

ELMALI'DA SEL ZARARA YOL AÇTI (Görüntü Ekiyle Yeniden)

ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde öğle saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu sele neden oldu. Evler, yollar, tarım alanları ve seralar su altında kaldı.

Elmalı'da saat 12.00 sıralarında şiddetli yağış ve dolu etkili oldu. Yaklaşık yarım saat süren yağış nedeniyle sel oluşurken; Eskihisar, Yalnızdam ve Kınalı mahallelerinde ise su baskınları yaşandı. İlçenin yüksek kesimlerinde bulunan mahallelerde sel suları yollar ve evlere dolarken, tarım alanları ve seralara zarar verdi. Sel sularının getirdiği molozlar evlere ve tarım alanlarına dolarken, yollar da kum ve taşlarla kapandı. Sel felaketinin ardından Elmalı Belediyesi'ne bağlı ekipler bölgeye hareket etti. Ekipler, evler ve yollarda temizlik çalışması başlattı. Elmalı Belediye Başkanı Ak Partili Ümit Öztekin, bölgede zarar gören yerlerde çalışmaların ivedilikle sürdürüleceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Yağıştan görüntü

Seradan görüntü

İş makinesinin çalışmasından

HABER- KAMERA: ELMALI (Antalya),

============================================

KIRMIZI IŞIKTA GEÇEN HAFİF TİCARİ ARAÇ OTOMOBİLE ÇARPTI: 2 YARALI

İZMİT'te kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen hafif ticari araç önce otomobile ardından da beton elektrik direğine çarpıp yan yattı. Kazada iki aracın sürücüsü de yaralandı.

Kaza İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı Sanayi ışıklarda meydana geldi. Gölcük istikametine giden Mert Taşdemir yönetimindeki 41 SL 947 plakalı hafif ticari araç iddialara göre kırmızı ışıkta geçerek tali yoldan çıkan Koray Öztürk idaresindeki 41 HU 268 plakalı otomobile çarptı. Hafif ticari araç çarpmanın şiddeti ile savrularak elektrik direğine çarptıktan sonra yan yatarak durabildi. Kazayı gören vatandaşlar 112 ve polisi arayarak yardım istedi. Kazada Koray Öztürk araç içerisinde sıkışırken olay yerine çağırılan itfaiye ekipleri sıkıştığı yerden kurtardı. Yaralanan Mert Taşdemir ve Koray Öztürk'e olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla yaralılar Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kaza yapan araçlar

-Yaralılar

-Yaralıların ambulansa alınması

Haber: Faruk KIYAK/Orhan UZUN/ İZMİT(Kocaeli)

==============================================

OTOMOBİLİYLE REFÜJE ÇIKAN ALKOLLÜ SÜRÜCÜ POLİSE ZOR ANLAR YAŞATTI

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, otomobiliyle kavşakta refüje çıkan 30 yaşındaki alkollü sürücü K.D. (Kazım Demir), polise zor anlar yaşattı. Direksiyon başında sızdığı belirlenen sürücü, itfaiye ekiplerinin camı kırması sonucu araçtan çıkartılıp, gözaltına alınırken üzerindeki aramada 'fişek' olarak bilinen birer içimlik sarılmış 3 bonzai uyuşturucu ele geçirildi.

Bugün saat 11.00 sıralarında, 45 SA 4327 plakalı bir otomobil, İzmir-Ankara Karayolu Jandarma Kavşağı'nda refüje çıkarak durdu. Direksiyonda bir kişinin hareketsiz şekilde  durduğunu farkeden çevredekiler yaralı olabileceğini düşünerek durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Ancak, olay yerine gelen polis ekipleri, otomobilin kapılarının kiliti olması nedeniyle itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, aracın camını kırarak kapıyı açtı. Bu sırada otomobil sürücüsü K.D. kendine gelip, araçtan indi. Üzerinde yapılan aramada birer içimlik olarak sarılmış, 3 bonzai uyuşturucu ele geçirilen ve alkollü olduğu belirlenen K.D., kendisini gözaltına almak isteyen polislere direndi. Polis, K.D.'yi yere yatırıp, etkisiz hale getirdikten sonra kelepçeledi. Gözaltına alınan otomobil sürücüsü K.D., Turgutlu Devlet Hastanesi'ne götürülüp, sağmlık kontrolünden geçirildi. Polisteki, işlemleri süren K.D.'nin kaç promil alkollü olduğu açıklanmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

-Otomobilin görüntüsü

-Otomobil sürücüsü K.D.'nin (Kazım Demir) gözaltına alınmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa),

============================================

ELAZIĞ'DA KEÇİ KURTARMA OPERASYONU

ELAZIĞ'da, 20 metre derinliğindeki su kuyusuna düşen iki keçiden biri itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmaları sonucuyla kurtarılırken, diğer keçi ise telef oldu.

Merkez Sürsürü Mahallesi'deki Hacı Halit Hoca Bulvarı üzerinde yer alan ve uzun zamandır kullanılmayan 20 metre derinliğindeki su kuyusuna iki keçi düştü. Belediye tarafından yol çalışmaları için istimlak edilen bir bahçe içerisinde kalan ve kullanılmayan su kuyusuna keçilerin düştüklerini fark eden çevredekiler olayı itfayi ekiplerini bildirdi. Olay yerine giden Elazığ Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, kuyunun etrafını temizledikten sonra bir itfaiye eri beline bağladığı ip ile kuyuya indi. İtfaiye eri kuyuda bir keçiyi sağ olarak kurtararak, diğerini ise telef olmuş halde çıkarıldı. Kasap olduğu öğrenilen keçilerin sahibi, kameralardan kaçtığı için, keçiler kasabın yakınlarına teslim edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-İtfaiye erlerinden detay

-Kuyunun kepçe ile etrafının temizlenmesi

-Kuyunun içinden detay

-İtfaiye erinin kuyuya inmesi

-İtfaiye erinin emniyet kemeri takması

-Kuyuya indirilmesi

-İtfaiye erinin kuyunun içinden görüntüsü

-Kuyudan keçinin bağırma sesi

-İtfaiyecilerin ip bağlama diyalogu

-İtfaiyecinin kuyudan çekilmesi çıkması

-Keçinin kuyudan çıkarılması

-Çıkarılan keçiden detay

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,

============================================

BURSA'DA, İÇİNDE PROTEİN OLMAYAN 'VEGAN' KUMAŞ ÜRETTİLER

BURSALI İpeker Tekstil AŞ, İsviçre ve Almanya'daki zorlu test-onay süreçlerini tamamlayıp Avrupa Vejetaryen Birliği'nce verilen V-Label Vegan Kumaş Sertifikası'nı aldı. Bu kumaşları kullanacak küresel markalar 'TR' ile başlayan sertifika kodunu kullanacak.

Ürettiği kumaşların kilogram başına ortalama ihracat değeri 28 dolar olan İpeker Tekstil AŞ, dünyanın ilk 'vegan sertifikalı' kumaşını üretti. İsviçre ve Almanya'daki test-onay süreçlerini tamamlayan firmanın bu kumaşlarını kullanacak markalar ürünlerinde TR ile başlayan sertifika kodunu kullanacak. İpeker Tekstil AŞ Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker, 52 ülkede 100'e yakın müşteriye kumaş satışı yaptıklarını söyledi ve 'sertifikasyon' sürecini 2 Mayıs 2017 itibariyle tamamladıklarını ifade etti. Fabrikada 460 kişiyi istihdam ettiğini belirten İpeker, "Boyahanemiz haftada 7 gün günde 4 vardiya çalışıyor. Diğer bölümlerimiz de 3 vardiya çalışıyor. Basit kumaşlar üretsek aylık 2 milyon metre kumaş çıkaracak tesisimizde yüksek katma değerli kumaşlardan aylık 800.000 ila 1.2 milyon metre üretiyoruz. Bu yıl kumaşta kilogram ihracat değerimiz 28 dolara yükseldi. Bu rakam geçen sene 25 dolardı.ö dedi.

İÇİNDE PROTEİN OLMAYAN KUMAŞLAR

Avrupa Vejetaryen Birliği'nce verilen ve en güvenilir vegan/vejetaryen ürün etiketi kabul edilen V-Label Vegan sertifikası için zorlu bir test ve onay sürecinden geçtiklerini belirten İpeker, "Ürettiğimiz 146 farklı kumaş türünde hayvansal bir içerik yani protein bulunmadığını belgelemiş olduk. Üretim süreçlerimizde doğaya ve canlılara zarar vermeden devamlılık sağlıyoruz. Çok sayıda küresel marka ürünlerinde TR ile başlayan sertifikamızı vurgulayacakö şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-İhsan ipeker ile röp

-Fabrikanın içersinden görüntüler

-Detaylar

Haber: BURSA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elazığ Elmalı Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title