Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

TRUMP'UN ERDOĞAN'A 'SERBEST BIRAKILSIN' DEDİĞİ RAHİP BRUNSON'U 'GİZLİ TANIK' İFADESİ YAKTI ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi sırasında serbest bırakılmasını istediği Amerikalı Rahip Andrew Craig Brunson'ın 'gizli tanık' ifadesiyle FETÖ ilişkisi...

TRUMP'UN ERDOĞAN'A 'SERBEST BIRAKILSIN' DEDİĞİ RAHİP BRUNSON'U 'GİZLİ TANIK' İFADESİ YAKTI

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi sırasında serbest bırakılmasını istediği Amerikalı Rahip Andrew Craig Brunson'ın 'gizli tanık' ifadesiyle FETÖ ilişkisi nedeniyle tutuklanmasının yanında misyonerlik faaliyetlerinde bulunmakla da suçlandığı ortaya çıktı.

Alsancak'taki Protestan Diriliş Kilisesi Rahibi Andrew Craig Brunson, geçen kasım ayından bu yana FETÖ soruşturması kapsamında İzmir'de tutuklu bulunuyor. Trump- Erdoğan zirvesinde serbest bırakılma talebi gündeme gelen rahip Andrew Craig Brunson'un geçen eylül ayında 'milli güvenliği tehdit eden faaliyetlerde bulunduğu' iddiasıyla, eşi Norine Lyn Brunson'la birlikte sınır dışı edilmesi kararlaştırıldı. İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'nün 28 Eylül'deki yazısı üzerine Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 20 yıldır Türkiye'de yaşayan Brunson çiftini, Mimar Sinan Mahallesi'ndeki evinden alındı. Türkiye'deki oturum izinlerinin de bittiği belirlenen çift, Göç İdaresi'ne teslim edildi.

'GİZLİ TANIK' İFADESİYLE TUTUKLANDI

Sınır dışı işlemleri devam ederken FETÖ soruşturmasında bir 'gizli tanık' rahip Andrew Craig Brunson aleyhine savcılıkta ifade verdi. Bu 'gizli tanık' ifadesinde, Brunson'un çeşitli illerde misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğunu, FETÖ'nün dinler arası diyalogu geliştiren bir örgüt değil, dini oluşum olduğunu söylediğini ileri sürdü.

FETÖ'nün imamlarıyla özelikle de halen firarda olan örgütün Ege Bölgesi imamı Bekir Baz'la da sık sık görüştüğü ileri sürülen Brunson ve eşinin, FETÖ'yle ait bir şemada isimlerinin yer aldığı, yurt dışından kendilerine kaynak aktarıldığı iddia edildi. Bu suçlamalarla adliyeye sevk edilen Brunson çiftinden rahip Andrew Craig Brunson çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, eşi Norine serbest bırakıldı.

AVUKATI DOSYADA GİZLİLİK KARARI VAR

Konuyla ilgili açıklama yapan rahip Rahibi Andrew Craig Brunson'un avukatı Aysun Akşehirlioğlu da, "Kısıtlılık kararı olduğu için dosyayı göremedim. Gizli tanık beyanları var, onun dışında delil var mı bilmiyoruz. Varsa da mahiyetini bilmiyoruz. Benim dışımda kendisinin ABD'de de bir hukuk bürosuyla çalıştığını biliyorum. Onların girişimleri olmuş olabilir. Benim tarafımdan bir girişim olmadı. Eşi de şu anda Türkiye'de" dedi.

SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Rahip Andrew Craig Brunson, 11 Nisan 2011'de Alsancak'taki Protestan Diriliş Kilisesi avlusunda cemaatle sohbet ettiği sırada, Mehmet Ali Eren'in silahlı saldırısına uğramış ve hafif yaralanmıştı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Kiliseden görüntü.

Kilise önünden anons

-Detaylar

(ARŞİV (1 NİSAN 2011)

Kiliseden görüntü

Sokaktan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

===========================================

FETÖ'CÜ MÜFETTİŞ, PERSONEL BİLGİLERİNİ DEPOLAYIP GÜLEN'E GÖNDERMİŞ

ERZURUM'da görülen FETÖ/PDY davasında tutuklu yargılanan Milli Eğitim Maarif Müfettişi Yasin Şenğül'ün topladığı himmetleri ve personel bilgilerini, örgütün Bilgi Belge Mesulü Müdür yardımcısına depolattırıp ele başı Fetullah Gülen'e aktardığı belirtildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında Milli Eğitim Maarif Müfettişi Yasin Şenğül, geçen 4 Ocak günü tutuklanarak cezaevine kondu. Yasin Şenğül hakkında hazırlanan iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şenğül hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçundan ise 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianamede, etkin pişmanlıktan faydalanan üç tanık, Yasin Şenğül'ü teşhis etti ve hakkında ifade verdi. Tanık ifadelerine göre Yasin Şenğül'ün emniyet mensuplarına, onların gruplarındaki imamlara, müdür yardımcılarına ve müdürlerine il abiliği yaptığı belirtildi. 19 Ağustos 2014'ten itibaren ByLock kullandığına vurgu yapılan iddianamede, Yasin Şenğül'ün 2015 yılına kadar Muş'ta komiser yardımcıları grubunda görevli imam olup, terör örgütü içerisinde yaptığı eylemlerden dolayı yükselerek Erzurum'a tayin edildiği belirtildi. Erzurum polis yapılanmasında il abiliğine kadar yükseldiği vurgulanan iddianamede, Yasin Şenğül'ün öğretmenlerden topladığı himmetleri ve personel bilgilerini, örgütün Bilgi Belge Mesulü Müdür Yardımcısına depolattırdığı bildirildi.

'İSİMSİZ MEKTUPLARLA SORUŞTURMA AÇILIYOR'

Yasin Şenğül'ün depolanan bu bilgileri terör örgütü ele başı Fetullah Gülen ve üstlerine aktardığı ifade edildi. Gözaltına alınıncaya kadar Yasin Şenğül'ün görev yaptığı hatırlatılan iddianamede şöyle denildi: "Hücre tipi yapılanmada grupların bağlı olduğu her bir müdür yardımcısının baktığı grubun yanında, özel olarak ifa ettiği görevlerinden olan bilgi-belge mesulünün önemi, tuttuğu- sakladığı flash bellekleri nedeniyledir. Bu flash belleklerinde personelin temas ettiği menfi (olumsuz) ya da müspet (olumlu) herkesin bilgileri bulunur. Menfi kişiler hakkında açıkları, hataları, bunlara ilişkin bilgi belge örnekleri biriktirip, isimsiz, imzasız mektuplar ile kişilerin idari ve adli soruşturmalara uğramaları sağlanır. Bu şekilde menfi görülen personelin yerine örgüt üyelerinin gelmesi için çalışmalar yapılır. Şüpheli Yasin Şenğül'ün kendisine bağlı olan Hüsnü Cemal Keleş ve Alparslan Yiğit'e toplattığı bilgiler ile gerekse de gruplarda toplanan himmet adı altındaki para ile 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan silahlı darbede aktif rol almıştır. Topladığı bilgileri, bilgi belge mesulu olarak görevlendirdiği kişiler vasıtası ile kullanmış, şikayet ettikleri kişilerin, kamu görevlilerinin boşalttıkları yerlerede kendi elamanlarını getirtip, darbenin hazırlanmasında aktif rol oynamıştır."

MUŞ MİLLİ EĞİTİM SİTESİNDE ŞENĞÜL HALA BAŞKAN

Erzurum 2'nci Ağır Ceza mahkemesi'nde dün ilk kez hakim karşısına çıkarılan Yasin Şenğül, suçmaları kabul etmedi. Meslekten ihraç edilen Yasin Şenğül, ByLock kullanmadığını öne sürdü. Erzurum'a tayin edilmesinin zorunlu dördüncü bölge görevini tamamlamak için olduğunu iddia eden Yasin Şenğül, "Öğretmenlerde topladığım himmetleri üstlerime aktardığım söyleniyor, banka kayıtlarım incelendiğinde böyle bir şey olmadığı görülecektir. Bilgi, belgeleri depolattırdığıma yönelik bir tanık iddianamede göremedim. Bu bilgileri yurt dışına nasıl göndermişim somut bir delil yok. 15 Temmuz akşamı evimdeydim, sadece eş, dost ve akrabalarımla telefonla konuştum. Bunlar kayıtlar ile tespit edilebilir" diye konuştu.

Mahkeme eksik hususların giderilmesi için ertelendi. Öte yandan Muş Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde meslekten ihraç edilen ve FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan Yasin Şenğül'ün halen Maarif Müfettişleri 1'inci Grup Başkanı olarak listede yer aldığı tespit edildi.

Görüntü Dökümü

--------------

-Adliye binsının dış görüntüsü

-Yasin Şengül'ün vesikalık fotoğrafı

Haber-Kamera: Hümeyra PARDELİ / ERZURUM

======================================

Göç sorununu araştıran CHP'li Aydın: Suriyeliler, sisteme uyumlu hale getirilmeli

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, kentte yaşanan göç sorununu incelemek üzere beraberindeki heyetle geldiği Mersin'de, stratejik planlar yapılarak Suriyelilerin sisteme uyumlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi. İl Göçmen ve Mülteci Komisyonu ile birlikte saha çalışmalarına başlayan Aydın, Yazar Güler Buğday ile birlikte CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada konuşan Aydın, Mersin'den başlamak üzere heyet olarak Adana, Hatay ve Gaziantep'te incelemeler yapacaklarını, mahalle, ev ve derneklerde çalışma yürüteceklerini açıkladı. İktidarın Suriyelilere para yardımları dışında fazla bir şey yapmadığını öne süren Aydın, "Toptancı bir bakışla, 'Suriyeliler geldi şiddet ve çatışma başladı' deyip Suriyelileri reddedemeyiz, ya da 'gelsinler ne istiyorlarsa verelim' de diyemeyiz. Bunun yöntemini bulmak zorundayız. Kültürel anlamda çok büyük çatışmalar oluyor. Yerel halk açısından sorunlar oluyor. Biliyorsunuz işsizlik rakam rakamları açıklandı. Halk iş bulamayınca fatura gelen Suriyelilere kesilmeye başladı. Fiziki çatışmalar başladı. 'Ailemizden kıza baktın, bakmadın' gibi sebeplerle sorunlar yaşandı. Bizde mahallelere, derneklere, Suriyeli ailelerin yaşadığı evlere gidip inceleme yapacağız" dedi.

ÇATIŞMA SÜRECİ VAR

Son 5-6 yıldır Türkiye'de insanların 3.5 milyona yakın göçmenle yaşadığı ve önümüzdeki dönemin en önemli sorunlarından birinin Suriyeli sorunu olacağını kaydeden Aydın, "Suriyelilerin yerel halkla yaşadığı bir çatışma süreci var, münferit olaylar yaşanıyor. Bir eylem planımız yok. İçişleri Bakanının ifadesine göre 25 milyar dolar bir para harcanmış yardım için ama sonuç olarak bunun günü kurtarma, kısa vadeli çözümler olduğu aşikar. Kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planlar yapıp onları sistemimize nasıl kazandırır, kültürel, sosyal ve ekonomik olarak uyumla devam edebileceğimiz bir sürece getirmenin çözümlerini bulmak zorundayız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Heyetten görüntüler

-Katılımcılardan görüntüler

-Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 03: 04 BOYUT: 98.48 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

=====================================

Hemşirenin dudağına konulan madde belirlenemedi

ADANA'da kalıcı dolgu yaptırdığı dudakları aniden şişince hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki hemşire Merve Keleş'in dudaklarına nasıl bir dolgu malzemesi konulduğu hala belirlenemedi.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı Servisi'nde Merve Keleş'in tedavisini üstlenen Prof. Dr. Metin Yavuz, hastanın sağlık durumuyla ilgili konuştu. Bir ayı aşkın süredir hastanede tedavi gören Merve Keleş'in sağlık durumunun iyi olduğunu ve taburcu olmayı beklediğini anlatan Prof. Dr. Yavuz, "Hastamızın çok ciddi bir enfeksiyon ve alerji durumu ve dudaklarında sorun vardı. Müdahale edilmeseydi dudaklarını kaybedebilirdi. Bu aşamada gerekli tedaviyi yaptık. Takibini yaparak hastayı taburcu edeceğiz" dedi.

'LABORATUVARDA SAPTANAMADI'

Merve Keleş'in dudaklarına nasıl bir dolgu malzemesi konulduğunu saptamak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Yavuz, şunları kaydetti: "Bu süreçte dudağındaki materyale yönelik çalışma yaptık. Bunu saptarsak spesifik bir tedavi yapabiliriz diye düşünmüştük. Üniversitemizin yeni kurulan araştırma laboratuvarı, patoloji ve toksikoloji laboratuvarlarımızda araştırmalar yaptık. Dolgu maddesiyle ilgili parça alarak inceleme yaptık. Mesela 'Silikon olabilir mi?' diye baktık. Olmadığını saptadık. Başka malzemelerle ilgili de pozitif bir bulgu elde edemedik. Fotoğraflarından da anlaşılacağı üzere hastamız şu an iyiye doğru gidiyor. Ama materyali saptama ve ona yönelik tedaviyi düzenleme çalışmalarımız halen devam ediyor. Hastamızı muhtemelen yarın taburcu edeceğiz. İlaç tedavisi ve takibi sürecek. Kontrolümüz aralıklarla sürecek. Bu işlemi yapan kişi gözetim altında. Bu süreçte belki materyalle ilgili gelişme olursa bu imkanı da değerlendirip, materyale göre spesifik tedavimiz olabilir. Kısa zamanda aldığımız önemli bir iyileşme süreci var. Sahte estetik işlemlerine karşı dikkatli olunmalı. Herhangi biri bu işlere soyunabiliyor. Bunlara karşı yaptıran kişilerin de dikkatli olmalı. Bu tür işlemler uzman kişilerce yapılabilir. Uzman hekimlere güvenip bunları rahatlıkla yaptırabilir."

Görüntü Dökümü

----------------------------

Prof. Dr. Metin Yavuz'un konuşması

Detay görüntü

Haber-Kamera : Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA,

============================================

35 bin dolarlık gümüş takı çalan 4 kişi yakalandı

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde C.İ.'ye ait İnallar Hediyelik Eşya isimli işyerinden 35 bin dolar değerinde gümüş takı çalan, 2'si kadın 4 kişi, jandarma tarafından yakalandı. Çalınan gümüş takılar işyeri sahibine teslim edildi.

Dün (salı) saat 03.00 sıralarında Şirince Mahallesi'ndeki, C.İ.'ye ait İnallar Hediyelik Eşya dükkanın önüne araçla gelen 2'si kadın 4 kişiden erkek olan biri, işyerinin kapı kilidini kırıp içeri girdi. İçeride bulunan 4 kilogram ağırlığındaki, 35 bin dolarlık 400 gümüş takıyı çaldı. Ardından 4 kişi hep birlikte kaçtı. Hırsızlık anı, işyeri güvenlik kamearasına da yansıdı.

Şikayet üzerine soruşturma başlatan jandarma ekipleri, soygunda kullanılan aracın bir rent a car firmasından kiralandığını belirledi. Ekipler ardından hırsızlık zanlılarının kimliklerini tespit etti. Yapılan operasyonda hırsızlık yapan M.K., E.K., S.Ç. ve H.D. kullandıkları otomobilde yakalandı. Çalınan gümüş takılar da şüphelilerden birinin evinin yatak odasında valiz içerisinde bulundu. Takılar sahibine teslim edililirken 4 kişi hakkındaki işlemlerin sürdüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------------

Güvenlik kamerası görüntüsü

Gözaltına alınan şüphelilerden görüntü

Haber-Kamera: Bahri KARATAŞ / İZMİR,

======================================

Niğde'de hırsızlar suçüstü yakalandı

NİĞDE'de kullanılmayan bir petrol istasyonu ile soğuk hava deposunun malzemelerini çalmaya çalışan C.D.(29) ve O.A.(38) suçüstü yakalandı.

Niğde Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, merkeze bağlı Sazlıca Kasabası'nda son aylarda meydana gelen hırsızlık olayları nedeniyle tedbir aldı. Kasaba ve çevresine özel ekipler yerleştiren jandarma, uzun süredir kullanılmayan petrol istasyonu ve soğuk hava deposunun önünde bir kamyona malzeme yüklendiğini belirledi. Geniş güvenlik önlemi altında operasyon yapan jandarma; buzdolabı, kalorifer petekleri ve metal malzemeleri çalan, C.D. ve O.A.'yı suçüstü yakaladı. Hırsızlık şüphelileri gözaltına alınırken, kamyona yüklenen malzemeler sahibine teslim edildi. Şüpheliler, adliyeye sevk edilecek.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Şüphelilerin adliyeye çıkarılırken görüntüsü

-Adliyeden detay görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

============================================

İŞADAMLARI MEHTER MARŞLARI EŞLİĞİNDE KARŞILANDI

ERZURUM'da MNG tarafından yaptırılan ve 400 milyon liraya malolacak alışveriş merkezinin tanıtımı için Türkiye'nin bir çok kentinden işadamları özel uçakla Erzurum'a getirildi. İşadamları havalimanında Büyükşehir Belediyesi'nin bar ekibi ve Mehter Takımı'nın marşları eşliğinde karışlandı.

Otobüslerle kent merkezi girişindeki MNG'ye ait AVM'ye gelen 90 işadamı ve yöneticiye MNG Mall Genel Müdürü Aydoğan Süer, Ağustos ayında açılacak olan AVM hakkında bilgi verdi. Doğunun en büyük AVM'sinin 160 bin metrekare kapalı alanı, 175 işyeri bulunduğunu kaydeden Süer, işyerlerin yüzde 90'ının kiralandığını belirtti. İran ve Gürcistan ile ticaretin artmasına yönelik girişimleri tamamladıklarını anlatan Süer, sadece Erzurum'a değil, Doğu'ya hatta İran, Azerbaycan ve Gürcistan'a hizmet vermek istediklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı AK partili Mehmet Sekmen işadamlarına Palandöken'de öğlen yemeği verdi. İşadamlarına yöresel ayran aşı, lor dolması, kete, cağ kebap ve kadayıf dolması ikram edildi. Yemekte konuşan Başkan Sekmen, "Erzurum krom, bakır, magnezit, altın, çinko, mermer ve kömür yatakları bakımından zengin şehir. İlimizde magnezit ve krom fabrikaları mevcut. Erzurum'dan, bu yıl açılacak Ovit tüneli, önümüzdeki yıl açılacak Kop Dağı tüneliyle 1,5 saatte Karadeniz limanlarına inmemiz mümkün. Böylece deniz yoluyla ticaret kolayca yapılabilecek. Ayrıca mevcut tren hattımız var. Yakın zamanda şehrimize hızlı tren gelecek. Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken ve Konaklı Erzurum'da. Bu nedenle kışın yerli yabancı turistler Erzurum'a akın ediyor" diye konuştu.

Palandöken'deki programa katılan Vali Seyfettin Azizoğlu ise Erzurum'un bir saatlik uçuş mesafesinde olduğuna dikkati çekti. Erzurum'un İpek Yolu kavşağında olduğuna işaret eden Azizoğlu, şunları söyledi:

"Tarihin her döneminde Erzurum'un bu özelliği vardır. Bugün de aynı özelliğini muhafaza ediyor. Hükümetimizin ilan ettiği cazibe merkezi kapsamında sadece Erzurum'a 20 milyar TL'lik yatırım başvurusu yapıldı. Belediye ile beraber başvuran firmaların hepsine arsa tahsislerini yaptık. Kalkınma Bankası onayladığı an 20 milyarlık yatırım portföyü var. Erzurum demir çelikten, ilaç sanayine, cam sanayiden petro kimayaya kadar bütün alanları kaplayan orta ve yüksek teknoloji gerektiren tesislerin kurulacağı bir bölge haline gelecek. Buraya yapılacak yatırım sadece Erzurum ve çevre illerine  olmayacak. Erzurum, tarihten beri ticaret yaptığı İran, Bakü, Tiflis, Batum ve civarının da ticaretinin yürütüldüğü, yönetildiği bir merkez haline gelecektir. Bugün MNG'nin yatırımı ile Erzurum'un albenisi artmıştır. İran, otomobille Erzurum'a 3 saat uzakta. İranlılar her bayramda, tatilde buraya geliyor. Özellikle kışın İranlılara ait otomobil sayısı belki Erzurum'dan daha fazla oluyor." Erzurum'a gelen işadamlarından Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim ise, "Palanadöken'e daha önce kayak yapmak için gelmiştim. AVM'yi beğendim. Markalar gelirse çok iyi olacak. Biz de yatırım yapacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------

-İşadamların karışlanması

-Mehter marşı

-Bar ekibi

-AVM'nin gezilmesi

-Yetkililerin bilgi vermesi

-Vali Seyfettin Azizoğlu'nun konuşması

-İşadamı Ümit Zaim'in konuşması

Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM,

Süre: 7.43 / 464 MB)

=====================================

Survivor Nagihan, göğüs ve dudak estetiği oldu

SURVİVOR'ın geçen yılki yarışmacısı 33 yaşındaki Nagihan Karadere, özel bir sağlık turizmi şirketinin sponsorluğunda estetik ameliyatı olarak göğüslerini büyütüp, dudaklarına doldu yaptırdı. Trakya Üniversitesi Hastanesi'ndeki operasyonun ardından taburcu edilen Karadere, kendisine çok sayıda dizi ve film teklifleri geldiğini ifade ederek, "Göğüslerimi büyüttüm, dudak dolgusu yaptırdım. Kızım için mücadele etmek zorundayım. Benim ilgimin televizyon olduğunu düşünüyorum. Gerçekten çok seviyorum. Bundan sonraki projelerimde hep televizyonla ilgili olacaktır" dedi.

Geçen yıl katıldığı Survivor yarışmasıyla adını duyuran milli atlet Nagihan Karadere, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi kliniğinde estetik operasyonu olarak göğüslerini büyüttü ve dudaklarına dolgu yaptırdı. Dünkü ameliyatın ardından hastaneden taburcu edilen Survivor Nagihan, yeni görüntüsünü çok beğendiğini ifade ederek, yeni projelerle yine televizyon ekranlarında olacağını söyledi. Sporcu bir kadın olduğu için küçük göğüslerinden şikayetçi olduğunu anlatan Karadere, "Estetik operasyonu geçiren arkadaşlarla görüştüm, kendimde eksik bulduğum ve sporcu olduğum için göğüslerimin küçük olmasından kaynaklı olarak kafayı takmıştım. Sonrasında bende göğüs operasyonu oldum, göğüslerimi büyüttüm. Şimdilik her şey çok güzel gidiyor. 2 saatlik bir operasyon sonrasında güzel bir görüntüye ulaştım. Tam bir gün oldu ayaktayım ve çok sağlıklıyım. Hüsamettin hocamı çok araştırdık ve muhteşem. Şuan ağrısız, sızısız, hiçbir yerim ağrımadan, morarmadan güzel bir operasyon gerçekleştirdi. Bu kadar kolay geçeceğini hiç tahmin etmiyordum. Daha çok ağrılı olacağını düşünüyordum ama hiç düşündüğüm gibi olmadı. İyi ki hocamı tercih etmişim. Göğüs dışında dudak dolgusu yaptırdım. Gerçekten çok beğendim" dedi.

"FİLM VE DİZİ TEKLİFLERİ ALIYORUM"

Rol aldığı sinema filminin ardından çok sayıda dizi ve film teklifi aldığını ifade eden Nagihan Karadere, yakında Kerem Savaş Sarı ile birlikte ekstrem sporlarla ilgili programa başlayacaklarını söyledi. Hukuki süreç devam ettiği için kızı ve eşiyle ilgili tartışmalar konusunda konuşmak istemediğini belirten Karadere, "Şuan yeni projeler için hazırım. Önümüz açık, çok güzel projeler bizi bekliyor. Öncelikle olarak bir moda programından çıktım. Geçmişimde Survivor var. Bir sinema filmi çektik, şuan ikincisi yolda. Önümüzdeki haftalarda ikincisi çekilecek. Bir dizi teklifi de var ama onun için henüz karar vermedim. Çünkü temposu çok yoğun olduğu için düşünmem gerekiyor. Bunların dışında bir ekstrem sporlarla ilgili program teklifi var. Kısmet olursa Kerem Savaş Sarı ile birlikte televizyon programı düşünüyoruz. Güzel teklifler devam ediyor. İnşallah yeni görüntümle birlikte yepyeni güzel projelerde yer almayı düşünüyorum. Herkes kamerayı sevebilir ama kamera herkesi sevmez. Ben kamerayı, kamerada beni sevdi diyebilirim. Şuan ilgiler üzerimde sebebi de çok hırslı bir yapımın olması, çok çalışkan bir kadın olmam ve kendi ayaklarımın üzerinde duruyor olmam. Çok şeyin üstesinden geldim, hiç pes etmiyorum, geriye bakmıyorum. Vermem gereken savaşlar var. Kızım için mücadele etmek zorundayım. Benim ilgimin televizyon olduğunu düşünüyorum. Gerçekten çok seviyorum. Bundan sonraki projelerimde hep televizyonla ilgili olacaktır" şeklinde konuştu.

OPERASYONU 2 SAAT SÜRDÜ

Göğüs ve dudak dolgu operasyonu 2 saatte tamamladıklarını kaydeden plastik cerrahı Prof. Dr. Hüsamettin Top ise Nagihan Karadere'nin bir sağlık turizmi şirketiyle kendilerine geldiğini söyledi. Top, "Kendisini göğüs estetiği istiyordu. Yaklaşık 2 saat süren operasyonla kendisine göğüs protezi uygulayarak meme estetiği yaptık. Kendi vücudundan aldığımız yağ dokusuyla da dudaklarını daha dolgun hale getirdik. Ameliyat sonrasında ilk gününde problemsiz olarak takip ediyoruz" dedi.

Estetik operasyonuna sponsor olan sağlık şirketi Genel Müdürü Mustafa Mercan, hastanede Nagihan Karadere'yi ziyaret ederek, kendisi verdikleri desteğin süreceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Doktorun muayenesi

-Nagihan Karadere detay

-Prof. Dr. Hüsamettin Top ile röp.

-Nagihan Karadere röp.

-Karadere detaylar

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,

=========================================

Yaralı leyleğe belediye sahip çıktı

MERSİN'de Toroslar İlçe Belediyesi ekipleri, Değirmendere Mahallesi'nde saha çalışması yaparken av tüfeği ile kanadından vurulmuş yaralı leylek buldu.

Bölgedeki avcılar tarafından vurulduğu tahmin edilen leylek, belediye ekipleri tarafından koruma altına alınarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na teslim edildi. Leyleğin tedavisinin ardından yeniden doğaya bırakılacağı bildirildi. Leyleğin tedavi sürecini takip eden Toroslar Belediye Başkanı MHP'li Hamit Tuna, hayvanlara her zaman sahip çıkılması gerektiğini belirterek şöyle dedi: "Avcılar tarafından vurulan bu leylek, sürünün en önde gideni olan siyah önder leylek olarak bilinmektedir. Doğanın güzelliğine katkı sunan bu leyleğin vurulmasını kınıyoruz. Ekip arkadaşlarımız sahada gezerken kanadından vurulmuş olan bu leyleğimizi koruma altına alarak sahip çıktılar. Leyleği Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na teslim ettik. Leyleğimiz, platin takılıp tedavisinin ardından doğayla buluşacak. Amacımız, doğal yaşamı korumaktır."

Görüntü Dökümü

------------------------

Yaralı leylek yerde

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna yaralı leylek ile ilgilenirken

Başkan Tuna leyleği götürürken

Başkan Tuna yaralı leyleği veteriner ekiplerine teslim ederken

Veteriner ekipleri leyleği kucağına alırken

Kanadı yaralı halde yakın plan görütüsü

Veteriner ekipleri yaralı leyleğe müdahale ederken

Başkan Hamit Tuna'nın konuşması

Yaralı leylek ambulansa götürülürken

Ambulansta tedavisi yapılırken

Ambulans giderken

SÜRE: 06. 48 BOYUT: 680.00

Haber -Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN

==========================================

Atatürk Anıtı ve çevresi temizlendi

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde bulunan Atatürk Anıtı ve çevresi belediye ekipleri tarafından su ile yıkanarak temizlendi.

İslahiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınması ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk anıtı ve çevresinde temizlik yaptı. Ekipler tazyikli su ile yıkadıkları alandaki Atatürk anıtını da su ile yıkayarak çevresini de temizledi. Çalışmaları yapan ekipler, büstü çok tozlandığı için yıkayarak temizlediklerini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Demokrasi Meydanındaki temizlik çalışması

Atatürk anıtının yıkanıp, temizlenmesi

Vatandaşlar ve zabıtalar ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Donald Trump Karadere Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title