Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Bakan Eroğlu: Bayburt'a teşekkür etmek için buradayım (2)113 MİLYONLUK 14 TESİSİN TEMELİ ATILDIOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta 113 milyon liralık 14 tesisin temel atma törenine katıldı.

Bakan Eroğlu: Bayburt'a teşekkür etmek için buradayım (2)

113 MİLYONLUK 14 TESİSİN TEMELİ ATILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta 113 milyon liralık 14 tesisin temel atma törenine katıldı. Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplu temel atma töreninde konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye'de son on yılda ülke ekonomisine zarar vermek için çok oyun oynandığını belirterek, "Tüm oyunlara rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra üçünü çeyrekte ekonomide bir miktar daralma olsa da son çeyrekte ekonomide hızlı bir toparlanma sağladık. 2016 ekonomisi, tüm olumsuzluklara, turizmde yaşanan sıkıntılara, terör olaylarına ve bölgemizde meydana gelen tüm olaylara rağmen yüzde 3 büyümeyi başardı" dedi.

Bakan Ağbal konuşmasında, sık sık referandumda rekor kıran Bayburt halkına teşekkür ederek, "16 Nisanda Türkiye adeta bir destan yazdı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşturulan tüm olumsuzluklara ve ekonomide oluşturulmaya çalışılan bütün oyunlara rağmen, hep beraber güçlü bir şekilde ekonomiyi toparladık. Yatırımlar yapmaya devam ettik. Özel sektör, kamu, hangi alanda yatırım yapmaya devam ediyorsa, aynı şekilde devam etti" diye konuştu.

EROĞLU: BAYBURT'A HER GÜN GELİYORUM

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, Bayburt'ta hasretle beklenen Kırklartepe Barajı'nın yanı sıra 13 tesisin daha temelini atacaklarını belirterek şunları söyledi:

"14 tesisin yatırım bedeli 113 milyon lira. Bunun yanında 6 müjdeyle daha geldik. Bayburt'a her yıl geliyorum. Geçtiğimiz 6 Kasım'da geldiğimizde 62 müjde verdik. 402 milyon lira. Bugün de 6 müjdeyle geldik. Toplam 68 proje ve 415 milyon lira. Kısa zamanda 27'sini  tamamladık. Gerisi de şu anda yapım aşamasında. Ayrıca Orman ve Meteoroloji'nin de müjdeleri var. Orman teşkilatımız burada muazzam bir ağaçlandırma yapacak. Bu yıl 11 bin 710 dekar arazide çalışma yapılacak. 1 milyon fidan üretilecek. ORKÖY kredileri veriyoruz. Ayrıca 2 köye 5 bin adet badem ve kuşburnu fidan dikilerek vatandaşlara dağıtılacak. "

Konuşmaların ardından toplam 113 milyon TL'ye mal olacak baraj, gölet, sulama, dere ıslahı, taşkın kontrol gibi 14 projenin toplu temel atma ve açılışı gerçekleşti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bakanların salona girişleri

-Salondan genel detay görüntü

-Naci Ağbal'ın konuşması

-Veysel Eroğlu'nun konuşması

-Toplu temel atma merasimi

HABER-KAMERA: COSKUN MENEK BAYBURT DHA

========================================

5 yakınını öldürüp intihar eden Denizhan'ı sevgilisi son yolculuğuna uğurladı (2)

EMEKLİ VALİ VE AİLESİ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Adana'da yeğenleri Denizhan Dener tarafından öldürülen emekli Vali İsmet Metin için Hatay Valiliği'nde resmi tören düzenlendi. Tören mangası tarafından Türk bayrağına sarılı tabut, valilik önündeki platforma konuldu. Emekli Vali İsmet Metin'in özgeçmişinin okunmasının ardından Kanada'da yaşayan kızı Özlem Metin babasını, annesini ve kız kardeşini  anlatan kısa bir konuşma yaptı. Özlem Metin, babasının Cumhuriyet sevdalısı, gelişime ve memlekete aşık, memleketin faydası ve iyiliği için her şeyi yapan bir devlet adamı olduğunu söyledi. Metin, "Sohbetleri, kitapları, hayatının her anı, memleketinin sorunları üzerine düşünmekle ilgiliydi. Bizi bu geçen uzun yıllar boyunca yurt dışında her ziyaret geldiğinde gördüğü her şeye, buradan ne öğrenebilirim, bunu nasıl Türkiye'de kullanabiliriz diye düşünürdü. Her şeyi ülkesini içindi. O hayatını bu ülkeye adadı. Evlendikleri günden itibaren yurdun her köşesinde göreve beraber gittiler. İkisi de hayatları boyunca çok  insanda derin izler bıraktılar. Yurdun her köşesinde kurdukları bu güzel ilişkilerle her zaman hatırlanacaklarına inanıyoruz. Bu hafta canımız, biricik babamızla birlikte sırasız ve zamansız bir şekilde annemiz Nurşen Metin'i, evimizin neşesi küçük kardeşimizi Senem Metin'i, canımız teyzemiz Gönül Cengiz'i, kuzenimiz Cumhur Cengiz'i kaybettik. Acımız yoğun, yaramız derin"dedi.

METİN FEYZİOĞLU DA KATILDI

Yapılan törenin ardından Vali İsmet Metin'in cenazesi namazın kılınacağı Antakya Mezarlık Kompleksine getirildi. Burada kılınan cenaze namazlarının ardından İsmet Metin, eşi Nurşen Metin ve kızları Senem Metin'in tabutları omuzlara alınarak aynı cenaze aracına konuldu. Ailenin cenazesi gözyaşları arasında Antakya Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına Hatay Valisi Erdal Ata, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile Metin ailesinin yakınları katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Valilikteki cenaze töreni

-Kızının konuşması

-Cenazelerin omuzlarda taşınması

-Mezarlıktaki tören

-Cenazeye katılanlar

Ramazan ÇELİK/HATAY,

========================================

Hıdrellezi kutlayıp cemevi açılışı yaptılar

ÇANAKKALE merkeze bağlı Değirmendere Köyü'nde, Alevi Türkmenleri kendilerine özgü Türkmen kıyafetleri ve semah gösterileri ile baharın müjdeleyicisi Hıdrellezi coşkuyla kutladı. Etkinlikte ayrıca, Değirmendere Kültür ve Cemevi açılışı gerçekleştirildi.

Değirmendere Köyü'nde düzenlenen etkinlik ve cemevi açılış törenine; CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Alevi Bektaşi Federasyonu İnanç Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmara Bölgesi İnanç Sorumlusu Nurettin Gedikoğlu, Alevi Türkmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmalarının ardından Sazendelerin nefesleri eşliğinde, Semah gösterisi gerçekleştirildi. Alevi Türkmenlerinin kendilerine özgü Türkmen kıyafetleri ile Semah gösterisi beğeni topladı. Semah gösterilerinin ardından protokol üyelerinin kurdele kesimiyle Değirmendere Kültür ve Cemevi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonunda davetlilere pilav, tatlı ve ayran ikram edilmesi ile etkinlik sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Değirmendere köyünde cem evi açılışından genel ve detay görüntüler

Alevi Türkmenlerinin Sazendelerin nefesleri eşliğinde Semah gösterisi görüntüleri

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

========================================

Kareteciler madalyaları topladı

İZMİT'te düzenlenen 52. Avrupa Karate Şampiyonası'nda milli karateciler madalyaları topladı. Şampiyonanın üçüncü gününde 2 altın, 2 gümüş, 3 bronz madalya kazandı.

İzmit'te Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen 52. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda bugün madalya müsabakaları yapıldı. Şampiyonada günün ilk madalya mücadelesine bayanlar kumite 68 kiloda Hafsa Şeyda Burucu çıktı. Hafsa Şeyda Burucu, İsviçreli Elena Quirici karşısında kontrollü bir mücadele sergiledi. 2012'de dünya ikincisi olan Burucu, normal süresi 0-0 biten mücadeleyi hakem kararıyla 3-2 kazanarak Avrupa üçüncülüğü sevinci yaşadı. Bayanlar 61 kiloda Merve Çoban, Rus Nailya Gataullina karşısında bronz madalya aradı. Mücadeleye iyi başlayan Çoban, bitime 47 saniye skoru 2-0'a taşıdı. Son 14 saniyede bir puan daha alan milli karateci, tatamiden 3-0 galip ayrılarak Avrupa üçüncüsü olmayı başardı.

2016 yılında Fransa'da kumite 75 kiloda gümüş madalya kazanan Erman Eltemur, sabah seansının son madalya mücadelesine çıktı. Letonyalı Ruslans Sadıkovs ile karşılaşan Erman Eltemur, 58 saniye kala bir puan aldı ve bu üstünlüğü mücadele sonuna kadar sürdürmeyi başararak bronz madalyasını boynuna taktı.

Milli takım 16 kategorinin 15'inde madalya maçı yapmayı hak ederek tarih yazarken, Türkiye'ye ilk altın madalyayı Uğur Aktaş kazandırdı. 84 kilo finalinde Makedon rakibi Berat Jakupi'yi 4-1 mağlup eden Uğur Aktaş üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu. Bayanlar kumite 55 kiloda mücadele eden Tuba Yakan ise iki yıllık aranın ardından döndüğü tatamide yeniden Avrupa'nın zirvesine çıktı. 2013 Avrupa şampiyonu Tuba Yakan, finalde ezeli rakibi İtalyan Sara Cardin'i 1-0 yenerek altın madalyaya uzandı. 2015 yılında İstanbul'da finalde kaybeden Yakan, mücadele sonrası gözyaşlarına hakim olamazken, altın madalya mutluluğunu 1 yaşındaki kızı Derin ve eşi milli katacı Mehmet Yakan ile paylaştı.

ENES VE MELTEM'DEN GÜMÜŞ MADALYA

Bayanlar kumite 68+ finalinde Fransız Anne Laure Florinten'e 1-0 mağlup olan Meltem Hocaoğlu Avrupa ikinciliğini elde etti. 2012 ve 2014 dünya şampiyonu Enes Erkan kumite 84+ finalinde İtalyan Simone Marino'ya 2-0 kaybederek gümüş madalyada kaldı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan şampiyonada istedikleri hedefleri tutturduklarını belirterek, "Çok başarılı sporcularımız ve alt yapımız var. İnşallah bunları önümüzdeki yıllara taşıyabiliriz. Bu yıl karate sporu olimpiyatlara girdi. Ümit ediyorum 2020 yılında da kota alıp ülkemizi çok iyi bir şekilde temsil etmek isteriz. Bütün amacımız budur. Bunun için gerekli tüm alt yapımız hazır ve çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda hedeflerimiz tuttu. Biz son 3-4 yıldır Avrupa şampiyonalarında en çok madalya alan ülkeydik. Burada da 16 birincilik madalyası dağıtılıyor. Bu 16 madalyanın 15'inde madalya alma şansımız devam ediyor. Bu çok yüksek bir oran. Tarihinde olmamış bir olay inşallah hedef böyle yukarıya çıkınca hedefler büyüyünce sorumluluk artıyor" dedi.

Bir puan farkla maçı kaybettiğini söyleyen Erman Eltemur, "Yarı finalde talihsiz bir puan kaybettim. Kendimi gerçekten iyi hissediyorum. Çok iyi bir hazırlık süreci geçirdik. Kuvvet, kondisyon, karate olsun başarılı bir süreçti. Ama olmadı ve nasibimiz üçüncülükmüş. Üçüncülük maçımda Letonyalı rakibimi yendim. Geçen yıl Fransa'da final oynadım 75 kilogramda ve ikinci olmuştum. Ondan önceki yılda Avrupa üçüncülüğüm var. Bu sene de üçüncülük nasip oldu" diye konuştu.

Avrupa üçüncülüğünün kendisine iyi geldiğini söyleyen Hafsa Şeyda Burucu, "Avrupa üçüncülüğünü ilk kez elde ediyorum. Daha önce bu zamana kadar Avrupa şampiyonalarında hep final oynadım. 3 yıl kadar bir ara verdim. Bunun ardından bu üçüncülük aslında benim için altın madalyadan bir farkı yok açıkçası. 3 yıl sonra bana çok iyi geldi. Bundan sonra ki karate hayatımda gelecek olan yarışmalarda bana çok iyi bir motive olması. Bundan sonra ilerisi için güzel bir adım oldu" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Federasyon başkanı ile röp.

-Erman Eltemur ile röp.

-Hafsa şeyda Burucu ile röp.

Haber: İZMİT(Kocaeli), -

========================================

Altın Ok festivaline renkli açılış (2)

RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali'nin resmi açılışı yapıldı. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Levent Talha Suluoğlu, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar açılışa katıldı. Alandaki açılış kurdelesini keserek, yağmura rağmen Hıdrellez ateşini yakan protokol üyeleri, sonrasında ise festival alanını gezdi, ok attı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, tarihe damga vuran Türk milletinin kendi değerlerine sahip çıkarak, geleceğe de damgasını vuracağını söyledi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise bu yıl ikincisi düzenlenen festivale katılımın yüksek olduğunu vurguladı. Okçuluğun Balıkesir'in genlerinde olduğunu belirten Yılmaz, "Biz Karesi olarak en önemli değerlerimizden olan yağlı güreşimiz ve atlı okçuluğumuzla anılmak istiyoruz" dedi. Festivalin sadece yarıştan oluşmadığını belirten Yılmaz, "Festival alanına gelen 7'den 70'e herkesin kendini eğlendirebileceği farklı şeylerde yaptık. Vatandaşlarımız takımlar oluşturup birbirleriyle savaşabiliyor. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin festivale gösterdiği ilgiden memnun olduk. Çünkü amaçlarımızdan birisi de tarihini bilen bireyler yetiştirmektir" diye konuştu.

TARİHE YOLCULUK YAPTILAR

Girişte kurulan kulelerde, geleneksel davullarla ve yakılan Hıdırellez ateşiyle konukların karşılandığı festivalde tarihteki 16 Türk devletinin bayrakları dalgalandı. Ortaçağ Pazarı, biri büyük olmak üzere 6 adet otağın kurulduğu festival, katılanlara 'tarihe yolculuk' yapma olanağı sağladı.

Festivalde, yöresel kültürel çadırlar kuruldu, geleneksel lezzetler tadıldı, çocuklar ve yetişkinler için binicilik, atlı akrobasi, atlı gösteriler yapıldı. Atlı sporcular Türk parkuru, Alp parkuru, Kabak parkuru, Kore parkuru kategorilerde yeteneklerini gösterdi. Yaya okçuluk yarışmaları ise kadınlar, erkekler ve karma gençler kategorisinde gerçekleştirildi. Geleneksel Türk sporlarından mangala, mas güreşi, okçuluk, aşık oyunu gibi sporlar gençler başta olmak üzere, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Festivalin açılışı

Hıdırellez ateşi yakılıyor

Çadırlar geziliyor

Atlı gösteriler

Ok yarışları

Haber- Kamera: Coşkun YAMAN / BALIKESİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Naci Ağbal Bayburt Politika Güncel Haberler

title