Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Kurtulmuş: Amerika ve Rusya 3- 5 bin PYD militanını mı tercih edecek, Türkiye Devletini mi? (2)'DEMİREL, ÇİLLER KADIN OLMASA ONU CAMDAN ATARDIM'Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, valilik ve Ak Parti ziyaretinin ardından Nene Hatun Kültür Merkezi'nde STK ve muhtarlar ile istişare...

Kurtulmuş: Amerika ve Rusya 3- 5 bin PYD militanını mı tercih edecek, Türkiye Devletini mi? (2)

'DEMİREL, ÇİLLER KADIN OLMASA ONU CAMDAN ATARDIM'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, valilik ve Ak Parti ziyaretinin ardından Nene Hatun Kültür Merkezi'nde STK ve muhtarlar ile istişare toplantısına katıldı. Eşi Sevgi Kurtulmuş'un katıldığı toplantıda konuşan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş referandumda niçin 'evet' denilmesini gerektiğini anlattı. Geçmiş hükümetlerden örnekler veren Kurtulmuş şunları söyledi:

"Çift başlı olan bir sopayı istediğiniz kadar toprağa sokmaya çalışın sokamazsınız. Kuvveti biri o tarafa götürür biri bu tarafa götürür. Yönetim de öyledir yönetim de çift başlılık olursa baba oğul olsa abi kardeş olsa aralarındaki tartışma kaçınılmazdır. Türkiye'nin yakın tarihindeki bu çatışmalarından bir kaç örnek vereceğim. Sayın Korutürk ile Demir arasındaki tartışma. Birisi Cumhurbaşkanı birisi başbakan. Birisi diyorki felanca genelkurmay başkanı olsun, öteki diyorki filanca genelkurbay başkanı olsun, anlaşamışıyorlar. Sonra diyorlarki seninki de olmasın benimki de olmasın kimi getiriyorlar Kenan Evren Paşa'yı getiriyorlar. Kenan Evren de paşa paşa darbenin taşlarını, yolun taşlarını döşemeye devam ediyor. Eğer orada yönetimde çift başlılık olmasa bir başka birisi genelkurmay başkanı olsa belki 12 Eylül'ün yolunun taşları döşenmiş olmayacaktı. 1994 Cumhurbaşkanı Demirel, Başbakan Demirel'in kolundan tutup getirdiği, başbakanlık koltuğuna oturttuğu Tansu Çiller. Öyle mi Tansu Çiller'in siyasi gücü var mıydı? Yoktu. Yine krizin nedeni senin adamım mı benim adam mı güç mücadelesi. Bu mücadelelerin sonucunda maalesef Türkiye en büyük ekonomik sıkıntılarından birini yaşamış Türk lirası dolara karşı yüzde yüz değer kaybetmiş, Türkiye ekonomisi allah bullak olmuştur. Hatta Süleyman beyin Tansu Çiller için şöyle dediği söylenir; ya şu Tansu Hanım kadın olmasaydı onu camdan aşağı atarım demiş. O kadar aralarındaki anlaşmazlık, sürtüşme ayyuka çıkmış."

15 Temmuz darbe girişimi sürecinede de değinen Numan Kurtulmuş, "12 Eylül'de olduğu gibi bizim çocuklar darbe yaptı diye resmi nota da yazıyor. Kriptolu haberleşmede Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi Washington'a kripto çekiyor 'merak etmeyin bizim çocuklar darbe yaptı', birileri arkadan itiyor. Şimdi bir daha birilerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kullarak kışgırtarak darbe yapmasına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisindeki darbe heveslisi bir avuç çapulcunun da buna teşkil olmasına müsade etmeyeceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Numan kurtulmuş ve eşinin programa katılması

-Programa katılan vatandaşlar

-Numan Kurtulmuş'un konuşması

Haber: Hümeyra PARDELİ - Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

===========================================================

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Türkiye ekonomisi kolay olmayan, zor bir dönemden geçti

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye ekonomisi kolay olmayan, zor bir dönemden geçti. Türkiye ekonomisi bütün bu iç ve dış şoklara karşı muazzam bir direnç gösterdi" dedi.

Çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Eskişehir'e gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Şimşek'i Valilik önünde Eskişehir Valisi Azmi Çelik, AK Parti Milletvekili Harun Karacan ile protokol üyeleri karşıladı. Protokolle tek tek tokalaşan Mehmet Şimşek, Valilik anı defterini imzaladı. Şimşek daha sonra Vali Azmi Çelik'in makamına geçerek burada bir süre protokol üyeleriyle sohbet etti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, geçen yıl Nisan ayında Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde şehit olan üsteğmen Onur İlkhan'ın Eskişehir'deki ailesini ziyaret etti, ardından hemşehri dernekleriyle Şirintepe Mahallesi'nde buluştu. Cuma namazını Uluönder Mahallesi'ndeki Tepebaşı Camii'nde kılan Şimşek'e cami önünde Fatih Karasakal adlı tavuk çiftliği sahibi, çektiği krediyi ödemekte zorlandığını, kredinin bir yıl ertelenmesi talebinde bulundu.

'TÜRKİYE MUAZZAM DİRENÇ GÖSTERDİ'

Mehmet Şimşek Eskişehir Ticaret Odası'nı (ETO) ziyaret ederek burada düzenlene toplantıda konuşma yaptı. Türkiye'nin birçok iç ve dış şoklara maruz kaldığını ifade eden Şimşek şöyle devam etti:

"Abartmadan söyleyeyim. Türkiye'nin eğer temelleri sağlam olmasaydı, önceki yıllarda çok ciddi yapısal reformlar, kamu maliyesinde iyileştirmeler, bankacılık sektöründe, her alanda ilerlemeler olmasaydı, bu büyük şoklar karşısında sadece Türkiye değil, herhangi bir ekonomi çok daha kalıcı tahribat, belki de çok büyük yıkımlarla karşı karşıya kalabilirdik. Türkiye bütün bu şoklara karşı hakikaten muazzam direnç gösterdi. Tabi ki yansımaları var, olmasa şaşırırdık. Ama bütün bu şoklar karşısında Türkiye büyük direnç gösterdi. Türkiye ekonomisi kolay olmayan, zor bir dönemden geçti. Türkiye ekonomisi bütün bu iç ve dış şoklara karşı muazzam bir direnç gösterdi. Bugün hala Türkiye ekonomisi olumlu dahi olsa büyüyor. Maliye politikasında, kamu maliyesinde inanılmaz, çok güçlü destekler var. Bu desteklere rağmen tabi ekonomi arzulanan hızla gitmiyor. Çünkü ortalık toz duman olunca, ne kadar çok uğraşırsanız, ne kadar çok tedbir geliştirirseniz, maalesef öngörülebilirlik artmadı, belirsizlikler tamamen ortadan kakmadan o avantajlar, o teşvikler, o destekler arzulanan sonuçları, arzulanan hızda veya güçte göstermedi."

Başlatılan seferberliklerin olumlu sonuç vereceğini ifade eden Şimşek, "başlattığımız yatırım seferberliği, istihdam seferberliği, ihracat seferberliği ve bu kağıt üzerinde ismen değil, arkasında ciddi kaynağın, ciddi tedbirlerin, ciddi programların, paketlerin olduğu seferberlikten bahsediyorum. Bunlar çalışacak, bunlar sonuç verecek ve göreceksiniz o anlamda da canlanma olacak" dedi.

'ZAYIF HÜKÜMETLER BU İŞİ YAPAMAZ'

Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu belirten Mehmet Şimşek, 100 yıl önce Osmanlı toprakları üzerinde oynanan oyunların ikincisini oynanmaya çalışıldığını söyledi. Şimşek şöyle konuştu:

"Bu coğrafyada etnik ve mezhep meselelerini yeni sınırlarla çözemezsiniz. Bu bölgelerin tek çözümü vardır o da daha çok demokrasi, daha çok hak ve özgürlük ve herkese birinci sınıf vatandaşlık, daha toleranslı toplum ve güçlü devletler. Batı şimdi bu etnik ve mezhep üzerinden bu fay hatlarını tekrar canlandırıyor. Aslında bunlar çözüm değil. Bunlar sonsuza kadar yeni trajedilerin, yeni terörün, yeni ciddi problemlerin aslında tohumlarını ekiyorlar. Şimdi siz Türkiye'nin sorunlarını nasıl çözeceksiniz? Tabi ki daha çok demokrasiyle, daha çok hak ve özgürlükler ve daha güçlü bir hukuk devletiyle. Başımıza gelen bu felaketler olmazsa, Türkiye ne olağanüstü hal ilan etsin ki. Yani bu darbe girişimi, bu DEAŞ, bölücü terör. Fakat bunlarla mücadele etmek için de güçlü halk desteğine sahip hükümetler lazım. Açık konuşayım, zayıf hükümetler bu işi yapamaz. Güçlü halk desteğiyle, işte yüzde 50'den fazla kim alacak? Bir kişi alacak. Millet onun etrafında, liderin etrafında kenetlenecek. Efendim bir ülke birisini iradesine terk edilir mi? Yok ki öyle bir şey. Bir liderin iradesine bırakılmıyor ki ülke. Ülkenin bir kere kim gelirse başa gelsin. O ülkenin anayasasına, kanunlarına uymak zorundadır. Meclis, anayasada kanunlarla, denetimle bu sınırlar içerisine girmeyecek mi? Keyfi bir rejim değil ki bu. Burası bir cumhuriyet. Türkiye'nin rejim problemi yüzyıl önce halledilmiş. ve çok güzel bir şekilde haledilmiş. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, bir sosyal hukuk devletidir. Bununla ilgili zerre kadar kimsenin kafasında tereddüt yoktur, olamaz da. Bu anayasa değişikliğinin bu konuyla da alakası yoktur."

YÜZDE 10 BARAJI ÇOK YÜKSEK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bir ihtiyaç olduğunu savunarak şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kutuplaşmayı artırmaz, uzlaşma gerektirir. Bir kere yüzde 50'den fazla oy almak için uzlaşıcı, kucaklayıcı adaylara ihtiyaç var. İkincisi sonradan mecliste birçok konuda uzlaşmamız lazım. Birçok konuda uzlaşmanız gerekiyor. Hatta şu anda sonra ne olur bilmiyorum, ama yönetimde istikrar sağlanınca baraj meselesi de tartışılabilinir. ve bu baraj üzerinden temsilde adalet de geliştirilebilinir. Çünkü yüzde 10 çok yüksek. Onun için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bir ihtiyaçtır, bir zarurettir, iddia edildiği gibi Türkiye'yi sıkıntılara sokmayacaktır, tam aksine Türkiye'nin önünü açacaktır. Kişiler üzerinden tartıştığınız zaman sağlıklı bir tartışma yapmış olmazsınız. Bizim oturup paketi tartışmamız lazım, içeriğini tartışması lazım, tavsiye ediyorum. Siz sanayiciler, işadamları hepiniz bir kanaat önderisiniz, ciddi bir şekilde lütfen alın, bakın, okuyun, eğer bu söylediğim çerçevede değilse arayın konuşalım."

Görüntü dökümü:

------------------------

-Bakan Şmşek'in cami bahçesinde

-Şimşek ile görüştüğünü belirten tavuk çiftliği sahibi Fatih Karasakal'ın konuşması

-Şimşek'in vatandaşlarla fotoğraf çektirmesi

-Mehmet Şimşek'in Eskişehir Ticaret Odası'nde konuşma yaparken

-Şimşek'in esnaf ziyaretinden çekilen görüntüler bulunuyor

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ-ESKİŞEHİR,

===========================================================

Başbakan yardımcısı Veysi Kaynak Ağrı'da

AĞRI, -BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, bir dizi ziyaretler ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı 'ya geldi.

Ahmed-i Hani Havalimanında Vali Musa Işın ve beraberindeki heyet tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ilk olarak sandık kurulu üyeleri ve mahalle temsilcileriyle düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantının ardından Valiliği ziyaret ederek Vali Musa Işın ile görüşen Kaynak, Halk Eğitim Merekezine geçerek Sivil Toplum Kuruluşlarına hitap etti. Kaynak, Valilik makamında İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşüp Ağrı'ya çok katlı bir otopark projesi ve kent merkezinden geçen Taşlıcay Dere Islahı Projesinin hayata geçirileceği müjdesini verdi.

GÖRÜNTÜMÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

-Kaynak'ın salonda yaptığı konuşması

Haber-Kamera: Servet ARSLAN / AĞRI,

============================================================

Soylu: Cumhurbaşkanlarının, 'bir gömleği idamlık bir gömleği bayramlık' demesini istemiyoruz (4)

POLİS MERKEZİ AÇILIŞINI YAPTI

BURSA'da çeşitli ziyaretlerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Çarşı Polis Merkeziö nin açılışını yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Osmangazi ilçe Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan "Çarşı Polis Merkezi"nin açılış törenine katıldı. Polis camiamız bu merkezde başarısını yükselterek devam edecektir, kamu düzenini sağlayan en önemli yerlerden biridir polis merkezleri devlet millet işbirliğinde bu merkezlerin önemli rol oynayacağına inanıyorumö diye konuştu. Soylu İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'dan yeni merkeze ilişkin bilgi aldıktan sonra Bursa Valisi İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile birlikte açılış kurdelasını kesti. Süleyman Soylu beraberindeki heyet ile birlikte 10 Temmuz'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit edilen Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz'ın Emek Mahallesi'ndeki ailesini evinde ziyaret etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Polis merkezi açılışı

-Şehit evi önü

-Detaylar

Haber: Faruk KAHRAMAN / BURSA,

============================================================

Hudut karakolunda nöbet tutan asker silahıyla intihar etti

EDİRNE'nin İpsala İlçesi'nde 1'inci Hudut Tabur Komutanlığı 1'inci Hudut Bölüğü Ferre Karakolu'nda vatani görevini yapan er 21 yaşındaki Hüseyin Ağırtmış silahıyla intihar etti.

İlçeye bağlı Yenikarpuzlu Beldesi'ndeki İpsala 1'inci Hudut Tabur Komutanlığı 1'inci Hudut Bölüğü Ferre Karakolu'nda vatani görevini yapan er Hüseyin Ağırtmış, nöbet yerinden ayrılarak karakol içerisindeki boş bir binaya girdi. Silah sesini duyan diğer askerler binaya girdiklerinde Ağırtmış'ın piyade tüfeğiyle kendini göğsünden vurduğunu gördü. Ağır yaralanan ve ihbar üzerine gelen ambulansla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hüseyin Ağırtmış, acilen ameliyata alındı. Ağırtmış, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Hüseyin Ağırtmışın cenazesi, hastane morgunda savcı ve askeri yetkililerin incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi nüfusuna kayıtlı Ağırtmışın, 4 aylık asker olduğu bildirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

-Acil girişi

-Cenazenin morga götürülmesi

-Askeri yetkililer

-Hüseyin Ağırtmış fotolar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL / İPSALA(Edirne),

==============================================================

Şanlıurfa'da arazi kavgası: 1 ölü, 3 yaralı

ŞANLIURFA'da iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 33 yaşındaki Ali Tursun öldü, 3 kişi ise yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Osmanlı Mahallesi'nde meydana geldi. Tursun ve Çakırbeyli aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Taş, sopa, bıçak ve silahların kullanıldığı kavgada her iki aileden 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Ali Tursun, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Ali Tursun'un ölüm haberini alıp hastaneye gelen yakınları, sinir krizi geçirip acil servisin camlarını yumruklayıp, tekmeleyerek kırınca gerginlik yaşandı. Polis, müdahale ederek Tursun'un yakınlarını uzaklaştırdı.

Kürtçe ağıtların yükseldiği hastaneye ambulansla getirilen, Çakırbeyli ailesine mensup bir yaralı ise, olayların büyümemesi için Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne yönlendirildi.

Ali Tursun'nun cenazesi, otopsi için morga kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

Yaralıların ambulansla acil servise getirilmesi

Acil servise gelen yaralı yakınları

Polis ile yaralı yakınları arasında yaşanan arbede

Polis karşı tarafın yaralısını getiren ambulans sürücüsüne uyarıda bulunması

Ölüm haberi üzerine acil servisin camlarını yumruklayıp tekmeleyenler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK -ŞANLIURFA-

===================================================================

Şanlıurfa'da Suriyeliler kavga etti: 3 yaralı

Şanlıurfa'da Suriyeli iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. Suriye uyruklu toplam 15 kişlik iki arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartıma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Taraflar tekme tokat ve bıçaklarla birbirine saldırdı. Kavgada 3 kişi yaralanırken, polisin gelmesiyle taraflar ara sokaklara kaçıp dağıldı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Suriyeli iki grup arasında çıkan kavga

Yerde bıçaklanıp tekmelenen Suriyeli

Sokak aralarında bıçaklarla birbirlerini kovalayan Suriyeliler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA-

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sevgi Kurtulmuş Nene Hatun AK Parti Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
title