Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Hakkari'de bomba yüklü cip kontrollü infilak ettirildiHAKKARİ'nin Örnekli Köyü'ne bağlı Doğanca Mezras'ında bomba yüklü bir cip, jandarma ekiplerinin dikkati sayesinde infilak ettirilerek olası büyük bir facianın önüne geçildi.

Hakkari'de bomba yüklü cip kontrollü infilak ettirildi

HAKKARİ'nin Örnekli Köyü'ne bağlı Doğanca Mezras'ında bomba yüklü bir cip, jandarma ekiplerinin dikkati sayesinde infilak ettirilerek olası büyük bir facianın önüne geçildi.

Hakkari'ye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Ördekli Köyü Doğanca Mezrası'nda bomba yüklü aracı olduğu ihbarı alan jandarma ekipleri, bölgeye operasyon yaptı. Park halindeki cip, jandarma ekiplerinin kontrollü patlatılması sonucu infilak ettirilerek olası büyük facianın önüne geçirildi. Son anda fark edilen bomba yüklü araçta PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerini hedef almasının planlandığı öne sürüldü.

DHA-Güvenlik - Türkiye- Hakkari - Behçet DALMAZ

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Bomba yüklü aracın imha edilme anı

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: HAKKARİ, -

====================

Karacabey'de tarihi eser operasyonu

BURSA'nın Karacabey İlçesi'nde, satılmak üzere hazırlanan, hepsi Roma dönemine ait, 2 mezar rölyefi ile 25 bakır ve bronz sikke ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri Karacabey ilçesi Danışment Mahallesi'nde oturan 36 yaşındaki C.O.'nun elinde yüklü miktarda tarihi eser bulundurduğunu ve bunları satmak için müşteri aradığı ihbarı üzerine harekete geçti. Cumhuriyet Savcısının talimatı ve mahkemeden alınan arama kararı doğrultusunda Karacabey İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte operasyon düzenlendi.

C.O.'nun hayvanlarını baktığı ağılında yapılan aramalarda mermerden yapılma üzerinde üç ayrı bölmeden farklı kabartma figürlerin bulunduğu erkek ve kadın başı, ata binmiş kral kabartması ile sohbet eden erkek kadın kabartmasının bulunduğu bir ton ağırlığında, değeri 500 bin lira olduğu değerlendirilen Roma dönemine ait bir mezar rölyefi, ağılın yanında bulunan tarlada ise mermerden yapılma üzerinde kutsama yapan rahip ve kadın kabartmalarının bulunduğu 75 kilogram ağırlığında değeri 100 bin lira olduğu değerlendirilen bir mezar steli ele geçirildi.

C.O.'nun işyerinde ise Roma dönemine ait 25 bakır ve bronz sikke ile bir obje ele geçirildi. Gözaltına alınan C.O. hakkında '2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanun'a muhalefet', 'izinsiz kazı yapmak' ve 'tarihi eser bulundurmak ve satmak' suçundan işlem yapıldı.

Yurt dışına çıkarılacağı belirlenen tarihi eserlere el konularak Müze Müdürlüğü'ne vinç yardımıyla taşınarak, teslim edilirken C.O.'nun tarihi eser aramakta kullandığı dedektöre ise el konuldu.

Haber: Hüseyin TÜCCAR/ BURSA, -

======================

DAEŞ üyesi olduğu iddia edilen 8 kişi adliyeye sevk edildi (2)

4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Samsun'da, DEAŞ terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla polis tarafından adliyeye çıkartılan Irak vatandaşı Hammam Juma Khudur, Sermed Muhammed Salih, Ukab Nuri Sayyid ve Ranı Farıs Mufdhı Al Karabılı savcılık ifadesinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından 'silahlı terör örgütüne üye' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4 şüpheli ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

Haber Hakan ÇELİKBAŞ / Samsun,

======================

Sağanak yağış Ayvalık'ı vurdu

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde sağanak yağmur yağmur, cadde ve sokakları göle çevirdi.

Ayvalık'ta dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağmur, bugün de etkisini sürdürdü ve kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Ayvalık'ın Çamlık Mahallesi'nde fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, çatılardaki kiremitler uçtu. İlçenin ana arteri Atatürk Caddesi, Talatpaşa ve Barbaros Caddesi yağmur sularıyla kaplanırken, ara sokaklar göle dönüştü. İlçe merkezinde oturanlar evlerine ulaşmakta güçlük çekerken, birçok evi su bastı. Armutçuk Mevkii, Hayrettin Paşa ve Fethiye Mahallesi'nde su baskınları görüldü.

Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği 15 adreste su tahliye çalışmasına yardımcı olurken Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Ayvalık'ta 2 günlük süren yağış nedeniyle metrekareye 95 kilogram yağış düştü. Çam, selvi ve çınar olmak üzere 10 yaşlı ağacç devrildi. Ağaçlardan ikisi park halindeki araçlardan birinin üzerine devrildi. Ayvalık Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri, devrilen ağaçların kaldırılması, belediye temizlik ekipleri de çatılardan uçan kiremitlerin toplanması için çalışma yaptı. Küçük Sanayi Bölgesi'nde bir dükkanın sundurması da koparak sanayinin ön tarafında bulunan park halindeki araçların üzerine uçtu. Araçlarda hasar meydana geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Suyla dolan yollardan görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir),

=========================

Eskişehir'de kaza: 5 yaralı

ESKİŞEHİR'de hafif ticari araçla kamyonun çarpışmasıyla meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, Eskişehir-Seyitgazi karayolunun 3'üncü kilometresinde meydana geldi. Sürücüsü henüz belirlenemeyen 26 FH 505 hafif ticari araç, karşı yönden gelen Hasan Gündoğdu yönetimindeki 26 PS 594 plakalı kamyonla çarpıştı. Kamyon, çarpmanın etkisiyle yoldan çıkarak bir evin bahçe duvarına çarparak durdu. Kazada hafif ticari araçta bulunan 4 kişi ile kamyon şoförü yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Kaza yerindeki araçların,

-Polis ekiplerinin çekilen görüntüleri bulunuyor

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

=========================

Kıbrıs gazisi yaptırdığı apartmana '15 Temmuz Şehitler' adını verdi

EDİRNE Muharip Gaziler Derneği 2'nci Başkanı ve Kıbrıs gazisi 62 yaşındaki Ahmet İsmailoğlu, darbe girişiminde şehit olanların anısını yaşatmak için yaptırdığı binaya '15 Temmuz Şehitler Apartmanı' ismini verdi.

Edirne'de mütaahhit, Kıbrıs gazisi ve aynı zamanda Muharip Gaziler Derneği 2'nci Başkanı Ahmet İsmailoğlu, Abdurrahman Mahallesi'nde son yaptırdığı 5 katlı aparmana, '15 Temmuz Şehitler Apartmanı' ismini verdi. İsmailoğlu, şöyle dedi:

"15 Temmuz'da ihanet çetelerinin yaptıklarını unutmadık. O gece onlarca vatandaşımız şehit oldu. Onları unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bundan dolayı yapımını tamamladığım apartmanın adını onların anısını yaşatmak için 15 Temmuz Şehitler Apartmanı koydum. Bu binanın hemen bitişiğinde yaptığım apartmana da 'Gaziler Apartmanı' adını vermiştim. Edirne'nin yerel yöneticilerinden de, bulunduğumuz sokağın isminin 'Gaziler Sokağı' olarak koyulmasını talep ediyorum. Çünkü şehitlerimizin, gazilerimizin hakkını ödeyemeyiz. Onların hatıralarını ilelebet yaşatmalıyız. Bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Eğer gerekirse bende bu vatan için seve seve canımı feda ederim."

Apartmanda oturanlar da ay- yıldız Türk bayrağı şeklinde tabelanın asıldığı '15 Temmuz Şehitler Apartmanı'nda oturmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-15 Temmuz Şehitler apartmanı tabelası

-Apartman genel detay

-Ahmet İsmailoğlu genel detay

-Ahmet İsmailoğlu röp.

-Gaziler aprtmanından genel detay

-Apartmanda oturanlar ile röp.

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayvalık Doğanca Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title