Haberler

Dha Yurt Bülteni -14

Heyelan anı kameralara yansıdıMUŞ merkeze bağlı Serinova Beldesinde heyelan nedeniyle 3 kilometelik yolda hasar oluştu.

Heyelan anı kameralara yansıdı

MUŞ merkeze bağlı Serinova Beldesinde heyelan nedeniyle 3 kilometelik yolda hasar oluştu. 2 yıl önce de oluşan heyelan nedeniyle boşaltılan ilkokulun duvarı, Belde Belediye Başkanı Engin Atılgan'ın açıklama yaptığı sırada çöktü.

Serinova Beldesine bağlı Çağdaş ve Ziyaret Mahallelerinde, 2017 yılında heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle hasar oluşan Çağdaş Mahallesi'ndeki ilkokul boşaltıldı. 3 gün önce iki mahalleyi kapsayan alanda yeniden heyalan oldu. Heyelan nedeniyle, 3 kilometrelik yolda yarıklar oluşurken, arazi kısmındaki yollarda 2 metreye yakın çökme meydana geldi. Köprünün tamamen çöktüğü bölgede, enerji nakil hattı direkleri eğildi. Su şebekesinin çökmesi sebebiyle Çağdaş Mahallesine su verilemiyor.

Yaşanan heyelan sonrası Serinova Belde Belediye Başkanı Engin Atılgan, bölgeye gelerek inceleme yaptı. Başkan Atılgan'ın açıklama yaptığı sırada kullanılmayan Çağdaş Mahallesindeki okul çöktü. Çökme anı kameralara saniye saniye yansıdı. Engin Atılgan, "2017 yılında okulu boşaltmıştık. Yeni meydana gelen heyelanda bina tamamen çöktü. Boşaltmakla ne kadar doğru bir karar aldığımız görüldü. Çağdaş Mahallesindekiler eski şebekeden içme suyu ihtiyaçlarını karşılıyor. Su şebekesinin ve yolun tamirine başlandı. 2 mahalledeki 40 öğrenci taşımalı eğitimden yararlanıyor. 3 kilometrelik yolda hasar meydana geldiğinden çocukların taşımasında zorluk yaşandı. En geç pazartesi gününe kadar yol ve içme suyu şebekesi onarılacak. Valilik, AFAD ve Özel İdare ekipleri inceleme yapıyor. AFAD ekipleri 8 hanenin riskli olduğunu belirledi. Evlerde hasar yok ancak risk nedeniyle takip edilecek" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Hasar gören okuldan detaylar

Çöken yollardan detaylar

Çatlayan kayan araziden detaylar

Çöken köprüden detaylar

Okulun tamamen çökmesinden detaylar

Röportaj

Haber-Kamera: Mehmet AYDIN/ MUŞ,

===========================

Seçim günü beyin kanaması geçiren muhtar adayı hayatını kaybetti

ADIYAMAN'da, seçim günü beyin kanaması geçiren ve hayatını kaybeden muhtar adayı Ali Gündüz, toprağa verildi.

Adıyaman'da yerel sanatçı olarak düğünlerde sahne alan ve pazar günü yapılan seçimlerde Malazgirt Mahallesi muhtar adayı olan Ali Gündüz, seçim günü beyin kanaması şüphesiyle Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Gündüz, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Yaşamını kaybeden Gündüz, öğle vakti Yeni Mezarlık Camisinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Camideki cenaze namazına katılanlar

Dua edilmesi ve halelik istenmesi

Cenazenin tabutta omuzlara alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

================================

Burdur'da çukurlardan 15 köpek ölüsü bulundu

BURDUR'da hayvan barınağının dışındaki çukurlarda birden fazla köpek ve kedi ölüsü bulundu. Burdur Hayvan Dostları Derneği Başkanı Aysel Turan, "Hukuki süreç başlatıldı. Takipçisiyiz. Çukurlardan 15 köpek çıkarıldı. Toplu ölüm olduğu belli" dedi.

Çeltikçi'de bir otomobilin çarpması sonucu ayakları kırılan ve tedavisi için Burdur Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ne getirilen köpeğin akıbetini araştıran Burdur Hayvan Dostları Derneği, geçen çarşamba günü hayvan bakımevinin yaklaşık 20 metre ilerisindeki boş arazide köpeğin bir çukura gömülü ölüsünü buldu. Bölgede yapılan araştırmada toprağa gömülü çok sayıda köpek ve kedi leşi olduğu ortaya çıktı. Köpeklerden bazıları otopsi için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Hayvan Hastanesi'ne gönderildi.

'KÖPEĞİ BARINAĞIN DIŞINDAKİ ÇUKURDA ÖLÜ BULDUK'

Burdur Hayvan Dostları Derneği Başkanı Aysel Turan, geçen günlerde Çeltikçi ilçesinde bir otomobilin çarpması sonucu ayakları kırılan köpeğin tedavi edilmek üzere önce MAKÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne daha sonra da Burdur Belediyesi Hayvan Barınağı'na getirildiğini, köpekten bir daha haber alamadıklarını söyledi. Turan, "Hayvanseverler bana ulaşarak yaralanan köpeği bir vatandaş yoldaki benzinliğin kenarına bırakmış. Girişimlerimiz sonucu hayvanın tedaviye götürüldüğü söylendi. Ancak hayvana bir türlü ulaşamadım. Barınağa teslim edildiğini söylediler ama bulamamıştık. Araştırmalarımız sonucu köpeği barınağın dışındaki çukurda, üzerine iki kürek toprak atılmış şekilde ölü bulduk" dedi.

'BURAYA HAYVAN ÖLÜLERİ GÖMÜLMÜŞ'

Hayvanın ayaklarının toprağın dışında olduğunu aktaran Aysel Turan, "Buradan alıp MAKÜ Hayvan Hastanesi'ne otopsiye gitti. Bu canı ararken, bu çukurda 10'larca hayvanın gömülü olduğunu fark ettik. Çok üzgünüm. Her hafta besleme yaptığımız canları burada çukurda görmek bizi kahretti. Buraya hayvan ölüleri gömülmüş. Büyük siyah poşetin içinde 7-8 irili ufaklı yavru vardı. Hepsinde de kanama vardı. Vücutlarından kan akmış. Tutanakları tutuldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar, Baro Temsilcisi, belediye ve dernek olarak biz tutanak tuttuk. Hukuki süreç başlatıldı. Takipçisiyiz. Çukurlardan 15 köpek çıkarıldı. Toplu ölüm olduğu belli" diye konuştu.

'BELKİ DE DİRİ DİRİ ATILDILAR'

Olayın tesadüfen ortaya çıktığını kaydeden Aysel Turan, şöyle dedi:

"Kimbilir kaç yıldır bu iş devam ediyor. Biz 10 yıllık bir derneğiz. 10 yıldır bu işin içindeyiz. Suçüstü yaptıklarımız oldu geçmişte sümen altı edilen olaylar oldu. Burdur gibi aydın, okur yazarı yüksek bir kente hiç yakışmıyor. Belki de diri diri atıldılar. Bu çukurda köpek dışında birçok ölü kedi de çıktı. Bu işin takipçisiyiz. "

Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz ise "Olayla ilgili idari soruşturma başlattık. Soruşturmayla ilgili Başkan Yardımcımız Hasan Duygulu'yu yetkilendirdik" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Barınak tabelası

Çukurlar

Aysel Turan röportaj

Cep tel. görüntüsü (çukurdaki köpekleri bulan hayvanseverler)

Aysel Turan köpekleri severken

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

====================================

Şanlıurfalılar, Balıklıgöl'e akın etti

ŞANLIURFA'da, hafta sonu güneşli havayı fırsat bilenler, kentin simgesi olan Balıklıgöl'ü ziyaret etti.

'Peygamberler şehri' olarak tanımlanan Şanlıurfa'da, kentin simgesi Balıklıgöl, baharın gelişiyle birlikte yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Güneşli havayı fırsat bilen ziyaretçiler Balıklıgöl'e gelerek, kutsal olduğuna inanılan balıklara yem atıp, dilek diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Balıklıgöl'e akın eden vatandaşlar

Balıklıgöl'de oluşan yoğunluk

Balıklara yem atanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

=========================================

Çukurca'da mehterli sünnet şöleni

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı'nın 174'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen sünnet şöleninde 30 çocuk sünnet ettirildi. Mehteran takımının eşliğinde gerçekleşen şölene sünnet ettirilen çocukların aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Irak'ın sınırında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 'Kirvem Polis Projesi' kapsamında düzenlenen sünnet şöleninde 30 çocuk sünnet ettirildi. Çukurca Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Birimi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Saran Spor Salonu'nda bu yıl ikincisi gerçekleştirlen şölene Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, AK Parti Belediye Başkanı Ensar Dündar, Yüksekova Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yasin Kalın, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yaşar Görmez, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Derin ile çok sayıda yetkili, sünnet edilen çocukların aileleri ve vatandaşlar katıldı. Türk Polis Teşkilatı'nın 174'üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamındaki şölen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayıp, dualar okunarak, devam etti. Şölende konuşan Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, "Polis teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Çukurca'da yapılan çalışmaların ülkemizdeki bütün ilçelerimizde olması gerektiğini düşünüyorum. Bu kapsamda ilçemizde bulunan 30 çocuğumuz ilçe toplum sağlığı ve devlet hastanemiz tarafın sünnet edilmiştir. Bu noktada kardeş belediyemiz olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de büyük bir desteği var. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Vatandaşlar ve polislerin yürüyüşü

İstanbuldan gelen mehter takımın yürüyüşe katılması

Spor salonunda sünnet töreni

Kaymakam Temel Ayca konuşması

Genel Detay

Serdar KARA/ÇUKURCA (Hakkari),

======================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title