Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

1)KORUMALARIN SAHNEDEN İNDİRDİĞİ VATANDAŞ İNCE'DEN ÖZÜR DİLEDİ

İNCE DE  KORUMASININ İTTİĞİ KİŞİDEN ÖZÜR DİLEDİ

CUMHURİYET Halk Partisi'nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin İzmir'deki programında sahneye selfie çektirmek için çıkan İsmail Kalkan'ın (39) korumalar tarafından sahneden indirilmesinin ardından İnce, o vatandaşı arayıp özür diledi. Aynı zamanda parti üyesi olan Kalkan, bir anlık heyecanla sahneye çıktığını belirterek İnce'den özür diledi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında pazar günü İzmir'e geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Ahmet Taner Kışlalı Parkı'nın Çiğli'deki açılışında İsmail Kalkan isimli bir vatandaş İnce'yle selfie çektirmek için sahneye çıktı. Korumalara rağmen İnce'ye ulaşan Kalkan, hayranı olduğu cumhurbaşkanı adayı İnce'yle fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekilmesinin ardından Kalkan, İnce'nin korumaları tarafından sahneden indirildi. Bu anların görüntüleri ise sosyal medyada paylaşıldı. Korumaların Kalkan'a karşı sert tavrı ise tepki çekti. Bunun üzerine İnce, Kalkan'ı telefonla arayıp özür diledi. İnce, telefon görüşmesinde "Sahneye çıkınca koruma arkadaşlar sana biraz sert davranmışlar. Benim yanımda çalışanların sorumluluğu da bana aittir. Ben özür diliyorum onların adına, yok sen özür dileme. Kusura bakma olur mu. Haydi bütün aileye selam söyle" dedi.

İnce'nin kendisini arayıp özür dilemesinden dolayı mahçup olduğunu söyleyen Bayraklı Belediyesi'nde işçi olarak çalışan CHP üyesi İsmail Kalkan, DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:  "Ben Muharrem İnce'ye büyük hayranlık duyuyorum. Kendisini çok seviyorum. Bir anlık heyecanla sahneye fırladım, fotoğraf çektirmek için. Oradaki görevli arkadaşları zor durumda bıraktığım için başta cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce ve görevli arkadaşlardan kendilerini zor durumda bıraktığım için ben özür dilerim. Kendisi de beni arayıp özür dileyerek halkın cumhurbaşkanı olduğunu gösterdi. Çok heyecanlandım, ben özür diledim. Bu partinin üyesiyim. Bir anlık heyecandan dolayı böyle bir şey yaşandı. Kendisine beni aradığı için teşekkür ederim. 24 Haziran'da hepimizin cumhurbaşkanı olacak."

İNCE, KORUMASININ İTTİĞİ KİŞİDEN ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan Muharrem İnce, Balıkesir Merkez Havaalimanı'nda, İzmir Çiğli'deki dünkü mitinginde sahnede kendisi ile selfie çekilirken korumasının iterek sert davrandığı İsmail Kalkan'ı telefonla arayıp özür diledi.İnce, telefonla görüştüğü Kalkan'a, "Koruma arkadaşlar sana biraz sert davranmışlar. Benim yanımda çalışanların da sorumluluğu da bana aittir. Ben özür diliyorum onlar adına. Kusura bakma olur mu? Bütün aileye selam söyle. Olmasını istemezdim böyle bir şeyin ama olmuş artık, ne yapalım. Görüşmek üzere, hoşçakal" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------:

İsmail Kalkan'ın sahneden indirilmesi

İsmail Kalkan'ın açıklaması

-Muharrem İnce nin vatandaştan özür dilemesi

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

====================================================

2)FETÖ'NÜN 'ALTIN ÇOCUĞU'NUN HAKİM EŞİ TUTUKLANDI

SAMSUN Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eskişehir'de gözaltına alınan meslekten ihraç hakim Sevda Güven, tutuklandı. Örgütün 'Altın Çocuklar' adını verdiği emniyet yapılanmasında yer alan Sevda Güven'in eşi de aynı soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranırken, görev yaptığı Ordu'nun Mesudiye ilçesinde firar eden meslekten ihraç hakim Sevda Güven ve örgütün 'Altın Çocuklar' adını verdiği emniyet yapılanmasında yer alan eşi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde İstihbarat eski Müdürü Zeki Güven, 22 Mayıs'ta Eskişehir'de düzenlenen operasyonla yakalandı. Zeki Güven, Eskişehir'de 'terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan' tutuklandı. Eşi Sevda Güven ise ifadesi için Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve bugün adliye sevk edilen Sevda Güven, çıkartıldığı mahkeme tarafından 'silahlı terör örgütüne üye olmak' tutuklandı.

Sevda Güven'in Mesudiye'de hakim olarak görev yaparken, eşinin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yakalaması çıktığı zaman görevi bırakıp firar ettiği ve çiftin yakalanmamak için büyük şehirlere kaçarak sık sık adres değiştirdikleri öğrenildi.

Görüntü dökümü

----------

-Şüphelinin emniyetten çıkışı ve polis otosuna bindirilmesi

-Polis otosunun gidişi

-Emniyetteden detay

-Adliyeden detay

(Süre: 01.15 dk) - (Boyut: 40.13 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

=========================================================

Manavgat Şehitler Ormanı bakımsızlık kurbanı (EK)

3)BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMA BAŞLATTI

Antalya'nın Manavgat ilçesinde viraneye dönmüş haliyle gündeme gelen Manavgat Şehitler Ormanı'nda temizlik çalışması başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Manavgat Hizmet Birimi'ne bağlı Temizlik İşleri ekipleri alanda temizlik yaparken, kapının girişindeki ağaçlar budandı, yerdeki otlar temizlendi ve yıkılan heykeller de kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

Temizlenen alandan görüntüler

(Haber- Kamera Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
title