Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

Afrin'deki Mehmetçiğe 4 bin 500 adet MPT-76 tüfeği gönderildi Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale Silah Fabrikası'nda üretilen Milli Piyade Tüfeği'nden (MPT-76) 4 bin 500 adeti, bugün düzenlenen törenin ardından Arfin'de operasyona katılan Mehmetçiklere gönderildi.

Afrin'deki Mehmetçiğe 4 bin 500 adet MPT-76 tüfeği gönderildi

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale Silah Fabrikası'nda üretilen Milli Piyade Tüfeği'nden (MPT-76) 4 bin 500 adeti, bugün düzenlenen törenin ardından Arfin'de operasyona katılan Mehmetçiklere gönderildi.

MKEK Kırıkkale Silah Fabrikası'nda düzenlenen törene Vali M. İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, MKE Genel Müdür Yardımcısı Akif Akgün, Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Oçakcıoğlu, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Zakai Tufan, yöneticiler ve işçiler katıldı. Tören işçilerinin ellerindeki MPT-76 tüfekleriyle sık sık havaya ateş açmaları ve bölücü örgütü PKK aleyhinde slogan atmalarıyla başladı. Burada konuşan Vali Haktankaçmaz, "Millet olarak kenetlendiğimiz milli duygularımızın kabardığı bir dönemden geçiyoruz. Afrin'de kahraman güvenlik güçlerimiz ülkemizin, devletimizin milletimizin bizlerin güvenliği için orada kahramanca terör örgütlerine karşı çarpışıyorlar. 80 milyonun her bir ferdi farklı farklı kulvarlarda, farklı şekillerde ve oradaki mücadeleye destek oluyor. Kimisi yaşlı annelerimiz, ninelerimiz hocalarımız duaları ile destek oluyorlar. Bugün MKE Silah Fabrikası olarak orada çarpışan kahramanların en büyük yardımcısı gurur kaynağı üretilen Milli Piyade Silahlarımızın teslim töreni için buradayız" dedi. Silah Fabrikası Müdürü Oçakcıoğlu da, bugüne kadarMPT-76 tüfeğinden Mehmetçik için toplam 11 bin adet silah gönderildiğini ve Mart ayı içinde de 5 bin adet daha gönderileceğini söyledi. Daha sonra işçiler MPT-76 silahları ile havaya ateş açtı ve duaların ardından TIR'lara yüklenen 4 bin 500 adet MPT-76 tüfeği Afrin'e gitmek üzere yola çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-MKEK işçileri ve tırlar dan görüntü

-Silah fabrikası müdürü Mehmet oçakcıoğlunun konuşması

-Vali Mehmet İlker haktankaçmaz konuşması

-Tırlar önünde toplu fotoğraf ve silahlarla havaya ateş açılması

-Dua edilmesi

-Tırların fabrikadar çıkışı uğurlanması

Haber: Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE,

==========================================

Boşanma aşamasındaki karısını öldürdü, kayınpederini yaraladı

Kars'ta yaşayan Ruhşan Eşit, sokak ortasında park halindeki araç içerisinde av tüfeği ile boşanma aşamasında olduğu karısını ve kayınpederine ateş açtı. Vücuduna 12 saçma isabet eden bir çocuk annesi 19 yaşındaki Gizem Eşit, yaşamını yitirdi.

Olay, bugün saat 16.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi, Arif Taşçı Caddesi Vilayetler Birliği Kız Öğrenci Yurdu önünde meydana geldi. Vilayet Çiftçi'ye ait park halindeki 36 FF 299 plakalı araç içerisinde Gizem Eşit ve boşanma aşamasındaki eşi Ruhşan Eşit arasında tartışma çıktı. Yanında av tüfeği bulunan Ruhşat Eşit, karısına ve kayınpederine ateş etmeye başladı. Eşini ve kayınpederini yaralayan cani koca av tüfeğini atarak olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri baba ve kızını Harakani Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Gizem Eşit yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı, baba Çifti ise ameliyata alındı. Polis, olayın yaşandığı alanı güvenlik şeridine alarak inceleme çalışması başlattı. Cinayetin işlendiği av tüfeği, sokak ortasında bulundu. Boşanma aşamasındaki karısını öldüren, Ruhşan Eşit ise Kazımpaşa Polis Merkezi Amirliği'ne giderek teslim oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Olay yeri görüntüleri

-Polis ve ambulans görüntüleri

-Ekiplerin olay yeri inceleme görüntüleri

-Olayın işlendiği araç ve tüfek detayı

-Vatandaşlar detay

-Vatandaşın olayın sonrasını anlatması

(173 MB - 1 DK 33 SN )

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

==========================================

Servis midibüsü TIR'a çarpı: 7 işçi yaralı

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde işçileri taşıyan servis midibüsü TIR'a çarptı. Kazada midibüste bulunan 7 işçi yaralı.

Kaza saat 17.30 sıralarında, D-100 Karayolu Dilovası Tavşancıl mevkiinde meydana geldi. Demir yüklü 41 VL 640 plakalı TIR'ın henüz ismi öğrenilemeyen sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı ve yol kenarındaki su kanalına düştü. Kazayı gören Mehmet K. yönetimindeki 41 YN 803 plakalı TIR sürücüsü hızını keserek yavaşlamaya başladı.Bunun üzerine arkasında seyreden Oktay O. yönetimindeki 41 P 0180 plakalı servis midibüsü duramayarak önünde yavaşlayan TIR'a arkadan çarptı. Kazada midibüs içerisinde bulunan işçilerden 7'si yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112  sevk edildi. Sağlık ekipleri olay yerinde yaptıkları müdahaleninin ardından yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:

------------------------

Yoldan çıkan TIR'ın görüntüsü

Yavaşlayan TIR ve arkadan çarpan midibüsün görüntüsü

Yaralılardan görüntü

Ambulans görüntüsü

Detaylar

Haber: Dinçer AKBİR-Uğur AYDIN/ DİLOVASI(Kocaeli)

===========================================

Ereğli'de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı.

Kaza, 18.00 sıralarında Şehit Ömer Halis Demir Bulvarı'nda meydana geldi. Furkan Çoban'ın(26) kullandığı 67 TV 509 plakalı otomobil, Çağdaş İşçioğlu(35) yönetimindeki 67 UG 791 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada, araç sürücüleri ile Sinem Cebesoy(25) ve Ayçanur İşçioğlu(20) yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu Cebesoy ve İşçioğlu, ambulanslarla özel hastaneye kaldırıldı. Bu sırada iki sürücü arasında çıkan 'kırmızı ışıkta geçtin' tartışması vatandaşların araya girmesiyle sona erdi. Kaza anını anlatan sürücülerden Furkan Çoban, kendisinin yeşil ışıkta geçtiğini, diğer araç sürücünün ise kırmızı ışıkta geçtiğini iddia etti. Araç sürücüleri Furkan Çoban ve Çağdaş İşçioğlu da yakınları tarafından hastaneye götürüldü. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Kaza yeri

-Sürücülerin tartışması

-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi

-Yaralıların ambulansa alınması

-Furkan Çoban ile röportaj

Süre: (4.02) Boyut: (241 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===================================

Havalandırma boşluğuna düşen yavru köpek, itfaiye tarafından kurtarıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir apartmanın çatısına çocukların beslemek için çıkardığı yavru köpek, yaklaşık 10 metre yükseklikten havalandırma boşluğuna düştü. Bacakları kırılan yaralı köpek, asansör boşluğuna iple indirilen bir itfaiye eri tarafından kurtarılıp, tedaviye götürüldü.

İnegöl ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi Sümer Sokak'taki bir sitede çocuklar, sokakta buldukları yavru köpeği soğuk havadan ve yağıştan koruyup beslemek için ailelerinden habersiz 3 katlı apartmanın çatısına çıkardı. Yavru köpek, çatıda gezinirken yaklaşık 10 metre yükseklikten havalandırma boşluğuna düştü. Köpeğin sesini duyan çocuklar, durumu ailelerine bildirdi. Site sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ekibi, yavru köpeği kurtarmak için çalışma başlattı. Ancak havalandırma boşluğunun bulunduğu zemin kattaki dökme duvar geçit vermeyince ekipler ikinci planı devreye soktu. Çatıya çıkan ekipler, asansör boşluğundan köpeği kurtarmak için çalışmalara başladı. Çatı katındaki asansör boşluğundan arkadaşlarının desteğiyle iple inen bir itfaiye eri, havalandırma boşluğundaki köpeği kurtardı. Yoğun çaba sonucunda kurtarılan yavru köpeğin bacaklarında kırıklar olduğu belirlendi. Yavru köpek, itfaiye ekiplerince tedavi edilmek üzere İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Köpeğin havalandırma boşluğundan kurtarma anı

-İtfaiye erinin iple inişi

-Detaylar

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırıkkale İnegöl Afrin Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title