Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Bitlis'te PKK'ya ait ev tipi sığınak bulundu BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7 odalı, 1 banyo, mutfağı bulunan sığınak ve patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bitlis'te PKK'ya ait ev tipi sığınak bulundu

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7 odalı, 1 banyo, mutfağı bulunan sığınak ve  patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından Tatvan'a bağlı Çavuşlar Köyü bölgesinde Şehit Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Bozarslan-1 operasyonu gerçekleşrildi. Açıklamada, şöyle denildi:

Operasyon kapsamında 7 odalı sığınak, 1 adet mutfak ve 1 adet banyo ile 1 adet avcı boy çukuru tespit edilmiştir. Sığınak içerisinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, el telsizi ve muhtelif miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Tespit edilen sığınak ve ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savcısının talimatı ile yerinde imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir."

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, -

==============================

Akçakale sınırındaki bayrak daha yukarıda dalgalanacak

SURİYE'nin terör örgütü PYD denetimindeki Telabyad ilçesiyle komşu olan Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, sınır hattına bir süre önce yerleştirilen 12 metre yüksekliğindeki direği, yeni yapılan nöbetçi kulesinin üzerine taşındı. Telabyad'dan da görülen 4 metre genişliğindeki Türk bayrağının böylece yüksekliği 16 metreye çıkmış oldu.

Son günlerde gözlerin çevrildiği kritik noktalardan birisi olan Suriye'nin Telabyad kenti ile komşu olan Akçakale'de, güvenlik amacıyla beton blok örülen Hürriyet Mahallesi'nin sınır hattına geçen Şubat ayında 12 metre yüksekliğindeki direğe 4 metre genişliğinde Türk bayrağı asıldı. Suriye ve Türkiye tarafından görülen bayrak direği, bugün iş makineleri kullanılarak aynı noktaya yapılan roket ve ağır silahlara dayanıklı 4 metre yüksekliğindeki nöbetçi kulesinin üzerine taşındı. Yeni düzenleme ile 16 metre yüksekliğe ulaşan direğin kulenin üzerine güvenlik önlemleri arasında montajı tamamlandıktan sonra 4 metre genişliğindeki bayrak görevliler tarafından göndere çekildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Sınır hattı ve alınan önlemler

Sınırdaki nöbetçi kulesi

Bayrak direğinin iş makinesiyle taşınması

Bayrağın direkte göndere çekilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Hadi KURT/AKÇAKALE (Şanlıurfa), -

==============================

Deniz Baykal'ın iş merkezini soyan bir şüpheli tutuklandı

CUMHURİYET Halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a ait yapımı devam eden üç katlı iş merkezinden yaklaşık 150 bin TL değerinde malzeme çalan 2 kişiden 28 yaşındaki V.A. tutuklandı, bir kişinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Muratpaşa İlçesi Gebizli Mahallesi, Termessos Bulvarı'ndaki CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a ait yapımı tamamlanmamış 3 katlı iş merkezine 28 Nisan'da giren kişi ya da kişiler, krom olan ve maddi değeri yüksek asansör kapıları da dahil tüm tesisatın bakır kablolarını çaldı. Bununla yetinmeyen hırsız ya da hırsızlar, asansöre ait elektronik beyni de alarak kayıplara karıştı.

Hırsızlık olayı yan komşunun gece balkonda iki kişiyi görmesiyle ortaya çıktı. Baykal'ı arayan komşusu hırsızlık olayını haber verdi. Olayın bildirilmesi üzerine inceleme yapan polis ekipleri, binadan yaklaşık 150 bin TL değerinde çeşitli ebatlarda toplam 5800 metre elektrik ve telefon kablosu 500 priz, 200 elektrik anahtarı, 16 pano, asansör kapısı ve benzeri malzemenin çalındığını tespit etti.

SABIKALI ÇIKTILAR

Parmak izi çalışması yapan ekipler, şüphelileri yakalamak için çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini de incelemeye aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri hırsızlık olayını daha önceden çeşitli suçlardan kayıtları bulunan 42 yaşındaki A.Ö. ve V.A.'nın gerçekleştirdiğini belirledi. Polis, şüphelilerden V.A.'yı 30 Nisan'da Muratpaşa İlçesi Yüksekalan Mahallesi'ndeki evinde yakaladı. V.A. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Polis, diğer şüpheli A.Ö.'nün yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (29 Nisan'da geçilmişti)

-----------------------------

İşyerinden görüntü

Olay yeri incelemenin bina içindeki çalışması

Ahmet Paksoy ile röp

Bina içerisinden detay görüntüler

Haber: Bülent TATOĞULLARI-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akçakale Suriye Tatvan PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
title