Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

1)KILIÇDAROĞLU: BU YAPILAN DEĞİŞİKLİĞİN FRENİ, BALATASI DA YOK (1)CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni anayasa değişikliği ve referanduma ilişkin, "Freni olmayan bir kamyona, otomobile biner misiniz?

1)KILIÇDAROĞLU: BU YAPILAN DEĞİŞİKLİĞİN FRENİ, BALATASI DA YOK (1)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni anayasa değişikliği ve referanduma ilişkin, "Freni olmayan bir kamyona, otomobile biner misiniz? Bu yapılan değişikliğin freni, balatası da yok. Bir kişi her şeye yetkili. Bir kişi her şeye yetkili ise Türkiye bir felakete doğru yelken açmış durumdadır. ir kişi her şeye yetkili olacak. Hakim, vali, kaymakam, cumhurbaşkanı hem de partini gelen başkanı olacak. Bütün yetki bir kişiye verilemez. ir kişi her şeye yetkili olacak. Hakim, vali, kaymakam, cumhurbaşkanı hem de partini gelen başkanı olacak. Bütün yetki bir kişiye verilemez" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Sakarya Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda 5 bin kadınla bir araya geldi. Yakasına mor kurdele takan Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin, "Binlerce anne var burada hepinizin ellerinden öpüyorum. Saçını süpürge etme deyimi annelerimizin deyimidir. Yemediler yedirdiler, içmediler içirdiler. Evlatları daha güzel bir Türkiye'de yaşasın diye dua edip çalıştılar. Anneler çok değerlidir. Anneler eğer siyasette ağırlığınız olursa Türkiye daha güzel bir Türkiye olacak. Kadının sezgisi ve gücü var. Riski ve tehlikeyi daha önceden görüp sezebiliyor. Ama erkek bunu yapamıyor. O nedenle bir ülkenin geleceğini belirleyen temel aktör kadınlardır. Bu kadar değerlidir kadınlarımız" ifadelerini kullandı.

"15 TEMMUZ SONRASI 1 MİLYON AİLE MAĞDUR EDİLDİ"

Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz sonrası 1 milyon aile mağdur edildi. Bir haftalık çocuğu anneden ayrılıyor. O annenin dramını kim yaşamaz? Anne sütüne muhtaç. Çocuğu anneden ayırıyorlar. Bu hak mıdır? İnsanları açlığa mahkum etmek, banka hesaplarına el koymak. Öyle aileler biliyorum ki, gidecek hiçbir yerleri yok. Bu ülkede birlikte yaşamak istiyorsak, yaşam tarzlarımız, siyasi görüşlerimiz farklı olabilir … Karedeniz'de yaşayan bir anne ile Muğla'da yaşayan bir anne arasında fark olabilir mi? Diyarbakır'da yaşayan bir anne ile İstanbul'da yaşayan bir anne arasında fark olabilir mi? anneler dünyanın her yerinde aynı türküyü ninniyi söylerler" açıklamasında bulundu.

"BİZE OY VERMEYEN ANNEYE ANNE DEMEYECEK MİYİZ?"

Kılıçdaroğlu, "Bize oy vermeyen anneye anne demeyecek miyiz? Onun haklarını savunmayacak mıyız? Ellerine kına yakıp askere gönderiyorlar. Annenin yüreği hop hop atıyor. TV seyredemiyor bir şey oldu mu diye. -35 derece doğu, güneydoğuda görev yapıyor oraya gittim ben. Askerlerle yemek de yedik. Büyük bir umutla vatanlarını bekliyor. Anneler de umutla çocuklarının dönemsini bekliyor. Biz bu ülkede huzur, barış istiyoruz.

Biz bu ülkede birlikte yaşamak işitiyoruz. Ayrılık, gayrılık olmasın istiyoruz" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZİN SAYISI 70'İ AŞTI. AZ ÖNCE EL BAB'TA OĞLU ŞEHİT OLAN BİR AİLEYİ ZİYARET ETTİM"

El Bab'ta oğlu şehit olan bir aileyi ziyaret ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ekonomin nereye gittiği belli. El Bab'a gönderiyoruz çocuklarımızı. Şehitlerimizin sayısı 70'i aştı. Az önce El Bab'ta oğlu şehit olan bir aileyi ziyaret ettim. Elbette acıdır. Yüreği yanana anne, baba. Bizi ayrıştırmak, kutuplaştırmak istiyorlar" dedi.

"NİYE KAVGA EDEYİM NNEMDEN, BABAMDAN KAVGA ETMEYİ ÖĞRENMEDİM"

Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki, Kılıçdaroğlu 'neden kavga etmiyor?' Niye edeyim? Annemden, babamdan kavga etmeyi öğrenmedim. Bana sevgiyi öğretti. Sevgi, barış varken niye kavga ediyoruz? İktidar kanadından biri çıkıp diyor ki, 'hakaret ediyoruz yine kavga etmiyor' bu söylenecek laf mı? niye kavga edelim?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, "150'nin üzerinde hapiste gazeteci var. Bir insan fikirlerini açıkladı diye tutuklanır mı?" dedi.

"MADEM BU KADAR DEĞERLİ, ÖVÜYORSUN SEN GÖNDER ÇOCUKLARINI ASKERE"

Seçilme yaşının 18 olmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "18 yaşında seçilme yaşı diyorlar. Sizin çocuklarınız mı seçilecek? Ankara'daki beylerin çocukları seçilecek. Sizin çocuklarınız -35 derecede askere gidecek, El Bab'a gidecek. Size diyecekler ki, 'ne kadar güzel bir şey. Bir de çocuğunuz şehit oldu.' E sen gönder çocuğunu oraya. Oda şehit olsun madem bu kadar değerli, övüyorsun sen gönder çocuklarını oraya. Sözde bir tuzak kurmuşlar anayasa değişikliğinin içine 18 yaşındaki çocuk milletvekili olacak. Niye ömür boyu askerlikten muaf" diye konuştu.

"BİR KİŞİYE YETKİ VERİLECEK HATA YAPARSA HEP BİRLİKTE ÖDEYECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, "Bir kişi her şeye yetkili olacak. Hakim, vali, kaymakam, cumhurbaşkanı hem de partini gelen başkanı olacak. Bütün yetki bir kişiye verilemez. Tarihte de verilmemiştir. Osmanlı da verilmemiştir. Sadrazam, vezirler var en azından. Şimdi bunların hepsini kaldıracağız diyorlar. Bir kişiye yetkiyi vereceğiz. O kişi her şeyi en iyi bilen kişi olacak diyorlar. ya hata yaparsa. Hata yaparsa hep beraber ödeyeceğiz. Sandığa giderken sevgili anneler, elinizi vicdanınıza koyun vatanınızı, bayrağınızı düşünün. Bu Cumhuriyet sıradan bir Cumhuriyet değildir. Acı, göz yaşı ile kurduk. Nasıl olur da Mustafa Kemal'e verilmeyen yetkiler şimdi bir kişiye verilecek" ifadelerini kullandı.

"BU YAPILAN DEĞİŞİKLİĞİN FRENİ, BALATASI DA YOK"

Kılıçdaroğlu, "Freni olmayan bir kamyona, otomobile biner misiniz? Bu yapılan değişikliğin freni, balatası da yok. Bir kişi her şeye yetkili. Bir kişi her şeye yetkili ise Türkiye bir felakete doğru yelken açmış durumdadır" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kılıçdaroğlu'nun konuşması

Salondan genel ve detaylar

SAKARYA /DHA

=======================================================

BAKAN SOYLU: KILIÇDAROĞLU, KOLTUĞUNU KORUMAK İSTİYOR (EK)

2)ÇARŞIBAŞI'NDA KONUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çarşıbaşı ilçesinde Anayasa değişikliği referandum süreci ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. MHP ile ortak bir noktada buluştuklarını ifade eden Soylu, yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi ve daha önceki söylediklerini tekrarladı.

Konuşmasında "Kılıçdaroğlu kiminle ittifak ediyor?" diye sorun Soylu, "FETÖ ile ittifak ediyor. Bunun FETÖ ile arasında bir ilişki var ama daha çözemedik. Bir ilişki var ama yakında bu işin kokusu çıkar inşallah. Diğer taraftan da Almanya. Dikkat edin bu bağlara. Almanya FETÖ ve PKK'yı muhafaza ediyor mu? CHP, FETÖ ve PKK ile iş birliği yapıyor mu? İşte cephe aynı cephe. 60 ve 80 darbelerini kim yapmışsa, 28 Şubat'ı kim yapmışsa, 15 Temmuz'u kim yapmışsa aynıları şu anda ittifak içindeler" iddialarında bulundu.

Süleyman Soylu, memleketi Trabzon'da iki gün süren referandum çalışmalarını tamamlayın Ankara'ya döndü.

TRABZON/DHA

=========================================================

3)BAKAN AKDAĞ PROTOKOLÜ BEKLETİP, KADINLARA KARANFİL VERDİ

REFERANDUM çalışması yapmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, uzun bir kuyruk oluşturarak kendisini bekleyen protokole, "Durun 1 dakika" dedi ve kadınların yanına giderek günlerini kutladı. Kadınlara kırmızı karanfil dağıtan Bakan Akdağ: "Kadınlara gösterilen şiddet aslında acizliğin, zavallılığın bir ifadesidir" dedi.

Bugün saat 11.00'de uçakla Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Seyfettin Azizoğlu ile birlikte merkez Yakutiye ilçesindeki Havuzbaşı semtinde bulunan Kent Meydanı'na geçti. Bakan Akdağ, makam aracından iner inmez kendisini bekleyen ve uzun bir kuyruk oluşturan protokole, "Durun 1 dakika. Bugün kadınlarımızın günü önce onların yanına gidelim" dedi. Erkeklerden oluşan protokolu bırakan Akdağ, Kent Meydanı'nın bir köşesindeki 'El emeği Kadın Buluşması Sergisi' için toplanan kadınların yanına gitti. Kadınlara kırmızı karanfiller vererek günlerini kutlayan Bakan Akdağ, daha sonra bekleyen protokolün selamladı. Protokolle birlikte kadınların sergisini açılışını yapan Akdağ, şunları söyledi:

"Kadınlarımız, kültürümüzde ve inancımızda başımızın üstünde tacımız olan en değerli varlıklarımızdır. Kadınlar günü münasebetiyle ülkemizde ve dünyadaki kadınlarımıza saygılarımızı takdim ediyorum. Böyle güzel bir günde Erzurum'da il valimizin eşi, hanımefendinin öncülüğünde aile ve sosyal politikalar bakanlığımızın il müdürlüğü mükemmel bir etkinlik gerçekleştiriyor. Bugün kadınlarımızın el emeklerini göz nurlarını sergilediği bir fuardayız. Dünyayı bizim için yaşanır kılan kadınlarımız sadece fedakarlıkları şefkatleri ile değil becerileri ile zarafetleriyle de dünyayı daha güzel kılıyorlar. Açık söylemek gerekir ki biz hayattaki incelikleri kadınlarımızdan öğreniyoruz. Öğrenmeye de devam edeceğiz. Bu etkinlikler bizi birbirimize yaklaştıran bizim değerlerimizi yükseğe çıkaran ve birbirimiz daha iy anlamamızı sağlayan etkinlikler. Bu etkinliklerin çoğalarak devam etmesini temenni ediyorum. Buradan bütün Türkiye'ye ve dünyaya şöyle sesleniyorum; kadınlarımıza karşı şiddeti asla kabul etmiyoruz. Şiddetin hiçbir türlüsünü kabul etmiyoruz. Kadınlara karşı gösterilen şiddet aslında acizliğin, zavallılığın bir ifadesidir. Bununla sonuna kadar da mücadele etmeye kararlıyız."

Öte yandan sabahki programda kadınlar Aziziye Tabyası'nda mezarı bulunan Nene Hatun'u ziyare ederek, dua okudular

Görüntü Dökümü

----------------------

-Aziziye tabyaları

-Tabyaların öünüde toplanan kadınlar

-Nenehatun'un mezarı

-Nenehatunun mezarını ziyaret eden kadınlar

-Kuran-ı Kerim okunması dua edilmesi

-Nilgün Azizoğlunun konuşması

-Recep Akdağın etkinlik alanına gelmesi

-Protokolden önce kenarda bekleyen kızların yanına gitmesi

-Recep Akdağ'ın konuşması

-Kurdela kesilmesi

-Halk oyunları gösterisi

-Sergiden detay

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

SÜRE: 08.30 BOYUT: 506 MB

====================================================

4)KADINLAR HALAYA DURDU, ERKEKLER İZLEDİ

DİYARBAKIR'da kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılan kadınlar alanda halay çekerken, etrafta toplanan erkekler ise onları izledi.

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Topluluğu'nun (TJA) da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. İstasyon Meydanı'nda yapılan kutlamalara HDP Milletvekilleri Felaknaz Uca, Dilek Öcalan, Sibel Yiğitalp'ın yanı sıra DTK Eşgenel Başkanı Leyla Güven ile çok sayıda kadın katıldı. Güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Kürtçe-Türkçe yazılı pankartlar ve türküler eşlinde, kutlamaların düzenlediği alana gelen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü hayal çekerek kutladı. Alana gelen kadınlar müzik eşliğinde halay çekerken, çevrelerinde toplanan erkekler de onları ilgiyle izledi.

"BARIŞI, KADIN ÖNCÜLÜĞÜNDE MUTLAKA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarında bir konuşma yapan DTK Eşgenel Başkan Leyla Güven, zahmetli ve zorlu bir süreçten geçildiğini belirterek, egemenlerin Ortadoğu'da yürüttükleri politika sonucu Ortadoğu coğrafyasının kan ağladığını aktardı. Ortadoğu'da yaşayan halkların bugün hak ettikleri statüyü yaşayamadıklarını anlatan Güven, "Biz bütün egemenlere diyoruz ki, sizin erkek egemen güçlerini al aşağı edeceğiz. Kadınların öncülüğünde Ortadoğu'da kalıcı barışı sağlayacağız. İçinde geçtiğimiz zorlu sürece rağmen, kadınlar olarak 8 Mart'ta alanları doldurduk. Yarın da Nevruz alanlarını dolduracağız. Bu baharı Kürtlerin baharı yapacağız. Bugüne kadar yaşadığımız en temel sorunlarından biri de ulasal birliğimizi gerçekleştirmemiş olmamızdır. Biz Kürt kadınları olarak, Ortadoğu'da rolümüzü oynayacağız. Ulusal kongreyi toparlayıp Kürtlerin birliğini sağlayacağız. Sınırlar yeniden çizilirken, Kürtlere sormadan kimse hareket edemeyecektir. Halkımızın yıllardır özlem duyduğu kalıcı barışı, kadın öncülüğünde mutlaka gerçekleştireceğiz. Egemenlerin Ortadoğu'da oynadıkları kirli politikalara izin vermeyeceğiz. AKP, şu anda bitmiş durumda. AKP'nin imdadına yetişen MHP, Kürtlerin soykırımını, ret ve inkarı için kirli bir ittifak gerçekleştirdi AKP ile. Aynı şekilde üzelerek belirteyeyim ki, KDP'de şu anda AKP ile bir işbirliği içerisindedir. Biz bu tutumum asla kabul etmiyoruz. Biz artık kardeşlerin kanını birbirine karışmasını istemiyoruz" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü OHAL koşulları altında kutladıklarını hatırlatarak, "Demokrasi adı altında faşizm nasıl örüldüğünü görüyoruz. 28 Şubat Dolmabahçe mutabakatı hayata geçmiş olsaydı, bugün binlerce gencimiz hayata olacaktı, binlerce evlerimiz, kentlerimiz yıkılmayacaktı. Ama muktedirler 28 Şubat Dolmabahçe mutabakatını Öcalan'ın büyük çabalarına rağmen kabul etmediler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları konser etkinliğiyle sürdü.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Alandan görüntü

-Kadınların halay çekmesi

-Açılan pankartlar

-Güven'in konuşması

-Yiğitalp'ın konuşması

-Konser etkinliğinden görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

=====================================================

5)SAHTE 'KOMİSER', YAŞLI İKİ KARDEŞİN 60 BİN LİRASINI DOLANDIRDI

ERZURUM'da telefonda kendini 'Murat Komiser' olarak tanıtan ve 79 yaşındaki Ülker H. ile hasta ağabeyine ait 150 gram altın bilezik ile 40 bin lirayı dolandıran 3 kişi yakalandı.

Olay, geçen 6 Mart günü saat 13.00 sıralarında merkez Palandöken İlçesi'ne bağlı Müftü Solakzade Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki bir apartmanda meydana geldi. Ev telefonundan arayan dolandırıcılar, Ülker H.'ye Emniyet Müdürlüğünden aradıklarını belirterek, "Kuyumcu soygununa karışanlar, sizin kimliklerinizi kullanmış. Eve Murat Komiser gelecek ve evde bulunan paraların seri numaralarını alacaklar. Çalınan paralarla seri numaraları uyuşması durumunda hapse gireceksiniz" dedi.

PARA VE ALTINLARI ALIP GİTTİ

Bunun üzerine Ülker H. hasta ağabeyi ile birlikte "Buyursun gelsinler" dedi. Ülker H., evde bulunan 40 bin lira ile piyasa değeri 20 bin lira olan bileziği yatak odasından alarak oturma odasına getirip sehpanın üzerine bıraktı. Eve gelen sözde Murat Komiser, para ve altınları alarak "Burada 36 bin lira var" deyip, para ve altınları alarak evden ayrıldı. Daha sonra eve gelen diğer kardeş Erdal H. ablası ve ağabeyinin dolandırıldığını anlayınca durumu polise bildirdi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Polisin yaptığı titiz çalışma sonucu şüphelilerin 01 ELC 84 plakalı otomobil ile Aşkale ilçesi yönüne gittikleri tespit edildi. Durdurulan otomobildeki dolandırıcı Savaş Bakır (22), Ali Avcı (38) ile Ali Akkan (38) gözaltına alındı. Üzerlerinde çıkan 15 bin lira aileye teslim edildi. Geri kalan para ve altınları alarak kaçan Ahmet Kaskat (38) ile Yalçın Sarı'nın (39) yakalanması için çalışma sürüyor. Adliyeye çıkarılan üç şüpheli tutuklanarak cezaevine kondu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Adliye binası

-Adliye tabelası

-Dolandırıcıların adliye binasına getirilmesi

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

SÜRE: 1.00 BOYUT: 52 MB

======================================================

6)KADINLAR GÜNÜNDE ŞAL İZDİHAMI

DENİZLİ'de Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde, hediye edilmek üzere alana getirilen şallar alanda izdihama neden oldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Büyükşehir Belediyesi önünde çelenk koyma töreni düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Birsen Özen ve yaklaşık 200 kadın törene katıldı. Program Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Birsen Özen, Kadın Meclisi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar gününü, yaşanan taciz, tecavüz ve cinayetlerden dolayı kutlama günü olarak değil anma günü olarak kabul ettikleri söyledi. Büyükşehir belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, hedeflerinin şehri, kadınların en mutlu olduğu kent haline getirmek olduğunu dile getirdi.

BAŞKAN EZİLME TEHLİKESİ YAŞADI

Dünya Kadınlar Günü programında konuşmaların ardından alana kadınlara dağıtılmak üzere torbalar içerisine konmuş şallar getirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, torbalardan birinin içinden bir şal alıp, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Birsen Özen'in boynuna taktı. Bu sırada alandaki kadınlar, şallara ulaşabilmek için izdiham yarattı. Oluşan izdihamla birlikte kadınlar, ezilme tehlikesi yaşadı. Kadınlar hediye şallara sahip olabilmek için birbirleriyle yarışırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan da ezilme tehlikesi geçirdi. Oluşan kalabalıkta kısa süreli mahsur kaldı. Kadınlara sık sık sakin olmaları uyarısı yapılırken, izdihamda herhangi bir sağlık sorunu yaşanmadı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kadınlar günü etkinliğinden detay

Alandan ve kalabalıktan Detay

İzdiham yaşanması kalabalık oluşması

Kadınların şallar için birbiriyle yarışması

(Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

===============================================

7)HAKKARİ'DE YÖRESEL KIYAFET GİYEN VALİ'NİN EŞİ KADINLARLA HALAY ÇEKTİ

HAKKARİ Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Doktor Funda Toprak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Hakkarili kadınlarla bir araya geldi. Yöresel kıyafet giyen Toprak, kadınlarla Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti.

Hakkari Valisi Toprak'ın eşi Doktor Funda Toprak, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Hakkarili kadınlarla yemekli programda bir araya geldi. Bir kafede verilen yemeğe, yöresel kıyafetli 200'e yakın kadın katıldı. Yemeğin ardından kendisi de yöresel kıyafet giyen Funda Toprak, yerel sanatçı Ulvi Temirağa'nın söylediği Kürtçe şarkılar eşliğinde Hakkarili kadınlarla kol kola girip bol bol halay çekti. Tüm kadınların kadınlar gününü kutlayan Toprak şöyle konuştu:

"Kadınlar, huzurlu bir yaşamın, aydınlık bir geleceği hak ediyorlar. Kadınlarımızın azim ve gücüne inanıyorum. Bu azim ve güç ülkemizin geleceği adına büyük bir potansiyel olduğuna inanıyorum. Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kadınların oynadığı rolün dünya demokrasi tarihine geçecek niteliktedir. Bunu onlara yaptıran demokrasiye inançları ve vatan sevgisiydi. Bir anne olarak, bir eş olarak, bir evlat olarak kadın toplumu değiştiren, ülkeye istikamet verendir. Küçük yaştan itibaren kız-erkek çocuğu ayrımı yapmaksızın çocuklarımızı adaletli, merhametli, şefkatli iyi insanlar olarak yetiştirip, onlara örnek olmalıyız. 8 Martın dayanışmanın, dostluğun, kardeşliğin günü haline getirmek için çaba gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin ' Gönül elçileri projesi' Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Bu proje kapsamında kadınlara, çocuklara, yaşlılara gönüllü insanlar tarafından yardımda bulunuluyor. Ben bütün Hakkarili kadınların birer gönüllü elçi olmaya davet ediyorum"

Toprak, Hakkari'nin adının terör olayları ile değil de, birlik, beraberliğiyle, kültürüyle, doğa güzellikleriyle tanıtılması gerektiğini vurguladı. Programın ardından Toprak, Hakkarili kadınlarla birlikte Atatürk Kültür Merkezine geçerek burada kurulan sinemada hemşehrileri Yılmaz Erdoğan'ın 'Ekşi elmalar' filmini izledi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Bir cafede verilen yemekte bir araya gelen kadınlardan genel ve görüntü

-Yöresel kıyafet giyen Valinin eşi Funda Toprak'ın konuşması

-Yemeğe katılan kadınlar

-Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken kadınlar

-Kadınlarla kol kola girip halay çeken Valinin eşi Funda Toprak

-Halaylardan genel ve detaylar

-Kadınlarla Kürtçe ve Türkçe röportajlar

(Haber-Kamera: BEHÇET DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

BOYUT: 233 MB

SÜRE: 7 DK 19 SN

========================================================

8)BİLECİK'TE YAŞLI ADAMI ÖLDÜRÜP EŞİNİ YARALAYAN ZANLI YAKALANDI

BİLECİK'in merkez Gülümbe Köyü'nde 72 yaşındaki Ömer Arı'yı başına sert cisimle vurarak öldüren, eşi 70 yaşındaki Ayşe Arı'yı da feci şekilde dövdüğü öne sürülen zanlı 29 yaşındaki Ersin A. jandarma ekiplerince yakalandı. Olay geçen 1 Mart gecesi Merkeze bağlı Gülümbe Köyü'nde meydana geldi. Ömer Arı ile eşi Ayşe Arı'nın oturduğu tek katlı bahçeli eve yüzüne maske takarak giren zanlı, Ömer Arı'yı evin avlusunda başına sert cisimle vurarak öldürdü. Daha sonra evin içerisinde televizyon izleyen Ayşe Arı'yı feci şekilde dövüp ellerini arkadan bağlayan zanlı olay yerinden kaçtı. Yaralanan Ayşe Arı Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

JANDARMA ÖZEL EKİP KURDU

Olayın ardından İl Jandarma Komutanlığı tarafından özel ekip kuruldu. Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde katil zanlısı olarak Ersin A. yakalandı. Suçunu itiraf ettiği ve olayı para için yaptığını söylediği öne sürülen Ersin A. sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

YAŞADIĞI KORKUNÇ OLAYI ANLATTI

Hastanede tedavisi süren ve sağlık durumu iyiye giden Ayşe Arı da yaşadığı korkunç geceyi DHA muhabirine anlattı. Olay gecesi tanımadığı bir kişinin evlerine geldiği ve kendisine 'Amca avluda öldü seni de öldürürüm, paraları çıkart" dediğini söyleyen Ayşe Arı şöyle konuştu:

"Yanıma bir anda biri çıka geldi oturdu. Hoş geldin sefa geldin ama sen kimsin? Nerelisin dedim? 'Bitlisliyim ben' dedi. 'Paraları çıkart, paraları çıkart' diyerek beni tekmelemeye başladı. Oğlum Allah'tan korkmuyor musun sen? Oğlum dövme beni Allah var yukarıda korkmuyor musun? dedim. Tabancası vardı. 'Amca öldü avluda, seni de öldürürüm' dedi. Öldür dedim, beni de öldür. Yüzünü kapatmıştı. Yüzünü üç defa açmaya çalıştım ama açamadım. Durmadan beni dövdü. Bana 'Varmış paraların, var diyorlar, çıkart paraları çıkart öyle diyor. Ellerimi, ağzımı bağladı. 'Amcayı öldürdüm avluda, seni de öldüreceğim' diyordu. Botları vardı ayağında tekmeyle vuruyordu bana. Burnumdan kan aktı gitti. Ensemden bir vurdu, sanki gözlerim ikisi de kör oldu. O geldiği zaman televizyon seyrediyordum ben. Eşim 'ezana beş dakika var ben camiye gidiyorum' diyerek evden çıktı. Camiye giderken yakalamış demek ki saklanmış, onu avluda öldürmüş. Beni de öldü diye bıraktı. Bağırıp yardım istedim. Komşular geldi. Köylülere 'örtüverin başımı, ellerimi çözüverin' dedim. Onlar da ' Yok, jandarma görsün öyle çözeceğiz ' dediler."

Görüntü dökümü:

-------------------

-Katil zanlısının jandarma ekipleri tarafından adliyeye getirilirken çekilen görüntü,

-Eşi öldürülen 70 yaşındaki Ayşe Arı'nın hastane odasında cep telefonuyla çekilen görüntüler ve Ayşe Arı'nın olayı anlatması-Not: cep telefonu görüntüleri yan çekilmiş.)

Haber-Kamera: Cafer ELMAS-BİLECİK,

========================================

9)FETEX KAPILARINI AÇTI

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde bu yıl 7'incisi düzenlenen Fethiye Turizm, Turizm Tedarikçileri ve Yiyecek, İçecek İhtisas Fuarı (FETEX) açıldı. Marmaris Fuarcılık (MARFO) tarafından organize edilen FETEX Fuarı, Çamköy Mahallesi'ndeki Çamköy Kapalı Pazaryeri'nde 4 bin 500 metrekare alan üzerine kuruldu. Fuarda, 80 marka ürünlerini tanıtmak için stant açtı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kapılarını açan fuar, 11 Mart tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

FETEX hakkında bilgi veren MARFO Fuarcılık sahibi Volkan Gülcan, Bursa, İstanbul ve İzmir ağırlıklı firmaların fuarda ürünlerini tanıtmak için stant açtığını söyledi. Fuar alanında perşembe ve cuma günü yaklaşık 1500 öğrencinin katılacağı ve aşçıların yarışacağı bir organizasyonda düzenleneceğini artan Gülcan, "Bir turizm tesisin aradığı tüm ürünler bu fuarda sergileniyor. Turizmci ve vatandaşlarımızdan fuarı gezerek ürünleri incelemesini, tedarikçi firma yetkilileriyle tanışıp, iletişim kurmasını istiyoruz. Ziyaretçilerimizin fuardan ürün alıp almaması önemli değil. Ziyaret etsinler ve ürünleri incelesinler" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------

Fuar açılışından görüntü

Fuar alanından genel ve detay görüntüler

MARFO Fuarcılık sahibi Volkan Gülcan'ın görüntüsü

(Haber- Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

title