Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

HDP Grup Başkan Vekili Baluken'e ağırlaştırılmış müebet hapis istemiyle dava açıldı

BİNGÖL Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında açılan soruşturma kapsamında tutuklanan HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken hakkında ağırlaştırılmış müebet ve 15 yıla kadar hapis cezasıistemiyle dava açıldı. Mahkeme, suçların bir kısmının Diyarbakır'da işlenmiş olması ve burada da hakkında kamu kavası açılmış olması nedeniyle yetkisizlik kararı vererek dosyayı Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan HDP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken hakkında, ağırlaştırılmış müebet ve 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı bildirildi. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş imzası ile yapılan yazılı açıklamada, halen HDP Diyarbakır Milletvekili olup 24'üncü Dönem BDP Bingöl Milletvekilliği yapan İdris Baluken'in TBMM'ce yasama dokunulmazlığının kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada Cumhuriyet Başsavcığınca başlatılan hazırlık soruşturması kapsamında, soruşturmanın gerektirdiği tüm işlemler yapılarak eksikliklerin giderildiği belirtilerek şöyle denildi: "Şüpheli hakkında 18/11/2016 tarihinde, Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama, suçlarından Bingöl 2'nci Ağır Ceza Mahkemesine kamu davasının açıldığı, iddianamenin mahkemece kabul edildiği, Bingöl 2'nci Ağır Ceza Mahkemesince, şüpheliye isnat edilen suçların bir kısmının Diyarbakır ilinde gerçekleşmesi ve şüpheli ile ilgili Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemelerinde açılmış kamu davalarının olması nedeniyle bu kamu davaları ile dosyanın birleştirilmesi için Yetkisizlik Kararı verilerek dosya Diyarbakır Terör suçlarında yetkili Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiştir."

Haber: BİNGÖL, -

===========================================

Bodrum'da şiddetli lodos etkili oldu - (2)

BEKLENEN YAĞMUR ETKİLİ OLUYOR

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde meteorolojinin uyarısı sonrası beklenen sağanak yağmur, akşam saatlerinde etkili olmaya başladı. Saat 14.00'ten itibaren aralıklarla süren sağanak yağmur, çarşı merkezindeki Dere Sokak ile Emin Anter Bulvarı'nı, Bitez Mahallesi'ndeki Bitez Caddesi'ni adeta göle çevirdi. Akşam işlerinden çıkıp eve gitmek isteyenler, sağanak yağmur yüzünden zor anlar yaşadı. Caddelerdeki aşırı su birikimlerinin giderilmesi için itfaiye ekiplerinin yanı sıra özel sektöre ait işçiler de çalıştı. Tıkanan rögar ve mazgallar açılmaya çalışıldı. Bazı ev ve işyerlerini su bastığı görüldü.

Bir akaryakıt istasyonunda çalışan Veli Balcı, "Emin Anter Bulvarı, her yağışta bu şekilde göle dönüyor. Bizde yetkililere yardım etmek amacıyla mazgalları açmaya çalışıyoruz. Hem tesisimiz hem de vatandaşların araçları zarar görmesin istiyoruz. Ama gördüğünüz gibi bir araç plakası suyun içinden çıktı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Sele dönen cadde ve sokaklardan görüntü

Mazgalları açmaya çalışan işçi ile röp.

Bir vatandaş ile röp.

Haber: Yaşar ANTER- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

================================================

Ayvalık, sel sularına teslim oldu (4)

KAYMAKAM: HASAR TESPİTİ BİRKAÇ GÜN SÜRECEK

Ayvalık'ta 40 saatte metrekareye 270 kilo yağış düştü. Belediye, itfaiye, emniyet ve jandarma ile birlikte hasar tespit çalışmalarına başladıklarını belirten Kaymakam Namık Kemal Nazlı, hasar tespitinin birkaç gün süreceğini belirterek, "Ayvalık'ta yıllık ortalama yağış miktarının 400 kilogram olduğu düşünülürse son günlerde düşen yağış miktarının ne kadar ciddi boyutta olduğunu anlayabiliriz. Zararın tespiti hemen mümkün değil. Tarımsal alanlarla ilgili tespit yapmaya çalışıyoruz. 3 bin dönümlük tarımsal alan ve 700 dönüm zeytinlik sular altında kaldı. 800'e yakın küçükbaş, 27 büyükbaş hayvan ve sokaklarda köpeklerin telef olduğu bilgisini aldık. Okullarımızın çatılarında hasar var. Güzel Sanatlar Lisemizin bahçe duvarlarından biri yıkılmış. TEİAŞ ana trafosunu su bastı. Bu nedenle elektrik kesildi. E-87 karayolu sular altında kaldı ve Nikita deresinde taşkın yaşandı. Derenin ıslah edilmesi lazım. Bundan sonra yağmur, sel gibi olaylara hazırlıklı olmak lazım. Yetkililerin alacağı önlemlerin yanı sıra vatandaşlarımızın da meteorolojik uyarıları dikkate alması ve tedbirli olması lazım" dedi.

GÖMEÇ'TE KÖPRÜ YIKILDI

Gömeç ilçesinde de sabaha kadar etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Metrekareye 160 kilogram yağışın düştüğü Gömeç'te, Mustafa Kemalpaşa Mahallesi'ndeki köprü yıkıldı. Su baskınları nedeniyle ilçede çok sayıda ev ve iş yeri zarar görüp, küçükbaş hayvanlar telef olurken, herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: AYVALIK (BALIKESİR)

=================================================

Boğmaya çalıştı, benzin döküp yakarak öldürdü

ADANA'da boğazını sıkarak bayılttığı 22 yaşındaki Hatun Figen'i yakarak öldürdüğü iddiasıyla 10 yıl sonra yakalanan 36 yaşındaki Murat Kaz, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

İşsiz Murat Kaz, 29 Eylül 2006'da daha önce para karşılığında birlikte olduğu Hatun Figen'i arayıp cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Tarafların anlaşması üzerine ikili Murat Kaz'ın evine geldi. Kaz, iddiaya göre kullandığı uyuşturucu ve alkolün etkisiyle ereksiyon olamayınca, genç kadın gitmek istedi. Bu yüzden ikili arasında tartışma çıktı, Kaz, kadının boğazını sıkmaya başladı. Kendinden geçen Hatun Figen'in bayılması üzerine katil zanlısı, genç kadını bir kilime sararak aracıyla Cihadiye Köprüsü'nün altına götürüp, benzin dökerek yaktı. Cesedin bulunmasının ardından jandarma ekipleri yaptıkları araştırma sonucunda ölen kadının kimliğini belirleyemedi ve dosya faili meçhul olarak rafa kaldırıldı.

DNA İLE BELİRLENDİ

Jandarma sorumluluk bölgelerinin Emniyet Müdürlüğü'ne devredilmesinin ardından faili meçhul dosyalarını teslim alan polis, cinayet olayından uzun süre sonra kayıp başvurusu yapılan Hatun Figen dosyasını inceledi. Ekipler Hatun Figen'in Antalya'da yaşayan annesine ulaştı. İfadesine başvuran polis Hatun'un mezarından ve annesinden DNA testi için örnekler aldı. Yapılan inceleme sonucunda ölen kişinin Hatun Figen olduğu tespit edildi. Polis, Hatun Figen'in öldürülmeden önce telefonda kimlerle görüştüğünün listesini çıkardı. Figen'in öldürüldüğü gün Murat Kaz ile birkaç kez görüştüğü ortaya çıktı. Cezaevi firarisi olduğu öğrenilen Murat Kaz, İstanbul'da sahte kimlik ile yakalanıp tutuklandı.

'ÖLDÜ DİYE YAKTIM'

Murat Kaz hakkında canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılannasına devam edildi. Bugünkü duruşmada cinayeti kabul eden Kaz, savunmasında şunları söyledi: "Hatun'u arayarak 200 TL karşılığı 2 saat ilişkiye girme konusunda anlaştım. Hatun eve geldikten sonra sevişmeye başladık. Ereksiyon olamadığım iddiası doğru değildir. Ereksiyon oldum ancak kullandığım uyuşturucunun etkisiyle orgazm olamadım. Bunun üzerine Hatun gitmek istedi. Ben de 2 saatliğine parayı verdiğimi, olmasa da 2 saat boyunca yanımda kalması gerektiğini söyledim. Bunun üzerine erkek arkadaşının kendisini burada olduğunu bildiğini söyledi. Hakaret edince, kendimden geçtim boğazını sıkmaya başladım. Kendime geldiğimde ölmüştü. Canlı canlı yakmadım. O kadar da canavar biri değilim. Delilleri yok etmek amacıyla cesedi yaktım. Uyuşturucu kurbanıyım. Vereceğiniz her cezaya razıyım."

YANARAK ÖLMÜŞ

Yapılan otopsi raporunda ise Hatun Figen'in boğularak değil yanarak öldüğü belirtildi. Karar duruşmasına çıkan Murat Kaz, "Keşke idam olsa da beni assanız. Çok pişmanım. En ağır cezaya razıyım ama öldüğünü düşünerek yaktım. Eziyet çekmesi için yakmadım, delilleri yok etmek için yaktım. Kabul etmeyecekler ama ailesinden binlerce kez özür dilerim" dedi.

Adli Tıp Kurumu'ndan ölüm nedeniyle ilgili alınan rapora dikkat çeken mahkeme heyeti, sanığı canavarca hisle ve eziyetle adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığa hiçbir iyi hal indirimi yapılmadı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Fotoğraf

Haber: Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, -

================================================

Cinsel istismar sanığı: Kadına ihtiyacım yok, evliyim

BOLU'da, komşularının kızları zihinsel engelli 24 yaşındaki Z.K. ve 13 yaşındaki R.K.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 51 yaşındaki Abdullah Ç., "Benim zaten kadına ihtiyacım yok. Evliyim, benim eşim var" diyerek suçlamayı kabul etmedi.

Abdullah Ç., iddiaya göre karşı apartmanda oturan komşusunun zihinsel engelli kızı Z.K.'ya geçen Şubat ve Ağustos aylarında cinsel istismarda bulundu. Son olayda mahalledeki çalılık alanda Abdullah Ç.'yi ablasına cinsel istismarda bulunurken gören Z.K.'nın erkek kardeşi ailesine haber verdi. Olayın ortaya çıkması üzerine aynı sokakta oturan R.K. da Abdullah Ç'nin kendisine 3 kez cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. İki ailenin şikayetiyle tutuklanan Abdullah Ç., Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Çocuğun cinsel istismarı', 'Cebir, tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Nitelikli cinsel saldırı' ve 'Cinsel taciz' suçlarından 46 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Duruşmada mağdur Z.K. ve ailesi de hazır bulunurken, R.K. ve ailesi katılmadı.

Sosyal hizmet uzmanı eşliğinde ifade veren Z.K., "Abdullah ağabey Şubat ayında bana bahçedeyken saldırdı. Ben de kimseye söyleyemedim. Çünkü zihinsel engelli olduğum için kimse bana inanmazdı. 6 ay sonra ben dışarıda gezerken beni mahalledeki çalılıklara götürdü. Ben ona, 'Abdullah ağabey, sen benim amcamsın, ağabeyimsin ne olur yapma' dedim. Bana saldırırken erkek kardeşim bizi gördü. Ama o inkar etti" dedi.

Sosyal hizmet uzmanı, Z.K.'nın zihinsel engelli olmasına rağmen samimiyetle olayı anlattığı kanaatinde olduğunu, ifadesinin dikkate alınabileceğini belirtti.

Sanık Abdullah Ç. ise suçlamaları reddederek, "Ben çalılık alanın orada geziyordum. Zeynep'i gördüğümde üstü başı açıktı. Bunlarla ailece görüşürüz. Komşumun kızı olduğu için gidip baktım. O sırada erkek kardeşi geldi. Olayı yanlış anladığını söyledim. Bu kızı mahallede herkes bilir. Mahallede bu kız ile ilgili dönen dedikoduları bir araştırın. Benim zaten kadına ihtiyacım yok. Evliyim, benim eşim var. Benim bunun yaşında çocuklarım var. Tamamen yalan söylüyorlar" dedi.

Sanığın eşi de eşinin böyle bir şey yapmayacağını söyledi.

Mahkeme heyeti, Z.K.'yı ruhen ve bedenen kendini savunabilecek durumda olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk ederken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Sanığın cezaevi aracına bindirilmesi

-Alınan güvenlik önlemleri

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

======================================================

Bodrum'da 'dokunma' paneli

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, ülke genelini ilgilendiren ve bazı bölgelerin sit derecelerini düşüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'Doğal Sit Alanları Uygulama Öneri Planı' için 'Bodrum'a Dokunma Paneli' düzenlendi. Çevreciler, planı ilçenin ölüm fermanı olarak niteledi. CHP eski milletvekili ve usta yorumcu Tolga Çandar da panele türküleriyle destek verdi.

Bodrum Heredot Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 250 kişi katıldı. 'Bodruma Dokunma' adıyla düzenlenen panel, Bodrum Çevre Platformu'nun hazırladığı Halikarnas Balıkçısı Belgeseli ile Cevat Şakir ve Saynur Gelendost'un anılmasıyla başladı. Daha sonra Bodrum Çevre Platformu kurucularından Avukat Remzi Kazmaz konuşma yaptı. Bodrum'un 5 bin yıllık tarihi ve Antik Halikarnassos gibi bir dünya mirasına sahip olduğunu vurgulayan Kazmaz, ilçeye yapılmak istenen rüzgar enerjisi santrallerine de değinip kentin elektrik ve enerji ihtiyacının bulunmadığını söyledi. Sit alanlarının düşürülmesi halinde ise bu kez kentin 3.5 kat büyüyeceğini söyleyen Kazmaz, "Kentin tipi ortadan kalkacak. Ben o yöneticilere şunu soruyorum, bırakın imara açmayı bu alanları korumaya almalısınız. Almalısınız ki Bodrum'un adı, 5 bin yıl önce başlayan bu serüveni daha ileri tarihlere taşıyabilsin" dedi.

STK YÖNETİCİLERİNE SERZENİŞ

Bodrum'daki sivil toplum kuruluşları (STK) yöneticilerinin panele katılımının çok az olduğundan yakınan Kazmaz, "Birlik olabilsek, sesimizi yükseltebilsek Bodrum'un kapısından dahi içeri giremezler. O nedenle biz Bodrum çevre Platformu olarak yolumuza halkımızla çevre dostlarıyla Bodrum sevdalıları ile devam edeceğiz" dedi. İmar Kanunu'nun 11'inci maddesine dayanarak Bodrum Belediyesi'nin bütün yetkilerinin alındığını söyleyen Kazmaz, "Hani iktidara geldikleri zaman diyorlardı ya 'Yerel yönetimi güçlendireceğiz.' Benim kanalizasyonumu, suyumu, çöpümü neden yapmıyorsun? Benim mavi Bayraklı denizim kirleniyor, neden? Dünyaca ünlü mavi yol gittikçe ölüyor neden desteğini uzatmıyorsun? Bodrum'u böyle yaşat. Rantiyecilere kapıyı açarak değil. O nedenle Bodrum Belediyesi'nin eli kolu bağlanmış. Bodrum'u yedirmeyeceğiz, bunu Ankara duymalı. O nedenle bir imza kampanyası başlatabiliriz ama burada tek ses değil çok ses olmalıyız, diğer yöneticilerle beraber parlamentoya gitmeliyiz" diye konuştu.

ODA PLANA OLARAK KARŞIYIZ

Mimarlar Odası Bodrum Şubesi Başkanı Cevat Kalfa ise sit alanlarının tekrar değerlendirilmesine yönelik hazırlanan planın ilçe için kötü sonuçlar doğuracağını belirtti. Harita ve grafik destekli sunum yapan Kalfa, yapılmak istenen plana da oda olarak karşı olduklarını belirtti.

Akademik kariyeri boyunca Bodrum ve çevresinde birçok çalışma gerçekleştirdiğini söyleyen Ekoloji Uzmanı Prof. Dr. Doğan Kantarcı ise hazırladığı grafiklerle panele katılanlara ilçe hakkında çeşitli bilgiler verdi. Kantarcı, doğal sit alanlarının korunması gerektiğini savundu.

"ANKARA'DAKİ SESİNİZ OLACAĞIM"

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de yaptığı konuşmada, "Gerçekten çok güzel işler başarıyorsunuz. Hukukun, adaletin, anayasanın ve yüksek mahkemelerin bu kadar hırpalandığı bir süreçte siz çevreyi ve doğayı korumak için yüreğinizdeki o büyük enerjiyi hiç eksiltmeden sürdürüyorsunuz. Bodrum çevre platformu çevrecileri gerçekten yorulmadan bu işi sürdürüyorsunuz. Bundan sonra ben de sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim. Hem burada hem de Ankara'da sizden birisi sizden bir kardeşiniz olarak her yerde olacağımı buradan belirtmek isterim" dedi.

Konuşmaların ardından Bodrum'da görevinden ihraç edilen 8 öğretmenden olan Engin Karataş, Serap Yaşar ve Emrah Yaşar, Grup Yorum'un 'Büyü' şarkısını söyleyerek panele katılanlara mini bir konser verdi. Karataş'ın öğrencisi olduğu öğrenilen Alara isimli kız çocuğu da sahneye çıkarak 'Barış' isimli şiiri okudu ve 'Öğretmenimi geri istiyorum' diyerek sahneden indi.

Panel sonunda CHP'li Eski Milletvekili ve ünlü müzik yorumcusu Tolga Çandar, müzikleri ile panele katılanlara keyifli dakikalar yaşattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Remzi Kazmaz'ın görüntüsü

CHP Muğla milletvekili Nurettin Demir'in görüntüsü

Doğan Kantarcı'nın görüntüsü

Cevat Kalfa'nın görüntüsü

Tolga Çandar'ın görüntüsü

İhraç edilen öğretmenlerin görüntüsü

Panelden genel görüntüler vardır.

Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

==================================================

Emniyetten 'tabure cezası' açıklaması

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yola tabure koydukları için 2 esnafa 412'şer lira ceza kesilen İsmetpaşa Caddesi'nde ocak- ekim döneminde 1751 araç hakkında park yasağından işlem yapıldığı belirtildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince park sorunlarına yönelik yapılan müdahaleler sırasında uygunsuz park yapan sürücülerin araçlarını kaldırması için öncelikle uyarıldığı, uyarıları dikkate almayan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Tahılpazarı Mahallesi 461 Sokak ile İsmetpaşa Caddesi'nde 2016 yılının ocak-ekim döneminde 764 park yasağının tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, park yasağına uymayan 1751 araç sahibi hakkında işlem yapıldığı ve 157 aracın ise trafikten men edildiği vurgulandı.

Aynı caddede araçların park etmemesi için yola tabure, duba gibi materyallerin konulduğuna dair şikayetler üzerine, 17 Kasım'da bölgeden sorumlu trafik ekiplerinin İsmetpaşa Caddesi'nde inceleme yaptığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ekiplerimiz yola duba, tabure vb. cisimler koyan şahıslara bu ve benzeri eşyaları yol üzerine koymamaları konusunda gerekli uyarılar yapılmış, tekrarlanması halinde 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesine istinaden işlem yapılacağı kendilerine bildirilmiştir. 21 Kasım günü bölgeden sorumlu trafik ekiplerimiz tarafından yapılan kontrollerde belirtilen adreste uyarılmasına rağmen hala yol üzerine tabure, duba ve reklam tabelası konulduğu tespit edilen iş yeri sahiplerine, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 14. Maddesine istinaden 2 esnafa 412'şer lira ceza yazılmıştır."

2 ESNAFA CEZA YAZILMIŞTI

Muratpaşa İlçesi Tahılpazarı Mahallesi İsmetpaşa Caddesi'nde yola tabure koyan market işletmecisi Remzi Onur Alkan ile perdeci Muhammet Bilgiç'e 21 Kasım'da, Karayolları Trafik Kanunu'nun 14'üncü Maddesi (karayolu yapısı ve trafik işaretlerinin korunması) kapsamında 412'şer lira ceza yazılmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

(24 Kasım 2016)

--------------

Dükkan sahibinin tabure ile dışarı çıkması

Tabureye oturması

Trafik işaretinin görüntüsü

Park eden araçlardan görüntü

RÖP: Remzi Onur Alkan

Zabıta aracının görüntüsü

Kesilen ceza makbuzundan görüntü (GK)

Polis ceza yazarken (GK)

Remzi Onur Alkan tabureye tekme atarken (GK)

HABER: Hasan DEMİRBAŞ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

======================================================

Yüksekova'da 4 katlı binada çıkan yangın korkuttu

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde bir binanın çatısında bulunan GSM operatör firmasına ait baz istasyonlarında çıkan yangın korkuttu. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik çalışması sonucunda, binanın alt katlarına sıçramadan kontrol altına alındı.

İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı bir binanın üst katında yangın çıktı. Apartmanın çatısında bulunan GSM operatör firmasına ait baz istasyonlarında çıkan yangın, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, merdivenli araçlarla hem üstten hem de diğer araçlarla apartmanın içerisinden yangına müdahale etti. Yangın söndürme çalışmaları sırasında çevrede güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, olası tehlikelere karşı apartmanda bulunanları güvenli bir şekilde tahliye etti.

Yaklaşık yarım saatlik çalışma sonucunda baz istasyonlarından kaynaklanan yangın, binanın alt katlarına sıçramadan kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangın sonucunda, apartmanın çatısı kullanılamaz hale geldi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari),-

=======================================================

Rize'de askıda yemek uygulaması başladı

RİZE'de ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanabileceği 'Askıda Yemek' uygulaması şehrin 7 lokanta işletmesinde uygulanmaya başladı.

Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (RİBEGEM) tarafından başlatılan uygulamada yardımda bulunmak isteyen vatandaş işletmeye istediği miktarda bağış yapabilecek. İhtiyaç sahibi kişi ise, 'Askıda Yemek' uygulamasının olduğu işletmelere gidip bu hizmetten faydalanabilecek.

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, RİBEGEM'de faaliyette bulunan gençlerin böylesine güzel bir sosyal sorumluluk projesi için çalışma yapmalarından dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, "Yardımda bulunmak isteyen vatandaşların yardımlarını, ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak hedeflendi. Uygulama 7 ayrı işletmede başladı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar önünde duyurusu asılan işletmelere gidebilirö dedi.

Haber: Muhammet KAÇAR/RİZE, -

=====================

Gaziantep'te okul çevrelerinde huzur operasyonu

GAZİANTEP'te polis tarafından 15 okul çevresinde huzur operasyonu düzünlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde; Organize Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Yunus ekiplerinin katılımıyla kentteki 15 okul çevresinde ve yakınlarındaki parklarda huzur operasyonu düzenlendi. Operasyonda çok sayıda kişinin kimlik sorgusu ve üst araması yapıldı. Ayrıca operasyon kapsamında okul önlerindeki seyyar satıcıların tezgahlarında da arama yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Polislerin okul önlerine gelişi

Şüpheliler üzerinde kimlik sorgusu ve arama yapması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyüp BURUN - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN GAZİANTEP-DHA)

===========================================

Dünya Şampiyonuna davul- zurnalı karşılama

RUSYA'da yapılan Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda altın madalya kazanan milli boksör Tuğrulhan Erdemir ile bronz madalya alan Necati Ekinci, memleketleri Kars'ta davul-zurna eşliğinde coşkuyla karşılandı.

Rusya'nın Saint Petersburg kentinde düzenlenen Dünya Gençler Boks Şampiyonasında altın madalya kazanan Tuğrulhan Erdemir ile üçüncü olan Necati Ekinci için bugün Kars Harakani Havalimanında karşılama töreni düzenlendi. Davul- zurna eşliğinde halay çekilerek Ay- yıldızlı bayraklarla karşılanan Tuğrulhan Erdemir ile Necati Ekinci'ye çiçek verildi. Dünya Şampiyonu Tuğrulhan'ı bağırlarına basan anne ve babası Münevver- Yakup Erdemir çifti, Tuğrulhan ile gurur duyduklarını bildirdiler. Dünya şampiyonu için kentte konvoy yapıldı ve zafer turu atıldı.

Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi 12/ B sınıfı öğrencisi Milli boksör Tuğrulhan Erdemir, yaklaşık 10 yıldır boks yaptığını 6 kez Türkiye şampiyonu, ikinci kez dünya şampiyonluğunu kazandığını hatırlattı. Dünya Gençler Boks Şampiyonasında Rus rakibini evinde yendiğine dikkati çeken Erdemir, şunları söyledi: "Genç Erkekler Dünya Şampiyonasında Rus rakibi yenerek dünya şampiyonu oldum. Zorlu bir maçtı, kazandım ve İstiklal Marşımızı çaldırdım, bayrağımızı dalgalandırdım. Kars'ımıza Türkiye'mize altın madalya getirdim. Yetişmemde emeği olan hocalarıma teşekkür ediyorum. Başarımın arkasındaki sır, ailem. En büyük destekçim babam. 'Ne Mutlu Türküm Diyene' ikinci kez Dünya Şampiyonluğuna ulaştım. 2020 Tokyo Olimpiyatlarında Türkiye'ye altın madalya getirmek hedefim. Çok mutluyum ve heyecanlıyım. Başarılarımız inşallah devam edecek."

Gençlik Spor İl Müdürü Gürsel Polat da Karslı sporcuların başarılarının ülkeye hayırlı olması dileğinde bulundu. Tuğrulhan Erdemir'in ikinci kez Dünya Şampiyonu olarak Kars'a geldiğine işaret eden Polat, "Kars tarihinde bir ilk. Kars'tan giden sporcularımız başarı elde ediyor. İnşallah devamı da gelecek. Bu sporcuların kişilik yönünden değişmeyeceklerini tahmin ediyorum. Çünkü bir insan, şampiyon oldukça, büyüdükçe küçülmesini bilmeli. Bu karakterde sporcularımızda mevcut" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Harakani Havalimanı'ndaki kalabalık detay

Antrenör Kıvanç Buru röportaj

Tuğrulhan Erdemir'in babası yakup erdemir röportaj

Tuğrulhan Erdemir'in annesi münevver erdemir röportaj

Gençlik Spor il müdürü gürsel polat röportaj

dünya şampiyonu Tuğrulhan Erdemir röportaj

ellerinde bayraklar olan vatandaşlar

davul zurna eşliğinde halaylar çeken vatandaşlar

sporcuların havaalanına gelerek aileleriyle buluşması

araç konvoyu

Haber-Kamera: KARS,

===================================================

Gardaki vagonda yangın çıktı

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde tren garında park halindeki bir vagonda çıkan yangın korkuttu. İki itfaiye aracının müdahale ettiği yangın, diğer vagonlara sıçramadan kontrol altına alındı.

Yangın, bugün saat 15.00'de, İstasyonaltı Mahallesi'ndeki Tarihi Tren Garı'nda çıktı. Garda park halinde duran vagonlardan birinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Dumanları gören gardaki görevli, itfaiye ekiplerini aradı. Yangın yerine gelen itfaiye ekipleri, boş vagonun kapısı açıp alevlere su sıktı. İki itfaiye aracının müdahale ettiği yangın, söndürüldü. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yangın söndürme çalışması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa),

======================================================

Ilgaz Dağı'nın 'İkinci Davos' olmasi isteği

ÇANKIRI İl Genel Meclisi, Kasım ayı birleşimlerinin gerçekleştirildiği 15. birleşimde, Ilgaz'daki turizm tesisleri gündeme getirildi. Toplantıda, Ilgaz meclis üyesi Ali Gökçe, Çankırı'nın turizm lokomotifinin Ilgaz olduğunu belirterek, yaşanan olumsuzlukları dile getirdi, telesiyejlerin devrini istedi. Gökçe, "Ilgaz Dağı'nın ikinci Davos olması için çalışmalar yapıyoruz. Geçen hafta bir heyet ile bu konu için Orman Bakanlığı'na gitti. İnşallah orası bir turizm merkezi olacak" dedi.

Ilgaz MHP İl Genel Meclisi üyesi Ali Gökçe, Ilgaz'ın kış sezonuna başladığını belirterek, "Ilgaz dağına yapılan telesiyej Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devir edilmesi, işletmesinin de İl Müdürlüğü tarafından yapılmasının daha istikrarlı olacağını düşünüyorum. Biz Özel İdare olarak gereğini yapamıyoruz. Ne büttçe ayırıp orayı çalışır duruma getirbildik. 13 milyon para harcayıp yaptırdığımız telesiyejimizin atıl vaziyette durmasını istemiyoruz. Doruk Otel kapatıldı. İstasyon ile ilgili çalışma yapamadık" dedi.

ÇANKIRI'NIN TURİZM LOKOMOTİFİ ILGAZ

Çankırı'nın turizm lokomotifi Ilgaz Dağı diyen Gökçe, "Ilgaz Yıldıztepe'de kayak Merkezi var, otelle hiçbir bağı yok. Orası günlük kayak merkezi haline gelmiş durumda. Bahis ettiğimiz Ilgaz dağı otelle daha iyi çalışır, ama otel olmazsa da çok güzel hizmet verebilir. Orayı da biz yine ihmal etmeyelim" dedi. 'Valimizi babylift konusunda geçtiğimiz hafta bilgilendirdim' diyen Gökçe, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılarının da bir çalışma yaptığını ifade etti.

ILGAZ DAĞININ REKLAMI YAPILSIN

Gökçe, Ilgaz dağının atıl durmamasını isteyen Ali Gökçe, "Gelen giden olsun ki Ilgaz'ımızın reklamı yapılsın" dedi. İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker ise otel müstecirinin alanı boşaltmadığını ve Özel İdare ile bir sıkıntı içinde olduklarını belirterek, "Otel çalışmadan telesiyejin çalışması biraz zor. Vatandaş oraya otel olmayınca neden gitsin" dedi.

ILGAZ DAĞI'NIN İKİNCİ DAVOS OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 5 yıldızlı bir otel sözü olduğunu hatırlatan Şeker, "Milletvekillerimiz orası için çalışma yapıyor. Bizler boş durmuyoruz. Ilgaz dağının ikinci Davos olması için çalışmalar yapıyoruz. Geçen hafta bir heyet ile bu konu için Orman Bakanlığı'na gitti. İnşallah orası bir turizm merkezi olacak. Gerekli yerlerde bu konuyu dile getireceğim" dedi.

Haber: Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), -

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Baluken Diyarbakır Bodrum Ilgaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title