Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Çukurca kırsalına hava harekatı: 12 PKK'lı öldürüldüHakkari'nin Çukurca İlçesi'nde İnsansız Hava Aracıyla tespit edilen 12 PKK'lı terörist uçaklar ve topçu atışıyla etkisiz hale getirildi.

Çukurca kırsalına hava harekatı: 12 PKK'lı öldürüldü

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde İnsansız Hava Aracıyla tespit edilen 12 PKK'lı terörist uçaklar ve topçu atışıyla etkisiz hale getirildi.

Hakkari'nin Kuzey Irak'a sıfır noktada bulunan Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesi kuzeyinde arazide 12 PKK'lı terörist İHA'larla tespit edildi. Bunun üzerine Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar ve bölgede konuşlu topçu birlikleri 12 PKK'lının bulunduğu bölgeyi yoğun şekilde bombaladı. Operasyonda 12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Son operasyonla Çukurca'da etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist sayısıs 384, Hakkari genelinde ise 525 terörist etkisiz hale getirildi.

HAKKARİ,

================================================

Aileler 'Cinsel istismar' önergesi için vekillerden destek isteyecek

Sivas'ta eşleri ve çocukları 'cinsel istismar' suçlamasıyla cezaevine giren aileler, Ak Parti'nin cinsel istismar suçlarına ilişkin verdiği önergeye milletvekillerinden destek istemek için Ankara'ya gitti.

Ak Parti'nin cinsel istismar suçlarına ilişkin verdiği önergeye destek olmak için Sivas'ta bir araya gelen 4 aile, önergeye tepki gösteren partililere mağduriyetlerini anlatmak için Ankara'ya gitti. Sivas Tren Garı'nda bir araya gelen yaklaşık 30 kişilik grup, yarın meclise giderek önergeye karşı çıkan milletvekillerinden destek isteyecek. 8 yıl önce 14 yaşındayken kendisinin ve ailesinin rızasıyla evlenen ve ilk çocuklarının doğumunun ardından açılan davayla 'cinsel istismar' suçundan eşi 2 yıldır cezaevinde bulunan 4 çocuk annesi Fadime Koç, eşiyle severek evlendiklerini belirterek, "Dosyaya, 'Mağdur: Fadime Koç' yazmışlar ama ben evlendiğimde mağdur değildim. Ben eşim yanımda olmadığı zaman mağdurum. Benim eşim tecavüzcü değil, istismarcı değil. Benim eşim 2 yıldır ceza evinde, 2 yıldır ki evine hasret, çocuklarına hasret. Benim çocuklarım baba sevgisine, şefkatine muhtaç kaldılar. Biz sadece bu yasanın önergenin bir an önce meclisten geçmesini istiyoruz. Çocuklarımız babasız, bizler eşsiz kalmayalım diyoruz. Umutlu olarak gidiyoruz şu anda. İnşallah elimiz boş dönmeyiz. Meclisten, milletvekillerinden biz sadece bu önergenin çabucak geçmesini istiyoruz" dedi.

"BİZLER TECAVÜZE UĞRAMADIK"

Ailesinin ve kendisinin rızasıyla 14 yaşındayken Uzman Çavuş Levent Tan ile evlenen ve daha sonra eşi hakkında açılan 'nitelikli cinsel istismar' davasının sonuçlanmasıyla eşi cezaevine giren 2 çocuk annesi Leyla Tan da, "Bizler tecavüze uğramadık. Mutlu bir yuva kurduk. Şu anda hakkımız olanı almak için Ankara'ya gidiyoruz" dedi. Levent Tan'ın babası Bilal Tan ise, oğlunun 8 yıl 4 ay hapis cezası aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Oğlum 3 yıldır yatıyor. Biz de artık hükümetimize güveniyoruz, sesimizi duydular. Gereken önergeyi meclise sundular. Ama bu küçük yaştaki evlilikler için taciz için değil. Tacize, tecavüze biz de karşıyız. Gerekirse idam etsinler. Benim çocuğum da birine tecavüzde bulunursa onu da idam etsinler. Ama benim oğlum taciz etmemiş, tecavüz etmemiş. Almış aile edinmiş, işini bulmuş, yuvasını kurmuş. Şimdi hükümetemiz bir önerge verdi. Bazı partiler ve kadın örgütleri bu iyi niyetli önergeyi suistimal ediyorlar, çarpıtıyorlar. Biz verilen karardan son derece memnunuz. Şimdi Ankara'ya gidiyoruz. Onlar seslerini çıkardılar biz de sesimizi çıkartmaya gidiyoruz. Milletvekilleriyle görüşerek bizde kendimizi tanıtacağız. Vicdanı sızlayan milletvekilleri varsa, ellerini vicdanlarına koysunlar bu çocukları babasız bırakmasınlar."

'Nitelikli cinsel istismar' suçundan oğlu cezaevinde olan anne Ümmühan Saygın da "Oğluma 'tecavüzcü' diyorlar ama benim oğlum tecavüzcü değil. 4 yaşındaki çocuğa tecavüz edenlere tecavüzcü desinler. Benim oğlum sevdi, evlendi. Gül gibi 2 tane çocuğu var. Çok şükür devletimiz sesimizi duydu. Biz de o sese kulak verdik Ankara'ya gidiyoruz." diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Ailelerin görüntüsü

-Konuşmalar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN / SİVAS,

================================================

Ak Parti heyetinden Nizip'teki Suriyelilere ziyaret

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya başkanlığındaki heyet, Gaziantep'in Nizip İlçesi'ndeki konteyner kentte barınan Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve beraberindeki heyeti konteyner kentte Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları ve AFAD İl Müdürü Sinan Atakan karşıladı. İdari binada verilen brifinge katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Suriyeli sığınmacıların kamptaki yaşamları ve yapılan hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Kamptaki eğitim alanlarını gezen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, burada verilen eğitimlerle ilgili bilgi alarak kamp içerisindeki sosyal tesis ile Suriyeli kadın, erkek ve çocukların çeşitli alanlarda kurs aldıkları yerleri gezdi. Konteyner kentteki Suriyeli aileleri de onlarla bir süre sohbet etti.

Hepete, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan da eşlik etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Hayetin karşılanması

Suriyelilere ziyaret

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY / GAZİANTEP,

==============================================================

Zonguldak'ta kaza: 4 yaralı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Müftü Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'nde meydana geldi. 41 yaşındaki Birol A.'nın kullandığı 34 ZG 257 plakalı otomobil, kavşaktan dönerek ana yola giren 37 yaşındaki Engin K. yönetimindeki 34 BCA 18 plakalı otomobile arkadan çaptı. Devrilen Engin K.'nın kullandığı otomobilde bulunan 75 yaşındaki Naciye Y., 78 yaşındaki Hava Y., 77 yaşındaki Saniye K. ve diğer aracın sürücüsü Birol A. yaralandı. Engin K. ise kazadan yara almadan kurtuldu. Yaralılara sağlık ekipleri kaza yerinde ilk müdahalesini yaptı. Hafif yaralanan 3 yaşlı kadın, kaza nedeniyle gözyaşlarını tutamadı.

Yaralılar, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Birol A.'nın yapılan kontrolünde 0.99 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kaza ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Kazaya karışan otomobiller

-Ağlayan yaşlı kadınlar

-Yaşlı kadınların ambulansa alması

-Araçların kaldırılması

Süre: (2.34) Boyut: (79 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE / EREĞLİ(Zonguldak),

===========================================================

Zonguldak'ta 2 katlı ahşap ev yandı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Ormanlı Beldesi'nde iki katlı ahşap ev, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Yangın, akşam saatlerinde Yeşilköy Sekeli Mahallesi'nde Mehmet Ertürk'e ait iki katlı ahşap evde çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın, kısa sürede büyüdü. Ormanlı ve Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın sırasında Mehmet ve eşi Zekiye Ertürk çiftinin evde olmadığı öğrenildi. Yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrası söndürüldü.

Jandarma yangının çıkış sebebini tespit etmek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Yanan Ev

-İtfaiyenin yangına müdahalesi

Süre: (4.16) Boyut: (131 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE /EREĞLİ (Zonguldak),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Çukurca PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title