Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Diyarbakır'da PKK'lı teröristler ateş açtı: 1 terörist ölü, 1 terörist yaralı ele geçti, 1 polis yaralı (3)VALİLİK AÇIKLAMASIDİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'ndeki Toptancılar Sitesi yakınlarında çıkan çatışmayla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, PKK'lı...

Diyarbakır'da Pkk'lı teröristler ateş açtı: 1 terörist ölü, 1 terörist yaralı ele geçti, 1 polis yaralı (3)

VALİLİK AÇIKLAMASI

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'ndeki Toptancılar Sitesi yakınlarında çıkan çatışmayla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Pkk'lı teröristlerin polisin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verdiği belirtildi. Valilik açıklaması şöyle:

"İlimizde hedef seçilen kişi ve yerlere yönelik örgütün dağ kadrosundan gelen ve eylem hazırlığı içerisinde olan 2 bölücü terör örgütü mensubunun Bağlar İlçesi, Bağcılar Mahallesi Toptancılar Sitesi civarında olduğunun tespit edilmesi üzerine belirtilen bölgeye ekiplerimiz sevk edilmiştir. Ancak ekiplerimizin 'teslim ol' çağrısına bölücü terör örgütü mensuplarınca silahla karşılık verilmiş ve açılan ilk ateş sonucu bir polis memuru yaralanmış ve 2 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir. Çatışmada yaralanan 2 bölücü terör örgütü mensubu hastaneye kaldırılmış, bölücü terör örgütü mensuplarından biri hayatını kaybetmiştir. Saldırı sonrasında olay yerinde yapılan araştırmalarda bölücü terör örgütü mensuplarının çatışmada kullandıkları 1 adet tabanca ve 2 adet şarjör ele geçirilmiştir. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir."

1 Pkk'LI ÖLÜ, 1'i Pkk'LI YARALI ELE GEÇTİ

Diyarbakır kent merkezine eylem yapmaya gelen ve kendilerini takip eden polislere ateş açarak 1r polis memurunu yaralayan Pkk'lılardan 1'i ölü ele geçti, 1'i yaralı yakalandı.

Takip edildiklerini anlayınca ateş açıp 1 polisi yaralayan teröristler, Toptancılar Sitesi bölgesinde polis ile çatışmaya girdi. Çatışmada erkek terörist öldürülürken, kadın terörist de yaralı yakalandı.

Haber: Diyarbakır,

===============================

Cinsel istismar düzenlemesine Balıkesir'den tepki

BALIKESİR'de, Cumhuriyet Kadınları Derneği yöneticileri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifine tepki gösterdi. Dernek ve platform üyeleri yaptıkları basın açıklamasında yasanın çıkmaması için mücadele edeceğini açıklandı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Balıkesir Şube Başkanı Seda Artar, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dernek binasında yaptığı basın toplantısında, mecliste görüşülen cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifini sert bir dille eleştirdi. Artar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) önceki gece geç saatlerde cinsel istismarla ilgili verilen teklifi şiddetle kınadıklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Çocuk Hakları Beyannamesi'ne 1924 yılında imza koyan ve TBMM'nin kuruluşunu çocuklara bayram olarak armağan eden ilk ve tek meclistir. 1995 yılında Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni kabul edip onaylayan yine bu meclistir. Bu imzalarla Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve devleti tüm dünya devletlerine çocukların haklarını bu sözleşme gereği kollayıp koruyacağı sözünü vermiştir. Dolayısıyla ana-babaların, yada yasal temsilcilerin onayı ile çocuk yaşta tecavüz edilen, ya da tecavüzcüsü ile evlendirilen bu çocukları devletin şimdi kalkıp, 'Ben seni koruyamadım, eğitimden yoksun bıraktım, oyun hakkın dahil tüm çocukluğunu elinden aldım, geleceğini kararttım, sana tecavüz ederek hayatın boyunca yaşayacağın ağır bir travma ile baş başa bırakıp tecavüzcünü akladım' demeğe hakkı yoktur. Bu teklif akıl dışıdır, mantık dışıdır, vicdan dışıdır ve bir suçtur. Eğer bu yasa yaşama geçerse, çocuk tecavüzleri ve çocuğa şiddet artar. Çocuk evliliklerinde dünyada ikinci sıradayız, birinci sıraya çıkarız. Bizler buna izin vermeyeceğiz, yanlıştan dönülünceye kadar müdahale edeceğiz" dedi.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU MEYDANDAYDI

Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu üyeleri de, mecliste görüşülen cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifini, Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda protesto etti. Eyleme, CHP Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde, "AKP ellerini çocuklardan çek", "Tecavüzcüleri aklatmayacağız", "Çocuk istismarcılarını aklatmayacağız" yazılı pankartlarla meydana gelen yaklaşık 200 kişilik gruba seslenen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Balıkesir Temsilcisi Necla Ast, Ak Parti Hükümeti'nin çocuk yaşta evliliklerin önünü açmak için dün gece harekete geçtiğini hatırlatarak, "TBMM'de cinsel istismara uğramış çocuğun faille evlendirilmesi durumunda cezasının ertelenmesini istendi. Bu önergeyle 4 bin failin serbest bırakılması isteniyor. Başbakan önergeyi 'babalar hapiste' diye savunuyor. Kabul etmiyoruz! Siz tecavüzcüleri aklamaya çalışın, kadın düşmanı politikalarınızdan geri adım atmayın, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak bizler kadınların ve çocukların yanında yer almaya, haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler bu önergenin meclisten geçmesine izin vermeyeceğiz. Ekim ayında çocuk istismarı 2 katına çıktı, 29 çocuk istismara uğradı. Çocuklar öğretmenleri, çalıştıkları yerdeki patronları, akrabaları tarafından, imam tarafından istismara uğrarken, ekim ayında cinsel saldırı sonucu 4 yaşındaki Irmak'ın ölümüne şahit olduk. 14 yaşında imam nikahıyla evlendirilip, 15 yaşında doğum yapan Derya'nın erken yaşta doğum nedeniyle hayatını kaybetmesine şahit olduk. Buradan bir kez daha haykırıyoruz, AKP'nin oldu bittiye getirerek geçirmeye çalıştığı, çocukların istismarcısıyla evlendirilmesinin önünü açan önerge reddedilmelidir. Çocukların geleceğinin ellerinden alınmasına, bu önergenin meclisten geçmesine izin vermeyeceğiz. Bu önergeyi de yırtıp atacağız! Önergeye imza atanlar ve destekleyenler bilsinler ki çocuk istismarcılarını aklatmayacağız" dedi. Eyleme katılanlar, yasa teklifinin fotokopilerini yırtarak meydana fırlattı. Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------

Ali Hikmet Paşa meydanından görüntü

Eyleme katılanlardan görüntü

Necla Ast basın açıklaması okuyor

Kadınlar temsili yasa teklifi öneri metnini yırtmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Hilmi DUYAR / BALIKESİR,

===============================

Erbakan Vakfı Kahramanmaraş Temsilciliği açıldı

ERBAKAN Vakfı Kahramanmaraş Temsilciliği, düzenlenen törenle açıldı. İsmetpaşa Mahallesi'ndeki temsilcilik açılışına; vakfın Genel Başkanı Fatih Erbakan ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi konuşan Fatih Erbakan, vakfını adını taşıyan babası merhum Necmettin Erbakan'ın hayatı boyunca Allah'ın peygamberlerini kendisine örnek aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Cenab-ı Allah'ın peygamberleri asırlar boyunca kardeşinin nefisini kendi nefsinden üstün tutmayı öğütlediler. Dünyacı değil, ahiret öncelikli olmayı öğütledirler. Kuvvetliyi değil, hakkı üstün tutmayı öğütlediler. Nefse esaret değil, nefis terbiyesini öğütlediler. İşte bu sebeple bütün hayatı boyunca peygamberlerin yolunda yürüyen, onları kendisine rehber edinen, onların istikametini kendisine istikamet olarak belirleyen bir insanın, bir liderin bir dava adamının, Erbakan hocamızın ismini taşıyan bir vakfın açılışını yağmak son derece büyük bir şereftir ve o açılışın yapıldığı şehre, o şehrin insanlarına, en büyük hayırları getirecek bir hadisedir."

Konuşmanın ardından dua edildi. Daha sonra Fatih Erbakan ve davetliler kurdeleyi keserek vakfın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra vakıf binasına çıkan Erbakan, Kahramanmaraş Temsilcisi Emin Odabaşı'ndan bilgiler aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------

Fatih Erbakan'ın konuşması

Erbakan'ın gelişi

Dua edilmesi

Kurdelenin kesilmesi

Erbakan'ın vakfa girişi

Yaşlı adamın Erbakan'a gül vermesi

Erbakan'ın belgeyi imzalaması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==================================

Erciş'te PKK sığınağı bulundu

VAN'ın Erciş İlçesi'nde, terör örgütü PKK'ya ait sığınak bulundu, patlayıcı yapımında kullanılan amonyuk nitrat ve tüpler ele geçirildi.

Van Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Erciş İlçesi'nde bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışmalar kapsamında, 19 Kasım 2016 günü Ekiciler bölgesinde bir şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada, bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önce sığınak olarak kullanıldığı değerlendirilen boş sığınak ile odun ve çalılarla gizlenmiş üzeri branda ile kapatılmış halde 5 çuval amonyum nitratlı gübre, 3 adet boş mutfak tüpü ve 4 adet küçük tüp ele geçirilmiştir" denildi.

Haber: Orhan AŞAN/VAN,

=====================

Atatürk Stadı'na meşaleli veda

BURSA Büyükşehir Belediyespor tarafından yıkımına karar verilen ve geçtiğimiz günlerde ilk kazma vurulan tarihi Atatürk Stadı'na Bursasporlu taraftarlarla meşalelerle veda etti.Bugün Timsah Arena'da oynanan Akhisar Belediyespor karşılaşmasından sonra tarihi Atatürk Stadı'na gelen yaklaşık 1000 taraftar meşaleler yakarken yaptıkları tezahüratlarla son kez Atatürk Stadı'nın tribünlerini çınlattılar.

Görüntü Dökümü:

--------

-Taraftarların toplanması

-Meşaleli-sloganlı veda

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Faruk KAHRAMAN / BURSA,

==================================

Arhavi'de korkutan yangın

ARTVİN'in Arhavi İlçesi'nde bir binanın çatısında çıkan yangın, itfaiyenin yoğun çabası sonucu güçlükle söndürüldü.

Musazade Mahallesi'nde 4 katlı binanın çatısında bugün saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede yayılan alevler, ahşap çatıyı tamamen sararken, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Hopa ve Fındıklı ilçelerinde gelen itfaiye ekiplerinin de katıldığı çalışmalarla, yangın, yaklaşık 1 saatte güçlükle kontrol alınarak söndürüldü.

Büyük çapta hasara yol açan yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

---------

-Yangının cep telefonu görüntüsü

Haber: Adem GÜNGÖR/ARTVİN,

=========================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Necmettin Erbakan PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title