Haberler

Dha Yurt Bülteni 13

1 - Suşehri'nde zehirlenme şüphesiyle hastaneye gelenlerin sayısı 750'ye ulaştı (2)

SUDAKİ KİRLİLİK KAMERALARA YANSIDI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, mide bulantısı, baş dönmesi, ishal ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısının 750'ye ulaştı.

Hastaneye başvuruların devam ettiği öğrenilirken ilçe merkezinde restoran işletmeciliği yapan Serhat Güven, iş yerinde akan suyu kendisi test etti. Eline aldığı beyaz bir bez ile musluktan akan suyu test eden Güven, suyu açarak bezi musluğa tuttu. Daha sonra ise su içinde bulunan kirlilik beze yansıdı. Laboratuvara gerek olmadığını söyleyen Güven, siyasi bir rant ve karalama yok, hırs yok. Burada insanların sağlığı var. Burada Suşehri Belediyesinin ihmali söz konusu. Su da bir çamur çözeltisi var. Muhtemelen belediye çalışmalara da başladı. İnşallah en kısa zamanda çözümlenir. İnsanların tepkisini farklı şekilde algılamasınlar. Kimsenin sağlığı kimsenin siyasetine alet olamaz" dedi.

Görüntü Dökümü

-Cep telefonu görüntüsü

-Serhat Güven röportaj

-Sudan görüntü

-Genel Detay

Haber-Kamera: Bülent TATLI

(392 MB)

===========

2 - Kocasinan'da uzay ve havacılık tutkunlarına özel merkez

Kocasinan Belediyesi Erkilet Mahallesi'ne Kocasinan Akademi Gençlik Merkezleri, Havacılık ve Uzay Bilimleri Üssü kurarak uzay ve havacılık tutkunlarını bir araya getirdi.

Kocasinan Belediyesi,  rutin olarak devam eden asfalt, temizlik ve imar çalışmalarının  yanı sıra  Erkilet General Emir Mahallesi'nde bulunan Akademi Gençlik Merkezleri, Havacılık ve Uzay Bilimleri Üssü ile her yaş grubu havacılık tutkunlarına hizmet ediyor. Model Uçak ve İHA atölyesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri Atölyesi, 3 D Sanal Gözlük Atölyesi ve Müslüman Bilim Adamları Atölyesi'nde temel ve uygulamalı eğitimler verilirken, model uçak ve insansız hava araçlarının nasıl yapılacağı ve simülasyon eğitimiyle de nasıl uçurulacağı öğretiliyor.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Tarihi bir mekan olan tesisimizde restorasyon çalışmalarını tamamladık ve General Emir Gençlik Merkezi olarak hizmete sunduk. Özellikle Uzay ve Havacılık Atölyesinde model uçak ve insansız hava araçlarının nasıl yapılacağı ve simülasyon eğitimiyle de nasıl uçurulacağı öğretiliyor. Ayrıca, geleceğimizin teminatı yavrularımız, özel olarak tasarlanan Astronomi ve Uzay Bilimleri sınıfında ise, gezegenler ve güneş sistemi hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi sahibi olacaklar. Çocuklarımızın ufkunu açacak farklı konsept çalışmaların yer aldığı tesisimizde,  geleceğin insansız hava araçlarını yapacak uçak mühendislerini ve bilim adamlarını yetiştireceğizö dedi

Geleceğin mühendislerinin ve pilotlarının yetişmesine katkı sunmayı hedefleyen kurs hakkında açıklama yapan havacılık eğitmeni Hüseyin Gülen "Öğrencilere temel düzeyde tasarlama ile başlayıp, yapmak ve uçurmak kısmına kadar eğitim veriyoruz. Üretimde,köpük, alüminyum ve ahşaptan başlamak suretiyle ilerleyen zamanda, 3 boyutlu yazıcıdan devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarda kullandığımız malzemeleri kendimizi üretiyoruz. İlkokul seviyesinden başlayıp akademik seviyeye kadar eğitim danışmanlığı veriyoruz. Burada İnsansız Hava Aracını (İHA) öğretme nedenini şöyle açıklayabiliriz; İHA'lar Türk Silahlı Kuvvetlerinde, silah sanayinde ve gelişen sanayi de ön planda geliyor. Nedeni, uçakta en yeni gelişmelerin İHA'lar da denenmesidir.  Biz öğrencilerimize temel seviye gösteriyoruz. Daha sonra bunu uygulamaya koyuyoruz ki,havacılık sanayisi gelişsin. Şu an yaz okulunda 35 öğrenci havacılık ve İHA alanında eğitim alıyor. İHA ile ilgili vitoil olarak drone gibi dikine kalkıp inebilen hava araçları var. Bu gibi çalışmalarımız da  var. Sonrasında da başkalaşım projesinin çalışmalarını yapacağız. Lise öğrencileri içinde TÜBİTAK destekli tasarla yap yarışmalarına hazırlıyoruz. Ayrıca, savaşan İHA kategorisinde katılacağımız yarışmalar var" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

Havacılık ve Uzay Bilimleri Üssünden genel ve detay görüntü

Simülasyonla uçak süren öğrencilerden görüntü

-  Planör ve İHA eğitim alan öğrencileri ders alırken görüntüleri

-  Havacılık eğitmeni Hüseyin Gülen ile röportaj

Diğer detay ve genel görüntüler

Haber -Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ

5 dakika 31 saniye  /619 MB

=============

3 - Darende'de 71 Afgan yakalandı

MALATYA'nın Darende İlçesi'nde, polisin arama yaptığı yolcu otobüsünde yurda yasadışı yollarla girdikleri belirlenen Afganistan uyruklu 71 kişi yakalandı.

Malatya- Kayseri karayolunda uygulama yapan Darende Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durdurdukları yolcu otobüsündeki yolculara kimlik kontrolü yaptı. Kontrolde çoğunluğu Afganistan uyruklu olduğu belirlenen 71 kişinin, sahte belge düzenlenerek yasadışı yollarla yurda girdiği tespit edildi. Polis ekiplerince ilçe merkezine götürülerek acil ihtiyaçları karşılanan kaçaklar, daha sonra Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Afgan uyruklu kaçakların işlemlerin tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Kaçak göçmen

Yatan göçmenler

İlçe Emniyetin içinde bulunanlar

Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA)

69 MB

===============

4 - Motosikleti hızlı süren gence tokat

İZMİR'in Konak ilçesinde, motosikletle su taşıyan bir çocuğa tokat atan şahıs, çevredeki esnafın tepkisiyle karşılaştı.

Olay, gündüz saatlerinde, Tarihi Hisar Camii yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, motosikletle damacana su taşıyan bir genç, iki kişinin yanından hızlıca geçti. Motosikletli genç, iki kişinin uyarısını görünce durdu. Bu sırada, şahıslardan biri tartıştığı çocuğa iki tokat attı. Olayı gören çevredeki esnaf, gencin yardımına koştu ve tokat atan şahsa tepki gösterdi. Gerginlik, bir süre sonra yatışırken, olayla ilgili karakola şikayetçi olunmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Olayın güvenlik kamerası görüntüsü

(Kj, Haber-Kamera: Davut CAN / İZMİR,

===============

5 - Meslekten ihraç edilen hemşire FETÖ'den tutuklandı

KARABÜK, – KARABÜK'te, meslekten ihraç edilen hemşire S.S.(43) FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri meslekten ihraç edilen hemşire S.S.'yi evinde gözaltına aldı. Yapılan aramalarda 2 bin 490 TL para, 1 adet flash bellek, 1 adet tablet, 1 adet telefona el konuldu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.S., FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan adliyeye sevk edildi. S.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Tutuklunun adliyeden çıkarılıp polis otosuna götürülmesi

Süre: (00.59) Boyutu: (110 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

===============

6 - Böyle vicdansızlık görülmedi, sokak köpeğini astılar

DENİZLİ'nin Tavas ilçesinde, inşaat halindeki bir binanın üçüncü kat penceresinden boğazından iple asılı halde yavru sokak köpek ölü bulundu. Olayı kimin yaptığı araştırılırken, yavru köpeği görenler dehşete düştü, tepki gösterdi.

Olay, Tavas İlçe merkezindeki 5 katlı inşaat halindeki binanın üçüncü katında yaşandı. Bugün saat 14.00'te binanın üçüncü katındaki pencerenin dışında boğazına bağlı iple asılı şekilde yavru sokak köpeğini gören bir çocuk, esnafa haber verdi. Olay yerine gelen ve yavru köpeği boğazından asılı şekilde gören esnaf, vicdansızlığa tepki gösterdi. Binaya çıkan vatandaşlar, köpeğin asılı olduğu katta boş şarap ve bira şişeleri buldu. Vatandaşlar, köpeğin asılmasına tepki göstererek, "Bu devirde böyle bir vicdansızlığı kim yapabilir? Bunu yapanın ve yapanların bulunup yetkililer tarafından cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Bölgedeki esnafların yavru sokak köpeğini bildikleri, sürekli sokakta dolaştığı ve besledikleri de öğrenildi. Vatandaşlar olayla ilgili polise ihbarda bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Köpek binada asılıyken detay görüntüler

Bulan çocuğun konuşması

Binanın içinden görüntüler

Vatandaşların tepkisinden

(KJ Haber- Kamera: Hüseyin BAYBARS / DENİZLİ,

===============

7  - 8 yavru köpeğin kulaklarını kesip barınağa bıraktılar

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,-ESKİŞEHİR'de 8 yavru köpek, kulakları kesildikten sonra anneleri ile birlikte Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'ndeki hayvan barınağının kapısına bırakıldı. Yaralı yavru köpeklerden ikisini bir vatandaş sahiplendi.

Geçen Pazartesi günü meydana gelen olayda kulakları kesilmiş, yaklaşık 45 günlük 8 yavru çoban köpeği anneleriyle birlikte Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'ndeki hayvan barınağına terk edildi. Barınak görevlileri tarafından bulanan köpekler barınaktaki veterinerler tarafından hemen tedavi altına alındı. Tedavileri devam eden iki yavru köpeği ise bir hayvansever sahiplendi.

Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'ndeki hayvan barınağı veterinerlerinden Volkan Taplamacıoğlu, olayın üzüntü verici olduğunu belirterek, kulağı kesilen yavru köpeklerin sağlık durumlarının iyiye gittiğini söyledi. Taplamacıoğlu, şöyle konuştu:

"Pazartesi günü mesaiye geldiğimizde kulakları kesik, annesinin altındaki yavruları gördük. Tabi ki çok üzücü bir olay. Çünkü daha süt emen yavruların acı çekmesi hoş karşılanamayacak birşey. Belki bir tanesinde olsa bahane bulunabilir ama hepsinin kulaklarının kesilmiş olmasının hiçbir bahanesi bulunamıyor. Bunları almak zorunda kalıyoruz. Almazsak zaman zaman daha farklı şekilde hayvanlardan kurtulmak istiyorlar. Bunun için alıp burada tedavilerini yapıp, sahiplendirmeye çalışıyoruz. İyi olan şey dün iki tanesini sahiplendirdik. O güzel bir gelişme oldu. İnşallah haberi duyan duyarlı vatandaşlar sahiplenmeye gelirler. Bulduğumuz zaman hemen genel sağlık kontrollerini yaptıktan sonra antibiyotik tedavisine başladık. Kulaklarındaki yaraların kabuklanmaya ve iltihaplanmaya başlamıştı. Önce iltihaplardan kurtardık, şimdi de antibiyotik tedavisi ile beraber krem sürüyoruz. Yavaş yavaş yaralar temizlenmiş oldu ve kapanmaya doğru gidiyor."

HAYVANA YÖNELİK ŞİDDET ÜLKENİN PSİKOLOJİSİNE BAĞLI

Taplamacıoğlu, psikolojisi bozulan insanların zaman zaman bu tarz hareketleri yaptığını belirterek, "Hayvana yönelik şiddetin ben biraz da ülkenin psikolojisine bağlı olarak görüyorum. İnsanlar strese girdiğinde hayvanlardan çıkartıyormuş gibi düşünüyorum. İnsan insandan zaten çıkartıyor, görüyoruz ama hayvanlardan ne istiyorlar diye düşünüyorsunuz. Zaman zaman psikolojisi bozulan insanların bu tarz hareketleri yaptığı görülüyor" diye konuştu.

(Görüntü dökümü:

-Kulağı kesilen yavru köpeklerin,

-Barınaktaki diğer köpeklerin,

-Kulağı kesilen yavru köpekler su içerken,

-Veteriner Volkan Taplamacıoğlu'nun konuşması,

-Taplamacıoğlu'nun köpeklerin yaralarını incelerken,

-Anne köpeğin,

-Taplamacıoğlu'nun anne köpeğin dişlerini incelerken çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR,

=============

8 - Kayseri Merkezli Fetö'nün "Subay Mahrem Yapılanması" Operasyonunda gözaltı

Kayseri merkezli 13 ilde, FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan M.A ve O.Ü polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) subay mahrem yapılanmasının deşifresine yönelik başlattığı çalışma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan M.A ve O.Ü polis tarafından yakalandı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan adli tabipliğe getirilen 2 FETÖ şüphelisi  2 asker, adliyeye gönderildi. Kayseri'de geçtiğimiz salı ve çarşamba günü adliyeye gönderilen FETÖ'nün asker yapılan yönelik operasyonda 13 kişi tutuklanmıştı.

BYLOCK İDDİASIYLA YAKALANDI

Öte yandan, FETÖ/PDY'nin kriptolu iletişim programı ByLock'u kullandığı belirlenen M.G'de polis tarafından gözaltına alındı. Öğrenci olduğu iddia edilen M.G sorgusunun ardından adliyeye çıkarıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Gözaltına alınan FETÖ şüphelilerinin sağlık kontrolüne getirilişi

Sağlık kontrolü sonrası polis otomobillerine bindirilmesi

Diğer detay ve genel görüntüler

Haber -Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ

1 dakika 08 saniye  /128 MB

===============

9 -     9 bıçak darbesiyle annesini öldüren sanık, hakim karşısında

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, - ZONGULDAK'ın Devrek ilçesinde annesi Nazlı Uyanık'ı (44) 9 bıçak darbesiyle öldürdükten sonra yaşadığı Bitlis'e kaçarken yakalanan Özkan Uyanık'ın (22) ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. İddianamede, suça azmettirici olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan eşi Paşahan Uyanık'ın olaydan bir süre önce, çocuklarıyla birlikte Devrek'te polise giderek Nazlı Uyanık için kayıp başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Olay, 9 Ekim 2017'de Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. Bitlis'te eşinden şiddet gördüğü için kadın sığınma evine yerleşen, ardından İstanbul ve son olarak Devrek'e kaçan Nazlı Uyanık, olaydan 2 gün önce taşındığı evde, izini bulan oğlu Özkan Uyanık tarafından 9 bıçak darbesiyle öldürüldü. Bitlis'e kaçarken yakalanan Özkan Uyanık ve kardeşi Sertan Uyanık tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili sürdürülen soruşturmanın ardından Özkan Uyanık hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, kardeşi Sertan Uyanık hakkında ise suça yardım etme suçlarından dava açtı. Suça azmettirdiği iddiasıyla ifadesi alınıp serbest bırakılan Nazlı Uyanık'ın eşi Paşahan Uyanık hakkında da 'suça azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla dava açıldı.

POLİSE KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞLAR

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tanık olarak ifade veren ölen Nazlı Uyanık'ın kardeşi A.G., ablasının 27 yıldır evli olduğu Paşahan Uyanık ile Bitlis'te yaşadıklarını ve evliliğinin başından itibaren hep şiddet gördüğünü anlattı. Bununla ilgili adli mercilere birçok şikayetin olduğunu ifade eden A.G., ablasının kadın sığınma evine gittiğini ve ardından öldürme kararının aile meclisinde alındığını ve çocukların annelerini öldürmekle görevlendirildiği yönünde ifade verdi. Bunun üzerine telefon kayıtlarını da inceleyen savcılık, olayın ardından ifadesi alınıp serbest bırakılan  Nazlı Uyanık'ın eşi Paşahan Uyanık hakkında da 'suça azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep etti. Savcı, ayrıca, Paşahan Uyanık'ın olay tarihinden bir süre önce Devrek'te olduğunu öğrendiği Nazlı Uyanık'ı oğullarıyla aradığını, ulaşamayınca da polise giderek kayıp başvurusunda bulunduğunu iddianameye ekledi. Ardından baba ve oğullarının Bitlis'e döndükleri, Paşahan Uyanık'ın bir süre sonra Özkan Uyanık ve Sertan Uyanık'ın annelerini öldürme düşüncelerini destekleyip onları Bitlis'ten Devrek'e gönderdiği belirtildi.

CİNAYETİ SOĞUKKANLILIKLA ANLATTI

Davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklar Özkan ve Sertan Uyanık kardeşler hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanık babaları Paşahan Uyanık ise duruşmaya katılmadı. Özkan Uyanık, annesini bulmak için kardeşi Sertan ile Devrek'e geldiklerini ve araştırmaya başladıklarını söyledi. Devrek'te dolaşırken annesiyle birlikte yaşadığını bildikleri M.S.'yi takip etmeye başladıklarını anlatan Özkan Uyanık, şöyle dedi:

"Kardeşim Sertan ile beraber takip ettik. Bir eve girdi. Kapıyı M.S. açtı. Herhalde beni tanıdığından dolayı kapıyı hemen açması ile geri iteklemeye başladı. Ben yine de kapıyı itekleyerek içeriye girmeyi başardım. İçerde M.S., annem Nazlı Uyanık, bir de bir bayan, bir de başka bir erkek vardı. Bunun üzerine çok sinirlendim. O anda M.S. yerde bulunan fırçayı kaldırmaya çalıştı, ben de bunun üzerine üzerimde bulunan bıçağı çıkarttım. O da bunun üzerine geri çekildi. Tam bu sırada kardeşim Sertan içeri girdi. Ben annem ve M.S.'yi bir odaya soktum. Anneme 'Niçin böyle yapıyorsun? Bize yalan söylüyorsun' dedim. Annem de bunun üzerine M.S.'ye 'Polis çağır' dedi. O sırada annem öyle söyleyince salonun yanındaki odada bir hortum vardı. O hortumu aldım. Tam o sırada kardeşim hortumu elimden almaya çalıştı. Ben kardeşime bağırarak 'Bırak' dedim. O da korkması üzerine hortumu bıraktı. Hortumu o sırada annemin boynuna doladım. Bir dakika boyunca sıktım. Ardından elimde bulunan bıçağı alıp sağ bel yan tarafına doğru 4-5 kez bıçağı soktum. Sonra kaçtım. Olay nedeniyle çok pişmanım. Sonuçta öldürdüğüm kişi öz annemdir. Beni doğurup büyütmüştür. Böyle olmasını istemezdim, adaletinize sığınıyorum."

Sertan Uyanık ise ağabeyini engellemeye çalıştıysa da başarılı olmadığını söyledi. Ağabeyinin hortumla annesinin boğazını sıktıktan sonra korkarak dışarı çıktığını söyleyen Sertan Uyanık, "Aşağıda ağabeyimi bekledim. Gelince kendisine ne olduğunu sordum. Ağabeyim bana annemizi bıçakladığını söyledi. Benim olayla bir ilgim yoktur. Daha önce de annem evden kaçmıştı. Sonra geri gelmişti. Tekrar geri getirebiliriz diye düşündük. Ancak annem bizimle gelmek istemedi. Sonunda böyle bir olay meydana geldi" dedi.

Mahkeme heyeti, Sertan Uyanık'ın toplanan deliller ve üzerine atılı suçun değişme ihtimaline karşı tahliyesine karar verdi. Duruşma, Paşahan Uyanık'ın ifadesinin alınması için Bitlis'e yazı yazılmasına karar verilerek ertelendi.

Görüntü Dökümü:

ARŞİV GÖRÜNTÜLER

-Cinayetin işlendiği ev

-Emniyet müdürlüğü

-Sanıkların sağlık kontrolü

Süre: (3.42) Boyut: (415 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

=====

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Suşehri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title