Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

KİLİS'TE FIRINDA YANGIN; 20 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ (EK)1)YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ, 20 SURİYELİ DUMANDAN ETKİLENDİKilis'te, Suriyelilerin işlettiği ekmek fırınında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

KİLİS'TE FIRINDA YANGIN; 20 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ (EK)

1)YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ, 20 SURİYELİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Kilis'te, Suriyelilerin işlettiği ekmek fırınında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ekipler, bir yandan alevleri söndürürken, bir yandan da binadaki dairelerde mahsur kalanları kurtardı. Dumandan etkilenen 20 Suriye uyruklu, sağlık görevlilerince ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste oksijen tedavisi uygulanan Suriyelilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da soğutma çalışmalarının sürdüğü fırında inceleme yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Yangına müdahale edilirken

Dumandan etkilenen kişilere ilk müdahale

- Ambulanslar olay yerine gelişleri

İtfaiye erleri etkilenenleri sırtında taşırken

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 369 MB

===================================================

2)KAPIKULE'DE GURBETÇİ KUYRUĞU ERİDİ: 4 GÜNDE 77 BİN KİŞİ ÇIKIŞ YAPTI

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yaşadıkları ülkelere dönmek için geçen Perşembe günü sıraya girip 9 kilometreye kadar kuyruk oluşturulan gurbetçilerin yoğunluğu 1 kilometreye kadar eritildi. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre Kurban bayramı süresince 4 günde 15 bin 144 araçla 77 bin 645 kişi çıkış yaptı. Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının, yaz tatillerinin ardından dönüş yoluna geçmesi geçen Perşembe gününden itibaren kara sınır kapılarında yoğunluğu arttırmıştı. Kurban bayramı tatiliyle birleşen yoğunlukta dönüş için Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih eden gurbetçilerin araç kuyruğu gümrük dışına taşıp 9 kilometreye kadar çift sıra halinde uzadı. Günlük en az 4 bin aracın çıkış yaptığı Kapıkule'de kuyruklar 1 kilometrenin de altına düştü. Almanya'nın yanı sıra çoğunluğu Hollanda ve Fransa'da yaşayan gurbetçiler Pazartesi günü işbaşı yapabilmek için dönüş tercihini Perşembe ile Cumartesi günleri arasında kullandı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bulgaristan'a açılan Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapısıyla Yunanistan'a açılan Pazarkule'deki uzun kuyruklar eritilirken, yoğunluk seviyesinden geçişler akıcı hale dönüştü. Son 4 günde sadece Kapıkule'den 15 bin 144 araçla 77 bin 645 kişi çıkış işlemi yapıldı.

'ÇÖP ELEŞTİRİLERİNE ÇOK ÜZÜLDÜK'

Yaz tatilini Türkiye'de geçirdikten sonra Almanya'ya dönüş yoluna geçen Derya Ünal, her yıl bu sıkıntıların yaşandığını belirterek, "Haberlerde kuyrukları gördük ve işe yetişmek için erken yola çıktı. Geçen sene kuyruklarda çok uzun süre beklemiştik. Bulgaristan'ın yavaş çalıştığını biliyorum. Ne kadar zamanda gümrükten çıkarız bilmiyorum" dedi. Avusturya'da yaşayan Osman Kaya ise geçen yıl gurbetçilerin yola bıraktıkları çöpler konusunda çok eleştiri aldıklarını ve buna çok üzüldüklerini ifade ederek, "Yollar güzel ama gümrüklerde kuyruklar var. 2018 yılındayız kuyruklar aldı başını gidiyor. Burada seyyar tuvalet konulsun. Sonra arkamızdan 'çöp bıraktılar' diyorlar. Ama yol boyunca bir tane çöp atılacak konteyner bile yok. Biz vatanını seven insanlarız. Geçen seneki çöp konusundaki konuşmalara üzüldük. Yollarda çöp atılacak bir yer yok. Hangi kurum ilgileniyorsa, çöp atılacak yerler konulması lazım" şeklinde konuştu.

'GURBETÇİ SEZONUNDA BULGARİSTAN İLE ANLAŞMAK LAZIM'

Belçika'da yaşayan Mehmet Özkaraman, yaklaşık 5 saatte gümrük kapısına geldiğini ve kuyrukların sıcakta herkesi çok etkilediğini söyledi. İki ülkenin gurbetçi dönemlerinde anlaşarak daha kolay geçiş sağlamasını gerektiğini kaydeden Özkaraman, "Sabah 07.00'de sıraya girmiştim, ancak gümrüğe geldik. Çok sıcak kuyrukta zor oluyor. Buradan çıkınca diğer gümrüklerde de geçiş zor olacak. Bizim endişemiz Bulgaristan, Sırbistan ve Macaristan kapısında neler yaşayacağız. Gurbetçiler olarak kuyruklar kaderimiz oldu. Bunun çözümü için bir şeyler varsa, yetkililer diplomatik çözüm bulsunlar. Daha kolay gidip gelelim. Bu insanlar döviz bıraktı, paraları burada bıraktık tabiri caizse. Ekonomiye katkımız var, her şeyden önemlisi vatandaşız" dedi.

4 GÜNDE 77 BİN KİŞİ ÇIKIŞ YAPTI

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, son 4 günde sadece Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 15 bin 144 araçla 77 bin 645 kişi çıkış işlemi yapıldı. Türk ve Bulgar gümrüğü tarafından yoğunluğun eritilmesi için 9'ar peronda pasaport ve gümrük kontrolleri yapılıyor. Trakya Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü ile Edirne Valiliği tarafından da kuyrukta bekleyen gurbetçiler için seyyar tuvaletler kuruldu. Kuyruğun bugün tamamen eritilmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Sırada bekleyen araçlar

-Yol kenarındaki gurbetçiler

-Araçlarında bekleyen sürücüler

-Gurbetçilerle röp.

-Kuyruktan görüntü

-Kapıkule tabelası

-Havadan drone ile kuyruk görüntüsü

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

========================================================

3)MALAZGİRT'TE ZAFER COŞKUSU

Türkler'e Anadolu'nun kapılarını açan 1071 Malazgirt Zaferi'nin 947'inci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sultan Alparslan'ın Türkler'e Anadolu'nun kapılarını açtığı Malazgirt'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda davetlinin de katılacağı kutlama programı ve etkinliklerin daha görkemli yapılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Tarih ve kültür açısından büyük önem taşıyan Malazgirt'te 70 dönümde 100 bin kişiyi ağırlayabilecek kapasitede inşa edilen 'Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nda çalışmalar aralıksız sürüyor. Danişmentgazi Mahallesi'nde oluşturulan milli park içerisinde şadırvan, giriş takısı, 250 metre uzunluğunda fetih yolu, namazgah, 100 bin kişilik merasim, hitabet ve ikram kontrol alanları, protokol dinlenme birimi, 8 helikopter sahası, protokol ve 250 otobüslük otopark ile tuvaletler yapılıyor. İnşaatlarin sürmesi nedeniyle kutlamaların büyük bölümü Bitlis'in Ahlat ilçesinde yapıldığı programlara, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Malazgirt Meydan Muhaberesi'nin tarihte çok önemli yere sahip olduğunu söyleyen İlim Kültür Tarih Araştırmaları Merkezi Başkanı İsmail Kahraman, "Malazgirt meydan muhaberesinin birlik ve beraberliğimizde de çok önemli yeri var. 50-60 bin kişilik Sultan Alparslan ordusuna karşı 100 bin kişilik hatta bazı kaynaklarda 200 bin kişilik Romen Diyojen komutanlığındaki Bizans ordusu ile tarihin en önemli meydan muhaberesine sahne olmuştu burası. Burada askerler içerisinde 10 bine yakın Kürt, hatta Ermeniler'den de müteşekkil bir büyük orduya mensuptu burası. Sultan Alparslan, bu zafer kazanıldıktan sonra bir fetihname gönderir Bağdat'taki İslam halifesine. İslam halifesi önemli bir dua ile bütün İslam coğrafyasına hem Sultan Alparslan'ın hem de Malazgirt Meydan Muhaberesinin ne kadar önemli olduğunu anlatır ve dua eder. Son iki yıldır Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde devlet kutlaması ile Malazgirt ruhu anlatılıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin dört bir yanından 1071 izci ile Malazgirt'te kamp kurduklarını söyleyen Türkiye İzlicik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı ise, "Türkiye'nin değişik yerlerinden olduğu gibi ülkemizde yaşayan Suriyeli izcilerimiz de var. Çocuklarımıza Malazgirt'in önemini anlatıyoruz. Bizler çocuklara bir şeyleri anlatmaktan ziyade yaparak, yaşayarak öğretmeye çalıyoruz" dedi.

Etkinlikler yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı program ile son bulacak.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Oyunların yapılacağı alandan detay

-Kurulan çadırlardan detay

-Hümeyra Pardeli'nin anonsu

-Ok atan vatandaşlardan detay

-Aşık oyunu oynayanlardan detay

-Hacı Gürhanın Ben Anadoluyum şiirini okuması

-Abdurrahmna delen ile röp

-İsmail Kahraman ile röp

-İzcilerin hazırlıklarından detay

-İzcilik federasyon başkanı Hasan Dinçer Subaşı ile röp

Haber: Hümeyra PARDELİ Kamera: Zafer KUMRU / MUŞ(Malazgirt) DHA

SÜRE: 3.53 BOYUT: 751 MB

========================================================

4)ÖLDÜRDÜĞÜ KIZLARIYLA YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

ADIYAMAN'ın Kahta ilçesinde, evinde tabancayla yaşamına son veren Aziz Kaya'nın (50) cenazesi, intiharından önce aynı silahla öldürdüğü kızları Vesile (20) ve Işıl'ın (18) cenazeleriyle yan yana kazılan mezarlarda defnedildi. Kaya'nın 2 kızını öldürüp, intihar etmesinin nedeni halen belirlenemezken, yakınları, ailenin yüklü miktarda borcu olduğunu öne sürdü.

Kahta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde sorumlu müdür olarak görev yapan Aziz Kaya, Turgut Özal Mahallesi'ndeki evine dün akşam gelip, iddiaya göre, ablalarıyla konuşacağını söylediği küçük kızı Zeynep'ten bahçeye çıkarak, oyun oynamasını istedi. Aziz Kaya, bir süre sonra yanındaki tabancayla kızları Vesile ve Işıl ile eşi Münibe'ye ateş açtı. Münibe Kaya, yara almadan kaçıp, bahçedeki kızı Zeynep'i de alarak, evden uzaklaştı. Kurşunlara hedef olan Vesile ve Işıl kardeşler ise olay yerinde yaşamını yitirdi. Kızlarını öldüren Aziz Kaya da aynı tabancayı başına dayayıp, ateşleyerek, yaşamına son verdi. Silah seslerini duyan ve Münibe Kaya'nın evden kaçtığını görenlerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri, baba ve 2 kızının cansız bedenleriyle karşılaştı.

CEBİNDEN 'BU OLAYIN SORUMLUSU BENİM' NOTU ÇIKTI

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, Aziz Kaya'nın cebinde 'Bu olayın sorumlusu benim' yazılı not buldu. Kağıda incelenmek üzere el koyulurken, ölen baba ve kızlarının cesetleri, Adıyaman'da yapılan otopsinin ardından bugün yakınlarınca teslim alındı. Cenazeler, Kahta'ya bağlı Çaltılı köyüne götürüldü. Köyde cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan ve eşiyle 2 kızını kaybeden Münibe Kaya, uzun süre gözyaşı döküp, sinir krizi geçirdi. Kız kardeşler ile babalarının cenazeleri, öğle vakti Çağrı Camii'nde kılınan namazların ardından Karadut mezrasında yan yana kazılan mezarlarda defnedildi.

'YÜKLÜ MİKTARDA BORÇLARI VARDI' İDDİASI

Polis ekipleri, Aziz Kaya'nın kızlarını öldürüp, intihar etmesiyle ilgili ailenin yakınlarının ifadelerine başvurdu. Aile yakınlarının, polise verdiği ifadelerinde, Aziz Kaya'nın yüklü miktarda para borcu olduğunu belirterek, cinayeti bu nedenle işleyip, işlemediğini bilmediklerini anlattıkları öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Cenazeye gelenler

Mezarların kazılması

Cenazeye katılanlar

Mezarların düzeltilmesi

Dua okunması

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Hacı BOZKURT-KAHTA (ADIYAMAN),

177 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İtfaiye DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title