Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

1)SİVAS'TA 31 ASKER KARIN AĞRISI ŞİKAYETİYLE HASTANEYE BAŞVURDU SİVAS'ta 5'inci Piyade Eğitim Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 31 asker öğlen saatlerinde karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdu.

1)SİVAS'TA 31 ASKER KARIN AĞRISI ŞİKAYETİYLE HASTANEYE BAŞVURDU

SİVAS'ta 5'inci Piyade Eğitim Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 31 asker öğlen saatlerinde karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde askerlerde her hangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Sivas 5'inci Piyade Er Eğitim Komutanlığı'nda askerlik hizmetlerini yapan 31 asker öğlen saatlerinde karın ağrısı rahatsızlığı yaşadı. Bunun üzerine askerler komutanları nezaretinde parçalar halinde Numune Hastanesi acil servisine götürüldü. Gıda zehirlenmesi şüphesi ile yapılan muayenelerde her hangi bir bulguya rastlanmadı. Kontrolden geçirilen askerler taburcu edilerek birliklerine döndü. Konuyla ilgili olarak Sivas Valiliği de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz 5'inci Piyade Eğitim Komutanlığında vatani görevini yapan 31 askerimiz öğlen saatlerinde gastroenterit ve karın ağrısı şikayeti ile Numune Hastanesi Acil Servisine müracaat etmiştir. Yapılan muayene ve tetkikler sonucundan mikrobiyolojik bir etkene rastlanmamıştır. Askerlerin tamamı yapılan muayene ve tetkik sonucundan olumsuz bir bulguya rastlanmaması sonucu taburcu edilmiştir. İdari tahkikat devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Görüntü Dökümü:

-Hastaneden görüntüler

-Kapıda bekleyen asker görüntüsü

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

================================================

2)YANGINDA MAHSUR KALAN ANNEANNE İLE TORUNUNU İTFAİYE KURTARDI

İZMİT'te, 4 katlı apartmanın birinci katındaki dairede bulunan buzdolabının motoru tutuşurken, çıkan yangında binada mahsur kalan 4 yaşındaki çocuk ile anneannesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.Öğle saatlerinde, İzmit Cedit Mahallesi İncir Sokak'ta 4 katlı binanın birinci katındaki dairede oturan Ömer Şaşmaz'a ait evin mutfağındaki buzdolabının motoru tutuştu. Apartman sakinleri itfaiyeyi aradı. Olay yerine itfaiye ve 112 Acil ekipleri geldi. Yangına müdahale edilirken, binanın 3'üncü katında mahsur kalan 4 yaşındaki Hilal Özer ile anneannesini kurtarmak için çalışma başlatıldı. Hilal Özer itfaiye merdiveni ile aşağı indirilirken, anneannesi ise itfaiye merdivenine binemeyince itfaiyecilerin yardımı ile merdivenlerden aşağı indirildi. Dumandan etkilenen çocuğa 112 Acil ekibi müdahalede bulundu. Daha sonra ailesine teslim edilen çocuğun elindeki oyuncağını bırakmaması dikkat çekti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yerinden görüntüler

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Küçük çocuğun aşağı indirilmesi, müdahale edilmesi

Faruk KIYAK- Alişan KOYUNCU/İZMİT (Kocaeli),

======================================================

3)ELİNİ YIKAMAK İSTERKEN SULAMA KANALINDA BOĞULDU

ŞANLIURFA'da, ellerini yıkamak için DSİ'ye ait sulama kanalına uzanan 17 yaşındaki Bünyamin Felhan, dengesini kaybederek düşünce boğularak yaşamını yitirdi.Olay, dün akşam saatlerinde merkeze bağlı Şeyh Çoban Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, ailesiyle birlikte pikniğe giden Bünyamin Felhan, ellerini yıkamak için DSİ'ye ait sulama kanalı kenarına geldi. Suya uzanarak elini yıkamak isteyen genç, dengesini kaybederek kanala düştü. Akıntıya kapılan Felhan'ı gören yakınlarının ihbarıyla bölgeye gelen dalgıç polisler, arama çalışması başlattı. Dün gece hava kararıdığı için ara verilen çalışmaları bu sabah yeniden başlatan dalgıçlar, Felhan'ın düştüğü yerden 20 kilometre uzaklıktaki Karaali Mahallesi yakınlarında cesedine ulaştı. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Felhan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Adli tıp kurumu

Cenaze aracının gelmesi

Cenaze yakınlarının beklemesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Uğur BUDAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 72 MB

===========================================

4)KARPUZLU'YA BÜYÜKŞEHİR'DEN YÜZME HAVUZU

AYDIN'ın Karpuzlu ilçesindeki 6 bin 500 metrekare alan üzerinde toplam 1 milyon TL'ye mal olan yüzme havuzu tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Karpuzlu Yüzme Havuzu Sosyal Tesisi'nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi ile Karpuzlu Belediyesi'nin ortak yürüttüğü projede, 1.20, 1.50 ve 2.20 cm derinliğe sahip yüzme havuzu ve kafeterya bulunan sosyal tesisin açılışına CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Karpuzlu Bağımsız Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, CHP'li Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, 7'den 70'e herkesin bu tesis sayesinde yüzme öğreneceğini söyleyerek "Bizler genç ilçemiz Karpuzlu'da mahalle mahalle sokak sokak sorunları dinleyerek çıktık bu yola. Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana Büyükşehir'le bir olduk, ortaklaşa her alanda ilçemize hizmet yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz" dedi. Karpuzlu'ya hizmetlerinin süreceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise seçimlerde verdikleri otogar yapma sözünü tuttuklarını hatırlatarak "Sizlerden gelen yoğun istek üzerine yüzme havuzu yaptık. Hürriyet caddesi ve 19 Mayıs caddelerinin acilen sıcak asfalt olması istendi. Haftaya sıcak asfaltımızı dökmeye başlayacağız. Aydın merkezde ne var ise Karpuzlu'da da olacak. Biz Karpuzlu'ya 15 Milyon TL'lik yatırım getirmişiz. Sizler bizim arkamızda olduğunuz zaman bizler günde 18 saat çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehteran Takımı eşliğinde açılış için tesisin önüne gelindi. Okunan duaların ardından tesisin açılış kurdelesini Özlem Çerçioğlu, Tuğrul Ozan, Salih Dinçer ve vatandaşlar birlikte kesti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yüzme havuzlarından genel ve detay görüntü,

-Özlem Çerçioğlu ve Tuğrul Ozan'ın konuşmasından görüntü,

-Açılıştan görüntüler.

Haber - Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

===================================================

5)ÇAĞLAYANCERİT'TE SU PROTESTOSU

KAHRAMANMARAŞ'ın Çağlayancerit İlçesi'nde vatandaşlar, sularının Gaziantep'e taşınmasını protesto etti.

Helete Beldesi'nde yaşayan vatandaşlar Göksu çayının Gaziantep'e içme suyu olarak taşınması karşılığında Helete'nin ilçe yapılma sözünün yerine getirilmemesini protesto etti. Sabah erken saatlerde tünel yapılacak alana gelen 500 kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Helete'nin ilçe olmadan suyunun verilmeyeceğini belirtti.

Alanda toplanan vatandaşlar, daha önce AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 4 bin 500 nüfuslu beldelerinin ilçe olacağı sözünü verdiğini ileri sürdü. Kalabalık adına konuşan Heleteliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Şahin Yumşak, yaptıkları eylemi verilen sözlerin yerine getirilmemesinden dolayı olduğunu söyledi.

Bundan sonra halkın ne yapacağını kimsenin bilemeyeceğini belirten Yumşak, "Verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Askeriye ile halkı biraraya getiriyorlar. Askerle bizi sindirmeye çalışmaları halkın zoruna gitmiştir. Siyasiler verdikleri sözü yerine getirsinler. Bizim evlatlarımız olan askerlerle bizi yan yana getirmesinler. Helete halkı yıllarca devletine, milletine bağlı olarak yaşamıştır. Bundan sonra da var olmak için Göksu için mücadelemiz devam edecektir. Göksu gittiğinde Helete'nin yok olacağını biliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Başkan İbrahim Uyan'ın açıklaması

Vatandaşların Türk bayraklı gelişi

Vatandaşların konuşması

Slogan atmaları

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mahir ALAN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 220 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özlem Çerçioğlu Karpuzlu Aydın Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title