Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

Yüksekova'da terör operasyonu HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda 6 şüpheli gözaltına alındı.

Yüksekova'da terör operasyonu

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda 6 şüpheli gözaltına alındı.

Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik 5-6 Nisan tarihlerinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda M.K., V.C., M.A., S.A., E.K., ve B.A., gözaltında alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Devam eden operasyonlarda 4 Kalaşnikof silah ve bu silahlara ait 8 fişek basılı şarjör, 2 boş şarjör, tabanca ve bu tabancaya ait biri dolu 2 şarjör, üst sürgü kısmı dağılmış tabanca ve bu tabancaya ait namlu, pim ve boş şarjör, dipçik kısmı olmayan uzun namlulu silah, bu silaha ait namlu kapağı ve yay, 2 gaz bombası, 2 el bombası, 7.62x62 mm çapında 354 fişek, 7.62x39 mm çapında 151 fişek ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Ele geçirilen silah ve mühimmattan görüntü

Haber: YÜKSEKOVA (Hakkari), -

=========================================

Hendek'te CHP'nin standına saldırı

SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nde, CHP İlçe Gençlik Kolları üyelerinin referandumla ilgili kurduğu 'Hayır' standı 15- 20 kişilik grubun saldırısına uğradı. CHP'nin standı parçalanırken, 3 genç tartaklandı. 3 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CHP İlçe Gençlik Kolları üyeleri, Muammer Sencer Caddesi'nde referandumla ilgili çalışma yapmak için stant açtı. Gençler, çevredekilere anayasa değişikliğinde neden 'Hayır' kullanılması gerektiği ile ilgili broşür dağıttı. İddiaya göre, bu sırada bir grup, HDP'lilerin stant kurduğunu belirterek CHP'lilerin yanına geldi. Grup, CHP'lilerin stant kurduğunu görürken, partili gençler ile aralarında tartışma çıktı. Gençler dağılırken, bir süre sonra 15-20 kişilik bir grup gelerek CHP'li gençlere saldırdı. CHP'nin standını dağıtanlar, 3 genci de tartakladı. Polis olay yerine gelirken 3 kişiyi gözaltına aldı. Gençler ve parti yöneticileri saldırganlar hakkında şikayette bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Berhan Şimşek, olay yerine gelerek yaşananlar hakkında bilgi alırken, 'Hayır'ı anlattıklarını belirterek, yaşananları kınayarak, partili gençlere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Dağılan standın görüntüsü

Gençlerin polise olayı anlatması

Berhan Şimşek'in açıklaması

Haber-Kamera: İsmail ÇETİNTAŞ/HENDEK(Sakarya), -

================================================

Çöpte buldukları şekeri yiyen öğrenciler zehirlendi

ANTALYA'da okulun bahçesindeki çöp kutusunda buldukları şekerleri yediği belirtilen 14 öğrenci, zehirlendi.

Olay, saat 15.30 sıralarında Kepez ilçesi, Teomanpaşa Mahallesi'nde bulunan İsmail Hakkı Kaya İlkokulu'nda meydana geldi. Okulda öğrenim gören çocuklar çöpte buldukları ve tarihi geçtiği belirlenen şekerleri yedi. Bir süre sonra rahatsızlanan 14 öğrenci, öğretmenlerinin çağırdığı ambulanslar ile Kepez Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste müdahale edilen ve yaşları 10 ile 12 arasındaki öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Okulun öğrencilerinden Derya Kılınç, çocuklardan bazılarının tarihinin geçmiş olduğunu fark ederek şekeri yemediğini belirterek, "Çöpe atılan şekerlerden bazıları yere döküldü. Başka öğrenciler de bu şekerleri alarak yedi. Sonra şiddetli ağrı hissettiler ve hastaneye kaldırıldı" dedi.

Şekerlerin 7-8 yıllık olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

-Polisin okul önünde beklemesi

-Sağlık ekiplerinin okul önünde beklemesi

-Öğrencilerin okuldan çıkışı

-Derya Kılınç isimli bir öğrencinin olayı anlatması

-Okul ve hastane acil dış plan görüntüsü

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

===========================================

Çavuşoğlu: ABD'nin Suriye'ye müdahalesini destekliyoruz (3)

BAKAN ÇAVUŞOĞLU MUHTARLARA SESLENDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerindeki muhtarlarla, Türkler mahallesindeki Haydarpaşa Oteli'nde bir araya geldi. Toplantıya Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya milletvekili İbrahim Aydın, Alanya'nın MHP'li Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in yanı sıra kamu kurumları yöneticileri de katıldı.

Muhtarlara seslenen Bakan Çavuşoğlu, "Siz bizim hizmet yolunda en yakın çalışma arkadaşlarımızsınız, bunun sözde olmadığını son 15 yılda gösterdik. Muhtarların tespitlerinin hiçbiri keyfi değildir. Muhtarlığa önem verdiğimiz için muhtarları destekledik. Maaşlarını 1400 liranın üstünde tuttuk. Cumhurbaşkanı'nı müjdesiyle muhtarların sosyal güvenlik primlerini artık devlet karşılayacak. Silah ruhsatı için harçların yüksek olduğu şikayeti vardı, artık muhtarlardan bu tür harçlar alınmayacak. Milletvekili ile muhtar arasında hiçbir fark yok, ikisini de halk seçiyor" diye konuştu.

40 BİN KİŞİDEN 5 KİŞİ

Bakan Çavuşoğlu, 35 günde 40 bin kişiyle toplantılarda buluştuğunu belirterek, bu kişilere 'Cumhurbaşkanını seçme yetkisi tekrar meclise verilmeli mi' diye sorduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Bu 40 bin kişinin içinde sadece 5 kişi cumhurbaşkanını seçme yetkisinin tekrar meclise verilmesi gerektiğini söyledi. Geri kalanların hiçbiri bu yetkinin meclise verilmesini istemiyor" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: AVRUPA'DA VATANDAŞLARIMIZ AŞKLA SANDIĞA KOŞUYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Alanya'da MHP ilçe başkanlığını ziyaret etti. İlçe başkanlığına yeni seçilen Mustafa Türkdoğan'ı kutlamak amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Çavuşoğlu, dostluk ve kardeşliğin sadece siyasi partilere bağlı olmadığını söyledi. Ziyarette anayasa değişikliği paketini de anlatan Çavuşoğlu, anayasa paketinin içeriğine girmeyenlerin kara propaganda yaptığını savundu. Çavuşoğlu, bu kişilerin millete korku saldığını belirterek, bu yöntemle oy toplamaya çalıştıklarını dile getirdi. Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Avrupa'nın, bazı siyasetçilerin ve basının Türk milletine akıl vermeye çalıştığını gördük. Onlara gerekli mesajı inşallah 16 Nisan'da sandıkta vereceğiz. Avrupa'nın birçok şehrinde insanlarımız akın akın sandığa gidiyor. Vatandaşlarımız 'Siz bizi yönlendiremezsiniz, bizim ülkemizin içişlerine karışamazsınız, biz buralarda yaşıyoruz ama Türkiye'ye bağlıyız' demek için aşkla ve şevkle sandığa koşuyor. Bizi engelleyip tam tersi sahip çıktığı terör örgütleri var. Bizi engelledikleri dönemde devlet adamı Devlet Bahçeli'nin tutumu takdire şayandır. Avrupa'daki ülkücü camiaya 'Çavuşoğlu nereye giderse gitsin mutlaka gidin, yalnız bırakmayın' demesi bir siyasi liderin takdire şayan tutumudur."

Ziyaretinin ardından Bakan Çavuşoğlu, semt pazarını gezerek esnafla tokalaştı

'ARTIK BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Alaaddin Keykubat Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde öğrencilerle buluşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum hakkındaki görüşlerini paylaştı. Ardından gündemi değerlendiren Çavuşoğlu, Suriye'de barış için çok çaba sarf ettiklerini belirterek, iki gün önce zalim uygulamalarına göz yumulduğu için Esat rejiminin tekrar kimyasal silah kullandığını söyledi. Çavuşoğlu, "Daha önce kullandığı zaman cezasını çekmediği için ve son zamanlarda meşrulaştırılmaya çalışıldığı için Esat yine kimyasal silah kullandı. Ama artık bu işin peşini bırakmayacağız. Diğer taraftan Suriye'de kalıcı barış için çaba sarf edeceğiz" dedi.

AVRUPA'YA TEPKİ

Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) ile bir sorunları olmadığını, ancak AB'nin Türkiye ile sorunları olduğunu söyledi. AB'nin sadece Türkiye ile değil kendisinden olmayan herkesle sorun yaşadığını aktaran Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"AB kendisi ile de sorun yaşıyor. Avrupa'daki ırkçı partiler giderek güçleniyor. Irkçı partilerin hepsi AB'ye ve Avrupa Parlamentosu'na da karşı, ortak değerlerin hepsine karşı. Irkçılık artıyor, hoşgörüsüzlük tırmanıyor, İslam karşıtlığı pik yapmış durumda. Antisemitizm devam ediyor, nefret suçları işlemeye devam ediyor. İkinci Dünya Savaşı öncesine doğru giden bir Avrupa görüyoruz ve bunu durdurabilecek bir liderliği göremiyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (1)

--------------------

Çavuşoğlu'Nun MHP'yi ziyareti

Karşılanması

Bakanın pazar ziyareti

Vatandaşlarla sohbet etmesi

Çocuğu sevmesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (2)

------------------

Bakanın karşılanması

Toplantı salonundan detay

Bakanın konuşması

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

=========================================

Boydak'ların hesaplarındaki tedbir vergi ödeyebilmeleri için kısmen kalktı

KAYSERİ Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PYD davasında yargılanan Boydak Ailesi fertlerinin mal varlıklarına konulan tedbirin kısmi olarak kaldırıldığını açıkladı. Açıklamada, "6 Nisan'da yapılan yargılamada sanıkların devlete ait gelir, veraset ve intikal vergilerini ödemek üzerine kişisel hesaplarındaki tedbirin kısmi olarak kaldırılmasına karar vermiştir. Soruşturma aşamasındaki konulan tüm tedbir kararları halen devam etmektedir" denildi.

Bazı medya kuruluşlarında Boydakların malvarlıklarına konulan tedbirin kaldırıldığı haberleri üzerine Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı şu açıklamayı yaptı: "Bazı basın yayın organlarında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü sanıklarından soy ismi Boydak olanların mal varlıklarına konulan tedbirlerin kaldırıldığına dair yer alan haberlerle ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2014/21792 nolu soruşturma dosyasında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yöneticisi/üyesi olmak, anayasayı ihlal, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini düşürmeye teşebbüs etmek, terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet etmek, ÖSYM kanununa muhalefet etmek ve resmi belgede sahtecilik suçlarından 67 sanık hakkında 19.08.2016 tarihinde kamu davası açılmıştır. Soruşturma kapsamında, tüm sanıkların taşınmazlarına, diğer mal varlığı değerlerine, şirketteki ortaklık paylarına, hak ve alacaklarına, banka ve diğer mali kurumlarındaki hesaplarına Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 03.08.2016 gün 2016/2829 D. İş sayılı kararıyla tedbir konulmuştur. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 10.10.2016 gün 2016/342 esas sayılı kararıyla HES Hacılar Elektrik A.Ş.'ye de CMK 133/1 maddesi gereğince kayyum atanmasına karar verilmiştir. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 05.09.2016 gün 2016/342 esas sayılı kararıyla 674 sayılı KHK'nın 19/1 maddesi gereğince kayyumluk yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine karar verilmiştir. 06.04.2017 tarihinde yapılan yargılama sırasında sanıkların, devlete ait gelir, veraset ve intikal vergilerini ödemek amacıyla kişisel hesaplarındaki tedbirin kaldırılma talebi üzerine mahkemece, vergi borçlarının yasal süresi içinde ödenmesi amacıyla hesaplarında bulunan tedbirin kısmi olarak kaldırılmasına karar verilmiştir. Bundan öte, soruşturma aşamasında konulan bütün tedbirler, halen devam etmektedir. Bir kısım sanıklar hakkında ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2015/8912 nolu dosyası üzerinden de soruşturma yürütüldüğü, 668 sayılı KHK'nın 3/ı maddesi yollamasıyla CMK'nın 128'inci maddesi gereğince, şüphelilerin taşınmazlarına, diğer mal varlığı değerlerine, banka ve diğer mali kurumlarındaki her türlü hesaba, şirketteki ortaklık paylarına, hak ve alacaklarına, Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 03.08.2016 gün 2016/2825 D.İş sayısı kararıyla el konulduğu, halen bu kararın yürürlükte olduğu anlaşılmıştır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

=================

-Kayseri Cumhuriyet Savcılığının yazılı açıklaması

-Haberin yer aldığı Kayseri'deki internet sitesi

-Kayseri Adliye sarayından genel görüntü

Haber - Kamera: KAYSERİ, DHA)

===============================================

Grupbaşkanvekili Elitaş, rafting yaptı

Rafting Türkiye Şampiyonasının Kayseri etabı açılışına katılan Ekonomi Eski Bakanı ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kask ve can yeleği giyerek Kocaçay deresinde rafting yaptı.

Türkiye Rafting Şampiyonası birinci etap yarışması Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde 12 takım 80 sporcunun katılımı ile törenle başladı. Açılışa Ekonomi Eski Bakanı ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Rafting Türkiye Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve vatandaşlar katıldı.

Şampiyonanın açılış töreninde konuşan Grupbaşkanvekili Elitaş, " Şampiyonanın Kayseri'de başlaması çok güzel bir durum. İnşallah Yahyalı rafting takımını da en kısa zaman kurarız. Bizi maceraya sürükleyen çeşitli engebelerle zora koşan bir sistem ile karşı karşıyayız.Bu sistemin artık değişmesi kanaati oluştu. İnşallah 16 Nisan tarihinde, raftingi bir spor olarak yapalım, ama ülke idaresinde engebeli yollar, heyecanlı sistemler ülke idaresini olumlu noktaya götürmez. Hiçbir zaman ülkeyi huzura, refaha götürmez. Rafting sporunu seyrek ve yapma güzel ama ülke idaresi bir rafting gibi değil, bir engelli parkur gibi değerlendirilmemesi dümdüz yol ortaya çıkması gerekir" dedi.

Horonların çekildiği halk oyunlarının oynandığı şampiyona açılışında can yeleği giyen, kask takan grupbaşkanvekili Elitaş, ilçe halkının alkışları içerisinde belediye başkanı Esat Öztürk ile birlikte ilçenin ortasında akan Kocaçay'da rafting yaptı. Türkiye rafting şampiyonası Yahyalı etabı 3 boyunca devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Şampiyona açılışından çekilen horon görüntü

AK Parti Grupbaşkanvekili Mustafa Elitaş'ın konuşması

Grupbaşkanvekilinin rafting sporu için hazırlanması

Grupbaşkanvekili ve beraberindekiler rafting yaparken

Detay

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA)

==========================================

Kahramanmaraş'ta hırsızlığa tutuklama

KAHRAMANMARAŞ'ta 7 ayrı araçtan hırsızlık yaptığı saptanan 25 yaşındaki Kemal Demirci, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, park halindeki araçlarda meydana gelen hırsızlık olaylarını aydınlatmak için çalışma başladı. Hırsızlıkların yaşandığı yerlerdeki işyerlerinin güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen polis, hırsızlığı Kemal Demirci'nin yaptığını saptadı. Araçların kapılarını zorlayarak açan ve 3 ayrı hırsızlık suçundan da kaydı bulunduğu belirlenen Demirci, polis düzenlenen operasyonla tarafından yakalandı.

Kemal Demirci ile birlikte kimlik, ehliyet, tablet gibi araçlardan çaldığı malzemeler ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nde 7 ayrı araçtan hırsızlık yaptığını itiraf ettiği belirtilen Kemal Demirci, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Şüphelinin hastaneye getirilişi

Hastanden çıkarılışı

Polis otosuna bindirilişi

Polis otosunun gidişi

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=======================================

Acemi erler yemin etti

BURDUR 58. Piyade Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda, 1997-1 tertip 2'nci kademe erler için yemin töreni düzenlendi.

Yemin törenine, Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, 3'üncü Piyade Tugay Komutanı Albay Tahir Savran, 58.Piyade Alay Komutanı Albay Hakan Tutucu, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar ve asker aileleri katıldı.

Törende, birlik sancağının yerini almasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra 1997-1 tertip 2'nci kademe 624 acemi er yemin etti.

Törende, acemi erler adına yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından kışlaya ilk katılan er ile askerlik görevlerini Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'nda yapmış asker yakınlarına protokol üyeleri tarafından katılım belgeleri ve hediyeleri verildi.

3'üncü Piyade Tugay Komutanı Albay Tahir Savran'ın konuşmasının ardından tören, Piyade Marşı'nın okuması ve tören geçişiyle tamamlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------------

Yemin töreni görüntü dökümü

Tugay Komutanın tören alanına gelişi

Saygı duruşu, istiklal marşı

Plaket çakma

Yemin edilmesi

Geçit töreni

Detay

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Yüksekova Hakkari PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title