Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

Canikli: Baykal ve CHP defalarca özür dilemeli (2)CANİKLİ: MİLLET SENİ SEVMİYORBaşbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Amasya Belediyesi ziyareti sonrasında partisinin Amasya İl İstişare Toplantısı'na katıldı.

Canikli: Baykal ve CHP defalarca özür dilemeli (2)

CANİKLİ: MİLLET SENİ SEVMİYOR

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Amasya Belediyesi ziyareti sonrasında partisinin Amasya İl İstişare Toplantısı'na katıldı. Konuşmasında genel seçimlerden sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ve kadrosunun gitmesi gerektiğini ancak gitmediğini belirten Canikli, "Artık bu sefer bunların gönderilmesi gerekiyor. Artık bunların milletin yakalarından düşmeleri gerekiyor. Esasında bugüne kadar seçimlerde elde edilen sonuçlardan bu kadronun başta Kılıçdaroğlu olmak üzere hepsinin gitmesi gerekirdi. Gitmiyorlar. Bu millet esasında gitmesi için bunlara inanılmaz tokatlar vurdu. Osmanlı tokadı. Sandıkta tabi kastettiğimiz yine sandık. Ama gitmediler. Bunlar anlamıyorlar direniyorlar yani daha millet sana nasıl mesaj versin? Seni sevmiyor. Babalarını da sevmezdi. Yani İnönü'yü. Vay ya o süt oğlan. Rahmetlik Kemal Sunal'ın filmi. Diyor ya 'süt oğlan babanı da sevmezdim' diyor öyle ama neyini sevsin İnönü. Biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin geçmişini. Neler yaptı bu millete, değerlerine, inançlarına yaşayaşına neyse yapmadığı zulüm kalmadı. Neyini sevsin? Millet sevmiyor ve sevmediğini de gösteriyor. Ama onlarda öyle bir yüz var ki gitmiyorlar. Her sandık aynı zamanda bunların milletten kurtarmanın bir aracıdır. Bir imkanıdır. İnşallah 16 Nisan bunlardan bir tanesi. Bu sefer tokatın dozajı yükselecek. Öyle anlaşılıyor. Bu millet bu sefer inşallah bunları gönderecek" dedi.

CANİKLİ, ALMANYA VE AVRUPA'YA SESLENDİ

Almanya ve Avrupa ile ilgili de açıklamalarda bulunan Nurettin Canikli, "AK Parti'yi rahat bırakın ve millete hizmet edelim" diyerek şunları söyledi:

"Almanya ve diğerleri açıkça orada 'hayır'a destek veriyor. Nasıl böyle bir şey yapar? Bizim açımızdan iyi, diğerlerine millet tokatı vururken arada onları da çıkarmış olacak. Akıllanmadılar. Görmediniz mi sen ya? Bak 15 Temmuz hadisesini tam olarak anlamamışlar, kavramamışlar. 40 yıldan beri yatırım yaptığım. Beslediğim büyüttüğüm her türlü desteği verdiğim bir örgütü kullandım. En son piyon olarak kullandığın en güçlü piyonunu devreye soktun. Ama yine başaramadın. Artık düşün kendine gel. Hizaya gel. Böyle yapması gerekirken şimdi şaşkınlık içerisinde saldırılarına devam ediyor. Bu milletin kahramanlığını, gücünü Temmuz'da görmedin mi? Görmediysen ne yapalım? Bir daha mı göstermemiz lazım? Gerektiği zaman onu da yapar. Bu milletin en çok yaptığı şeylerden bir tanesi destan yazmak. 15 Temmuz bir okuyun bir bakın. Nasıl anlamıyorlar gerçekten şaşırıyorum. Aklı başında kimse kalmadı mı Avrupa'da ya? Onun için vazgeçin bizi rahat bırakın. Bırakın bu millete hizmet edelim. Bırakın bu millet yürümeye devam etsin."

Görüntü dökümü

-----------------------

-Salondan detay

-Nurettin Canikli'nin açıklamaları

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Savaş TUTAK/AMASYA,

==================================================

Bozdağ: Sanırsınız ki, 16 Nisan'da Almanya'da hükümet sistemi oylanacak (2)

BOZDAĞ, MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN HAKİM VE SAVCILARLA İLGİLİ KONUŞTU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin (FETÖ/PDY) tutuklu hakim ve savcıların verdiği ifadeler doğrultusunda 202 hakim ve savcıyı meslekten ihracıyla ilgili Bursa'da konuştu.

Çelik Palas otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'nın dün 202 hakim ve savcının ihraç etmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bozdağ, " "Yargıdaki yapılan değerlendirmeler, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun bazı hakim ve savcıları meslekten uzaklaştırma kararı alması hukuk devletini korumak, yargının bağımsız ve tarafsız vasfını korumak, yargı içerisinde tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirmiş kişilerin meslekte kalmasına izin vermemekten ibarettir. Hukuk devletinin gereğini yapmaktırö dedi.

Anayasa'nın 138. maddesi gereği hakimlerin görevlerinde bağımsız olduğuna dikkat çeken Bakan Bozdağ, "Anayasa, 'kanun ve hukuka bağlı vicdani kanaatleriyle karar verirler' ifadesine yer veriyor. Bu son derece önemli. Yargı görevini yapan kişilerin kendi vicdani kanaati olabilir, kendi fikri olabilir, başka düşünceleri olabilir ama görevini yaparken vicdanın Anayasa'ya bağlı olması, kanuna ve hukuka bağlı olması vereceği kararın da bu bağlılık çerçevesinde verilmesini şart koşmaktadır. Yargıdaki yapılan değerlendirmeler, hakimler ve savcılar yüksek kurulunun bazı hakim ve savcıları meslekten uzaklaştırma kararı alması hukuk devletini korumak, yargının bağımsız ve tarafsız vasfını korumak, yargı içerisinde tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirmiş kişilerin meslekte kalmasına izin vermemekten ibarettir, hukuk devletinin gereğini yapmaktır. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını korumaktır. Bu açıdan olaya bakmakta fayda vardırö dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN PAYLAŞIMI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı sebebiyle sosyal medya hesabından paylaştığı, "Çanakkale Zaferi'nin 102. yılında şehitlerimizi minnetle anıyorum. Çanakkale, bizi millet iradesine dayalı bir rejime kavuşturan ilk adımdır. 102 yıl sonra rejim değişikliğine 'hayır' demek vatan borcumuzdurö mesajının hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına gelince. Bu halk oylamasında 'evet' diyenler de kendini vatansever ifade ediyor, 'hayır' diyenler de kendilerini vatansever kabul ediyor. 'Evet' diyenler de Türkiye için en iyi sonuçlara doğrucağına inanıyor ve onun için propagandasını yapıyor. 'Hayır' diyenler de Türkiye için en iyi sonuç doğuracağına inanıyor. Burada önemli olan 'evet' veya 'hayır' propagandasını yapanlardan ziyade, 'evet' veya 'hayır' diyecek vatandaşlarımızın kararıdır. Şehitlerimizin veya dini kavramlarımızı halk oylaması sürecine alet etmek hem şehitlerimize hem de bu kavramlara büyük bir saygısızlık olarak görüyorum. " ifadelerini kullandı.

Bozdağ ayrıca, 2016 yılında Almanya'da yüzlerce göçmen derneklerine saldırı gerçekleştirildiğini ve bunların hiçbirinin gerçek anlamda aydınlatılmadığını dile getirerek, "PKK'lı teröristler, darbeciler, DHKP teröristleri, FETÖ teröristleri Almanya'da geziyor. Alman hükümeti, Türkiye'nin kurduğu cami derneklerinde, 'imamları nasıl terörist yaparız' diye arama yapıyor, oralarda terörist arıyor. Böyle bir şey olmaz. Din adamlarının tamamını güvenlik tehdidi olarak gören bir paranoya varö dedi.

Bozdağ, Almanya'nın, Türkiye'ye yönelik, "Siz insan haklarını ihlal ediyorsunuz, hukuku çiğniyorsunuz" lafını duymaya hiç alışmadığını belirterek, "Can Dündar, Almanya Cumhurbaşkanı tarafından sarayda ağırlandı. Adalet Bakanı resepsiyonda bir konuşma yaptı ve orada ittifak gördü, her türlü desteği aldı. Şimdi buradan Alman yetkililere soruyorum, bu kişi Almanya'nın lehine hangi işi yaptı da Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı da dahil Almanya'nın bütün makamları buna bu kadar imkan, değer ve destek veriyor? Kim ki Türkiye'ye, Türk milletine söverse, aleyhine çalışırsa Almanya Cumhurbaşkanı onu sarayda ağırlar." şeklinde konuştu. Bakan Bozdağ, ardından Bursa İl Dernekleri Federasyonu'na (BİLDEF) geçti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Bakanın konuşması

Haber: Edip TEKİN / BURSA,

====================================================

Müezzinoğlu: CHP, cumhurun çocuklarından ve geçnlerinden rahatsız oluyor

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "CHP bugün ne yapıyor? Milletten korkuyor, milletten kaçıyor. Milletin hak ve hukukunun millete verilmesinden rahatsız oluyor. Cumhurun, Cumhurbaşkanına yetki vermesinden rahatsız oluyor. Cumhurun çocuklarından, gençlerinden rahatsız oluyor" dedi.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ni ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma etkinliği dolayısıyla, ilçe halkına buğday çorbası dağıtıp, vatandaşlarla kahve içti, sohbet etti, çocukları sevdi. Esnafı ziyaret eden Müezzinoğlu daha sonra yapımı tamamlanan SGK hizmet binasının açılışını yaptı.

Burada konuşan Müezzinoğlu, sosyal güvenlik alanında önemli adımlar attıklarını belirtip, "sosyal güvenlik alanında, 2002 yılından bugüne devrim niteliğinde dönüşümler yaptık. Bugün için Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım deyip de, sosyal güvenlik kapsam dışında kalan, tek bir vatandaşımızı bırakmadık" diye konuştu.

Bandırma Küçük Sanayi Sitesi'nde, oda temsilcileri ve esnaf ile bir araya gelen Mehmet Müezzinoğlu buradaki konuşmasında şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerime de şunu söylüyorum. Bakınız büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, milletine inanarak, milletine güvenerek ve 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyerek bu genç cumhuriyeti bize bıraktı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin altına da 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diye yazdı. CHP bugün ne yapıyor? Milletten korkuyor, milletten kaçıyor. Milletin hak ve hukukunun millete verilmesinden rahatsız oluyor. Cumhurun, Cumhurbaşkanına yetki vermesinden rahatsız oluyor. Cumhurun çocuklarından, gençlerinden rahatsız oluyor. 18-24 yaş grubunda 8 milyon 500 bin evladımız var. Bu gençler bu ülkenin gençleri."

Görüntü dökümü

-----------------------

-Bakanın çorba dağıtması

-Çocukları sevmesi

-Esnafı selamlaması

-Açıklamaları

-Detaylar

Haber: Edem ÖZCAN- Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), -

====================================================

Ağrılı kadın futbol takımını taşıyan minibüs kaza yaptı: 14'ü futbolcu 18 kişi yaralandı

TÜRKİYE Futbol Fedarasyonu Kadınlar 2'nci Liginde mücadele eden Ağrı Birlik spor takımını taşıyan minibüs, Malatya'ya giderken devrildi. Kazada 14'ü kadın futbolcu, 18 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 16.00 sıralarında Patnos ilçesindeki Yeni Cezaevi mevkisinde meydana geldi. Malatya'da oynanacak Konya İdmanyurdu Spor maç için Ağrı Birlik spor takımı futbolcuları minibüsle Ağrı'dan yola çıktı. Kamil Bayram yönetimindeki 04 M 0434 plakalı minibüs, sürücüsünün karlı ve buzlu yolda direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu devrildi.

Kazada Birlik spor'un 14 futbolcusu, sürücü ile 3 yönetici yaralandı. Yaralılar Patnos Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, durumu ağır olan futbolcu Dicle Aslan, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Hastaneye getirilen yaralı futbolcular

-Müdahele edilmesi

-Durumu ağır olan Dicle Aslan'ın fotoğrafı

Haber-Kamera: Semih YARDIMCI/ PATNOS, (Ağrı),

========================================================

Feyzioğlu: Terörist tabutu taşıdı iftirası atıyorlar

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin cenaze törenine katıldığını için sosyal medyada 'terörist tabutu taşıdı' diyerek kendisine iftira atıldığını söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum, Adana'da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz' konulu toplantıya katıldı. Metin Feyzioğlu ile Süheyl Batum salondaki katılımcıları gösteren öz çekim yapıp, sosyal medya hesabından paylaştı. Anayasa değişikliğiyle ilgili Türkiye'yi dolaştığını belirten Feyzioğlu, ekibini de sahneye davet ederek tanıttı. Bu sırada ekibindeki bazı kişilerin bekar olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, gülerek "Ben görevimi yaptım arkadaşlar" deyince salondakiler uzun süre alkışladı. Genç bir kadın görevli de Feyzioğlu'na sahnede eşlik ederek konuşmasını işitme engelliler için işaret diliyle çevirdi.

'ŞEREFSİZ İFTİRACILAR'

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi öldürüldükten sonra cenaze törenine katıldığını hatırlatan Metin Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Cenaze törenine gittiğimde Başbakan aradı. Suikast ihbarı yapıldığını söyledi. Polisler de 'Suikasta uğrama ihtimaliniz çok yüksek' diye uyarılarda bulundu. Buna karşın cenaze törenine katılacağımı söyledim. Can güvenlikleri nedeniyle korumayla ilgili 12 polisin cenaze törenine katılmasına izin vermedim. Bu konuyla ilgili yazdığım yazı Diyarbakır Valiliği'nin arşivinde bulunuyor. Türkiye Barolar Birliği Başkanı, kahpece öldürülen bir baro başkanının cenazesine katılmayacaksa ölsün daha iyi zaten. Şerefsizler, Diyarbakır Barosu'nun 60 yıllık flamasını PKK bayrağı olduğunu iddia edecek kadar küçüldüler. Başkanımızın tabutunun üstünde biz taşırken Diyarbakır Barosu'nun flaması vardı. Sonra maalesef cenaze namazının kılınacağı yere doğru giderken telefonumuza bölücü örgütün kimlik kontrolü yaptığı bilgisi geldi. Biz 30 başkanla birlikte otobüsü durdurduk ve 'Üzerimize terörist eli değdirmeyiz' diyerek otobüsten inip havaalanına gittik. Beni ve arkadaşlarımı bölücü terör örgütünün yanında yer almakla, sırf şu halk oylaması sebebiyle suçlamaya kalkan devlet yöneticileri Diyarbakır'ın göbeğinde meydanda bölücü terör örgütünün kimlik kontrolü yapmak kadar nasıl cesaret bulduğunu bu millete anlatmak ve hesabını vermek zorundadır."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Salondan genel görüntüler

Metin Feyzioğlu'nun konuşması

Haber: Yusuf BAŞTUĞ -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK ADANA,

=========================================

Cinayet şüphelisi Kanada'ya gitmek isterken yakalandı

ADIYAMAN'da iki grup arasında 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgayla ilgili aranan cinayet şüphelisi 31 yaşındaki Ali Göksu, İstanbul'da sahte kimlik ve pasaportla Kanada'ya gitmek içih hazırlık yaparken gözaltına alındı.

Olay, 4 ay önce Harıkçı Caddesi Kapcami Mahallesi'nde meydana geldi. Aralarında alacak meselesi bulunan Mehmet Göksu, Mehmet Göksu, Zülfikar Göksu, Ali Gürsoy ve Ferhat Kaya arasında tartışma çıktı. Tüfekten çıkan saçmalara hedef olan Mehmet Göksu, Ferhat Kaya ve Zülfikar Göksu yaralandı. Ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen ve tedavi altına alınan yaralılardan Mehmet Göksu, hayatını kaybetti. Polis, olayın ardından kaçan Ali Gürsoy'un İstanbul'da olduğunu belirledi. Gürsoy, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip tarafından İstanbul Talatpaşa Mahallesi'nde yapılan operasyonda yakalandı. Evinde 2 sahte kimlik ve pasaport ele geçirilen Gürsoy'un deniz yoluyla Kanada'ya kaçacağı belirlendi. Adıyaman'a getirilen Gürsoy'un emniyette sorgulanmasına başlandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlının uçaktan indirilmesi

Zanlının araca bindirilmesi

Zanlının asayiş şube müdürlüğünden çıkarılması

Güvenlik kamerası (Arşiv)

Polisin olay yeri incelemesi (Arşiv)

Haber: Mahir ALAN/ADIYAMAN, -

=======================================

Diyarbakır'da Ahmet Arif'in büstüne saldırı

DİYARBAKIR merkez Sur İlçesi'ni kaplayan tahi surlardaki Tek Kapı ile Çift Kapı arasında, surun dış kısmındaki parkta bulunan şair Ahmet Arif'in büstü, 2 kişi tarafından tahrip edildi. Diyarbakırlı şair ve yazar Şeyhmus Diken, büstün 2 hafta önce tahrip edildiğini belirterek, belediye ekiplerinin onarmak üzere büstü aldığını, ancak henüz yerine konulmadığını söyledi.

Diyarbakırlı şair ve yazar Şeyhmus Diken, sosyal medyadaki kişisel sayfasından, 'Hasretinden Prangalar Eskittim' şiir kitabıyla geniş kitlelerce tanınan Ahmet Arif'in büstünün saldırı sonucu kırıldığını çektiği fotoğraflarla takipçilerine duyurdu. Büst ve kaidenin tahrip edilmiş halini gösteren 3 fotoğrafla birlikte facebook sayfasından paylaşan Diken, "Ahmet Arif'in büstünün bulunduğu kaide açmamış güller arasında yer alıyordu. 2002 yılında Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kültür, sanat festivali kapsamında, şairin oğlu heykel sanatçısı Filinta Önal tarafından yapılmıştı. Şu an hayatta olmayan ve o gün festival programında yeralan İhsan Fikret Biçici, Kaya Özsezgin, Şevket Beysanoğlu, Refik Durbaş, Mıgırdiç Margosyan ve benim de katıldığım bir Ahmet Arif'i anma programının ardından büstün açılışına katılmıştık. 'Bir ben bileceğim oysa/ Ne afat sevdim/ Bir de ağzı var dili yok/ Diyarbekir kalesi' diye işlenmişti. Şairin bu dizeleri sarı pirinçten levhaya ve kaidenin gövdesine yerleştirilmişti. Surların hemen dışında, tek kapı ile çift kapının arasındaki yeşil alanda duruyordu öylece şairin büstü. Karanlığın acuzeleri tahrip edip, devirmişler şairin büstünü. Parkın belediye işçisine sordum; 'Bilmiyorum, ben burada yeniyim' dedi. Başka kaynaklardan öğrendiğim kadarıyla; büstün ve kaidenin tahrip edildiğini öğrenen büyükşehir belediyesi yetkilileri, yerdeki büstü alıp gitmiş ve 'onarıp eski yerine yerleştireceğiz' demişler. O bölgede mobese var mı? Bilmiyorum. Bu düşmanlığı Ahmed Arif büstüne reva görenler tespit edilip yakalanır mı? Onu da bilmiyorum. Belediye büstü onarıp, kaideye yeniden yerleştirir mi? Onu bekleyip göreceğiz" dedi.

BELEDİYE: ONARILACAK

Belediye yetkilileri de büste zarar verildiğini belirterek, "Büste zarar vermişler. Tabi görevlilerimiz yakalamış. Daha sonra Ahmet Arif'in büstünü onarmak için alınmış. Şu an büstün ve kaidenin yeniden onarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Hırsızlar daha sonra ne olduğu konusunda bilgim yok" diye konuştu.

2 ALKOLLÜ SALDIRGAN HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Emniyet yetkilileri, olayla ilgili olarak gözaltına alınan alkollü 2 kişinin, haklarında kamu malına zarar vermekten işlem yapıldığını; ifadelerinin ardından serbest bırakıldığını söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------

Haber: DİYARBAKIR, -

============================================

Derecik'te 174 korucu Türkçe ve Kürtçe yeminle göreve başladı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'nde 174 güvenlik korucusu hem Türkçe, hem de Kürtçe yemin ederek görevlerine başladı.

Derecik Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, Derecik Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Emin Koç, Derecik Güvenlik Korucuları Başkanı Şükrü Çetinkaya, Güvenlik Korucuları ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 174 güvenlik korucusu, Türk Bayrağı ile örtülü masaların üzerine serilen silahlara el basarak yemin etti. Güvenlik korucuları hem Türkçe hemde Kürtçe yemin ederek görevlerine başladı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Yemin töreninden görüntüler

Haber: Abdullah KAYA/ŞEMDİNLİ (Hakkari), -

============================================

Tokat'taki cinayet 12 saniyede gerçekleşmiş (2)

TOPRAĞA VERİLDİ

Erbaa'da cinayet kurbanı Yeliz Yaprak, ikindi namazından ardından Büyük Cami'de kılınan cenaze namazı sonrası Şehir Mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Yeliz Yaprak'ın babası Nurettin Yaprak, kardeşi Ahmet Yaprak ve akrabaları katıldı. Yeliz Yaprağın dayısı İsmail Kaya "Kız evladını verirken kırk sefer düşünmek gerekiyor. Oğlan evladına benzemiyor. Dinletemedik kendimizi. Cahillik, evlendiği zaman bu iş bitiyor zannediyorlar ama bitmiyor. İş o zaman başlıyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Cenaze namazından görüntü

-Dayısının sözleri

Haber-Kamera: TOKAT, DHA)

============================================

Kuzenleri tarafından dövülen genç yaralandı

ŞANLIURFA'da tartıştığı kuzenleri tarafından dövülen 31 yaşındaki Ferhat Doğan, hastanede tedaviye alındı.

Olay, öğleden sonra Yenişehir Mahallesi'nde meydana geldi. Kuzen oldukları belirtilen iki grup arasında bilinmeyen nedenle başlayan tartışma, kısa sürede sopaların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgda kuzenleri tarafından dövülen Ferhat Doğan yaralandı. Doğan, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.ırma

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Polis ekiplerinin gelmesi

Sağlık ekiplerinin yaralıya müdahale etmesi

Toplanan meraklı vatandaşları polis dağıtması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

============================================

Diyarbakır'da Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitler Günü

ÇANAKKALE Zaferi'nin 102'inci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Diyarbakır'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Hava Şehitliği'nde düzenlenen çelenk sunma törenine Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, vali yardımcıları, kaymakamlar, askeri erkan, şehit ve gazi yakınları ile öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ile başlayan tören, daha sonra saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma ardından şehitlik özel defterini imzalayan Vali Aksoy deftere, "Aziz şehitlerimiz, ulusumuzun bağımsızlığı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna can veren sizleri, minnet ve şükranla anmak üzere huzurunuza gelmiş bulunmaktayız. Kadın, erkek; yaşlı, genç hatta çocuk yaştaki kahramanların, dünya tarihinde benzeri olmayan bir zaferin mimarı olmalarının 102'nci yıldönümündeyiz. Tüm dünya milletlerinin takdirini kazanan, bağımsızlık uğruna bir milletin neler yapabileceğinin en güzel örneğini veren sizlere şükranlarımız sunuyoruz. Emin olunuz ki hatıranızı ilelebet yaşatıp, devletimize ve milletimize emanet olan ailelerimizin daima yanında olacağız. Bu duygularla, başta önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun" diye yazdı.

Daha sonra hava ve kara şehitliğindeki şehit kabirlerine karanfil bırakan protokol üyeleri, duaların okunmasının ardından Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi'ne geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan buradaki törende ilk olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserler eser sahibi öğrenciler tarafından okundu. Daha sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Aksoy, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri tarafından verildi.

Ödül töreni ardından 7'inci Kolordu Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Ali Arıbaş ve Piyade Üsteğmen Çağlar Hemedan tarafından, 'Çanakkale Zaferi' konulu sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale konulu tiyatro oyunu sahnelendi. Programın sonunda Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği korosu mini bir konser verdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

============================================

LED ekrandan evlilik teklifi

SAKARYA'nın Serdivan İlçesi'nde spor antrenörlüğü yapan Tugay Sağlam, 10 yıldır birlikte olduğu kız arkadaşı İpek Kadanalı'ya nostaljik LED ekrandan evlilik teklifinde bulundu.

Sakarya'da bir okulda spor antrenörlüğü yapan 27 yaşındaki Tugay Sağlam, 10 yıldır birlikte olduğu bir fabrikada muhasebeci olan kız arkadaşı 27 yaşındaki İpek Kadanalı'ya sürpriz bir evlilik teklifi hazırladı. Turgay Sağlam, organizasyonlar için hazırlanan üzerinde LED ekranın bulunduğu 1974 model bir minibüsü köprünün üzerine getirtti. LED ekrana 'Benimle evlenir misin?' yazısı yansıtıldı. Turgay Sağlam'ın arkadaş grubu köprü üzerinde tüm hazırlıkları yaparak araçtaki ses sisteminden teklif için hazırlanan şarkıyı açtı. Yoldan geçen vatandaşlar minibüsteki yazıyı görünce organizasyona alkışlarla destek verdi. Gençler ellerine aldıkları meşalelerle köprüde baştan sona kadar sırayla dizildi. Genç çift köprüye otomobille giriş yaptığı sırada gençler meşaleleri yakarak araçtaki müziğin sesini açtı. Ekrandaki yazıyı gören İpek Kadanalı araçtan indikten sonra yaşadığı şoku bir süre üzerinden atamadı. Kendisine uzatılan çiçeği alan Kadanalı, erkek arkadaşının parmağına yüzüğü takmasından sonra yapılan teklife 'Evet' diye cevap verdi. Gencin arkadaşları çiftin mutluluğunu alkışlarla kutladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Evlilik teklifinden görüntü

Haber: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Nurettin Canikli Metin Feyzioğlu Amasya Politika Güncel Haberler

title