Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

Türk-İş'ten taziye ziyaretiTÜRK- İş Burdur Temsilciliği yöneticileri Emniyet Müdürü Saim Akpınar'a taziye ziyaretinde bulundu.

Türk-İş'ten taziye ziyareti

TÜRK- İş Burdur Temsilciliği yöneticileri Emniyet Müdürü Saim Akpınar'a taziye ziyaretinde bulundu.

Türk- İş ve Şeker- İş Şube Temsilcisi Mustafa Onay ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul'daki terör saldırılarında şehit olan polis ve siviller için Emniyet Müdürü Saim Akpınar'a taziye ziyaretinde bulundu. Saim Akpınar, ziyaret dolayısıyla sendika temsilcilerine teşekkür ederken, "Yaşananlar hepimizi üzmekte ancak bizi sevindiren kısmı bize olan destek. Toplumun bir araya gelmesi ve birlikte hareket etmesi. İnşallah Allah böyle acılar yaşatmasın. Bu ülke hepimizin" dedi.

Mustafa Onay, ziyaret sonrası Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Onay, "Acımız, üzüntümüz kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyüktür. Uzun süreden beri, devletimizi ve milletimizi bölgesel ve küresel bir aktör olma hedefinden saptırmak, istikrarsızlaştırmak ve 'uydu devlet' haline getirmek için çok cepheli bir savaşa maruz kaldığımız gün gibi aşikardır. Çok cepheli savaşa topyekun mücadele vermek bir yükümlülük ve zorunluluktur. Emekçiler olarak, her zaman olduğu gibi bugün de devletimizi koruma ve yılmadan, bezmeden büyük fedakarlıkla görev yapan polisimizi ve güvenlik güçlerimizi destekleme kararlılığımızı bir kez daha açıkça kamuoyu önünde ifade ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olarak hedeflerimize doğru kararlı adımlarla yürürken boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Ziyaretten detay

Emniyet Müdürü'nün konuşması

Mustafa Onay'ın konuşması

Basın açıklaması

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

===========================

Neden İzmir'de patlama olmuyor' paylaşımına suç duyurusu

İZMİR Barosu, 10 Aralık'ta İstanbul'daki patlama sonrası sosyal medya üzerinden 'Neden İzmir'de patlama olmuyor', 'Yoksa gavur gavura rahat rahat yaşıyorlar mı' şeklinde paylaşımlarda bulunan E.Ş. hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Barosu'nun suç duyurusu dilekçesinde "Türkiye, Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısında şehitlerini henüz uğurlarken, birlik ve beraberlik içerisinde yaraların sarılması gereken şu günlerde, E.Ş. adında bir sosyal medya kullanıcısı açıkça halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekte, aşağılamakta ve nefret suçu işlemektedir" denilerek, adı geçenin yaptığı paylaşımın TCK'nın 216. maddesinde ifade edilen 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunun unsurlarını oluşturduğu ifade edildi. Şüphelinin ifadelerinin açıkça şiddet içerdiği belirtilen dilekçede, "Düşünce özgürlüğünün demokratik toplumlardaki mutlak sınırı ise 'şiddet'tir. Bu ifadeler aynı zamanda kamu barışı açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturmakta, şiddete doğrudan hedef gösterme amacı ve sonucu taşımaktadır" denilerek, şüphelinin halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, hakaret ve TCK'nin ilgili diğer maddeleri ile re'sen araştırma sonucu çıkacak diğer suç maddeleri gereğince hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını talep edildi.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İzmir'e ve İzmirlilere yapılan bu hakareti içimize sindirmemiz mümkün değildir. Kurtuluş Savaşı'nın ilk kurşununun atıldığı, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır!' diyerek onurlandırdığı güzel İzmir'in halkı, vatanın her karış toprağında yaşanan acıları yüreğinde hissetmektedir. Anadolu'da patlayan her bomba, katledilen her insanımız için ayrımsız acı duyan bir kentin insanlarına yönelik ayrımcılık kokan bu paylaşım bizi derinden yaralamıştır ve Avukatlık Kanunu'nun barolara yüklediği, 'hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak' hükmü gereğince İzmirliler adına şikayetçi olma gerekliliğimiz doğmuştur" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: İZMİR, -

===========================

Yozgat'ta Cuma namazı çıkışı teröre tepki yürüyüşü

YOZGAT'ta Cuma Namazı çıkışı toplanan kalabalık, terör olaylarını protesto etti. Ülkü Ocakları ile Alperen Ocakları tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi.

Yozgat'ta, Çapanoğlu Büyük Camide kılınan Cuma Namazı'nın ardından toplanan kalabalık, Cumhuriyet alanına yürüyerek terör olaylarını lanetledi. Bazı sivil toplum örgütleri ve dernekler tarafından organize edilen protesto eylemine Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Ak Parti İl Başkanı Harun Lekesiz ve MHP İl Başkanı Ethem Sedef de katıldı. Toplanan kalabalığa hitaben konuşan Çapanoğlu Din Hizmetleri Derneği Başkanı Selim Nemli, İstanbul'da gerçekleştirilen hain terör saldırısını şiddetle kınadıklarını söyledi. Nemli, "Şehit atalarımızın sayesinde bize vatan olan bu toprakları, asla vatan hainlerine teslim etmeyeceğiz. Bağımsızlığımızın simgesi olan al bayrağımızın ilelebet dalgalanması için şehit olmak bizim namus ve şeref borcumuzdurö dedi.

Konuşmalar sırasında kalabalıktan 'İdam isteriz' sloganları yükseldi. Şiirlerin okunması ve dua edilmesinin ardından toplanan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

ÜLKÜCÜLER TERÖRÜ LANETLEDİ

Ülkü Ocakları ile Alperen Ocakları'nın birlikte düzenlediği protesto yürüyüşüne yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Yozgat Cumhuriyet alanında toplanan ülkücüler Lise Caddesi'nde sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüş sırasında 'Vatan Sana Canım Feda', 'Her Türk Asker Doğar', 'Her Şey Vatan İçin', 'Kanımız Aksa da Zafer İslam'ın' sloganları dikkat çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

-Cami çıkışı toplanan kalabalık

-Terörü lanetleyen konuşmalar

-Detay

-Ülkücülerin toplanması

-Sloganlar

-Yürüyüşten detay

=======================================

Van'dan Halep'e 100 araçlık konvoy

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde başlatılan 'Halep'e yol açın' kampanyası çerçevesinde Van'da 100 araçlık konvoy, yaklaşık 800 kişiyle yola çıktı.

İkindi namazı öncesi Yukarı Nurşin Camii önünde toplananlar, sık sık tekbir getirdi. Aralarında İHH gibi çeşitli STK temsilcilerinin de bulunduğu vatandaşlar, ilk olarak ikindi namazını kıldı. Daha sonra cami önünde toplanan kalabalık adına Ensar Vakfı Van Şube Başkanı Osman Nuri Gülaçar kısa bir açıklama yaparak dua okudu. Dua okunurken sık sık tekbir getirilirken Gülaçar, konvoyun yerine sorunsuz ulaşması için dua edilmesini istedi. Dua sonrası beraberlerinde yiyecek, giyecek getiren vatandaşlar birbirlerine sarılarak otobüs ve özel araçlarına binerek Hatay'a doğru yola çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Toplanan kalabalık

-Vedalaşan vatandaşlar

-Osman Gülaçar'ın konuşması ve dua okuması

-Konvoyun hareket etmesi ve detaylar

Haber: Osman BEKLEYEN/ VAN,

=====================================

Ünlü kalp cerrahı Söjnmez: Kalp hastaları da günde 1 yumurta yemeli

TANINMIŞ kalp cerrahlarından Prof. Dr. Bingür Sönmez, Kayseri'de yumurta oyma eserleri sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, "Yumurta, Allah'ın lütfettiği en doğal yiyecektir. Kalp hastaları da günde 1 yumurta yemeli" dedi.

Ekonomi Bakanlığı'na bağlı Kanatlı Sektörü Tanıtım Grubu Turkish Poultry'nin Türkiye Sergi Projeleri ana sponsorluğunda düzenlenen 'Yumurta Oyma Eserleri' sergisi, Kayseri'de açıldı. Kayseri Yumurta Üreticileri Birliğinin organizasyonu ve Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) katkılarıyla, bir alışveriş merkezindeki serginin açılışına katılan Kalp Cerrahı Prof.Dr. Bingür Sönmez, geçmiş dönemlerde, yumurtu ile ilgili söylediği olumsuz sözler üzerine özür dilediğini belirtti. Prof.Dr. Sönmez şunları söyledi:

"Yumurta Allah'ın lütfettiği en doğal yiyecektir. Yüzde 90 proteini emilebilen, içinde 11 vitamin, 12 mineral ihtiva eden bir yiyecek. 2008 yılına kadar yumurta bir tabuydu, kolesterofobi aracıydı. Kolesterol bombası zannediliyordu. Ancak 2008 yılında yumurtadan özür diledim. Yumurtanın zarı da tableit yapılıp romatizmal hastalıklarda kullanılmaya başlandı. Kalp hastaları dahi günde 1 yumurta yiyebilirler. Çünkü içindeki kolesterol 200 miligramdır. Günlük ihtiyacımız 5-5,5 gramdır. Vücut bunu yapar. Siz yumurta yediğiniz zaman kan değeriniz göze alınmayacak kadar az artar. Hiç tereddütsüz herkes günde 1 yumurta yemeli. Özellikle çocuklar ve yaşlılar günde 1 yumurta yemeli. Ayrıca ete göre hesaplandığında çok ucuz bir protein kaynağıdır. Yumurtanın kilosu 10 TL civarında, etin kilosu ise 40 TL'nin üzerinde. Yumurtayı kalp hastalarına da öneriyorum. Onlar da günde 1 yumurta yemeli."

Sergi açılışında yumurta oyma eserleri ustası Yusuf Eygören, sanatını icra etti. Bu güne kadar düzenlendiği şehirlerde yaklaşık 200 bin kişinin gezdiği Yumurtadan Sanata Sergileri, içi boşaltılmış yumurtaların hassas matkaplar yardımıyla oyularak birer sanat eseri haline getirilmesiyle oluşturuluyor ve ziyaretçileri tarafından ilgi ve hayranlıkla karşılanıyor.

Serginin açılışına, Kayseri Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı ve Kanatlı Sektörü Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Afyon da, bu zamana kadar düzenlendiği şehirlerde on binlerce insanın gezdiği Yumurtadan Sanata Sergilerini, Türkiye'nin en önemli yumurta üretim merkezlerinden birisi olan Kayseri'ye getirmekten mutlu olduklarını ifade etti. Sergi, 24 Aralık'a kadar açık kalacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

-Yumurtadan sanata sergisinden görüntü

-Prof. Dr. Bingür Sönmez'in açıklaması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

==========================================

Didim'de fidanlar toprakla buluştu

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde karayolları ağaçlandırma projesi kapsamında Akbük karayolundaki ağaçlandırma alanına, fıstık çamı ve zakkum fidanları dikildi.

Ak Parti Didim İlçe Teşkilatı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Söke Orman İşletme Şefliği'nin birlikte hayata geçirdiği 'Didim Karayolları Ağaçlandırma Projesi' kapsamında ilk fidanlar toprakla buluşturuldu. Didim-Akbük karayolunda yapılan fidan dikimine Kaymakam İskender Yönden, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş, Aydın Orman İşletme Müdürü Yusuf Karartı, Söke Orman İşletme Şefi Özcan Mersin, Didim Polis Derneği Başkanı Olcay Tiryaki ve AK Parti Didim ilçe yöneticileri katıldı. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Didim girişinden TOKİ kavşağına kadar olan 15 kilometrelik yolun iki tarafına toplamda 18 bin adet büyük boyda fıstık çamı, zakkum ve biberiye türü fidanlar dikerek yolların güzelleşmesini sağlayacaklarını söyledi.

"BU YIL ORMAN YANGINI SAYISI ARTTI"

Karayollarında yol kenarlarına çöp atılmaması gerektiğini ifade eden Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, "Yol kenarları pet şişelerden geçilmiyor. Pet şişeler ve sigara izmaritleri yol kenarlarına atılmasın. Bu yıl hem Muğla'da, hem Aydın'da çok sayıda orman yangını çıktı. Yangın sayılarında önceki yıllara göre artış var" diye konuştu.

AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü ise Didim Karayolları Ağaçlandırma Projesi'nin Didim halkına ve ilçe turizmine büyük bir katkısı olacağını söyledi. Buranın Didim'de yaşayan insanlara ekonomik anlamda da gelir kapısı olacağını vurgulayan Ünlü, "Bu projenin ilçe turizmine de ilçe turizmini çeşitlendirmek adına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en önemli değerin içinde yaşadığımız kentin yeşil olarak geleceğe devredilmesi olacağını inandığımız ve Didim'in çok daha yeşil bir yer olması için ilçe yönetimimizle, kadın kollarımızla ve mülki idare amirlerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam İskender Yönden, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş fidan dikti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Fidan dikiminin yapılmasından görüntü

-Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ile röportaj

-AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü ile röportaj

Haber - Kamera: Ediz VERDİOĞLU / DİDİM (Aydın),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Türk İş Burdur Didim Politika Güncel Haberler

title