Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

1)AKÇAKALE'DE 25 KİLO TNT ELE GEÇTİ, 3 TERÖRİST YAKALANDISURİYE sınırındaki Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, terör örgütü PKK/PYD üyelerinin Türkiye'deki metropol şehirlerde bombalı eylemlerde kullanılacağı belirtilen 25 kilo TNT patlayıcı ele geçirildi.

1)AKÇAKALE'DE 25 KİLO TNT ELE GEÇTİ, 3 TERÖRİST YAKALANDI

SURİYE sınırındaki Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, terör örgütü PKK/PYD üyelerinin Türkiye'deki metropol şehirlerde bombalı eylemlerde kullanılacağı belirtilen 25 kilo TNT patlayıcı ele geçirildi. Olayla ilgili Suriye uyruklu 3 terörist operasyonla yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü Pkk'nın Suriye'deki uzantısı PYD mensupları tarafından Türkiye'ye yasa dışı yollardan patlayıcı madde sokulacağına yönelik bir ihbar üzerine Akçakale İlçesi'nde çalışma başlattı. Yapılan çalışmada, ilçenin Yağmur Alan mevkisinde toprağa gömülü 20 kilo, Kepezli Mahallesi'nde ise 5 kilo TNT patlayıcı ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polisler, patlayıcılarla ilgili oldukları öne sürülen PKK/ PYD üyesi Suriye uyruklu Mazlum İ., Halil El A. ve Hacı El A.'yı gizlendikleri evde gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan şüphelilerin, Suriye'den getirdikleri patlayıcılarla Türkiye'deki metropol büyükşehirlerde sansasyonel bombalı saldırı düzenlemeyi amaçladıkları kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Terörle mücadele Şube Müdürlüğü

Ele geçirilen patlayıcılar

Genel ve detay görüntüler

Haber : Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 55 MB

======================================================

2)HALEP PROTESTOSUNDA SURİYELİLER ARASINDA ARBEDE

GAZİANTEP'te, Halep'te yapılan saldırıların durmasını isteyen bir grup Suriyeli, Birleşmiş Milletler (BM) ofisinin önünde ağızlarını bantlarla kapatıp sessizlik eylemi yaptı. Sessizlik eylemi yapan grup ile aynı konu hakkında basın açıklaması yapmak isteyen Suriyeli başka bir grup arasında arbede çıktı.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e gelen bir grup Suriyeli, Birleşmiş Milletler (BM) ofisinin önünde toplanarak protesto gösterisi yaptı. BM'nin, rejim güçleri tarafından Halep'e yapılan saldırılara sesiz kaldığını iddia ederek ağızlarını 'Halep için öfkelen' yazılı bantla kapatarak sessizlik eylemi yaptı. Ellerinde, Türkçe, İngilizce ve Arapça dövizler taşıyan yaklaşık 300 kişilik grup eylemlerini yaklaşık 1 saat sürdürdü.

Bu sırada başka bir grup ise toplanma nedenlerini anlatmak için basın açıklaması yapmak istedi. Sessizlik eylemlerini sürdürmek isteyen grup ile basın açıklaması yapmak isteyen grup arasında bu nedenle başlayan tartışma arbedeye dönüştü. Olay yerinde hazır bekleyen emniyet yetkilileri, grubun arasına girerek gerginliği sonlandırdı. Açıklama yapmak isteyen grubun alandan ayrılmasının ardından, diğer grup ise sloganlar atarak Esad rejimine tepki gösterdi.

Bir süre daha 'Katil Esad', 'Rusya, Halep'ten defol' gibi sloganlar atan grup dua ettikten sonra olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Eylem için toplanan kalabalık

Ağızlarını bantla kapatanlar

Kalabalığın kendi arasında tartışması

Birleşmiş Milletler ofisi

Genel ve detay görüntüler

Haber : Eyyüp BURUN-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 347 MB

======================================================

3)EFELER BELEDİYESİ'NDEN DUYGU YÜKLÜ KLİP

AYDIN'daki Efeler Belediyesi, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı terör saldırının ardından şehit olan polis memurları, siviller ve bugüne kadar şehit olan tüm güvenlik güçleri için duygusal bir klip hazırladı.

Efeler Belediyesi ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde Beşiktaş'taki bombalı terör saldırı nedeniyle hazırlanan klipte, polis memurları ve ilçe halkı yer alıyor. 'Kanını bayrağına feda eden yiğitler' adlı şiiri okuyan vatandaşlar klibi izleyenleri duygulandırırken, klip sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Günün en çok izlenen ve paylaşılan görüntüleri arasına giren klip, vatandaşlardan takdir topladı. CHP'li Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Bu tür hain saldırılar bizleri asla yıldıramayacak. Birlik ve beraberlik içerisinde tüm bunların üstesinden geleceğiz. Bu güne kadar haince yapılan terör saldırılarında şehit olan tüm güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Efeler Belediyesi tarafından hazırlanan klip

Haber - Kamera: Ediz VERDİOĞLU / AYDIN,

=======================================================

4)CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ MHP'Yİ UYARDI

UŞAK'ta konuşan CHP Milletvekili Özkan Yalım, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi sert sözlerle eleştirerek parti tabanının onu dinleyip başkanlık sistemine 'evet' demesi halinde 47 yıllık partinin kapısına kilit vurulacağını ileri sürdü.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, partisinde Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve İl Başkanı Ali Karaoba ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. MHP lideri Bahçeli'nin geçtiğimiz 12 Haziran'da başkanlık sistemine karşı çıktığı konuşmasını cep telefonundan izleten CHP'li Yalım, Bahçeli'nin o zamanki konuşması ve bugünki uygulamasında 360 derece dönüşten daha büyük bir dönüşe sahip olduğunu öne sürdü. Yalım, "CHP'den sonra en eski parti Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Şu an mevcuttaki genel başkanları sayın Bahçeli'yi başkanlık sistemi konusunda parti tabanı dinlerse, 47 yıllık partinin kapısına kilidi vuracaklar. 2019 yılından itibaren MHP diye bir parti kalmayacak. Çünkü başkanlık sistemi, şimdiki adı halka biraz yumuşak gelsin 'yeni cumhurbaşkanlığı sistemi' diyorlar, bu sisteme eğer milliyetçi tabanı olan arkadaşlarımız 'Evet' oyu verirlerse, Türkiye'nin 47 yıllık en eski partisinin kapısına kilit vurmuş olacaklar. Kurucu liderleri Sayın Türkeş'in de kemiklerinin sızlayacağını buradan belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-CHP'li Özkan Yalım'ın konuşması

-CHP'li Özkan Yalım'ın Bahçeli'nin konuşmasını cep telefonundan izletmesi

( Haber Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,

=======================================================

5)POLİS HDP BİNASINDAKİ ABDULLAH ÖCALAN INI KALDIRDI

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde polisler, HDP Temsilciliği binasındaki teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını kaldırdı.

Adana Emniyet Müdürlüğü ve Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yaklaşık bin polis, bugün uzun namlulu silahlar ve zırhlı araçlarla terör örgütü PKK yandaşlarının korsan gösteri yaptığı mahallelere yönelik huzur operasyonu düzenledi. İlçenin 5 ayrı noktasında denetimler yapılırken, şüpheli kişiler ve araçlar incelendi. Cadde ve sokaklarda denetim yapan polisleri bazı vatandaşlar alkışladı. Bazı okul öğrencileri de 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı atarak polise destek verdi.

Polisler, HDP Ceyhan Bölge Temsilciliği binasının duvarına yapıştırılmış olan ve üzerinde 'Kadın ve inanç özgürlüğü için Öcalan'a özgürlük' yazılı terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu etiketleri sildi. Operasyonda 8 aranan kişinin gözaltına alındığı, 11 araç sahibine 13 bin 274 lira ceza kesildiği açıklandı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Zırhlı araçlar ve polis ekiplerinin şehre girişi

Polis ekiplerinin kahve ve sokakta denetimi

Polisin vatandaşların üstünü arayıp GBT sorgulaması

Polise mukavemet gösteren kişinin gözaltına alınması

Polis Abdullah Öcalan resmi ve etiketini kazırken

Uygulama yapılan araçlar ve incelenen tüfek

Vatandaşlar polisi alkışlayarak destek verirken

Öğrencilerin tezahüratları

Vatandaşların Türk bayrağı açması

Ceyhan giriş çıkışlarında polis uygulaması

Vatandaşın silahını kontrol ederken

Vatandaşla röp.

SÜRE: 05'35" BOYUT : 281 MB

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER / CEYHAN(Adana),

========================================================

6)ÜST GEÇİDE ÇARPAN KAMYON SIKIŞTI

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde üst geçide çarparak sıkışan kamyonda maddi hasar oluştu.Kaza, İspat Cami Mahallesi Efes Bulvarı yakınlarında meydana geldi. Şehir merkezinden, Efes Bulvarı yönüne giden 36 yaşındaki Turan Korkmaz yönetimindeki 34 AY 3305 plakalı kamyon, Keşan Orman Fidanlık Şefliği yakınlarında üst geçide çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyonun kasası parçalanırken, araç üst geçide sıkıştı. Kazada yaralanan olmazken, kamyon kasasında büyük çapta hasar meydana geldi. Kamyon lastiklerinin havası indirilerek, sıkıştığı yerden çıkartıldı. Polis ve karayolları ekipleri de olay yerine gelerek incelemede bulundu. Polis, kamyon sürücüsüne 'tedbirsiz araç kullanmak' suçundan 92 lira para cezası kesti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Üst geçide sıkışan kamyon

-Kamyonun sıkıştığı yerden çıkarılması

-Polisin incelemesi

-Olay yeri genel gör.

-Araçta oluşan hasar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Akçakale Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title