Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

HDP'li Özsoy, "Erdoğan'a, ABD ve Avrupa'da 2007-2010'da tek eleştiri yapılmazdı, dokunulmazdı"

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2007-2010 yılları arasında Amerika ve Avrupa'da tek bir eleştiri bile yapılamadığını belirterek, "O kadar dokunulmazdı yani. Çok demokrat, çok iyi niyetli, her şeyi yapacak Erdoğan. İnanılmaz bir desteği vardı Dünya'da. Şu an, onu Avrupa'da misafir etmek isteyen tek bir devlet başkanı kalmadı" diye konuştu.

Bingöl'de DBP'nin 4'üncü Olağan kongresinde konuşan HDP'nin Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, gündem ile ilgili açıklamalarda bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili eleştirilerde bulundu. HDP'li Özsoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem içeride hem dışarıda siyasette çok ciddi bir darboğaz içerisinde olduğunu, sıkıştıkça, zorlandıkça, dönüp toplumun canını yaktığını ileri sürerek, "Sorunlara çözüm bulamadığımız zaman bağırıp çağırırsınız. Mesele biraz budur, halbuki bu ülkede en başta Kürt meselesi olmak üzere bütün sorunların çözümü için koşullar mevcuttur. Çözüm süreci yaşandı biliyorsunuz. Bir takım seçim ve şahsi kaygılar yüzünden heba edildi" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ülkenin geleceğindeki siyasetinde yeri olmadığını düşündüklerini de belirterek, şöyle konuştu:

"ERDOĞAN'A, ABD VE AVRUPA'DA 2007-2010'DA TEK BİR ELEŞTİRİ YAPILMAZDI, DOKUNULMAZDI"

"Bizim yerimiz vardır. Bu konuda müsterih olun. Bu zor zamanları aşacağız. Bu mantık, aslında bir gasp mantığıdır. Sürekli milletin İradesi diyorlar, en korktukları şey milletin iradesidir. Bize soruyorlar, 'Selahattin başkanı neden aldılar içeri?' diye. Biz de 'korktukları için aldılar' diyoruz. Erdoğan o sarayın içerisinde gece-gündüz kalkıyor, HDP kendisini iki defa durdurdu. 7 Haziran'da da durdurdu, Kasım'da da durdurdu. Yani Anayasayı tek başına değiştirebilecek ve başkanlık sistemi getirebilmesi için çoğunluğu elde etmesini engellediği için şu an bu Referanduma giderken bir şekilde HDP ve DBP'yi, belediyelerimizi, vekillerimizi bir şekilde bir köşeye iterek, toplumdaki siyasal iradeyi kırıp sonuç almaya çalışıyor. 2007 ile 2010 yılları arasında Amerika'da, Avrupa'da o zaman aktif siyasetçi değildim ama bir çok panel ve konferanslarda, siyasi ortamlarda konuşup tartışılırdı. Size yemin ediyorum, Erdoğan'a tek bir eleştiri yapamazdınız. O kadar dokunulmazdı yani. Çok demokrat, çok iyi niyetli, her şeyi yapacak Erdoğan. İnanılmaz bir desteği vardı Dünya'da. Şu an, onu Avrupa'da misafir etmek isteyen tek bir devlet başkanı kalmadı. O da kendisini vermiş, bir Özbekistan'a gidiyor, bir Pakistan'a gidiyor. Kendini o tarafa vermiş. Türkiye'ye belli anlamda istikrar getirebilecek ilişkilerin dışına çıkmış, bu da AB projesiydi. Buna söz vermişti Erdoğan, iktidara geldiği zaman. Demokratikleşme, kültürel haklar olacak, ekonomik yatırımlar olacak, bir takım projelerle, vaatlerle geldi. Geldiğimiz noktada şu an Erdoğan Türkiye'ye ne vaat ediyor? Tek bir şey vaat ediyor. Ben gidersem, daha kötü olur diyor."

HDP'li Hişyar Özsoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürtleri, milletten, halktan saymadığını da iddia ederek, "Onun için bizim irademize gözlerini kapatmış, kulaklarını tıkamış. Biz böyle bir durumda kendisini siyasi bir irade olarak tanımıyoruz. Altını çizerek söylüyoruz. Bundan da bize bir fezleke gelecek, gelsin. Fezlekelerimiz çoğalsın. Yakın zamanda önümüzde bir siyasi süreç olacak, Referandum süreci. Cevabını orada vermemiz lazım. Bütün çekilen eziyetlerin bir karşılığının olmasını istiyorsak, yapacağımız şey acılarımızı içimize gömüp siyasi çalışmalara odaklanmamız lazım" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Genel Detaylar

-HDP'li Hişyar Özsoy'un konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL,-

===========================

Hasta taşıyan ambulans, aniden çıkan otomobile çarptı

ARDAHAN'dan aldığı hastayı ameliyat için Kars'a götüren 112 ambulansı, yola aniden çıkan otomobile çarptı. Kaza yapmamak için yaptığı fren asfaltta iz bırakan ambulansın sürücüsü, çarptığı otomobilin sürücüsü ile kavga etti.

Ardahan 112 Acil Serviste görevli sürücü Taner Kara yönetimindeki 75 BA 100 plakalı ambulans, bugün öğle saatlerinde Kars girişinde Ali Gaffar Okan Bulvarında tali yoldan çıkan Erol Uğurluel yönetimindeki 36 AG 839 plakalı otomobile arkadan çarptı. Yaklaşık 20 metre kadar fren izi asfaltta iz bırakan ambulans sürücüsü Kara, beklemeden yola çıkan sürücü Uğurluel ile tartıştı. Kısa sürede büyüyen kavgayı, olay yerine gelen polisler önledi. Safra kesesi ameliyatı olmak için Kars'taki Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezine sevk edilen Yosma Acar, çağılan ikinci ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Ambulans ile otomobilde bulunanların şok getirdiği kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Ambulans ve araç detay-genel

-Asfalttaki fren izleri

-Ambulans içindeki hasta ve hasta yakını detay

-Ambulansla çarpışan araç sürücüsü ve araç içerisindeki yolcu detay

-Ambulanstaki sağlık görevlileri ve ambulans şoförü

-Ambulans şoförü ile diğer araç şoförü arasındaki arbede ve tartışma

-Kaza anını anlatan sürücüler ve ambulanstaki hasta yakını

-Olay yerine gelen diğer ambulanslar ve polis ekipleri

-Hastanın başka ambulansa nakledilişi

Haber-Kamera: KARS,

======================

Siirt E Tipi Cezaevinde yangın paniği

SİİRT E Tipi Kapalı Cezaevi mutfak bölümünde henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangında, 3 görevli zehirlendi. Yangın haberi, tutuklu yakınlarının paniğe kapılmasına yolaçtı.

Kent merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlüler için yemek yapılan mutfak bölümünde bugün öğlen saatlerinde yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yagından çıkan dumandan etkilenen 3 görevli, ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yangın haberinin duyulması üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye araçları sevk edilirken, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin yakınları da cezaevine akın etti. Paniğe kapılan tutuklu ve hükmlü yakınları, akrabalarıyla ilgili bilgi almaya çalıştı. Cezaevi önünde güvenlik önlemi alan polis yetkilisi, "İçerideki yangın kontrol altına alınmış durumdadır. Endişe edilecek bir durum yoktur. Yangın cezaevi mutfak bölümünde çıkmıştır ve yangından ötürü mahkumlara herhangi bir zarar gelmemiştir. Sadece yangına ilk müdahale etmek isteyen 3 cezaevi personeli etkilenmiş" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Yangının meydana geldi Cezaevi Arkası

-Yangından ötürü endişelenen mahkum Yakınları

-E Tipi Cezaevinden çıkan ambulans

-Mahkum yakınları içerideki yangın ile ilgili bilgi veren polis amiri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

======================

Tedavi olabilmek için yardım kampanyası başlatınca bin 103 lira para cezası kesildi

SURUÇ'taki patlamada yaralandıktan sonra İzmit'te özel bir fizik tedavi merkezinde tedavi gören 20 yaşındaki Güneş Erzurumluoğlu, sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlatınca Kabahatler Kanunu'na göre Yardım Toplama Kanununa Muhalefet ettiği gerekçesiyle bin 103 lira para cezası kesildi.

Suruç'taki patlamada boynuna isabet eden bir şarapnel parçası nedeniyle ağır yaralanan Güneş Erzurumluoğlu, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Yüzde 98 engelli olan Güneş Erzurumluoğlu hayatı boyunca bakıma muhtaç bir hale geldi. Türkiye'deki tedavi yöntemlerinin yetersiz olduğuna inanarak İsviçre'nin Basel kentinde bulunan bir klinikte tedavi olmayı düşünen Güneş Erzurumluoğlu için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Birçok kişi kampanyaya destek oldu. Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı, Güneş Erzurumluoğlu'na Kabahatler Kanunu 36. Maddesi gereğince Yardım Toplama Kanununa Muhalefet gerekçesiyle bin 103 lira para cezası kesti.

Adana'dan yardım götürdüğünü söyleyen Güneş Erzurumluoğlu, "Kobani'nin yeniden inşası için yola çıkanlardanım. Yardım için kitap, oyuncaklar, yiyecekler götürüyorduk. Biz alandayken patlama gerçekleşti. Boynuma isabet eden bir parça nedeniyle omurilik ve akciğerimden yaralandım. Yüzde 98 engelli oldum. Sadece sol kolumu kullanabiliyorum. 16 ay geçti olayın üzerinden ve 15 aydır fizik tedavi görüyorum. Devlet bize 1 yıl her gün 45 dakika seans alabileceğimizi, ikinci yıldan sonra sadece 60 seans hakkı verince maddiyat bizi çok zorladı. Yurt dışında daha ayrıntılı tedaviler var. İsviçre Basel kentinde bir klinikte denemek istedik" dedi.

Güneş Erzurumluoğlu internet üzerinden kampanya başlattıklarını belirterek, "İnsanlar bana yardım edebilmek için hesap numarası istediler. İnternet üzerinden bir kampanya yaptık. İkinci günü tanıdıklarımız izin alınması gerektiğini söyleyince hemen durdurduk ve insanlar para yatırmayı kestiler. Valiliğe giderek gerekli belgeleri sunduk. Valiliğe gittik, ne zaman iyileşeceğime dair belge istediler benden. Yüzde 98 engelli diye 10 profesörün elinden çıkmış ömür boyu tedaviye muhtaçtır şeklinde bir belge verdiler. Ama valilik bunu yeterli bulmadı. Şu kadar tedavi sonrası, şu kadar zamanda iyileşirim şeklinde bir yazı istediler. Doktorlar böyle bir belge veremeyeceklerini söylediler. Valiliğe gittiğimizde yasa dışı örgütlere para topladığımıza yönelik emniyetten bir belge geldiğini söylediler. Bu yüzden kampanyanın engellendiğini söylediler. Birkaç hafta sonra bana bin 103 lira Kabahatler Kanunu'ndan ceza kesildi" diye konuştu.

Güneş Erzurumluoğlu uluslararası bir internet sitesinde yardım kampanyasının devam ettiğini açıklayarak, "5 dile çevirip uluslararası bir site içerisinde yeniden bir kampanya başlattık. İnsanlar oradan yardım yapmaya başladılar. Cezayla ilgili itirazda bulunduk, yasal süreç devam etmekte" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Güneş Erzurumluoğlu ile röp

-Tekerlekli sandalyede detaylar

Haber: Ergün AYAZ - Kamera: Orhan UZUN / Kocaeli,

======================

Ekmek dolu ticari araç suların içerisine gömüldü (2)

BABA OĞLU SUDA MAHSUR KALDI

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde sabah saatlerinde bir fırına ait hafif ticari alt geçitten geçtiği sırada sulara gömülürken, öğle saatlerinde ise yine aynı yerde baba ve oğlunun bulunduğu hafif ticari araç suların içerisinde kaldı. Yusuf Şahin hafif ticari araç ile suyun içerisinden geçerken araç arızalandı. Yusuf Şahin ve oğlu Halit Şahin aracın içerisinde mahsur kaldı. Baba ve oğlunun yardım istemesi üzerine olay yerine itfaiye ekibi geldi. İtfaiye ekibi araçta mahsur kalan baba ve oğlunu dışarı çıkarırken, aracı ise çekerek sudan çıkardı. Babasıyla birlikte yolun karşısında bulunan bir kargo şirketine iş başvurusu yapmak için giden Halit Şahin, olayın şokunu yaşadı. İtfaiye ekipleri suyu boşaltmak için çalışma yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Suyun içerisindeki araçtan görüntü

-İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışması

-Baba ve oğlundan görüntü

-Suyun boşaltılması

Haber: HABER-KAMERA: Faruk KIYAK-Selda Hatun TAN

======================

Milli Piyango biletleri satışta

MİLLİ Piyango'nun yılbaşı özel çekiliş biletleri satışa çıktı. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Disiplin Kurulu Üyesi ve Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Yalçın Sayar, vatandaşın yetki belgesi olmayan kişilerden bilet almamalarını istedi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Milli Piyango biletinin en fazla satıldığı dördüncü il olan Antalya'da da yılbaşı özel çekilişi biletleri satılmaya başlandı. Antalya'dan sonra Adana ve Bursa'nın en çok bilet satılan iller olduğunu belirten Yalçın Sayar, geçen yıl büyük ikramiye dağıtan ilçelerden birinin de Muratpaşa olduğunu hatırlattı. Sayar, Türkiye genelindeki çekilişlerin yüzde 30-35'inin Antalya'ya çıktığını hatırlattı.

Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası'na kayıtlı 184'ü seyyar, 136'sı sabit olmak üzere 320 üye bulunduğunu belirten Yalçın Sayar, "Yılbaşında özellikle vatandaşın dikkat etmesi gereken konu, 11 ay boyunca kendilerine hizmet eden bayiden bilet almaları. Özellikle Antalya çok sık bayi göçü alıyor. 11 ay boyunca Antalya'da bulunmayan ama 12'nci ayda iklimin güzelliğinden dolayı doğu illerinden kentimize göç eden bayiler var. Bunların içinde korsan bayiler de bulunuyor. Özellikle yetki belgesi olmayan kişilerden bilet almamalarını tavsiye ediyoruz. 11 ay boyunca komşuluk ettikleri bayilerine güvensinler. Onlar bizim üyelerimiz. Oda olarak, emniyet ve belediyeden de gerekli desteği aldık. Sokaklarda korsan ve etiketsiz satıcıya kesinlikle izin vermiyoruz. Vatandaşın güvenli bir şekilde bilet almaları için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Tam bilet 60, yarım bilet 30, çeyrek bilet 15 liradan satışa sunulurken, büyük ikramiyenin 60 milyon olduğu açıklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Bilet satan oda başkanının görüntüsü

Biletlerin görüntüsü

Röp: Oda Başkanı Yalçın Sayar

DHA Muhabiri Süleyman Ekin anonsu

Bilet alan çiftin görüntüsü

Bilet alan çift ile röp

(KJ: Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

========================

Yola yayılan duman sürücülere zor anlar yaşattı

TOKAT'ta tarladaki otları temizlemek için yakılan ateşin rüzgarın etkisiyle büyümesi sonrası yükselen dumanlar, Tokat-Turhal Karayolu'nda yayılınca sürücülere zor anlar yaşattı.

Tokat-Turhal Karayolu havaalanı yakınlarında çiftçi Zeki Yalçın, tarlada bulunan otları temizlemek amacıyla yakmak istedi. Rüzgarın etkisiyle alevler bir anda yayıldı. Yangın nedeniyle Tokat-Turhal karayolunun bir bölümü dumanla kaplandı. Bu sırada yoldan geçen sürücülerden bazıları görüş zorluğu yaşayınca, durum polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarlanın iki ayrı noktasında yakılan ateşi söndürdü. Çiftçi Zeki Yalçın, yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğünü söyledi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Olay yeri

-İtfaiyenin söndürme çalışmaları

-Yola yayılan duman

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT,

=========================

Tarihi Kentler Birliği'nden Söke Belediyesi'ne ödül

SÖKE Belediyesi'nin, Kemalpaşa Mahallesi'ndeki tarihi evler için yaptığı restorasyon çalışması 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Jüri Özel Ödülü'nü aldı. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, "Kemalpaşa evleri Söke'nin incisi olacak" dedi.

Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışması her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle; tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren fuar kapsamında düzenlendiği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması bu yıl da sahiplerini buldu. Yarışmaya 47 belediye 83 projeyle katıldı. Söke Belediyesi'nin kentsel canlandırma sürecine ekonomik, sosyal ve kültürel bir bütün olarak yaklaştığı 'Kemalpaşa Mahallesi Canlandırma Projesi', Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Proje kapsamında kurulan kent atölyeleri ile yerel istihdama katkıda bulunulurken, koruma politikalarını sürekli kılacak adımlar atıldı. Söke Belediyesi, canlandırma projesi için üniversite ve halk ile kurduğu doğru işbirlikleri ile sosyal ve ekonomik etkisi yüksek çalışmalara imza attı.

"KEMALPAŞA EVLERİ SÖKE'NİN İNCİSİ OLACAK"

Kemalpaşa evlerinin ilçenin incisi olacağını söyleyen Söke Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Toyran, "Söke Belediyesi'nin önceki yıllarda başlatmış olduğu restorasyon çalışmalarındaki personelin eğitimi, AB projesi kapsamında gerçekleşmiştir. Restorasyon çalışmalarındaki personellerin tamamı belediye personelidir. Bundan sonrada Kemalpaşa Mahallesi'nde bu çalışmalar artarak devam edecektir. Hem kamulaştırma hem de sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız, restorasyon çalışmaları tüm hızıyla deva edecektir. Amacımız Söke'yi ve Kemalpaşa Mahallesi'ni örnek gösterilen bir Safranbolu ve Beypazarı'ndaki yapılara benzetmek olacaktır. Bu binalara güzellik kazandırabilirsek bu anlamda da ekonomik ve turizm anlamında da Söke'de çok şeyler katacağımızı düşünüyorum. Projenin başından beri emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Kemalpaşa Mahallesi tarihi everden görüntü

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ SÖKE (Aydın),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hişyar Özsoy Bingöl Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title