Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

Tunceli'de PKK son 20 yılın en büyük darbesini yediTUNCELİ kırsalında PKK'nın kış üstlenmesini engellemeye yönelik başlatılan hava destekli operasyonlar devam ederken, örgütün son 20 yılın en büyük kayıplarını bu yılın son 6 ayında yürütülen operasyonlarda verdiği belirtildi.

Tunceli'de PKK son 20 yılın en büyük darbesini yedi

TUNCELİ kırsalında PKK'nın kış üstlenmesini engellemeye yönelik başlatılan hava destekli operasyonlar devam ederken, örgütün son 20 yılın en büyük kayıplarını bu yılın son 6 ayında yürütülen operasyonlarda verdiği belirtildi. Tunceli merkez ve ilçelerinde son 6 ayda gerçekleştirilen ve zaman zaman savaş uçaklarının da katıldığı operasyonlarda PKK ve diğer sol örgütlere mensup 80 kişi ölü olarak ele geçirilirken, 3 kişinin yaralı olarak ele geçirildiği belirtildi.

Güvenlik birimlerine göre, Tunceli kırsalında arazi yapısının elverişli olması nedeniyle uzun yıllardır burada barınan PKK ve kendisi ile bağlantılı hareket eden TKP/ML, TİKKO, MLKP, MKP, ve HKO ile PKK'dan bağımsız hareket eden DHKP-C'nin yaklaşık 400 mensubu bulunuyor. PKK'nın Karadeniz ve Erzincan bölgesindeki geçişlerde de kullandığı Tunceli kırsalında son 6 ayda yapılan hava destekli operasyonlar ile PKK'nın son 20 yılın en büyük kayıplarını verdiği belirtiliyor. Terörle mücadelede gelişmiş tekniklerin kullanılması ve silahlı ile silahsız insansız hava araçlarının devreye girmesi ve hemen istenildiğinde F-16 savaş uçaklarının devreye girdiği operasyonlarda Tunceli'de PKK başta olmak üzere diğer yasa dışı örgütlere ağır darbeler vurulduğu belirtildi. Tunceli il merkezi, Ovacık, Nazimiye, Pülümür, Hozat ve Mazgirt kırsalında son 6 ayda düzenlenen operasyonlarda, PKK ve diğer sol örgütlere mensup 80 kişi ölü olarak ele geçirilirken, 3 kişi yaralı olarak yakalandı.

Tunceli merkez Bali deresinde yaşanan ve devam eden hava destekli operasyonlarda da örgütün büyük kayıplar verdiği öğrenildi. Dün gündüz ve gece saatlerinde Tunceli merkeze bağlı Çed vadisi ile Bali deresi vadisine 3 kez düzenlenen hava harekatı sonucunda F-16 savaş uçakları bir çok hedefi başarıyla vururken, bu bölgelere düzenlenen hava destekli kara harekatı da devam ediyor. Kobra Helikopterlerinin de havadan destek verdiği operasyonlar yoğunlukla Bali deresi vadisi iç kesimlerinde devam ederken, sabah saatlerinde Tunceli Jandarma Komutanlığı ve 4. Komando Tugay Komutanlığına bağlı çok sayıda özel birlik operasyon bölgesine indirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Çed ve Bali derisinin uzaktan görünümü

-Savaş uçaklarının bombalaması sonrası bölgede yükselen dumanlar

-Bölgenin genel ve detay görüntüsü

Haber-Kamera: TUNCELİ,-

==================

Suikastçı yüzbaşı Eskişehir'de görülmüş

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan askeri timin kayıp son üyesi olan firari yüzbaşı Burak Karatepe'nin Eskişehir Seyitgazi ilçesi Kırka Mahallesi'nde görüldüğü iddia edildi.

Her yerde aranan yüzbaşı Burak Karatepe'nin, Seyitgazi İlçesi Kırka Mahallesi çevresinde görüldüğü iddiası üzerine, Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Eskişehir Seyitgazi ilçesi ve çevresinde arama yapıldı. Polisler, yüzbaşı Karatepe'nin fotoğraflarını Seygitgazi İlçesi ve Kırka Mahallesindeki kahvehanelere de fotoğrafını asarak görenlerin ihbarda bulunmasını istedi.

İHBAR EDENE ÖDÜL

Terörle Mücadele Yasası kapsamında FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle aranan yüzbaşı Burak Karatepe'yi ihbar eden vatandaşlara ödül verilecek. Emniyet yetkilileri yüzbaşı Burak Karatepe'nin görülmesi durumunda hemen 155 Polis veya 156 Jandarmayı aramaları konusunda vatandaşları uyarıyor.

BABASI VE KIZ KARDEŞİ TUTUKLU

Yüzbaşı Burak Karatepe'nin babasının Ankara'da gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı öğrenilirken, Eskişehir'de yaşayan kız kardeşi de 25 Ağustos 2016 tarihinde gözaltına alınmış ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Kahvede oturanların görüntüsü

-Çay içenlerin görüntüsü

-Panodaki Burak Karatepe'nin fotoğrafının görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

======================

Erdekli balıkçıların lodos paniği

MARMARA Bölgesi'ni etkisi altına alan lodos, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Balıkesir'in Erdek İlçesi'ndeki balıkçılar, fırtınanın hızını attırması üzerine tekneleri kurtarmak için seferber oldular.

Erdek İlçesi'nde dün geceden beri etkili olan lodos öğle saatlerinde şiddetini arttırdı. Hızı zaman zaman 70 kilometreye çıkan fırtınanın teknelerini karaya vurmasından korkan balıkçılar, kıyıya gelerek teknelerini iskeleye çekmeye başladılar. Önümüzdeki saatlerde lodosun daha da hızlı eseceğini öğrendiklerini belirten ve 4 metrelik küçük fiber teknesini 5 kişinin yardımıyla rıhtıma çeken Erdekli amatör balıkçı Mustafa Can "yakında burada kıyamet kopacak, onun için herkes tedbirini alsın. Ben aldım diğer arkadaşlar da alırsa tenkeler zarar görmezö dedi. Rıhtımda patlayan dev dalgalar merakla izlenirken teknenin denizden çıkarılışı sırasında bir kedi ve küçük bir köpeğin de operasyonu dikkatle izlemesi ilginç görüntü oluşturdu. Geçen yıl da ayni yerde lodos fırtınası sırasında 1 deniz restoranı ve 2 balıkçı teknesi parçalanarak batmıştı. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre lodos hızını giderek arttıracak.

Görüntü dökümü

------------------------

-Deniz kenarından görüntü

-Vatandaşlar kayıklarını kurtarmaya çalışırken

-Detaylar

Haber: Erdem ÖZCAN/Taygun ERTAN/ERDEK(Balıkesir), -

=============

Dev yakıt tankını taşıyan TIR trafiği aksattı

KOCAELİ'nin Derince ilçesinde limandan aldığı dev yakıt tankını Ankara'ya götüren TIR trafiğin aksamasına neden oldu. Yan yoldan D-100 Karayolu'na girecek TIR güçlükle manevra yaparken, yol ulaşıma kapatıldı. TIR, trafik ekiplerinin yönlendirmesi ile yoluna devam etti.

Derince Limanı'ndan aldığı dev yakıt tankını Ankara'ya götüren 06 FU 1851 plakalı TIR, D-100 Karayolu'na girdi. Kuruçeşme mevkiinde bulunan köprünün altından geçemeyeceği anlaşın TIR, Plajyolu Karayolu Caddesi'ne yönlendirildi. Yan yoldan, yeniden D-100 Karayolu'na girmeye çalışan TIR güçlükle manevra yaptı. TIR'ın yola gireceği sırada trafik ekipleri, D-100 Karayolu'nu ulaşıma kapattı. Yaklaşık 20 dakika süren çalışmalar sonunda görevlilerin ve trafik ekiplerinin yardımıyla kaldırımın üzerinden geçen TIR, D-100 Karayolu'na girdi. TIR, görevlilerin ve trafik ekiplerinin takibinde Ankara'ya doğru ilerledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-TIR'dan görüntü

-Kaldırıma çıkması

-Trafiğin ulaşıma kapatılması

-TIR'ın ilerlemesi

Haber-Kamera: Faruk KIYAK-Orhan UZUN

===============

Adıyaman'da 1 kişinin öldüğü kavga kamerada (2)

3 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Adıyaman'da dün iki grup arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Mehmet Göksu'nun ölümüyle ilgili şüpheliler M.B., S.Y. ve M.G. gözaltına alındı. Emniyette sorgulanan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Adıyaman Adliyesi

Şüphelilerin getirilişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

===============

FETÖ'den kapatılan ünlü lokanta, sahip değiştirerek açılacak

FETHULLAHÇI Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında sahibi hakkında yakalama kararı çıkarılarak kapatılan Bolu Dağı'ndaki ünlü et lokantası, iş adamı Abdulrahim Uzunoğlan tarafından kiralandı. Lokanta, yılbaşı öncesi 'Rahimin Yeri' adıyla yeniden hizmete açılacak.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Bolu Dağı'nda D-100 Karayolu kenarında faaliyet gösteren 'İsmail'in Yeri' adlı et lokantasının sahibi İsmail Çolak hakkında, 'Örgüte finansal destek sağlamak' suçlamasıyla gözaltı kararı çıkarıldı. Temmuz ayında polis ekipleri tarafından ev ve işyerine düzenlenen operasyonlarda bulunamayan Çolak'ın, 15 Temmuz darbe girişiminden yaklaşık 6 ay önce "Umre'ye gidiyorum" diyerek kentten ayrıldığı ve geri dönmediği anlaşıldı. Hala firarda olan Çolak hakkında yakalama kararı çıkartılırken, lokantası Düzce Valiliği tarafından mühürlenerek, D-100'den lokantaya giriş de bariyerlerle kapatıldı.

BOLUSPORLU İŞADAMI KİRALADI

3.5 aydır kapalı olan et lokantası, Boluspor Yönetim Kurulu üyesi işadamı Abdulrahim Uzunoğlan tarafından mülk sahibinden 10 yıllığına kiralandı. Bolu Dağı'nda et lokantası ile akaryakıt istasyonları bulunan Uzunoğlan, kapatılan lokantayı aynı şekilde adını değiştirerek et lokantası konseptinde yılbaşına kadar hizmete sokacak. Uzunoğlan, şöyle konuştu:

"Biz kapatılan iş yerinin mülk sahibi ile bir hafta önce kontratı imzaladık. Binayla ilgili ve kapatılan yolla ilgili de mülk sahibi gerekli resmi prosedürleri tamamlamaya çalışıyor. Karayolları'ndan da tesisin girişinin açılması için gerekli izinlerin alınması yönünde çalışmalar sürüyor. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından biz de binada gerekli tadilat işlemlerini yapacağız. Bolu Dağı'nda 'Cafer'in Yeri' isimli et lokantasını işletiyoruz. Burayı da 'Rahim'in Yeri' ismiyle hizmete açacağız. Et lokantasını yılbaşına kadar hizmete açmayı planlıyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Tesisin görüntüsü

-Abdulrahim Uzunoğlan ile röp

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

===============

Gaziantepli çocuklar tarihi araştırmayı öğreniyor

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği Bakanlığı ile ortak yütütülen 'Avrupa Miras Günleri' etkinliği kapsamında Gaziantep Kültür ve Sanat Merkezi'nde oluşturulun alanda, ilkokul öğrencilerine arkeoloji hakkında eğitim verildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yürüttüğü 'Avrupa Miras Günleri' etkinliği kapsamında 7-11 Kasım tarihleri arasında ilkokul öğrencilerine arkeoloji ve şehir kültürü hakkında eğitim veriliyor. Avrupa Miras Günleri kapsamında çocuklara arkeoloji ve kültürel miras kavramını öğretmeye çalıştıklarını söyleyen Proje Koordinatörü Selahattin Köroğlu amaçlarının çocuklara kültürlerine temelden sahip çıkması olduğunu belirtti. Selahattin Köroğlu, şunları söyledi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yürütmüş olduğu Avrupa Miras Günleri kapsamında çocuklara arkeoloji ve kültürel miras kavramını öğretiyoruz. Bu alanda 4 havuz oluşturuldu havuzda bulunan tozsuz kuma Türkiye ve Gaziantep'teki tarihi eserlerin imitasyonunu yerleştirildi. Çocuklara önce Kültürel miras kavramı ile ilgili eğitim veriliyor. Daha sonra arkeolojik kazı nasıl yapılır, eser nasıl bulunur ve eser bulunduğunda hangi aşamadan geçer bunları öğreterek atölye çalışmasına alıyoruz. Daha sonra buldukları bu eserlerin kil çamurda imitasyonlarını yaptırıp, resimlerini çizdiriyoruz. Çalışmaların sonunda ise çocuklara sertifika veriyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Etkinlik alanı

-Etkinliğe katılan öğrenciler

Selahattin Köroğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

====================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Karatepe Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title