Haberler

DHA YURT BÜLTENİ - 12

Kayıp Melike'nin baraj gölünde cesedi bulundu

Bayburt'ta, pazar gününden bu yana kayıp olan Melike Erdoğan'ın (21), evine 3 kilometre mesafedeki baraj gölünde cansız bedenine ulaşıldı.
Merkeze bağlı Akşar köyünde yaşayan Melike Erdoğan, geçen pazar günü evden çıktı ancak geri dönmedi. Ailesi, tüm aramalarına rağmen kızlarını bulamayınca jandarmadan yardım istedi.
Köye gelen jandarma, AFAD, UMKE ve Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı komandolar, genç kızı bulmak için arama çalışması başlattı. İz takip köpeği ve drone da kullanılan aramalar, Akşar köyü ve Vavuk Dağı Geçidi'nde yoğunlaştırıldı. Arama çalışmaları bu sabah da erken saatlerde başlatıldı. Ancak saat 10.00 sıralarında, Akşar Baraj Gölü'nde Melike'nin cansız bedeni bulundu.
Evine 3 kilometre mesafede bulunan baraj gölünden dalgıçlar tarafından çıkartılan Melike Erdoğan'ın cesedi, savcılık incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Melike Erdoğan'ın geçen yıl da kaybolduğu ve bir gün sonra ormanda bulunduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
------------
-Köyden görüntüler
-Baraj gölünden görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT, -

====================

Çanakkale'de 16 kaçak göçmen yakalandı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş yapmak isteyen Afganistan uyruklu 16 kaçak yakalandı.
İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Koyunevi köyü Sokakağzı koyu sahilinde zeytinlikler arasına gizlenen 16 kaçak göçmeni yakaladı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu kaçaklar, jandarma karakolundaki işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Görüntü Dökümü
---------
-Kaçak göçmenlerden görüntüler

Haber-Kamera:  İpek YAVAŞ/AYVACIK(Çanakkale),

===================

- Cam kemik hastası Sakine ve kardeşi için ameliyat parası toplandı

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde cam kemik hastası Sakine Çiçek'in (11), kendisi ve aynı hastalığı sahip kardeşi Umut Emre'nin (3) tedavisi için ağlayarak yardım istemesine hayırseverler duyarsız kalmadı ve aileye 3 günde 97 bin lira yardımda bulundu. Baba Mustafa Çiçek, ameliyata ilk olarak Umut Emre'nin gireceğini ve hastanenin 10 Eylül'e randevu verdiğini belirtirken, bir iş adamının diğer ameliyatları karşılama sözü verdiğini söyledi.
Kahramanmaraş'ta 20 bin doğumda bir görülen cam kemik hastası olarak dünyaya gelen Sakine Çiçek ve kardeşi Umut Emre, Temmuz ayında İstanbul'da özel bir hastaneye gitti. Ayağa kalkıp yürümek isteyen kardeşleri muayene eden doktor, çivi ameliyatı ile kemiklerin düzenleneceğini, en ufak bir şeyde kırılmayacağını, kırılsa bile ağrıyı hissetmeyecekleri ve kırıldığı zaman kemiklerinin düz kaynayacağını belirterek her iki ameliyat için 70 bin lira talep etti.
10 LİRA GÖNDEREN DE OLDU 70 BİN LİRA DA
İşsiz olan baba Mustafa Çiçek, ameliyatı karşılayacak parasının olmadığını belirterek en çocuklarıyla birlikte Türkoğlu'na döndü. Bugüne kadar kemiklerinin 300'en fazla kez kırıldığını ve her defasında çok acı çektiğini belirten küçük Sakine'nin gözyaşları içinde yardım istemesine hayırseverler duyarsız kalmadı. Aralarında sanatçı Haluk Levent'in kurduğu Ahbab Derneği'nin de olduğu birçok sosyal medya sayfasında başlatılan yardım kampanyası karşılık buldu ve 3 gün de baba Mustafa Çiçek'in hesabına 10 lira ile 70 bir lira arasında değişen yardımlarla 97 bin liranın üzerinde para gönderdi. Herkes imkanları ölçüsünde Sakine'nin göz yaşlarını silmek için yardımcı olurken, Kahramanmaraş'tan bir iş adamı da çocukların ayakları dışındaki tedavi sürecinde ailenin yanında olacağının sözünü verdi.
AMELİYAT OLACAĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM
Gelen yardımlar, 3 gün önce kendisi ve kardeşi için ağlayarak yardım isteyen Sakine Çiçek'in yüzünü güldürdü. Yardım eden herkese teşekkür eden Sakin, "Ameliyat olacağım için çok mutluyum. Bir ay sonra kardeşim ameliyat olacak. Ondan sonra kardeşimiz bir gün verdikten sonra  ben gireceğim. Yani ayağa kalkacağız. Yardım fazlasıyla toplandı. Kalan parayı saklayıp kollarımı yaptıracağım. Doktor kardeşimin kollarına gerek görmedi çünkü kolları daha kırılmadı, kollarında kırık yok. Yani benim ayağım, belim, kollarım ameliyat olacak ama hepsinin parası ayrı ayrı" diye konuştu.
'BU SÜREÇTEN SONRA BİR İŞ ADAMI ELİMİZDEN TUTACAK'
Baba Mustafa Çiçek ise kısa sürede ihtiyacı olan paradan fazla yardımda bulunulunca çok şaşırdığını söyledi. Ankara'daki bir iş adamının 70 bin lira gönderdiğini ve para hesaba yatınca inanamadığını söyleyen Çiçek, "Şahsen benim hiç umudum yoktu ama sağ olsunlar 2 günde bunu temin edebildik. Herkese çok teşekkür ediyorum hepsinden Allah razı olsun. Sandım ki kim kime para verecek ama öyle değilmiş iyi insanlarımız varmış çok şükür. Bu süreçten sonra da elimizden tutacak bir iş adamımız çıktı. Ona da buradan çok teşekkür ediyorum. Bize bir ışık doğdu, parladı çok şükür" dedi.
'UMUT EMRE İÇİN RANDEVU ALDIK'
Sakine ile birlikte ağlayarak yardım isteyen anne Gönül Çiçek de çok mutlu olduğunu söyledi. Maddi yardımın dışında yurt içinden ve yurt dışından birçok kişinin kendilerini arayarak çocuklar için dua ettiğini, bunun dahi kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Gönül Çiçek şöyle konuştu:
"O kadar mutluyum ki yalnız olmadığımı anladım. Ben çok ümitsizdim şu an çok umutlandım. Biz '70 bin' dedik şu an 90 binin üzerinde yardım geldi. Bize yardım edenlerden, etmeyenlerden, parası olmayıp da dua edenlerden Allah razı olsun, rabbim bir  tanesini bin eylesin. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Onlar beni mutlu etti, rabbim onları da mutlu etsin, hiç üzmesin. Şu an çok mutluyum. Umut Emre için randevu aldım bir ay sonra ameliyata girecek. Ondan sonra Sakine girecek. İnşallah iyi olacak, ben çok umutlandım şu an. 10 lirada gönderen oldu 50 lira da. Elinde ne varsa onu göndermişler 100 lira gönderen de oldu daha yüksek gönderen de. Rabbim herkesten razı olsun."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------
-Sakine ve Umut Emre'nin kameraya el sallaması
-Umut Emre'nin ellerinin üzerinde ürümesi
-Annesinin kucağına alması
-Sakine Çiçek ile röp.
-Mustafa Çiçek ile röp.
-Gönül Çiçek ile röp.
-Aileden detay

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 748 MB

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=================

Bitlis'te Manuş Baba konseri

Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 103'üncü yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, 'Manuş Baba' ismi ile tanınan şarkıcı Mustafa Özkan, söylediği şarkılarlarla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.
Bitlis Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda dün akşam düzenlenen etkinlikte Manuş Baba sahneye çıktı. Hayranlarını coşturan şarkıcıya plaket veren Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bir konuşma yaptı. Çok büyük bir heyecan yaşadıklarını belirten Tanğlay, "Burada bu yıl 'Büyük Bitlis Buluşmaları' adı altında düzenlediğimiz etkinliklere 8 farklı ilden katılım oldu. Etkinlik alanımızda açılan 25 standımızda hem bu illerimizi tanıtıyor hem de yöresel ürünlerinin satışlarını yapmalarına olanak sağladık. Önceki gün Prof. Dr. Fuat Sezgin konulu panel yaptık. Bugün ise yöresel yemek yarışması vardı. O da çok güzel geçti. Yarın da 150 çocuğumuzu sünnet ettirmiştik onların düğün şölenini yapacağız. Son gün akşamında da Grup İmera aramızda olacaktır. Birlik ve beraberlik içinde kardeşçe Bitlisimizi hak ettiği yere taşıyacağız. 7 bin yıllık tarihi olan Bitlis'i hak ettiği yere getireceğiz. Tarihini, kültürünü ve her şeyini sizinle birlikte tanıtacağız" dedi.

Görüntü Dökümü
----------
-Konser alanından detay görüntüler
-Konser öncesi Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay'ın konuşması
Konsere katılanlardan detay
-Manuş Baba'nın sahneye çıkması
-Konserden ve katılanlardan detaylar
-Havai Fişek gösterisi
-Belediye başkanı Nesrullah Tanğlay'ın sanatçı Manuş Baba'ya hediye vermesi
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, -


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayburt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title