Haberler

Dha Yurt Bülteni -12

Bilecik'te çay ocağında silahlı kavga: 3 yaralı

Bilecik'te, çay ocağında borç- alacak meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.

Olay, Gazipaşa Mahallesi Yahyabey Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Ekrem A. (65), sokakta bulunan çay ocağında aralarında borç- alacak meselesi olan Erhan Taş (40) ile karşılaştı. Burada Ekrem A. ve Taş arasında tartışma çıktı. Ekrem A. tartışma sırasında, yanında getirdiği tüfekle Erhan Taş'ı ayaklarından vurdu. Yaralı halde kaçan Taş, bir iş yerine sığındı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği M.Ö. (50) ve Ç.B. (40) de hafif yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Taş ve diğer 2 yaralı, sağlık ekibi tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Bilecik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Taksiyle Çarşı Polis Merkezi'ne giderek teslim olan Ekrem A., gözaltına alındı. Şüphelinin tüfekle birlikte çay ocağına gelişi çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü

-------------

-Güvenlik kamerasından Ekrem A.'nın tüfekle çay ocağına gelişi

-Güvenlik kamerasından yaralıların kaçması,

-Olay yerinden,

-Sağlık görevlileri yaralılara müdahale ederken,

-Ekrem A.'nın ambulansa götürülmesi,

-Vatandaşın olayı anlatması,

Boyut: 169 MB

Haber-Kamera: Cafer ELMAS-BİLECİK,

=================

Dargeçit'te taşan dere boş evi yuttu

Mardin'de sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Dargeçit ilçesinde taşan dere boş bir evi yuttu.

Mardin'de dün gece bastıran dolu yağışının ardından sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 100 metreye kadar düştü. Başta sürücüler olmak üzere vatandaşlar zor anlar yaşadı. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin, olası sel ve su baskınlarına karşın hazır bekletildikleri öğrenildi.

Dargeçit ilçesinde de sağanak ve dolu yağışı sele neden oldu. Sel nedeniyle ilçe merkezinden geçen dere taştı. Dere kenarındaki boş bir ev ise kayarak dereye düştü. Evin dereye düşme anı ise kameralara saniye saniye yansıdı. İlçede ayrıca Bahçebaşı, Tepebaşı, Saray ve Sefa mahallelerindeki birçok ev ve iş yeri su altında kaldı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, kentte sağanak yağışların süreceğinin tahmin edildiğini açıklayarak, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Görüntü Dökümü:

-------

Evin dereye düşme anı

Genel ve detay görüntü

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 250 MB

Haber: Nezir GÜNEŞ-Kamera: MARDİN

===================

Adıyaman-Çelikhan karayolunda heyelan

Adıyaman- Çelikhan karayolunda, heyelan meydana geldi. Dağdan kopan kaya ve taş parçalarının düştüğü yolda trafik akışı tek şeritten sağlanıyor.

Son günlerde devam eden yağışların ardından Adıyaman-Çelikhan karayolunun 15'inci kilometresinde heyelan meydana geldi. Dağdan kopan kaya ve taş parçalarının yola düşmesinin ardından Adıyaman-Çelikhan karayolunda ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı.

Önlem alınan yolda her yıl heyelan yaşandığını belirten Palanlı Köyü Muhtarı Ömer Çil, "Bu yıl yoğun yağış nedeniyle yumuşayan kayalar, yola düştü. Heyelanın tek nedeni yağışlar" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Köyden genel görüntü

Heyelan olan yoldan görüntü

Yola düşen kaya parçaları

-Muhtar Ömer Çil ile röp.

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 255 MB

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ADIYAMAN, -

====================

Seçimin iptal edildiği Honaz'a, başkan olarak vali yardımcısı atandı

Denizli'nin Honaz ilçesinde, belediye başkanlığı seçiminin, AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazı sonucu iptal edilmesi nedeniyle Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, 2 Haziran Pazar gününe kadar Honaz Belediye Başkanlığı görevini yürütecek.

Honaz'da, 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, 22 bin 602 seçmenden 20 bin 93'ü oy kullandı. Bu oylardan 19 bin 13'ü geçerli sayıldı. 'Millet ittifakı'nın CHP'li adayı Yüksel Kepenek 9 bin 389, rakibi 'cumhur ittifakı'nın adayı AK Parti'li Turgut Devecioğlu ise 9 bin 381 oy aldı. AK Parti'nin İlçe Seçim Kurulu'na itirazı sonrası 41 sandıkta oylar yeniden sayıldı. Bunun üzerine Kepenek'in oyu, 9 bin 387'ye düşerken, Devecioğlu'nun oyu ise 9 bin 384'e çıktı. Oy farkı da 3'e düştü. AK Parti ve CHP'nin sonuçlara ilişkin İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz üzerine 13 sandıkta geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla Kepenek ile Devecioğlu arasındaki fark 1'e indi.

AK Parti, bu kez seçimde oy kullanmaması gereken 'kısıtlı' 5 kişinin oy kullandığını gerekçe gösterip, YSK'ya itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren YSK tarafından Honaz'daki seçimler, iptal edilip, yenilenmesine karar verildi. Buna göre, Honaz ilçesinde belediye başkanlığı seçimi, 2 Haziran Pazar günü yenilenecek.

Denizli Valisi Hasan Karahan da boş kalan Honaz Belediye Başkanlığı görevine, 2 Haziran'a kadar Vali Yardımcısı Turan Atlamazı'ı atadı. Vali Yardımcısı Atlamaz, tekrarlanacak belediye başkanlığı seçiminde kazanan kişiye, görevi devredecek.

Haber: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bilecik Honaz kavga Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title