Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

Karaman'a şehit ateşi düştü /EK

ŞEHİDİN SON MESAJI 'SAYIN GÖZ DOKTORUM GÜZEL GÜNLERİ GÖREMİYORUM'

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'nın, İzmir Foça Jandarma Komando Okulu Komutanlığı'nda 3 ay 'Teröristle Mücadele Harekatı Kursu' aldığı, sonra 1 Ağustos 2017 tarihinde Silvan'da göreve başladığı belirtildi.

Şehit Kılızca'nın cenazesi yarın öğle namazı ardından Ermenek İlçesi'ne bağlı Güneyyurt Beldesi'nde düzenlenecek dini ve askeri törenin ardından defnedilecek. Şehit Kızılca, sosyal paylaşım hesabında en son dün fotoğrafıyla birlikte, 'Sayın göz doktorum güzel günleri göremiyorum...' mesajını paylaşmıştı.

Haber: ERMENEK

==========================

Manavgat'ta iki ayrı orman yangını

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde iki ayrı noktada orman yangını çıktı. Karadan ve havadan müdahale edilen yangınlardan biri kontrol altına alınırken, diğerinin söndürülerek soğutma çalışması yapıldığı belirtildi.

Manavgat'a bağlı Örenşehir ile Karakaya mahallelerindeki ormanlık alanda iki ayrı yangın çıktı. Yaklaşık 1 saat önce çıkan orman yangınlarına Manavgat başta olmak üzere çevre ilçelerden takviye olarak orman işletme müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, havadan da uçak ve helikopterlerle müdahaleye başlandı. Yapılan müdahale sonrası Örenşehir Mahallesi'ndeki yangının kontrol altına alınarak soğutma çalışmasına başlandığı, Karakaya Mahallesi'ndeki yangının ise kontrol altına alındığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Helikopterin yangına müdahalesi

Yanan alandan görüntüler

Haber- Kamera: MitHat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

===================================================

Akşener'in yeni parti tüzük çalışmaları Bursa'da başladı

MERAL Akşener liderliğinde kurulacak yeni siyasi partinin 3 gün sürecek tüzük çalışmaları Bursa'da başladı. Akşener'in katılmadığı bugünkü toplantı öncesi açıklamalarda bulunan eski MHP'li Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, seçimde salt barajı geçmek gibi bir hedeflerinin olmadığını belirterek, "Bizim hedefimiz yüzde 50 artı 1 oy almak" dedi.

Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni siyasi partinin tüzük ve program görüşmeleri Bursa'da yapıldı. Kervansaray Termal Otel'de basına kapalı yapılan toplantı öncesinde eski MHP Milletvekilleri Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 2000'li yıllardan itibaren iktidar ve muhalefetin adeta önceden belli olduğu seçimler yapıldığını savunan Özcan Yeniçeri, "Bu durum sürdürülebilir değildir. Türk milletinin potansiyelinin siyasete aktarılabilmesi, Türk siyasetinin yeni bir kan ve yeni bir ruh ile harekete geçebilmesi için yeni bir şeylere ihtiyaç vardır" dedi.

'HERŞEY SİYASETİN ARIZALI OLMASINDAN KAYNAKLANMAKTADIR'

Türkiye'de siyaset ile toplum arasında ciddi farklılıklar olduğunu vurgulayan milletvekili Özcan Yeniçeri, hükümete yönelik eleştirilerde bulunarak, şöyle konuştu: "Toplum, siyasilerin ihtiyaçlarına göre evrilmeye çalışılmaktadır. Bir toplumu, bir kişiye indirgeyemez, bir milleti bir partiden ibaret göremezsiniz. Türkiye maalesef iyi yönetilemeyen ülke konumuna düşürülmüştür. 15 Temmuz darbe girişimi, PKK'nın terör eylemleri, Barzani'nin emrivakileri dahil her şey siyasetin arızalı olmasından kaynaklanmaktadır. Milletten gelen taleplerle sorunların üzerinden geleceğimize, çığırından çıkmış devlet nizamını yeniden yerine yerleştireceğimize yönelik yeminimiz vardır. Milletin yeniden kaderi üzerinde söz sahibi olacağı bir aşamaya gidilmesi gerekiyor, bunun için buradayız." Türkiye'nin, içinde bulunduğu siyasi ve dış politika açısından yeni bir oluşuma ihtiyaç duyduğunu dile getiren eski MHP'li, bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise "Dolayısıyla bütün Türkiye'yi, insanlarımızı kucaklayacak bir siyasi oluşum meydana getiriyoruz. Bu yeni kruulan siyasi partinin en önemli yanı, doğrudan doğruya millete ait bir parti olmuş olması" ifadelerini kullandı.

'BİR ŞEKİL VERECEĞİZ'

Yeni kurulacak olan parti ve tüzük çalışmaları hakkında da bilgiler veren Yusuf Halaçoğlu şöyle konuştu: "Bugün burada, arkadaşlarımızla 3 günlük bir program yapacağız, bunun çerçevesinde yeni partinin tüzüğü ve parti programını geçireceğiz, bir şekil vereceğiz. Bu son derece önemli, partinin gelecekte yapmayı planladığı tüm işleri burada ana hatlarıyla görmeniz mümkün. Partide genel başkanlık meselesi, milletvekili belirlenmesindeki yöntemler, partinin Türk siyasi hayatındaki yeri ve parti içerisinde dış politikadan ekonomiye, terörden toplumun sosyal dayanışmasına varıncaya dek pek çok konuda hangi yolların izleneceğini burada görmeniz mümkün olacak. Tek adam yönetiminden, ülkeyi tekrar parlamenter sisteme döndürecek bir programla karşılaşacaksınız."

HEDEF: YÜZDE 50'NİN ÜSTÜ

Söz konusu yeni oluşumun nedeninin 'Tek adam yönetimi' olduğunu vurgulayan Yusuf Halaçoğlu, "Yürütmeyi üstlenmiş kişinin, hem yargıyı hem de yasamayı kontrolünde sürdürmesinin önüne geçecek kuvvetler ayrılığnı yeniden oluşturacak, parlamenter sistemi ortaya koyacak ve milletin seçtiği vekillerden oluşacak bir yapıyı hedefliyoruz. Hedefimiz; Barajı geçmek değil, yüzde 50+1 1 oy almak. Dolayısıyla bu siyasi partiyi oluştururken, Türk milletinin özünden çıkan ve tercihini hükümete yansıtacak bir sistemi tercih ediyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Özcan Yeniçeri'nin konuşması

-Yusuf Halaçoğlu'nun konuşması

Haber-Kamera: Gürkan DURAL/BURSA,

=======================================

AB büyükelçilerinden Mardin'e ziyaret

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Büyükelçi Christian Berger'in de aralarında olduğu AB ülkeleri büyükelçilerinden oluşan AB heyeti, AB tarafından mali olarak desteklenen projeleri yerinde görmek üzere havayolu ile Mardin'e geldi.

AB tarafından desteklenen ve yapımı tamamlanan altyapıyı yerinde görmek ve projeler kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak için Mardin'e iş ziyareti gerçekleştiren AB Heyeti ilk olarak Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret ettiler. İl genelinde uygulanan projeler hakkında Vali Mustafa Yaman'dan bilgi alan AB heyet daha sonra özel bir otel de AB Destekli Hayat Boyu Öğrenme Projesinin kapanış etkinliğine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Cengiz Orta, kurum müdürleri, kursiyerler ve işadamlarının yanı sıra AB Heyetinden de AB Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Büyükelçi Christian Berger, AB Delegasyonundan İşbirliği Bölümü Başkanı, büyükelçi Simona Gatti, Avusturya Büyükelçisi Ulrike Tilly, Polonya Büyükelçisi Maciej Lang, Estonya Büyükelçisi Marin Mottus, Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann ve Müsteşar Ralf Reusch, Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Audrius Bruzga, Bulgaristan Cumhuriyeti Büyükelçisi Nadezhda Neynsky, Hırvatistan Büyükelçiliği Maslahatgüzar Ivan Picukaric, Fransa Elçiliğinden Başkatip Elsa Jouanolou, Hollanda Büyükelçiliğinden İkinci Katip, Cees van Beek, İngiltere Elçiliğinden İnsani yardım ve göç sorumlusu Alex Ballinger de katıldı.

ALMANYA MİLLİ GÜNÜ MARDİN'DE SU DOLU KADEHLERLE KUTLANDI

Program öncesi AB Büyükelçileri Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann'ı, Doğu ve Batı Almanya'nın birleşmesinin 27'nci yılı sebebiyle kutlanan Almanya Milli Gününü kadeh tokuşturarak kutladı. Yemekte alkol ikramı yapılmadığı için şarap yerine su dolu kadehleri tokuşturan AB ülkelerinin büyükelçileri, meslektaşları Erdmann'ı tek tek tebrik etti. Büyükelçi Martin Erdmann da "Berlin duvarının yıkıldığı duygu yüklü günden sonra, 2 Ekim Almanya'nın birlik günüdür.  Alman tarihinde Almanların en büyük sevinç günü bugündür. Unutmadığınız için teşekkür ederim.ödiyerek kendilerine teşekkür etti. Programın açılış konuşmasını yapan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Büyükelçi Christian Berger, AB'nin istihdam, eğitim, hayat boyu öğrenme ve sosyal içerme alanlarında Türkiye ile çok yakın bir işbirliği yürüttüğünü belirterek, "Bu projelerde verilen bu eğitimlerle kursiyerlerimiz kişisel gelişimlerini artırmanın yanında çalıştıkları kurumun kapasite geliştirmesine de yardımcı oluyorlar. Özel sektör çok önemli bir paydaş durumda. Türk hükümeti ile yaptığımız bu işbirliği nitelikli bir Türk mevzuatı oluşturdu. bu şekilde şirketleri bir araya getiriyor. eğitimlere ihtiyaç duyanlara bu şekilde ulaşabiliyor. Bu proje yaşam boyu destekle kapsamında desteklenmiştir. Burada Türkiye'de halen desteklenen birçok projemiz var. Birçok projemizde üretim var. Destekleyen STK'lara valiliğe, AB üyelerine bu projeyi destekledikleri için de teşekkür ediyorum. Sizlere bu eğitimlere katılanlara teşekkür ediyorum. Eğitime katılan herkese başarıla diliyorum" dedi.

"BOŞANMALARIN ÖNNE GEÇEBİLECEK KURS BİLE AÇABİLİRİZ"

Daha sonra konuşan Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Cengiz Orta, proje hakkında bilgiler vererek, "Bu projelerimizin daha iyi anlaşabilmesi için sizlere uç noktadan bir örnek vereyim. Şu an ki mevzuatımıza göre 12 kursiyeri ve usta öğreticimiz bulduktan sonra açamayacağımız kurs yok. Mesela saat izleme kursuna bile açabilecek yetenek ve imkana sahibiz. Dolayısıyla toplumun her kesimine her yerde eğitim verecek kapasiteye sahibiz. Toplumda dil alanında bir bozulmamı var? Ailede boşanma mı var? Kültürel değerlerimiz mi kayboldu? Bu alanların hepsi ile alakalı kurs verme yeteneğine sahip bir genel müdürlüğüz bir bakanlığız. Bu bağlamda zamandan ve mekandan bağımsız olarak projelerimiz devam edecek, kurslarımız devam edecek" diye konuştu.

AB DELEGASYONUNDA KATKI İSTEDİ

Mardin'in kültürel, mimari ve tarihi geçmişi hakkında misafirlere bilgi veren Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Mardin'de 100 bin Suriyeli'yi misafir ettiklerini ifade ederek, "Mardin'de onlarla beraber kardeşe dostca yaşıyoruz. Onları kendimizden bir parça olarak görüyoruz. Eğitimden Sağlığa barınma ihtiyaçlarını her türlü problemine kadar bir çok konuda onlara elimizden geldiğince kendi yurttaş ve vatandaşlarımıza sağladığımız imanların aynısını sağlamaya çalışıyoruz. Tabii ki eksik kaldığımız yönler olabilir. Ama bu konuda biz de AB'nin değerli delegasyonundan da önemli ve güçlü katkılar bekliyoruz. Bunu da buradan ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu. Törenden sonra protokol üyeleri ve büyükelçiler tarafından proje kapsamında eğitim gören kursiyerlere sertifikaları verildi. Heyet, programdan sonra AB tarafından 650 bin Avro finanse edilerek restore edilen Deyrulzafaran Manastırı'nı, AB destekli Mardin Atık Su Projesi ve Mardin'de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi Projelerinin çalışma ofislerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi almak üzere tören alanından ayrıldı. Heyet akşam saatlerinde; Kasri Kanco'da görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk'ün vereceği akşam yemeğine katılacak. AB heyeti yarın da kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdikten sonra sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Heyetin gelişi

Valilik ziyareti

Toplantıdan görüntü

Açılış konuşmaları

Sertifikaların verilmesi

Büyükelçilerin kadeh tokuşturması

Alman Büyükelçiyi tebrik etmeleri

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ-Mehmet Ali DİNLER/MARDİN, -

===========================================

36 saniye 40 bin liralık soygun

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde bir telefon mağazasına giren 3 hırsız 36 saniye içerisinde 40 bin lira değerinde cep telefonu, tablet ve akıllı saat çalıp kayıplara karıştı.

Olay gece saatlerinde, İstasyon Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet Altınkaya'ya ait telefon mağazasının kapısını kırarak içeri giren 3 hırsız 36 saniye içerisinde iş yerinde tezgahlarda bulunan cep telefonu, tablet, akıllı saat ve bir miktar parayı çaldı. Güvenlik kamerası hırsızlık anını kaydederken, kapıyı açtıktan sonra bir kişi kasadaki paraları çalarken, iki kişi ise telefon, tablet ve akıllı saatleri poşetlere doldurdu.

Mağazada alarm sistemi olduğunu söyleyen Mehmet Altınkaya, "Gece dükkandaki alarm sistemi devreye girince telefonum çaldı. Hemen dükkana gitmek için yola koyulduğumda da dükkanın çevresinde oturan tanıdıklarım beni arayarak alarm çaldığını söyledi. Dükkana geldiğimde bir miktar para bulunan kasanın açık olduğunu ve telefon, tablet, akıllı saatlerin de çalındığını görünce hemen polisi aradım. Güvenlik kameralarını incelediğimizde 36 saniyede 3 kişinin 40 bin lira değerindeki elektronik ürünleri çaldığını tespit ettik. Aracın plakasını polis tespit etmiş ama o plakada çalıntı araca çıkıyormuş. Umarım kısa sürede yakalanırlar" dedi. Polis güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek, 3 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Hırsızlık anının güvenlik kamera kaydı

-Dükkan sahibi ile röp

-Boş telefon tezgahlarının görüntüsü

-Dükkan sahibinden detaylar

HABER: Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU / KOCAELİ

==========================

Van'da 2 bin kişiye aşure dağıtıldı

VAN'da Hz. Ömer Cami avlusunda öğle namazından sonra  Cumhurbaşkanlığı tarafından 2 bin kişiye aşure dağıtıldı. Aşure dağıtımını Cumhurbaşkanlığını temsilen Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal, Van Valisi Murat Zorluoğlu ile birlikte yaptı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından organize edilen aşure dağıtımı, Van'ın da aralarında bulunduğu 13 kentte yapıldı. Van'da öğle namazının ardından Hz. Ömer cami avlusunda yapılan ikrama Cumhurbaşkanlığını temsilen Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, Van Müftüsü Nimetullah Arvas, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 3 büyük tencerede hazırlanan aşurenin üzeri nar taneleri ile kaplandıktan sonra aşçılar tarafından fındık ezmesi ile ay ve yıldız oluşturuldu. Öğle namazı ardından Cumhurbaşkanlığını temsilen Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, kaselere doldurdukları binlerce kişilik aşureyi çevredekilere ikram etti. Ramazan Bal, Cumhurbaşkanı tarafından Genel Sekreterlerin ve yardımcılarının  görevlendirildiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Muharrem ayı sebebiyle Türkiye'nin değişik illerinde, değişik camilerde külliyedeki Genel Sekreterimizi, Genel Sekreter yardımcılarımızı görevlendirerek halka selamını iletmek üzere bizleri görevlendirdi. Aşureyi dağıttık vatandaşla birlikte olduk. Bu aşuredeki farklı sebzenin, meyvenin, nimetin bir araya gelip çok güzel bir tat meydana getirdiği gibi bu hizmetin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, kaynaşmaya vesile olmasını diliyorum" dedi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise Muharrem ayının, müslümanlar için çok önemli bir ay olduğunu söyledi. Zorluoğlu, "Bütün müslümanların ve milletimizin Muharrem ayını tebrik ediyoruz. Bugün Van için özel bir gün çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tespit edilen 13 ilden biri Van. Muharrem ayı bizim dinimizde çok önemli, Ramazan ayından sonra da en çok önem arz eden ay. Bu ay vesilesiyle inşallah birliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Cami avlusundan detaylar

Cumhurbaşkanlığını temsilen Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal'ın konuşması

Detaylar

Cami avlusunda bekleyen vatandaşlara aşure dağıtımı

Cumhurbaşkanlığını temsilen Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal'ın açıklamaları

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun açıklamaları

Van Müftüsü Nimetullah Arvas'ın duası

Haber-Kamera: Arif KARAKAŞ/VAN,

=======================================

Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Genç: Muharrem ayında aşure dağıtılması bizi incitiyor

KAYSERİ Hacı Bektaşi Veli Derneği tarafından Muharrem Ayı nedeniyle  Aşure Günü düzenlendi. Burada konuşan Dernek Başkanı Sadık Genç, muharrem ayı içerisinde aşure dağıtan bazı kurum ve kuruluşlara seslenerek, "Ehlibeyt dostları 12 gün boyunca oruç tutarken bazı STK'ların, aşure yapıp dağıtması bizleri incitmektedir. Bu yasa, mateme herkes saygı duymalı ve aşure dağıtılacaksa 12'inci günün sonrasında dağıtılması konusunda hassasiyet bekliyoruz" dedi.

Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı tarafından Melikgazi ilçesi Battalgazi Mahallesi'nde bulunan Cemevinde Aşure Günü düzenlendi. Programa, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kayseri'de Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Sadık Genç, Cemevindeki programda yaptığı konuşmada Muharrem ayının önemine değindi. Genç, "Hz. Peygamber'in torunu Hz. Hüseyin ve 72 can Muharrem ayının 10'uncu günü  yezit ordusu tarafından günlerce susuz bırakılarak, vahşice  katledilmişlerdir  Yüzyıllardır ehlibeyt dostlar,  ehlibeyt yolundan giderek matem, yas orucu tutarak bu acıyı yaşarlar. Bizim tutuğumuz oruç aç kalmak değil, onurlu nefes almaktır. Hz. Hüseyin 72 kişiyle yezit ordusuna kılıç salarken kazanamayacağını biliyordu  ama o zalime karşı  mazlumların sesi olmak için bile bile şehit oldu. Onun için biz  diyoruz ki, nerede bir mazlum varsa, nerede bir  zulüm varsa orası Kerbela'dır.  Bu yüzden bizler orucu hem yası tutmak hem de onurlu yaşamak için tutarız" dedi.

"AŞURENİN 12'NCİ GÜNDEN SONRA DAĞITILMASINI BEKLİYORUZ"

"Aşure'nin anlamı aynı zamanda Kerbela'da tek kurtulan olan ve soyun devamını sağlayan Zeynel Abidin'in bir nevi kurtuluşu kutlamak içindirö diyen Başkan Genç, muharrem ayı içinde bazı kurum ve kuruluşlarca dağıtılan aşurenin bu nedenle kendilerini incittiğini belirtti. Genç, şunları söyledi: "Ehlibeyt dostları 12 gün boyunca yas tutarken bazı dostların, STK'ların aşure yapıp dağıtması bizi incitmektedir.  Çünkü ehlibeyt sadece bizim için değil tüm İslam alemi için de önemlidir. Bu yasa, mateme herkes saygı  duymalı. En azından 12 gün boyunca aşure dağıtılmaması, 12'inci günden sonra dağıtılması daha uygun olur diye düşünüyorum. Bu konuda tüm toplumdan, dostlardan hassasiyet bekliyorum.  Bunun yanında Alevi toplumunun birçok sorunu var ama bugün burası yeri değil. Toplumun her kesimi et ve tırnak olmuş durumda. Bu nedenle bu durumu sevgi, saygı, hoş görü ile harmanlayıp gelecek kuşaklara iyi bir miras bırakmak hepimizin görevidir. Allah birliğimizi bozmasınö

"BİRLİĞİMİZ İLELEBET DEVAM ETSİN"

Daha sonra konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ise konuşmasında birlik, beraberlik vurgusu yaptı. Kamçı, "Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe ihtiyacımız olduğunu hepimiz biliyoruz. Kayserimizde Alevisiyle Sünnisiyle, Lazıyla Çerkesiyle, Gürcüsüyle Avşarı ile hepimiz birlikteyiz. İnşallah bu devam ettiği müddetçe daha diri ve ayakta olacağız. Aşure gününde Allah orucunuzu kabul eylesin, Peygamber efendimizi sevgili torunu, cennette gençlerin temsilcisi Hz. Hüseyin efendimizin şehit edilişinin yıldönümü ve saygı anlamında tutuğunuz oruçlar kabul olsun. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gününüz mübarek olsun. Allah sağlığınızı daim etsin, oruçlarınızı kabul etsin, birlikteliğimiz ilelebet devam etsinö şeklinde konuştu. Diğer yandan Aşure Günü lokmasında ayrıca Alevi dedeleri Muharrem ayı ve oruç hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra edilen Aşure duasının ardından davetlilere aşure ikram edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Aşure Günün'den görüntüler

-Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Sadık Genç'in konuşması

-Alevi Dedesinin muharrem ayı ile ilgili bilgi vermesi

-Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'nın konuşması

-Aşure duası ve ikramı

-Detaylar

Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ,

================================================

Ahmet Aydemir: Türkiye'nin rezerv savunma sektöründe bir gecede makinalar cerrahi alet yerine silah üretebilir

DÜNYADA sadece cerrahi el alet üretici firmaların kümelendiği üç kentten biri olan Samsun'da düzenlenen toplantıda sağlık endüstrisi stratejik bir sektör olduğu vurgulandı. Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, "Rezerv bir savunma sanayidir. Şu anda çevremiz ateş çemberi. Her an bir ambargo ile karşılaşmamak elde bile değil. Bizim orta, yüksek teknoloji çalışan sns makinalarımız bir gece silah üretimine geçebilir, uzay ve uçak sanayine, otomotiv sanayine de üretim yapabilir" dedi.

Samsun'da Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 'Samsun sağlık Endüstrisi Zirvesi' programı düzenlendi. Kentteki bir otelde gerçekleştirilen programda tıbbi cihaz ve cerrahim el aletleri konusunda Türkiye'de yapılan üretim, ihracaat ve ithalat durumu ile ilgili bilgiler verildi. Tıbbi cihaz üretimi yapan firmalar stant açarak ürettikleri ürünleri tanıttı. İki gün sürecek programın açılış kısmında konuşma yapan Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, "Amacımız Türkiye'de tıbbi cihaz üretiminin her alanda olduğu gibi yerlileştirilmesi millileştirilmesi. Bu hep beraber yapacağımız bir şey. Türk tipi sanayileşme modelini konuşma zamanı geldi. Serbest piyasa ekonomisi adı altında yıllarca Avrupa ve Amerika'nın pazarı olduk. dolayısıyla yaşadığımız ekonomik sıkıntılarda bunların sebepleri olmuştur. Türk tipi sanayileşme modelinde Kore, Çin, nasıl sanayileşti Avrupa, Amerika neler yaptı, Biz de Türkiye olarak bir takım fikirlerimizi ortaya koyup bunları olgunlaştırıp bence ivedilikle sunmak lazım. medikal sektörünün dünyadaki ticaret hacmi 400 milyar civarında. Yüzde 90'ı 30 kadar uluslararası firma tarafından paylaşılıyor. Türkiye'de ihracat rakamı 650-750 milyon Dolar olarak ifade ediliyor. Sağlık endüstrisi stratejik bir sektördür. Rezerv bir savunma sanayidir. Şu anda çevremiz ateş çemberi. Her an bir ambargo ile karşılaşmamak elde bile değil. Dolayısıyla bu sektörün bir sebep daha sunuyoruz ki ayakta tutulması ve desteklenmesi lazım. Bizim orta, yüksek teknoloji çalışan sns makinalarımız bir gece silah üretimine geçebilir, uzay ve uçak sanayine, otomotiv sanayine de üretim yapabilir" dedi. Samsun Valisi Osman Kaymak ise yaptığı konuşmada dünyada sadece Almanya'nın Tutlingen, Pakistan'ın Sialkot ve Türkiye'den ise Samsun cerrahi el aletleri üretici firmaların kümelendiği kentler arasında yer aldığını belirterek "Sağlık sektörü Samsun'da en önde gelen sektörlerden birisidir. Bunun içerisinde tıbbi cihat üretimi önemli bir yer kaplamaktadır. Bu sektör gelişmeye AR-GE ve yeniliğe oldukça acık, yüksek potansiyel taşıyan, teknolojiye dayalı ve ayın zamanda emekyoğun bir sektör olma özelliği taşımaktadır. Bu sektör makina yatırımları itibariyle savunma sanayi ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olup, ham madde ve teknik çizimleri değiştirildiğinde bir gecede ülke savunması için üretime geçebilmektedir. Bu özeliliği ile stratejik önemini daha da artırmaktadır. Ülkemizin kilogram başına ortalama ihracat geliri 1,5 Dolar civarındayken medikal ürünlerde ihracat bedeli kilogram başına bin dolara hatta ürün özelliklerine göre daha yüksek seviyelere ulaşmaktadır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Programdan detaylar

-Cerrahi el aletlerinden detay

-Stantların gezilmesi

-Konuşmalar

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN,

===========================================

Tieion Antik Kenti'nde açık hava müzesi kurulacak

ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi Filyos Beldesi'nde, M.Ö. 6 ve 7'nci yüzyıllar arasında kurulduğu tahmin edilen Tieion Antik Kenti'nde ve antik limanda bu sezon yürütülen kazı çalışmaları tamamlandı. Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şahin Yıldırım, 2 yıl içinde bir açık hava müzesi kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi'nin desteğinde 2006'da başlayan ve 60 hektarlık alanı kapsayan kazı çalışmalarının 4 hektarlık bölümü tamamlandı. Geçen yıllardaki çalışmalarda yapılan kazılarda, yazılı eserler, çeşitli dönemlere ait hamam, kilise, çanaklar, mezarlar, tapınak, antik liman, madeni paralar ve seramikler bulundu. Bu yıl Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şahin Yıldırım başkanlığında yapılan kazı çalışmalarında üniversite öğrencisi, işçi ve uzmandan oluşan 50 kişilik ekip ile Florida Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Edward Dandro ve 5 öğrencisi yer aldı. 2.5 ay süren çalışmada Bizans dönemine ait fırın ve Roma dönemine ait sarnıç bulundu. Ayrıca antik limanda Roma ve Bizans dönemine ait 4 batık gemide inceleme yapıldı.

AÇIK HAVA MÜZESİ KURULACAK

Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şahin Yıldırım, bu yıl antropol ve su altındaki antik limanda çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyledi. Antik limanda Roma ve Bizans dönemine ait olduğunu tahmin ettiklerini 4 batık gemide dalgıçlarla çalışmalar yaptıklarını anlatan Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, şöyle dedi: "Şu anda akropolde (önemli yapıların ve tapınakların yer aldığı iç kale) yüzde 30'a kadar geldik. Su altında ise çalışmalar bu yıl yeni başladı. Tüm antik kentte ise yüzde 10'lardayız. Bu çalışmalar uzun yıllar devam edecek. Bundan sonraki yılda, su altındaki batıklarda daha kapsamlı bir çalışma yapacağız. Bu batıklardan çıkarılacak gemilerle bir müze yapılması planlanıyor. Kale altında sahilin karşısında bir müze planlanıyor. Roma ve Bizans dönemine ait 4 batık gemi var. Bunlarda incelememiz devam ediyor. Akropolde bir çevre düzenlemesi yapılarak bir açık hava müzesi oluşturulacak. Zonguldak Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bizim çalışmamızla 2 yıl içerisinde bu çalışmayı gerçekleştirmeyi planlıyoruz."

Görüntü Dökümü:

-Antik kentte yapılan çalışmalar

-Öğrenciler çalışması

-Çıkartılan eserler

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ ÇAYCUMA(Zonguldak),

============================================

Sahte içki ve tütün ürünleri imha edildi

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde son 1 yıl içinde ele geçirilen sahte ve gümrük kaçağı içki ile tütünler, polis ekiplerince imha edildi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Organize Müdürlüğü ekipleri, yıl içerinde 19 farklı ev ve iş yerinden yakalanan sahte ve kaçak içkiler ve tütün ürünlerini imha etti. Emniyetin önüne getirilen kamyonete yüklenen 600 litre sahte votka, 332 şişe diğer alkollü içki, 8 bin 240 makaron, 1057 yaprak sigara kağıdı, 427 puro, 370 paket sigara, 61 paket nargile tütünü ve 157 paket sünger filtre imha edilmek üzere Ortakent Mahallesi'nde bulunan geri dönüşüm tesisine götürüldü. Ürünler, burada görevlilerin kontrolünde imha edildi. Sahte içkilerin şişeleri, görevliler tarafından tek tek kırılırken, kaçak tütün ürünleri ise pres makinasında imha edildi. Sahte içki şişeleri ise geri dönüşümde kullanılmak üzere tesis yetkililerince teslim alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

KOM Şube önünden görüntü

İçkiler kamyonete yüklenirken görüntü

İçkiler imha edilirken görüntü

Tütün ürünleri imha edilirken görüntü

Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

================================================

Ters yöne giren sürücü yayaya çarptı

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, ters şeride giren otomobilin yolun karşısına geçerken çarptığı 25 yaşındaki Önder Akçam, yaralandı.

Kaza, bugün saat 12.30 sıralarında, Atatürk Bulvarı üzeri Ata Sanayi Sitesi önünde meydana geldi. 35 yaşındaki Soner Gürbüz, yönetimindeki 48 YK 305 plakalı otomobille ters şeride girdi. Ters yönde ilerlerken, sanayi sitesinde çalışan ve yolun karşısına geçmeye çalışan Önder Akçam'a çarptı. Yaralı Akçam, ambulansla Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahale sonrasında, ambulansla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralı Akçam'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Otomobil sürücüsü Gürbüz, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kaza yerinden görüntü

Yaralıdan görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cihan KAYA / ORTACA (Muğla),

==========================================

Zonguldak'ta kaza: 1 yaralı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, kontrolden çıkarak öndeki iki otomobile çarpan otomobilin alkollü sürücüsü yaralandı.

Kaza, Zonguldak-İstanbul yolu Ereğli Plajlar mevkiinde meydana geldi. 23 yaşındaki Kadir Yılmaz yönetimindeki 67 SD 980 plakalı otomobil, iddiaya göre sürücüsünün 'makas atarak' sollamak istediği öndeki iki otomobile çarparak bariyerlere savruldu. Kadir Yılmaz yaralanırken, diğer araçların sürücüleri yara almadan kurtuldu. Alkollü olduğu anlaşılan Kadir Yılmaz, tedaviyi kabul etmeyince sağlık ve polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Kaza yerine gelen yakınları ve polis tarafından ikna edilerek ambulansa bindirilen Yılmaz, Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Yılmaz'ın 1.53 promil alkollü olduğu belirlendi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:

-Kaza yeri

-Ambulansta tedavi edilmek istenen Kadir Yılmaz

-Kadir Yılmaz'ın ambulanstan inmesi

-Sürücü Kadir Yılmaz'ın polislerle konuşması

-Kadir Yılmaz'ı yakınlarının ve polislerin ikna çabası

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Karaman Silvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
title