Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

1)HDP MECLİS GRUBU'NU DEMİRTAŞ'IN TUTUKLU BULUNDUĞU EDİRNE'DE TOPLADI

HDP, Meclis Grubu'nu bugün Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na 4 kilometre mesafede topladı. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Cumhurbaşkanı tarafsız olması gerekirken, bir parti genel başkanı olarak tarafsız değil, dolayısıyla parlamentoda herkes yerine konuşamaz, herkes adına karar alamaz. Bugün parlamentonun Saray'dan yönetildiğini söyleyebiliriz" dedi. Demirtaş, cezaevinden gönderdiği mesajda, siyasi kararla tutuklandıklarını söyledi. HDP, bugün Ankara'da TBMM'nin Yasama Yılı'nı katılmayarak, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş ile Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde Meclis Grubu'u toplama kararı aldı. Kararın ardından Edirne Valiliği de cezaevine çevresinde 4 kilometre yarıçaplı alan içinde her türlü basın açıklaması, yürüyüş, stant kurma, imza kampanyası gibi etkinliklerin yasaklandığını açıkladı. Yasak üzerine HDP'liler kente gelmeden önce Edirne Emniyet Müdürlüğü cezaevine 4 kilometre kala mesafede karayoluna trafiğe kapatarak geniş güvenlik önlemleri aldı. Otomobillerle Edirne'ye gelen HDP'li milletvekilleri TEM yolunun Edirne girişinde de önlem alan polis ekipleri tarafından durdurup milletvekillerini isim listeleri alındı, onları eşlik eden araçlar ise arandı. HDP'li milletvekilleri polisin cezaevi yolunda aldığı önlemler üzerine bir süre 500 metre mesafede bulunun bir lokantada bekledi. Bu sırada avukatlar cezaevine giderek Demirtaş ile görüştükten sonra milletvekilleri ile görüştü. Görüşmenin ardından polisin önlem aldığı noktaya 150 metre mesafeye gelen milletvekilleri ellerine tutuklu HDP'li milletvekilerinin fotoğraflarını taşılarak yürüdü. Yürüyüşün ardından HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, basın açıklaması yaptı. Kemalbay, şunları söyledi:  "Bugün meclis, tek adam meclisi olarak açıldı ve bir tek adam konuşmasıyla meclisteki açılış gerçekleşti. Meclisteki siyasi yapılar muhalefet, kendini orada ifade edemedi, bu gelişmelerin kabul edilemez olduğunu bir kez daha da buradan söylemek istiyoruz. AKP saray rejimi savaşı kışkırtarak hem içeride hem de dışarıda her geçen gün daha da karanlık bir tabloyu bu topluma dayatıyor. Bizlere düşen bu ilklime alışmamak, itiraz etmek ve gerçekleri topluma göstermek için bütün yolları denemektir. Cumhurbaşkanı tarafsız olması gerekirken, AKP Genel Başkanı, bir parti genel başkanı olarak tarafsız değil, dolayısıyla parlamentoda herkes yerine konuşamaz, herkes adına karar alamaz. Fakat bugün parlamentonun Saray'dan yönetildiğini söyleyebiliriz. Sarayın gölgesi konumuna getirilmek isteyen meclise karşı elbette ki itirazımızı yükseltmemiz gerekir. Dokunulmazlıkları hukuksuzca kaldırılan milletvekillerinin rehin tutulmasına karşın elbette ki itirazımızı yükseltmemiz gerekir."

'ONLARIN YERİ KANDİL'E CEVAP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı, "Onların yeri Kandil biliyorsunuz" açıklamasına da değinen Kemalbay, şöyle dedi: "AKP Genel Başkanı bizim yerimizin Kandil olduğunu ifade etmiş. Evet AKP Genel Başkanı sürekli olarak bu toplumda muhalefeti susturmak istiyor. Ötekileştirmek istiyor, muhalefetten bir yolunu bulup kurtulmak istiyor. Fakat biz bu toplumun demokrasi mücadelesinin en dinamik parçası olarak asla AKP Genel Başkanı'nın bu rüyalarının gerçekleşmesine müsade etmeyeceğiz. Biz hem meclis, hem sokakta hem de meydanlardayız, alanlarda, fabrikalarda her yerdeyiz. Demokrasi, barış kazanıncaya kadar özgürlükler kazanıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. AKP Genel Başkanı, HDP'nin bu yürüyüşünü durduramaz. Biz sözümüzle, düşüncelerimizle, eylemimiz ve cesaretimizle var olduk, nerede var olacağımıza da hiçkimse bir şey söyleyemez, kimsenin haddi değildir. Bizler bundan sonra parlamentoda bu mücadeleyi her yerde sürdüreceğiz. Bugün Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ'ı selamlamak, milletvekillerimizi selamlamak, belediye eş başkanlarımızı, binlerce partilimizi selamlamak, cezaevlerindeki hukuksuzluğa dikkat çekmek istiyoruz. Eş Genel Başkanımız 331 gündür hukuksuzça tutukludur. Tutuklu dosyası hala görüşülmemiştir, bir mahkemede görülmemiştir. Bunun anlamı AKP Genel Başkanı en çok korktuğu siyasi rakibini rehin almıştır. Şu da bir gerçek ki hala Selahattin Demirtaş'tan korkmaktadır. Duvarların arkasında koyduğu Demirtaş, bugün toplumla her türlü şekilde iletişim kurmayı başarmaktadır. Roman, öykü yazmakta, resim yapmakta, şiir yazmakta, tweet atmakta, politik yazılarıyla da bizlerin yanında omuz başında olmaya devam etmektedir. Bu demektir ki AKP genel başkanı korkmaya devam etsin, uykusuz geçen gecelerine devam etsin. Bizler asla durdurulamayacağız, bu mücadele kazanıncaya kadar sürecek. Bu Türkiye halklarının mücadelesidir."

DEMİRTAŞ'IN MESAJI: SİYASİ KARARLA TUTUKLANDIK

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, daha sonra Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş ile Milletvekili Abdullah Zeydan'ın cezaevinden gönderdiği mesajı okudu. Demirtaş ile Zeydan'ın mesajı şöyle:  "Öncelikle meclis grubumuza bu anlamlı duruşları ve halk iradesine yönelik sahiplenme tutumları dolayısıyla teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyor bu vesileyle bütün milletvekillerimizi, partililerimizi ve halkımızı selamlıyoruz. Bugün TBMM tutuklu vekillerin, daha doğrusu siyaseten rehin alınmış vekillerin 1 yıla yakındır cezaevinde tutulmalarının eksikliği ve gölgesiyle açılıyor. Geçen 1 yıl zarfında parlementomuzun ve başkanının tutuklu vekiller gibi bir gündemi ele almamış olması büyük bir utanç olarak tarihe geçmiştir. Her cümlelerinde milli iradenin üstünlüğünden söz edenler bizati kendileri halkın iradesini yasadışı bir şekilde cezaevine atıp rehin almışlardır. Bizi cezaevine gönderenler savcılar ve mahkemeler değil AKP; MHP ve bir grup CHP'li milletvekilleridir. Hali hazırda hiçbir davada ne adil yargılama ne de hukukun üstünlüğü söz konusu değildir. Biz sanki yargı kararlarıyla tutuluyormuşuz gibi davrananlar sadece kendilerini kandırmış olurlar. Bir kez daha belirtiyoruz. Biz siyasi kararla tutuklandık, yargı sadece bunun usulü, formalite ve tiyatral işlemini yerine getirmiştir. Ancak siyaseten HDP'ye tasfiyeyi dayatanların kendisi giderek tasfiye noktasına geldiler. Ortaya koyduğumuz direniş sayesinde HDP bu süreçten güçlenerek ve büyüyerek çıkmayı başarmıştır. Kendisini güçlü gibi gösteren AKP tam bir hezimet ve dağılma sürecine girmiştir. AKP'nin yaşadığı metal yorgunluk değil metan zehirlenmesidir. Bunun da esas nedeni siyasetin tam bir çöplüğe dönüşmüş olmasıdır. Bugün bizlerle dayanışma da ve gasp edilen parlemento iradesine sahip çıkmak için Edirne cezaevine gelmek isteyen HDP grubuna vekillerine konan yasak hukuksuz ve gayri meşrudur. Yine her şeye rağmen siyasetin TBMM'de genel kurulundan olmadığını göstermek için Edirne'ye kadar gelen bütün arkadaşlarımıza bu anlamlı duruşlarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum." HDP milletvekilleri daha sonra kentten ayrıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Jandarma gişelerde önlemi

-HDP'li vekillerin gelişi

-Milletvekilleri jandarma konrtol noktasından geçişi

-Jandarm aldığı önlemler

-Araçların araması

-Polis cezaevi gidiş yolunda çevik kuvvet önlemi

-HDP'li vekillerin gelişi

-HDPli vekillerin ellerinde tutuklu blunan partililrin ve eş başkanlarının fotoğrfları

-Habren geneldetay görüntü

-Serpil Kemalbay açıklaması

-Osman Baydemir Selahattin Demirtaş'ın mesajınıokuması

-Kalabalığın dağılması

Haber-Kamera: Engin ÖZEN-Ali Can ZERAY-Mehmet YİRUN/EDİRNE,-

=========================================================

FUTBOLCU VE 2 ARKADAŞI TRAFİK KURBANI OLDU (EK)

2)3 ARKADAŞ YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde motosiklet kazasında yaşamını yitiren Aydın Akyel, Güner Üresin ve Umut Algazi, yan yana açılan mezarlarda toprağa verildi. Kaza sonrası götürüldükleri Ceyhan Devlet Hastanesi morgundan cenazeleri yakınları tarafından teslim alınan 3 gencin cenazesi ilçeye bağlı Toktamış Mahallesi'ne götürüldü. Burada düzenlenen törenin ardından çocukluk arkadaşı 3 gencin cenazesi yan yana toprağa verildi.

ADANA /DHA

==================================================

3)KADINLARIN YAĞMUR ALTINDA 'NİKAH KIYMA' PROTESTOSU

ESKİŞEHİR'de bir grup kadın, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmek istenmesini protesto etti.

Eskişehir Kadınları Platformu üyeleri, Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. 'Eşit özgür bir hayat için bu yasalar böyle geçmez' yazılı pankart açan yaklaşık 50 kadın çeşitli sloganlar attı. Yağmur altında yapılan eylemde basın açıklamasını Elif Başer okudu. Başer, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan bir tasarıyla evlendirme yetkisi olanlar arasına il ve ilçe müftülüklerinin de eklenmesinin planlandığını belirterek şunları söyledi: "Geçtiğimiz Temmuz ayında nüfus hizmetleri kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı TBMM'ne getirilmişti. Önümüzdeki günlerde görüşülecek olan bu tasarı ile il ve ilçe müftülüklerine resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi söz konusu. Müftülüklere verilecek resmi nikah yetkisi medeni haklar açısından yapılacak bütüncül değişikliklerin önemli bir adımı olacaktır Şuan var olan sistem, bu yetkinin yerine getirilmesi için çeşitli değişikliklerle evlendirme yetkisi verdikleri dini kurumlara boşanma yetkisini de verebilir. Bu değişiklikler ile erken yaşta ve zorla evliliklerin de önü açılacak. Kadınlar evlilik, miras, boşanma haklarında güvencesiz bırakılacak ve bu karar toplumsal yaşamın dini kurallarla şekillendirilmesinin önünü açacaktır."

15 YAŞ ALTI EVLİLİKLER

Elif Başer, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 15 yaş altı evliliklerin arttığını söyledi. Başer konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TÜİK verilerine göre son 10 yılda 482 bin 908 kız çocuğu devletin izniyle evlendirildi. Devlet eliyle gerçeklemeyen ama devletin göz yumduğu 15 yaş altı evlilikler var. 15 yaşın altında doğum yapan kız çocuklarını kayıt altına alan TÜİK, 2001'de 2 bin 729, 2012'de 21 bin 992 kız çocuğunun, son 6 yılda da 142 bin 298 çocuğun anne oğlunu gösteriyor. Bu çocukların büyük bir kısmı dini nikah ile evlendirildi. Üstelik artık bu nikahları kıyan imamların cezalandırılması gibi bir yasal hüküm de yok. Talebimiz, bugün herkes için eşitlik sağlanmaktan uzak kanunların kadınların, kız çocuklarının ve elbette bütün toplumsal kesimlerin yaşamsal haklarını güvence altına alacak biçimde geliştirilmesidir. Müftülüklere nikah yetkisi gibi hamlelerle inancın ve kişisel teamüllerin ortak hukukun üstüne geçebileceğini söyleyen, uzun süreçte çoklu hukuku meşru gösterecek, mevcut haklarımızı daha da geriye götürecek hamleleri asla kabul etmiyoruz."

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Basın açıklamasına katılan kadınların,

-Elif Başer'in basın açıklamasını okumayı,

-Slogan atan kadınların çekilen görüntüleri bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

====================================================

4)BALIKESİR'DE KADINLARDAN, 'MÜFTÜLERE NİKAH YETKİSİ" PROTESTOSU

BALIKESİR'de, il ve ilçe müftülerine nikah kıyma yetkisi verilmesini de kapsayan yasa tasarısı çocuk yaşlarda evliliğin önünü açacağı gerekçesiyle protesto edildi.

Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan Balıkesir Kadın Platformu, il ve ilçe müftülerine nikah kıyma yetkisi verilmesini de kapsayan yasa tasarısına basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Eyleme, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri de destek verdi. Kadınlar, "Çocuk bedenime dokunma", "Tecavüz meşrulaştırılamaz", "Çocuk gelinlere hayır", "Kadına şiddete hayır" yazılı dövizler taşıdı.  Grup adına basın açıklamasını okuyan Balıkesir Kadın Platformu Sözcüsü Ayşe Yılmaz, insan hayatını belirleyecek yasaların sorulmadan yapılmasına itiraz ettiklerini, eşit ve özgür bir hayat için bu yasa tasarısının meclisten geçmemesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz, "Müftülük Yasası olarak bilinen Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı bu haliyle geçemez. Çünkü, Müftülüklere nikah yetkisi, eşitsizliğin garantisidir. Tasarının yasalaşması durumunda evlendirme işlemi için müftülüklerin yetkilendirilmesiyle çoğu kadın evlenmek için bu kuruma başvurmak zorunda kalacaktır. Ailede sorun yaşadığı durumlarda, kadın-erkek eşitsizliğini doğal sayan, erkeklerin çıkarına olacak şekilde dini referansları temel alan, kadınların boşanmaması gerektiğini savunan bir kuruma başvuruyor olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı sosyal politika alanından ve medeni haklarımızla ilgili konulardan çekilmelidir. Evlendirme işlemi ve psikolojik danışmanlık için yetkili kılınmamalıdır" dedi.

"ÇOCUK YAŞTA EVLENDİRME SUÇ OLARAK DÜZENLENMELİDİR"

"Çocuk yaşta evlendirme cinsel istismardır; kesinlikle engellenmeli, açıkça suç olarak düzenlenmelidir" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yapılmak istenen değişiklikte sağlık personelinin takibi dışında doğan çocukların doğum bildirimi nüfus müdürlüklerine sözlü beyanla yapılır şeklinde bir ibare bulunuyor. Bu ibare yanlıştır. Aslında bu ibare şu anda yürürlükte olan kanunda da mevcuttur. Çocukların nüfusa kaydedilebilmesi çok önemlidir. Ancak sözlü beyan cinsel istismarın üzerini örtmenin bir yöntemi haline gelebilir. Çocuk yaşta evlendirme suç olarak düzenlenmelidir. Çocukların cinsel istismarının önünü açan düzenlemelerden kaçınılmalıdır. Var olan yasalar zaten kadınların aleyhine uygulanırken bir de "Genel Ahlak' gibi iyice muğlak bir şartın eklenmesi kabul edilemez. Tasarıda yer alan 'Soyadında kolaylık' ibaresi bile eşitsizliğin göstergesidir. Neden kadınlar evlenirken kendi soyadlarını muhafaza etmek için hala mahkemeye gitmek zorunda kalsınlar? Bu da diğerleri gibi kadınların lehine olacak şekilde kolaylaştırılmalıdır. Şiddetin kadın-erkek eşitsizliğinin bir sonucu olduğunu görmezden gelen bir Mağdur Hakları Yasası, şiddet karşısında kadınları güçlendiremez, şiddetin önünü alamaz. İçinde bulunduğumuz koşullarda kadınlara özel, güçlendirici ve koruyucu yasal düzenlemeler yapılmadan, bitmek bilmeyen kadın cinayetleri ve şiddet engellenemez. Bu da biz kadınlara, şiddet alanında ve kadınların hakları için yıllardır çalışan kadın örgütlerine sormadan yapılamaz.  Özellikle tasarı kapsamında açılması planlanan cinsel suç mağdurlarına yönelik özel merkezlerdeki hizmetler ileride mağdur istediği takdirde başlatılacak bir adli süreçte kullanılmak üzere delil toplayarak savcılığa ifade vermek zorunda bırakılmadan, yani bir soruşturma veya kovuşturma olmadan da sağlanmalı. Ayrıca sayılan suçlar kapsamına girmeyen ama kadınların hayatını etkileyen taciz, ısrarlı takip, psikolojik şiddet vakaları için de geçerli kılınmalıdır."

"ÇOCUK TESLİM SÜRECİ KARARI KADINLARA BIRAKILMALI"

"Kadınların can güvenliği erkeklere mali külfetten daha önemsiz olmasın" diye çocuk teslim sürecinde kararın kadınlara bırakılması gerektiğini de vurgulayan Yılmaz, "Özellikle teslim adresi ve teslim sırasında bulunup bulunmama kararı, bundan dolayı zarar görebilecek kadınlara bırakılmalıdır. Tasarıdaki 'Haksız fiil' maddesi kadınların maddi yardıma erişimini engeller. Mağdurun haksız fiilinin maddi yardımın reddi gerekçesi sayılması şiddete uğrayan kadınların kolaylıkla maddi yardımdan yoksun bırakılması anlamına gelebilir. Haksız fiilin sınırları net bir biçimde belirlenmedikçe kadınların zararına uygulanması engellenemediğinden bu ve tasarıdaki tüm muğlak ifadeler açıkça tanımlanarak tekrar düzenlenmelidir" dedi.

Basın açıklaması sırasında, etkinliğe katılanlar sık sık, "Birleşe birleşe kazanacağız", "Çocuk düşmanı yasalara hayır", "Kadın düşmanı yasalara hayır"  sloganları attı. Kalabalık, açıklamanın ardından dağıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Balıkesir Kadın Platformu üyelerinin Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanması

-Balıkesir Kadın Platform Sözcüsü Ayşe Yılmaz'ın basın açıklamasını okuması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hilmi DUYAR / BALIKESİR,

============================================================

5)90 TL'LİK ALIŞVERİŞ GASPI

ANTALYA'da müşteri gibi girdiği markette 90 TL'lik malzeme alan genç, daha sonda tabancayla market sahibini korkutup kaçtı. Olay, Kepez İlçesi Sakarya Bulvarı Ceyhan Caddesi üzerindeki Erhan ve Cennet Çaylıkoca çiftinin işlettiği markette saat 13.30'da meydana geldi. Markete müşteri gibi gelen bir kişi, Cennet Çaylıkoca'dan poşet istedi. Poşete cips, bisküvi ve kutu kola koyup yaklaşık 10 paket de sigara isteyen şüpheli, alacaklarını yazdığı listeyi evde unuttuğunu söyleyip poşeti bırakıp marketten ayrıldı.

90 TL'Yİ DUYUNCA TABANCAYA SARILDI

Kısa süre sonra markete bir bisikletle tekrar gelen gasp zanlısı, poşete koyduklarının fiyatını sordu. Cennet Çaylıkoca 90 TL tuttuğunu söyleyince şüpheli belindeki tabancayı gösterip poşetle birlikte marketten çıktı. Yol kenarına bıraktığı bisiklete binen şüpheli, kaçmak isterken dengesini kaybedip düştü. Poşetteki sigaralar kaldırıma savrulurken gaspçı bisikleti de olay yerinde bırakıp uzaklaştı.

ÇEKİCİ BİSİKLETİ ALMADI

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis, market güvenlik kameralarından eşkalini tespit ettiği zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. Market önünde bırakılan bisiklette ve yere düşen sigara paketlerinde inceleme yapan polis, bisikleti ekip otomobiliyle götürmek istedi. Bisiklet otomobile sığmayınca bu kez çekiciden yardım istendi. Olay yerine gelen çekici, motorlu taşıt olmadığı gerekçesiyle bisikleti taşımayı reddetti. Bisiklet başka bir ekip otomobiline yerleştirilerek adli emanetlere götürüldü.

Market sahibi Erhan Çaylıkoca, "Eşim marketteyken gelen bir kişi alışveriş yapmış. Yaklaşık 90 TL tutmuş. Sonra belinden çıkardığı tabancayla eşimi korkutup kaçmak istemiş. Bisiklete binmiş ama kaçamadan düşmüş. Eşim ben geldiğimde çok korkmuştu" dedi.

GASP ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA

Olayın gerçekleştiği anlar ise market güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde beyaz tişörtlü ve sağ kolunda dövme bulunan şüphelinin, aldığı ürünleri koyduğu siyah poşeti market sahibine verdiği görülüyor. Tedirgin tavırlarıyla dikkat çeken şüphelinin, sık sık market dışına çıkarak çevreyi gözetlediği, market sahibine belindeki tabancayı gösterip kaçması kameralara yansıdı.

Görüntü Dökümü

-----------

Market genel görüntüsü

Yere dökülen sigara paketleri ve bisikletten detaylar

Polisin parmak izi çalışması

Gasp zanlısının market içindeki güvenlik kamerası görüntüleri

Gasp zanlısının tabanca çekmesi

Polisin bisikleti ekip aracına götürmesi

Çekicinin gelmesi ve polise bisikleti götüremeyeceğini söylemesi

Çekicinin gitmesi

Market sahibi Erhan Çaylıkoca röp

327 MB //// 04.20ö

(HABER-KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Balıkesir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title