Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka hiçbir devletimiz yok kim ne derse desin hepsi hikaye (1) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de İl Danışma Meclisi'nde konuştu.

Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka hiçbir devletimiz yok kim ne derse desin hepsi hikaye (1)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de İl Danışma Meclisi'nde konuştu.

"Rabia" işareti yapan  Erdoğan,  "Bu dörtlü Ak Parti'nin manifestosudur. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka hiçbir devletimiz yoktur. Kim ne derse desin hepsi hikaye. Ben size patimin genel başkanı ve cumhurbaşkanı olarak manifestomuzu söylüyorum. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bitti. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi çok daha güçlü hale getirmenin gayreti içirisinde bunu başaracağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Erdoğan'nın açıklamaları

-Detaylar

Haber: RİZE,

=============================================

Tunceli merkezli 19 ilde FETÖ operasyonu: 12 gözaltı

TUNCELİ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 19 ilde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında asker, polis ve sivillerin bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Savcılık talimatı ile Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nün 19 ilde yürüttüğü soruşturma ile ilgili Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: " Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen bir soruşturma kapsamında; Tunceli İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından İlimiz merkezli 19 ayrı ilde yapılan operasyon kapsamında; ByLock kullandıkları tespit edilen 12 şahıs gözaltına alınmıştır. FETÖ/PDY terör örgütü ve bu örgütün devlet içerisine sızmış yapılanmalarına yönelik çalışmalar,  azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.

Haber: TUNCELİ,

==============================================

FETÖ'nün Bolu il imamı: Bolu yaşanılacak bir şehir olduğu için geldim

BOLU'da, FETÖ/PDY'nin çatı yapılanması davasında tutuklu yargılanan ve örgütün il imamı olduğu ileri sürülen öğretmen Şevket Kahraman, "Bolu yaşanılacak bir şehir, yaşam standartları iyi bir şehir. Kendi isteğimle Bolu'nun cazip olması nedeniyle buraya geldim. İl imamlığını reddediyorum" dedi.

FETÖ/PDY'nin Bolu'daki çatı yapılanması davasında 58'i tutuklu, 26'sı firari 145 sanığın Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Belediye Nikah Salonu'ndaki duruşmada, 'Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak' suçundan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan öğretmen Şevket Kahraman, savunmasında suçlamaları reddetti. Bolu'da örgütün dershanesinde rehber öğretmen olarak görev yapan, darbe girişimi ardından Kırklareli'de yakalanan Kahraman, "Suçlamalar hukuksuzdur. Demokrasiye inanıyorum. Milletin iradesine vurulan vesayete karşıyım. Bütün darbeleri, muhtıraları iliklerime kadar yaşadım. 15 Temmuz'u lanetliyorum. Ben bu darbe girişiminin mağduruyum. Terör, darbe gibi kelimelerle anılmaktan, terör örgütü yöneticisi olarak yargılanmaktan utanç duyuyorum" dedi.

Sanık Şevket Kahraman, örgütün eğitim kurumlarında çalışmasıyla ilglii, "Çalıştığım eğitim kurumları zamanında herkes tarafından takdir edilen kurumlardır. Bu okullarda çalışmak o dönemlerde bir ayrıcalıktı" dedi. Kendisinden önceki il imamı firari sanık Cuma Kartal'ın yerine Bolu'ya atandığı suçlamasını da kabul etmeyen Kahraman, "Bolu yaşanılacak bir şehir, yaşam standartları iyi bir şehir. Kendi isteğimle Bolu'nun cazip olması nedeniyle buraya geldim. Beni kimse buraya görevlendirmedi. Bu iddianın nedeni tamamen Cuma Kartal'ın Bolu'dan ayrılması ile benim buraya gelme tarihlerinin yakın olmasıdır. İl imamlığı suçlamasını reddediyorum" diye konuştu. Öğretmen Şevket Kahraman, sık yurt dışına çıkması hatırlatılması üzerine de "Ben Balkan muhaciriyim. Gitmiş olduğum ülkelerle kültürel bağlarım söz konusudur. Bu ülkelere eğitim faaliyetleri için gittim. Çalıştığım kurumun oradaki okullarına gittim. Bu bir suç değildir. Ben oralarda örgütsel faaliyetlerde bulunmadım" dedi. Telefonunda Fettullah Gülen'e ait videolar bulunmasıyla ilgili soru üzerine de Şevket Kahraman, "Ben Fettullah Gülen'in vaazlarını, şiirlerini dinlemiş olabilirim. Bunu reddetmiyorum. Bu o dönemlerde suç değildi. Ancak benim telefonumun incelenmesinde hukuksuzluklar vardır. Bu nedenle telefonumda ve elektronik akıllı cihazlarımda bulunan her türlü delili reddediyorum" dedi.

Haber: Murat KÜÇÜK/BOLU,

===============================================

Sağlık Bakanlığı'ndan gaziye yatak açıklaması: İletişim sorunu

SAĞLIK Bakanlığı tarafından Hakkari'de geçen ay EYP'nin infilak etmesi sonucu yaralanan ve kısa süre önce evine gelen Piyade Uzman Çavuş Süleyman Çelik'e eski yatak verildiği, daha sonra bunun elektronik yatakla değiştirildiği iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi yakınlarında 17 Temmuz'da askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 19 askerden Piyade Uzman Çavuş 24 yaşındaki Süleyman Çelik, tedavisinin ardından taburcu edilerek memleketi Bolvadin'in Kırkgöz Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Gaziyi ve ailesini dün evinde ziyaret eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, gazi için devlet hastanesinden manuel ve eski bir yatak geldiği, babanın kabul etmemesi üzerine birileri devreye sokularak elektronik yatak getirtildiğini açıkladı.

BAKAN GAZİYİ ARADI

Sağlık Bakanlığı tarafından Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği aracılığıyla iddialara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Demircan gazimiz Süleyman Çelik'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmiş ve durumuyla ilgili bilgi almıştır. Gerek görülmesi halinde gazimizin hastaneye yatırılması konusunda talimat veren Bakanımız, tedavisinin bir kısmının yapılacağı Ankara'da da kendisini bizzat takip edeceğini belirtmiştir" denildi.

"İLETİŞİM SORUNU OLDU"

Açıklamada, haberde yer alan iddialarla ilgili olarak da şu ifadeler yer aldı: "Olayın Bolvadin Devlet Hastanesi ile ilgili olduğu, adı geçen hastanenin Bolvadin Kaymakamlığı yazı işleri müdürlüğünden arandığı, hastanın durumu tam olarak aktarılmadan yatak talep edildiği, evde sağlık hizmetlerinden yararlanan hastaların mağduriyetlerinin giderilmesi için gönderilen standart manuel yataklardan gönderildiği ve eski olmadığı, ailenin yatağı kabul etmemesi üzerine hastane yönetimi tarafından kendi inisiyatifini kullanarak 30 dakika içerisinde motorlu yatak talebinin karşılandığı, önce manuel yatağın gönderilmesi, sonra motorlu yatakla değiştirilmesinin yaralının durumunun tam olarak anlaşılmamasından kaynaklı basit bir iletişim sorunu olduğu, Sağlık Bakanlığı ve birimlerimizin tüm imkanlarının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gazilerimiz için seferber edileceği, bir yatağın esirgenmesinin asla söz konusu olmayacağı hususlarına açıklık getirir, her şeye rağmen değerli gazimizin ve ailesinin istenmeden rencide olmasına sebebiyet verilmesinden üzüntü duyduğumuzu belirtiriz."

Haber: AFYONKARAHİSAR,

=================================================

Bakan Eroğlu: Melen, İstanbul'un suyunun sigortası

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Melen Barajı'nın bitmek üzere olduğunu söyleyerek, " İstanbul'a yılda 1 milyar metreküp su verecek. İstanbul'da 2071 yılına kadar su sıkıntısı olmayacak. Melen İstanbul'un suyunun sigortası" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlkite Düzce Valiliği'ni ziyaret etti. Bakanlar Eroğlu ve Özlü, Vali Zülkif Dağlı, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve belediye başkanlarıyla toplantı yaptı. Basına kapalı yapılan toplantıda kentte yapılan yatırımlar ele alındı. Ardından açıklama yapan Bakan Eroğlu, Düzce'de yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Özellikle Melen Barajı'nın İstanbul için önemine dikkat çeken Bakan Eroğlu, "Melen Barajı, hemen hemen bitti. İstanbul'un sigortası. Düzce İstanbul'a su veriyor. Hem buraya özellikle güzellik sağlayacak. Hem de İstanbul'a yılda 1 milyar metreküp su verecek. Bu da İstanbul'un su ihtiyacını karşılıyor. İstanbul'da 2071 yılına su sıkıntısı olmayacak. Melen İstanbul'un suyunun sigortası" dedi.

Bakanlar Eroğlu ve Özlü, daha sonra Düzce Kültür Merkezi'nde düzenlenen Devlet Su İşleri tesisleri toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı. Burada konuşan Eroğlu, teröre destek veren ülkelerie tepki gösterdi. Bakan Eroğlu, daha sonra Düzce'den ayrılarak Ankara'ya hareket etti.

Görüntü dökümü:

---------------------------

-Bakanın fidan dikmesi

-Bakanın açıklaması

-Toplu açılış töreni

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

=================================================

Şanlıurfa'da kaza: 10 yaralı

ŞANLIURFA'da, hafif ticari araçla minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 10 kişi yaralandı

Kaza, öğleden sonra Sırrın Mahallesi'nde meydana geldi. Sürücüsü öğrenilemeyen 47 DU 740 plakalı hafif ticari araç, Emrah Gülseren yönetimindeki 63 S 1502 plakalı minibüsle çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle Gülseren'in kullandığı minibüs kontrolden çıkarak devrildi. İhbar üzerine bölgeye giden sağlık ekipleri, minibüs ve araçta yaralanan 10 kişiyi ambulanslarla hastanelere taşıdı. Hastanelerde tedavisine başlanan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Kazaya karışan araçlar

Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Yaralıların ambulansa taşınması

İnceleme yapan polis

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Uğur BUDAK-ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 98 MB

=============================================

Çekici üstündeki cipin bagajından 42 kilo eroin çıktı

İZMİR'de uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda, çekici üzerinde arızalı süsü verilen cipin bagajında 42 kilo eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğu illerinden yüklü miktarda uyuşturucunun kente getirileceği ve ardından Avrupa ülkelerine gönderileceği bilgisine ulaştı. Yapılan araştırmada M.A.'nın (61) Doğu illerinden temin ettiği yüklü miktardaki eroini, arızalı süsü verdiği, çekici üzerindeki yabancı ülke plakalı bir ciple İzmir'e getirdiği tespit edildi. Takibe alınan araç kısa süre sonra durduruldu. Cipte narkotik dedektör köpeği Julien ile yapılan aramada, aracın bagaj kısmına gizlenen 42 kilo eroin bulundu. Gözaltına alınan M.A., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Emniyetten yapılan açıklamada, "Gençlerimizi ve geleceğimizi hedef alan uyuşturucu madde satıcıları ve organizasyonları tespit edilerek, uyuşturucu madde arzının önlenmesine yönelik çalışmalarımız kararlılıkla, artarak devam etmektedir" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------------

Cipin takip edilmesinden görüntü

Operasyon anından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

==============================================

Turistler sahilde çöp topladı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'ne gelen Litvanyalı turistler, Kral Koyu'nda temizlik çalışmasına katıldı.

Gazipaşa'ya bağlı Güney Mahallesi'ndeki Kral Koyu'nu temizleyen Gazipaşa Belediyesi işçilerine Litvanya'dan gezmeye gelen yaklaşık 20 turist de yardım etti. Temizlik işçileriyle sahilde temizlik yapan Belediye Başkan Yardımcısı Adem Kaya, "Bu koy bu yıl yaklaşık 1500 turist ağırladı. Birçok ülkeden gelen insanlar burayı ziyaret etti. Fakat buradaki en büyük sıkıntılarımızdan birisi buraya gelen insanlarımızın çöplerini bırakması. Gazipaşa Belediyesi olarak belli aralıklarla temizlik yapıyoruz. Bugünkü temizliğimize Litvanya'dan gelen bir turist kafilesi de eşlik etti. Bizim doğaya verdiğimiz önemi çok beğendiler bize yardım etmek istediler ve beraber bu güzel koyu temizledik. Buraya gelenlerden beklentimiz nasıl buluyorlarsa öyle bıraksınlar" dedi. Litvanyalı turistleri ilçeye getiren tur firmasının sahibi Mustafa Erkut, "Kral Koyu'na 42'nci turu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Şimdiye kadar 1500 kişi getirdik ve sezon sonuna kadar 3500 civarı kişi getirmeyi hedefliyoruz. Buraya gelen misafirlerimiz buranın doğasının başka bir yerde olmadığını söylüyor. Biz de burayı gösterdiğimiz için gurur duyuyoruz. Bugün çok güzel bir tesadüfle karşılaştık. Gazipaşa Belediyemiz buraya bir temizlik ekibi göndermiş. Biz de turistlerimizle beraber mıntıka temizliği yaptık. Buraya gelen misafirler daha çok duyarlı olursa daha güzel olur. Çünkü böyle bir güzellik dünyanın hiçbir yerinde yok. Buraya sahip çıkalım" diye konuştu. Temizlik çalışmasına katılan 44 yaşındaki Laima Bobrevicıene, "Burayı beğendik, her taraf harika fakat buradaki tek sorun etraftaki pisliklerdi. Burada yapılan temizliğe yardım ettiğimizden dolayı çok mutluluk duyuyoruz. Tek tavsiyem buraya gelen insanlar burayı teniz bıraksın" dedi. Kral Koyu'nda yüzen ve karpuz keyfi yapan Litvanyalı turistler daha sonra bölgede bulanan ve kazı çalışması yapılan Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'ni de gezdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Temizlik yapılan koydan genel görüntü

Turist kafilesinin koya inişi

Turist kafilesinin koydaki çöpleri toplaması

Genel ve detay görüntüler

RÖP 1: Adem Kaya (Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı)

RÖP 2: Mustafa Erkut (Tur firması sahibi)

RÖP 3: Laima Bobrevicıene ve tercümesi

78.3 MB /// 02.27

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title