Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)İZMİR POLİSİNDEN BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONUİZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, torbacı denilen uyuşturucu satıcılarına dağıtım merkezi ve imalathane olarak kullanılan depoya polisin düzenlediği operasyonda, esrardan yirmi kat daha tehlikeli olduğu belirtilen, 50 kilogram 'Skunk' isimli...

1)İZMİR POLİSİNDEN BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONU

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, torbacı denilen uyuşturucu satıcılarına dağıtım merkezi ve imalathane olarak kullanılan depoya polisin düzenlediği operasyonda, esrardan yirmi kat daha tehlikeli olduğu belirtilen, 50 kilogram 'Skunk' isimli uyuşturucu madde ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özelikle gençleri hedef alan ve torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Son dönemlerde özellikle Karabağlar ilçesinde uyuşturucudan ölümlerin artması üzerine bu bölgede narkotim ekipleri araştırmalarını yoğunlaştırdı. Teknik ve fiziki takip sonucunda, Vatan Mahallesi 9138 Sokak'taki bir apartmanın zemin katındaki deponun uyuşturucu imalathanesi olarak kullanıldığı belirlendi. İzmir genelindeki uyuşturucu satıcılarına dağıtım merkezi görevi gören depoya ekipler bu sabah baskın yaptı. Baskın yapılan depoda profesyonel şekilde düzenek kurularak uyuşturucu imal edildiği ortaya çıktı. Bine yakın saksıda, esrardan yirmi kat daha tehlikeli olduğu belirtilen, hintkenevirinin laboratuvar ortamında başka uyuşturucularla hibritlenmesi ile geliştirilen 'Skunk' isimli 50 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyon kapsamında 2 kişi gözaltına alındı. İki zanlının emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtilirken, zanlıların yurt dışında da aynı yöntemle uyuşturucu imal ettikleri öğrenildi.

Operasyon sonrasında uyuşturucu imalathanesine gelerek incelemelerde bulunan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, uyuşturucuyla mücadele konusunda İzmir halkından büyük destek aldıklarını belirterek, "Satışa hazır halde 50 kilogram Skunk denilen, gençleri hedef alan uyuşturucu madde ele geçirildi. Saksılarda yetiştirilen, üretilen bir yer burası. Gerçekten önemli bir çalışma oldu. Bundan sonra da devam edecek. İzmir halkı rahat olsun, Türk halkı rahat olsun. Biz uyuşturucuya terörle mücadeleyle aynı bakıyoruz. Tek bir gencimize uyuşturucu satılmasının önüne geçene kadar mücadelemiz devam edecek. Biz bu mücadele konusunda İzmir halkından çok büyük destek alıyoruz. Onların desteğiyle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Uyuşturucuya sıfır tolerans, tek bir kişiye satılmayacak noktasına geleceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------:

Operasyondan görüntü

Depodaki düzeneklerden görüntü

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın açıklamasından görüntü

Genel ve detay görüntü

(Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

====================================================

2)ARAÇTA HAVASIZ KALAN HAYVANLARI VATANDAŞLAR KURTARDI

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde hafif ticari araçta sıcaktan bunalan köpeğin çırpınışlarını ve kedi taşıma çantalarında bulunan kedileri gören vatandaşlar duyarsız kalamadı. Vatandaşlar aracın kapısını açarak hortumla su tutarak köpeğin rahatlamasını sağlarken, 2 kediden birinin telef olduğu görüldü. Araçta hayvanları ölüme terk eden kişinin veteriner olduğu öğrenilince vatandaşlar tepki gösterdi. Olay, Darıca Bayramoğlu Mahallesi Pelin Caddesi'nde meydana geldi. Cadde de, 34 YB 1508 plakalı hafif ticari araçta bulunan köpeğin çırpındığını gören vatandaşlar itfaiyeyi ve polisi aradı. Sıcaktan bunalan, içeride havasız kalan köpek bir süre sonra bitkin düştü. Aracın içerisinde kedi taşıma çantalarının içerisinde de kediler görülürken, vatandaşlar duyarsız kalamadı. Bir vatandaş aracın camının kırılmasını, masrafını kendisinin ödeyeceğini söyledi. Bu sırada kapının arasında uzatılan tel ile kapı açıldı. Kapının açılmasının ardından kedi taşıma çantasının içerisindeki kedi dışarı çıkarıldı. Aracın içerisinde bitkin düşen köpeğe hortumla su tutuldu. Köpek su içerek rahatladı. Diğer taşıma çantasının içerisindeki kedinin ise telef olduğu görüldü. Bu sırada aracın sahibi A.K. olay yerine gelirken, "Bir kişi öldürmüşsün hayvanları" dedi. A.K'nin veteriner olduğunu öğrenen bir kişi ise, "Sen nasıl bir veterinersin" diyerek tepki gösterdi. A.K. tepkiler üzerine aracına binerek olay yerinden ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Aracın içerisindeki köpeğin çırpınışları ve bitkin düşmesi

Bir kişinin aracın camının kırılmasını istemesi

Vatandaşların kapıyı açmaya çalışmaları

Kapının açılması kedi taşıma çantasının dışarı çıkarılması

Köpeğe su tutulması, köpeğin su içmesi

Araç sahibinin gelmesi ve tepkiler

Haluk TURGUT/DARICA(Kocaeli), -

====================================================

3)FETHİYE'DE CARETTA CARETTA YUVASI KORUMA ALTINA ALINDI

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki, Rixos Otel önündeki plajında caretta ceratta türü bir deniz kaplumbağasının yumurtalarını bıraktığı alan koruma altına alındı. Caretta carettanın sahile gelip, yumurtalarını bırakma anı otel görevileri tarafından görüntülendi. Bugün saat 04.00 sırlarında, Göcek Mahallesi'nde Rixos Otel'in plajına gelen bir caretta caretta, birkaç noktayı kazdıktan sonra kendisine en uygun yeri bulup, yumurtalarını bıraktıktı, ardından tekrar denize döndü. Heyecan verici o anlar otel çalışanları tarafından cep telefonuyla görüntülenirken, bir yandan da durum Fethiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirildi. Bunun üzerine bölgeye gönderilen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisleri Ayhan Salih Ekiz ve Enes Baysal caretta carettanın yumurtalarını bıraktığı bölgeyi koruma altına alıp, üzerinde caretta caretta fotoğrafı bulunan 'Deniz kaplumbağası (caretta caretta) yuvası' ibaresi yer alan uyarı yazısı astı. Ziraat mühendisi Enes Baysal, yavruların 50-60 gün gibi bir süre içinde yumurtadan çıkmasını beklediklerini belirtip, "Bu süre boyunca düzenli olarak yumurtlama alanının izleyeceğiz. Yumurtadan çıkan yavruların denize ulaşmalarını sağladıktan sonra buradaki görevimizi tamamlamış olacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Caretta carettanın yumurtalarını bırakma anından cep telefonu görüntüsü

Haber: Cihan KAYA / FETHİYE (Muğla),

==================================================

4)ANAKSAGORAS'IN ELİNDEKİ DÜNYAYI ÇALDILAR

İZMİR'in Urla İlçesi'nde temmuz ayı başında, 'felsefenin atası' kabul edilen Urla doğumlu Anaksagoras'ın Cumhuriyet Meydanı'nda açılan heykeli zarar gördü. Anaksagoras'ın elinde tuttuğu dünya çalındı, heykel yerinden sökülmek istendi, ayaklarının altındaki dolgular parçalandı. Dünyaca ünlü Yunan doğa filozofu Anaksagoras'ın mermer bankta oturur durumda tasvir edilen heykeline zarar verildi. Temmuz ayı başında heykeli tamamlayan Tülay Çelikel Özler, 'gökbilimlerin atası' olduğu için Anaksagoras'ı elinde dünya tutar şekilde göstermişti. Özler, Anaksagoras'ın elindeki dünyanın çalındığını, heykelin yerinden oynatıldığını, ayaklarının altındaki dolguların parçalandığını belirterek, "Heykeli polyesterden yaptım, maddi bir değeri yok. Bunu yapan ötekileştirmek isteyebilir, kıskançlık yapmış olabilir. Bir anlam veremedim. Dünyanın yenisini 10 günde ancak yapabilirim. Heykel ciddi zarar görmüş tamir de gerekiyor" dedi.

ANAKSAGORAS KİMDİR?

Yunan doğa filozofu. Urla'da M.Ö 500 yılında doğan Anaksagoras Atina'da bir okul açarak Perikles, Euripides, Arkhealos (bazı yazarlara göre Sokrates), vb. birçok öğrenci yetiştirmiştir. Bazı parçaları günümüze kadar kalan Tabiat Üzerine adlı bir eser yazdı. Anasagoras bu dönemin en büyük doğa bilginidir. Matematikteki bilgileriyle ün salmıştır. Astronomide de buluşları vardır. Ay ışığını, ay ve güneş tutulmalarını doğru olarak açıklamıştır. Anaksagoras M.Ö. 428'de Çanakkale'de ölmüştü.

LAR

İZMİR, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aşkın Karabağlar Fethiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title