Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

Herekol Dağı'nda çatışma; 2 terörist ölü, 6 terörist teslim (2)TERÖRİSTLERİN TESLİM OLDUĞU ANPervari İlçesi Herekol Dağı bölgesinde Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ve Siirt İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerin, 12...

Herekol Dağı'nda çatışma; 2 terörist ölü, 6 terörist teslim (2)

TERÖRİSTLERİN TESLİM OLDUĞU AN

Pervari İlçesi Herekol Dağı bölgesinde Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ve Siirt İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerin, 12 Haziran'dan itibaren yürüttüğü operasyon kapsamında 4 kadın teröristin teslim olduğu anı gösteren görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde, sığınak içerisinde kıstırılan 4 kadın PKK'lının askerlere teslim olduğu an, saniye saniye askerlerin tepe kamerasından kayıt altına alındı. Tek tek sırayla dışarı çıkan kadın PKK'lılların ellerini başının üstüne koyarak kayaya yüzünü döndüğü görülüyor. Daha sonra kadın PKK'lılar, askerler eşliğinde ilerlerken, en önde bir askerin, yürümekte zorlandığı belirtilen kadın bir PKK'lının elinden tutarak yürüdüğü görülüyor.

DEMİR KAPILI SIĞINAK

Öte yandan teröristlerin kullandığı barınak, sığınak ve mağaralar da tek tek arandıktan sonra kullanılmaz hale getirildi. Teröristlerin kullandığı sığınaklardan birinin demir kapılı olması dikkat çekti. Yine aynı bölgede teröristlerin kullandığı keskin nişancı mevzisi de imha edildi. Teröristlerin kullandığı silah ve mühimmatlar sergilenirken, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere çok sayıda büyük boy mutfak tüpü ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Teröristlerin tek tek sığınaktan çıkması

-4 kadın terörist yüzü kayaya dönmüş hali

-Kadın teröristlerden birinin elini tutan askerin yürüyüşü

-Asker ve teröristlerin birlikte yürüyüşü

-Teröristlerin yaşam alanı sığınak ve mağaralar

-Ele geçirilen silah ve mühimmatlar

-Demir kapılı sığınak

-Ele geçirilen büyük mutfak tüpleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: SİİRT,

=========================

Sakarya'ya şehit ateşi düştü

ERZURUM'da terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz'ın acı haberi Sakarya'da yaşayan ailesine verildi.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'nın Şenkaya İlçesinde Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek ismiyle yürüttüğü operasyonda 3 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerle çıkan sıcak çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Yakup Yılmaz helikopterle kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde tüm müdahalelere karşın Şehit düştü. Şehit Uzman Çavuş Yakup Yılmaz'ın acı haberi Sakarya'nın Serdivan İlçesi Arabacıalanı Mahallesinde yaşayan ailesine verildi. Acı haberi Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Jandarma personeli ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri verdi. 24 yaşında Şehit olan Uzman Çavuş Yakup Yılmaz'ın bekar ve 5 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olduğu öğrenildi. Yakup Yılmaz, Pazar günü Serdivan'da kılınacak cenaze namazını sonrası Sakarya Şehitliğinde toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Şehit evi

-Yakınlarını sakinleştirmeye çalışmaları

-Şehidin fotoğrafı

Haber-Kamera: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER Adapazarı (SAKARYA) -

=============================================

Şehit uzman çavuşun acı haberi Ordu'ya ulaştı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Onur Tiken'in acı haberi memleketi Ordu'nun Çatalpınar İİçesi'nde yaşayan ailesine verildi.

Ordu'nun Çatalpınar İlçesi'ne bağlı Ortaköy Mahallesi nüfusuna kayıtlı, nişanlı olan Uzman Çavuş Onur Tiken, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu. Askeri yetkililer ve sağlık görevlileri şehidin Çatalpınar İlçesi'ne bağlı Ortaköy Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi verdi. Evde olan anne ev hanımı Esma Tiken, acı haberi alınca sinir krizi geçirdi. 4 kardeşi bulunan şehit Onur Tiken'in yaklaşık 2 ay önce nişanlandığı, bir ay önce ablasının düğünü için Çatalpınar'a geldiği, Ağustos ayından sonra da düğünü olacağı belirtildi. Şehidin kendisine babasının evinin üst katında ev yapmak için inşaata başladığı, inşaatında halen devam ettiği öğrenildi. Çiftçi olan baba Alaaddin Tiken'in ise yaralı olduğunu duyduğu oğlu için ilçe merkezine gitiğinde acı haberi öğrendiği belirtildi.

Şehidin kuzeni olan Ahmet Tikenoğlu, "Babası bugün jandarmaya gitti yaralı olduğunu söylemişler. Daha sonra üzücü haberi aldık. Kendisi Hakkari Yüksekova'da görev yapıyordu. Adı gibi onurlu çocuktu, bir ay önce buradan gitmişti" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Şehidin ailesine haber verilirken görüntü

-Şehidin anne ve yakınlarından görüntü

-Şehidin kuzeniyle röportaj

-Şehidin inşaat halindeki evinden görüntü

-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Nedim KOVAN /ORDU-DHA

===================================================

Yüzündeki gözlüğü çalındı

ÇANAKKALE'de, kaldırımda yürüyen genç bir kadının yüzündeki güneş gözlüğü, kimliği belirsiz bir kişi tarafından çalındı. Olay anı bir işyerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Olay, dün (cuma) saat 17.30 sıralarında, Demircioğlu Caddesi'nde meydana geldi. Kaldırımda yürüyen ve cep telefonuyla konuşan ismi öğrenilemeyen genç bir kadın, arkasından gelen kimliği belirsiz bir erkeğin yüzündeki güneş gözlüğünü bir anda alıp hızla uzaklaşmasıyla neye uğradığını şaşırdı. Bir işyerinin güvenlik kamerasınca görüntülenen hırsızlıkta, zanlı kaçarak izini kaybettirdi. Vatandaşların aramasıyla polis ekipleri olay yerine geldi. Ancak genç kadının şikayetçi olmadığını öğrenildi. Polis, hırsızın kim olduğunun belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Yaşanan hırsızlık olayının kamera görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

======================================================

Yalova'da öldürülen Eylül'ün ismi çocuk parkında yaşatılacak

YALOVA'nın Çınarcık ilçesi Koru beldesinde, parkta oynarken kaçırılan ve tecavüz edildikten sonra boğlarak öldürüldürülüp cesedi bavul içersinde bulunan 6 yaşındaki Eylül Umutlu'nun ismi Yalova Belediyesi tarafından yaptırılan çocuk parkına verildi.

Yalova Belediyesi, Yalova'da 1 Haziran tarihinde cesedi bavul içerisinde boğularak öldürülmüş olarak bulunan 6 yaşındaki Eylül Umutlu'nun adını çocuk parkında ölümsüzleştirildi. Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman'ın talimatıyla Adnan Menderes Mahallesi Şehit Yaşar Kuş Caddesi Manolya Sokak'taki çocuk parkına, "Eylül  Umutlu' ismi verildi. Parkın açılış törenine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman eşi Dilek Salman, Eylül'ün ailesi ve yakınları, çok sayıda vatandaş katıldı.

"EYLÜL'Ü UNUTTURMAYACAĞIZö

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Vefa Salman, "Eylül'ün acısı yüreğimizde asla dinmeyecek. Sözün bittiği yerdeyiz. Asla ve aslatekrar  yaşanmasını istemediğimiz bir olay. Eylül evladımızı küçük yaşında toprağa verdik. O artık bir melek. Bu acıyı yaşamış biri olarak Umutlu ailesini çok iyi anlıyor ve acılarını paylaşıyorum. Bu acı hiçbir zaman soğumaz. Gereken talimatı vererek bu parkımıza Eylül Umutlu ismini verdik. Onun ismi burada sonsuza dek yaşayacak. Kendisini unutturmayacağız. "Eylül kim?'  diye  insanlar merak edip baktıklarında bu elim olayı görecekler ve başka Eylüllerin solmaması için çabalayacaklar.ö dedi.

"SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZö

Talihsiz çocuğun babası  Nurettin Umutlu da, "İnsanların duyarlı olması, uyanık olması gerekiyor. Belediye Başkanımıza bu imkanı bize tanıdığı için, talebimizi iki ettirmeden tez vakitte bize bu onuru yaşattığı için çok teşekkür ediyorum. Rabbim bu acıyı kimseye yaşatmasın, başka çocuklar ölmesin. Bizim ciğerimiz yandı başkalarının ciğeri yanmasın. Sözün bittiği yerdeyizö diye konuştu.

Baba Umutlu'nun kısa konuşmasının ardından aile üyeleri hep birlikte Eylül'ün adının yazdığı park tabelasının üzerindeki örtüyü kaldırarak parkta Eylül'ün adını ölümsüzleştirdiler.

Görüntü dökümü

------------------------

-Belediye başkanının konuşması

-Eylül'ün babasının konuşması

-Açılış

-Genel park detayı

(Süere: 4.08 dk) (Boyut: : 132 mb)

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,-

=====================================================

Kemer'de zincirleme kaza

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 7 aracın karıştığı zincirleme kazada yaralanan olmadı.

Kaza saat 15.30 sıralarında D400 karayolu Göynük-2 girişinde meydana geldi. 3 otomobil, 2 hafif ticari araç, otel personelini taşıyan otobüs ve midibüsün karıştığı zincirleme kazada yaralanan olmadı. Araçlarda maddi hasar meydana gelirken, otel çalışanları başka araçla gönderildi.

Olayın görgü tanıklarından Ekrem Sarkım, "İleride oturuyorum. Bir otomobil bariyerlere vurdu. Ondan sonra karşıya geçti. Arkasından otobüs de kaldırım taşlarına vurarak geldi. Büyük bir faciayı inşaatta çalışan arkadaşlar diğer otomobillere 'dur' işareti yapak engelledi" dedi.

Yol kenarında bulunan inşaatta çalışan işçilerden Serdar Doğru, "Yol yağmurdan dolayı kaygandı. İlk önce bir otomobil çarptı. Ondan sonra biz yola geçtik ve araçları yavaşlatmaya çalıştık. Daha sonra da otobüs vurdu. O da kaydı ve döndü. Arkasından 4x4 bir araç vardı sanırım ona vurdu. Yolu biz yavaşlattık, kestik. Daha fazla olabilirdi kaza" diye konuştu.

Otel servisini yapan otobüsün şoförü Mehmet Ali Cengiz de "Siyah bir araç vardı. O karıştırdı yolu. Millet duraksayıp bakmak istedi sanırım. Kamyonet ise onlara vurmamak için direkt önüme geldi. Önüme gelmesiyle vurmam bir oldu zaten. Benim önüm boştu ve ben mesafemi koruyarak geliyordum. Otobüste 8-10 kişi vardı ama onları yolladık. Onlar da iyi Allah'a şükür bir sıkıntı yok" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------

Yol üzerinden detay görüntü

Otobüsten detay

Sürücülerin polisle konuşması detay

RÖP 1: Ekrem Sarkım

Ambulanstan detay

Kazaya karışan bir araçtan detay

RÖP 2: Serdar Doğru

Bir şoföre alkol kontrolü yapılması

Otobüsten detay

RÖP 3: Mehmet Ali Cengiz

Yoldan detay

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

=====================================================

CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın,  dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden annesi 90 yaşındaki Ayşe Bayraktutan, Artvin'de son yolculuğuna uğurlandı.

Artvin Merkez Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Bayraktutan ailesinin yanı sıra CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, TBMM İdari Amiri ve Çorum Milletvekili Tufan Köse, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve vatandaşlar katıldı. 3 çocuk annesi Ayşe Bayraktutan, cenaze namazının ardından Balcıoğlu Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenazeye çelenk gönderen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, Milletvekili Uğur Bayraktutan'ı telefonla arayarak taziyede buldu, Adalet yürüyüşü nedeniyle cenazeye katılamayacağını iletti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Cenaze töreninden görüntüler

-Detaylar

Haber-Kamera: Adem GÜNGÖR DHA

=====================================================

Kocaeli'nde 267 polisle kumar operasyonu

KOCAELİ Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş  Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet müdürlükleri tarafından 60 ekip ve 257 polisle kumar ve tombala operasyonu düzenlendi.

16 Haziran günü kumar ve tombala oyunlarının engellenmesi ve kumar organizasyonları yapılan yerler hakkında işlem uygulanması amacıyla il genelinde yapılan operasyonda 3bin 104 şahıs sorgulanırken 136 kahve ve 7 dernek yetkili polisler tarafından kontrol edildi.

Düzenlenen kumar operasyonu sonucunda 2 işyeri işletmecisine hakkında kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçundan işlem uygulanırken kumar oynayan 24 şahısa toplamda 5 bin 448 lira idari para cezası verildi. Hakkında kumar oynamaktan işlem uygulanan 24 şahsın üzerinden çıkan 300 lira kumar parası, 22 adet tombala kartı ile 121 adet oyun puluna polis ekiplerince el konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

(Polis kamerası)

-Denetleme yapılması

-Ele geçirilen malzemeler

Haber: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli)-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yalova Şırnak Siirt Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title