Haberler

Dha Yurt Bülteni 11

111)BAKAN AĞBAL: GIDA ENFLASYONUNU VERGİLERLE İLİŞKİLENDİRMEK GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOKMALİYE Bakanı Naci Ağbal, gıda enflasyonu ile mücadele konusunda açıklamalarda bulundu, "Farklı çözümler olabilir ama gıda enflasyonunu vergilerle ilişkilendirmek, 'Vergi indirimi yapılırsa mesele çözülür'...

DHA YURT BÜLTENİ-11

1)BAKAN AĞBAL: GIDA ENFLASYONUNU VERGİLERLE İLİŞKİLENDİRMEK GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, gıda enflasyonu ile mücadele konusunda açıklamalarda bulundu, "Farklı çözümler olabilir ama gıda enflasyonunu vergilerle ilişkilendirmek, 'Vergi indirimi yapılırsa mesele çözülür' bakış açısıyla çözümlemek gibi bir düşüncemiz yok"dedi. Memleketi Bayburt'da  temaslarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, kent merkezinde belediye tarafından yürütülen asfalt çalışmalarını inceledi, Bayburt Özel İdaresi tarafından köylerde yapılan yatırımlar ile ilgili kurum yetkililerinden de bilgi aldı. İkindi namazı sonrasında cami çıkışında vatandaşlarla sohbet eden Bakan Naci Ağbal, gazetecilerin sorusu üzerine gıda enflasyonu ile mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi. Enflasyonla mücadelenin öncelikli konuların başında geldiğinin altını çizeren Bakan Ağbal şunları söyledi: "Özellikle gıda kaynaklı enflasyon artışı, bir an önce tedbir almamız gereken alanların başındaki bir konu. Gıda komitesi olarak iki gün önce bir toplantı yaptık. Merkez Bankası'nın yapmış olduğu hazırlıklar ve çalışmaları ilgili kurumlarla koordine etmek suretiyle bu çalışmaların üzerinden geçtik. Kısa, orta ve uzun vadede alınması gereken tedbirler ile ilgili öneriler tek tek masaya yatırıldı. Konu çok boyutlu. Tarım, Ekonomi ve Maliye Bakanlığını ilgilendiren konular var. Esas olan, tarladan sofraya giden zincir içerisinde maliyetlerin aşağı çekilmesi ve özellikle dış ticaret politikamızla iç talebin karşılanması arasındaki dengenin kurulması. Bu konuda ilgili kurumlara özellikle kısa vadede alınacak kararlar ve çalışmalarla ilgili görev verdik. Ekonomi, Maliye, Tarım Bakanlıkları ve Merkez Bankası kısa vadede özellikle dış ticaret politikaları ile ilgili bir çalışma yapıp bize getirecekler. İki haftalık bir süre verdik kendilerine. Gıda enflasyonu ile mücadele etmek konusunda farklı çözümler olabilir ama gıda enflasyonunu vergilerle ilişkilendirmek, 'Vergi indirimi yapılırsa mesele çözülür' bakış açısıyla çözümlemek gibi bir düşüncemiz yok. Asıl olan arz ve talep arasındaki dengeyi sağlamak ve bu sayede, özellikle uzun vadede tüketicinin ürüne ucuz bir şekilde erişmesini sağlamaktır. Bunu da inşallah hep beraber yapacağımıza inanıyorum."

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Bakanın belediyenin çalışmalarını incelemesi

-Bakanın vatandaşlarla sohbeti

-Bakanın açıklaması

Haber-Kamera: Coşkun  MENEK DHA)

=============================================

2)MÜEZZİNOĞLU: ADIMIZLA ALAY EDENLER SONRA KAPIMIZIN ÖNÜNDE NÖBET TUTTU

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kurulduğumuz günde adımızla alay edenler sonra kapımızın önünde nöbet tuttular" dedi.

Bursa'da, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan AK Parti İl Danışma Meclisi'ne katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kuruluş sürecinde yaşananları anlattı. Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "AK Parti'nin kurulduğu günde adıyla alay edenler sonra kapılarımızda nöbet tuttu. Onları da dışlamadık. Dava açarak bizi mahkeme kapılarında süründürmek isteyenleri, 'Bu parti laikliğe karşı odaktır' diyenleri aştık. Bu milletin kaderiyle oynamak isteyenleri de aştık. Eski Türkiye'de kalan bazı partiler, referandum sonrası 1.5 milyon insanın oyunu yine mahkeme kapılarına götürdü. Yetmedi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürecek kadar millet vicdanından uzak oldular. Tek yetkili Yüksek Seçim Kurulu'na 'çete' diyecek kadar küçülebiliyorlar. Peki sen 411 milletvekilinin bu ülkede başörtüsü yasağını kaldırmakla ilgili yaptığı değişikliği Anaya Mahkemesi'ne götürürken oradaki 11 mahkeme üyesine biz 'çete' demedik. 'Yanlış yaptı' dedik. 'Milli iradenin üzerine güç olamaz' dedik."  Müezzinoğlu, parti olarak ayrım yapmadıklarını da belirterek, "Yakasında AK Parti rozet olan da olmayan da saygındır, değerlidir, bizim kardeşimizdir. Bizim için bu salonun içi de dışı da bayram yeridir. Çünkü biz bir medeniyet anlayışının mensuplarıyız. Mevlana derki 'benim medeniyetimin mensupları, nefsinin  mahkumu olanlar değil vicdanının esiri olandır' der. Biz vicdanlarımızın esiri olduğumuz için buralarda bu alın ve akıl terini döküyoruz" dedi.

'ERDOĞAN KENDİSİ İÇİN MAKAM İSTEMİYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın makamları kendisi için istemediğini söyleyen Müezzinoğlu, "Milletin makamının güçlü ve hak edilen yerde olması için o mücadeleyi veren bir lidere sahibiz. Rabbim o liderden razı olsun. Ey Kılıçdaroğlu. Ey hayırcılığın öncülüğünü yapan kitle veya onun temsilcileri. Artık ipin ucu milletin elinde. Millet adına güçlü bir sistem kuruldu" diye konuştu.

Edip TEKİN/BURSA,

====================================================

3)BİNGÖL'DE PKK'LILAR İŞ MAKİNESİ YAKTI

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'nde yol yapım şantiyesindeki iş makinesi, PKK'lı teröristler tarafından ateşe verildi. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.Genç İlçesi Servi bölgesinde 3 kişilik PKK'lı grup, gasp ettikleri bir araç ile geldikleri Yeniyazı Köyü Kerpiçtepe mevkiinde yol yapım şantiyesindeki iş makinesini yaktı. İş makinesini yakan PKK'lılar gasp ettikleri araç ile kaçarken, bölgede kaçan 3 teröristin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Bingöl - BİNGÖL,-

==================================================

4)CİNAYET HÜKÜMLÜSÜ EVİNDEKİ GİZLİ BÖLMEDE YAKALANDI

DİYARBAKIR İl Jandarma Komutanlığı'nca düzenlenen operasyonda, hakkında "Kasten adam öldürme" suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.D. isimli kişi, evindeki minderin altında yapılmış gizli bölmede yakalandı. Diyarbakır Valiliği, operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarınca yağmalanan ve bombalı araç yapımında kullanılacağı değerlendirilen yabancı plakalı bir aracın da ele geçirildiğini açıkladı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından; Kocaköy ilçesine bağlı Gözebaşı köyünde 5 Mayıs günü saat 06.00'da narkoterör operasyonu kapsamında 2 ayrı ev ve eklentisinde arama yapıldı. Operasyon sırasında G.D. isimli bir kişinin evinde arama yapan jandarma ekipleri, evdeki minderin altında gizli bir bölme tespit etti. Minderleri kaldıran ekipler, yer altına kazılmış 2x2 metre genişliğinde ve 1.5 metre yüksekliğinde gizli bir bölmeye ulaştı. Gizli bölmenin kapağını açan jandarma ekipleri, hakkında "Kasten adam öldürme" suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.D.'yi, ruhsatsız av tüfeği ile birlikte yakalayarak, gözaltına aldı. Diyarbakır Valiliği'nden operasyon ile ilgili yapılan açıklamada, aynı köyden A.G isimli şahsın evinin bahçesinde ekili vaziyette 162 kök kenevir bitkisi tespit edildiği belirtilerek, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca yağmalanmayı müteakip,bombalı araç yapımında kullanılacağı değerlendirilen yabancı plakalı 1 araç bulunmuştur. Öte yandan Gözebaşı mülki sınırları içerisinde Karşıyaka mevkiinde menfez altına gizlenmiş halde jelikan bidon içerisinde 30 kilogram toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile ele geçirilen silah ve uyuşturucu maddeye el konulmuş olup, gözaltına alınan bir şüpheli şahıs hakkında adli işlemlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ile narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."denildi

Görüntü Dökümü

----------------------

Cinayet hükümlüsünün yakalandığı gizli bölme

Bombalı araç yapımında kullanılacak aracın görüntüsü

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Naci Ağbal Ak Parti PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title