Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

Deniz Baykal: Mustafa Kemal'in de şehitlerimizin de kemikleri sızlar (2)CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Vatanseverliğin gereği 'hayır' demektir.

Deniz Baykal : Mustafa Kemal'in de şehitlerimizin de kemikleri sızlar (2)

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal,  "Vatanseverliğin gereği 'hayır' demektir. Verilen karar, evladiyelik, asırlık bir karardır. Bu vatandaşlık tapusu. Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu. 16 Nisan'da verilmeyecek, vermeyeceksiniz, veremezsiniz. Mustafa Kemal'in de, şehitlerimizin de kemikleri sızlar"dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum ve anayasa değişikliği için çıktığı Trakya turunda Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde partisinin düzenlendiği toplantıda konuştu. Çorlu Kültür Merkezi'nde ve yaklaşık bin 200 kişinin katıldığı toplantıya, CHP Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer, Emre Köprülü ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyi Başkanı CHP'li Kadir Albayrak, ve Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysal ida katıldı.

Baykal referanduma ve yeni anayasa ilişkin konuşmasında,"Vatanseverliğin gereği 'hayır' demektir. Bu vatandaşlık tapusu. Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu. 16 Nisan'da verilmeyecek, vermeyeceksiniz, veremezsiniz. Mustafa Kemal'in de şehitlerimizin de kemikleri sızlar. Bu kadar yetki kimseye verilmez. Bu kadar yetki haram, haram. Millete şirk koşmaya çalışan bir anayasa bu. Gizli gizli millete şirk koşuyor. Hani seçimlerde bazen denir ya 'keşke oy vermeseydim elim kolum kırılsaydı' diyenler bu öyle bir karar ki sadece kalan ömürleri için değil çocuklarının hatta torunlarının ömrü için de bir karar alıyor. Evladiyelik, asırlık bir karar" dedi.

Baykal, hükümete eleştirilerde bulanarak, "Allah razı olsun yaptığın her hizmet için. Tereddüt etmeden yaptığın bütün hizmetleri yolları, köprüleri, tünelleri alkışlıyorum. Helal olsun diyorum.  Ama kardeşim onu yaptın diye milletin egemenliğini almaya nasıl kalkarsın? Nasıl izin veririm? Yaptığın hizmetleri millet sana görev verdiği için yaptın. Şimdi millete saygılı ol. Siyasi hayatta bir yere gelmek çok büyük başarıdır halkın oyu ile gelmek, seçilmek. Ama esas başarı belli bir süre hizmet ettikten sonra halkın oyu ile iktidardan düşüp saygınlığını, şerefini, onurunu ayakta tutarak milletin arasında sade bir vatandaş gibi yaşamayı başarabilmek" diye konuştu.

"ŞİMDİ MİLLET DÜZENİNDEN TEK ADAM DÜZENİNE DOĞRU BİR ARAYIŞA GİRDİK"

Padişahlık düzeninden millet düzenine geçilmesi gerektiğine vurgu yapan Baykal, "Bu anayasa millet anayasası değil. Padişahlık düzeninden, millet düzenine geçtik. Şimdi millet düzeninden tek adam düzenine doğru bir arayışa girdik. Bu anayasa tek adam anayasası. Milleti geri çekmeye yönelik bir anayasa. Bu anayasa tek adam anayasası. Dünyada yok böyle bir tek adam anayasası. Anayasa dediğin tek adamı sınırlamaya yönelik düzenlemedir. Bu anayasa, yargıyı siyasallaştıran bir anayasa. Meclis'in denetim yetkilerini ortadan kaldıran bir anayasa. Denetlenemez, sorgulanamaz fikir ve düşünce paylaşılamaz konuma tek adamı getiren bir anayasadır. Milletin böyle bir anayasa talebi yoktur. Talep birilerinin talebidir. Yukarıdan aşağıya doğrudur. Yukarıda birilerinin talebi var. Bunun milletle ilgisi yok. Anayasada millet yok. Bu anayasanın hizmet ettiği de millet olmayacaktır. Başka yerlere hizmet öngörülmüştür" dedi.

"VATANSEVERLİĞİN GEREĞİ 'HAYIR' DEMEKTİR"

Vatanseverliğin gereği hayır demek olduğunu belirten Deniz Baykal, "Particilikle söylemiyorum. Kendi çıkarım için değil. Vatanseverliğin gereği 'hayır' demektir diye düşünüyorum. Çözüm sürecinin içine girdik. Talimat verildi sakın karışmayın. Patlayıcılar yerleştirildi. Teslim edildi. Türkiye bölgesel iç savaş yaşamak durumunda kaldı. 300 bin vatandaşımız göç etmek zorunda kaldı. Aylarca sokağa çıkma yasağı. Ekonomi perişan. İktidarın göz yumması ile teslim edilen Nusaybin'i geri almak için 74 evladımızı şehit verdik. Bana mektup yazdı o zamanki başbakan 'bu açılımı beraber yapalım' diye. Kesinlikle böyle bir açılımın içinde sizinle beraber olmama mümkün değildir dedim. Siz de sakın ha böyle bir işe kalkışmayın. Türkiye'nin başına büyük felaket açarsınız diye kendi imzamla uyarı yaptım ona" dedi.

"2010'DAKİ REFERANDUMDA 'EVET' ÇIKMASAYDI 15 TEMMUZ OLABİLİR MİYDİ?"

Baykal, "En son sayın Cumhurbaşkanının kanaati nedir?  Aldandı mı aldanmadı mı? İyi düşünerek söylesin de onun üzerinden yürüyelim. 'PKK, başkaları bizi aldattı' dedi. Niye bizi değil de seni aldattı. Aldanmak senin işine geliyordu siyaseten o zaman Türkiye'ye bedelini ödettin. Bunlar yanlış pazarlıklar. 2010'daki referandumda 'evet' çıkmasaydı. Yargı, adalet onlara teslim edilmeseydi. 15 Temmuz olabilir miydi? PKK,FETÖ herkese seni aldattı. Şimdi yine bana ver diyorsun. Niye vereyim? Hiç aldanmamış olsan da verilmez. Biz aldanmadık bize de verme. Bu kadar yetki kimseye verilmez. Bu kadar yetki haram, haram" ifadelerini kullandı.

"EVLADİYELİK, ASIRLIK BİR KARAR"

Baykal, 'evet' çıkarsa bundan en çok şikayet edenlerin belki de 'evet' diyenler olacağını belirterek, "Hani seçimlerde bazen denir ya 'keşke oy vermeseydim elim kolum kırılsaydı' diyenler bu öyle bir karar ki sadece kalan ömürleri için değil çocuklarının hatta torunlarının ömrü için de bir karar alıyor. Evladiyelik, asırlık bir karar. Senin kullandığın arabanın freni yok her an kaza yapabilir. Türkiye büyük kargaşa yaşar. 7 bin 200 mevzuat değişikliği kaçınılmaz olacaktır. Kanunlar, yönetmelikler, tüzükler pek çok değişiklik yapılacak. 'Bu nerden çıktı' diyeceksin. Kimse 'evet' çıkarsa durumu aynı kalmayacak. Her şey her an değişebilir" dedi.

Yeni bir düzenin gelediğini söyleyen Baykal, "Sağına, soluna dikkat et oradan buradan tekmeyi, yumruğu yiyebilirsin. Güvence yok. Hukuk kişiselleşiyor. Meclis kalkıp tek kişi geliyor. Millete şirk koşmaya çalışan bir anayasa bu. Gizli gizli millete şirk koşuyor. Sen bugün varsın yarın yoksun. Millet devam eder. Çocuklarımın hakkını sana veremem" dedi.

'HAYIR' ÇIKARSA, KİMSE KİMSEYİ ÜTMÜŞ OLMAYACAK"

Hayır çıkarsa kendi memleketinin şivesiyle kimsenin kimseyi üzmemesinin gerektiğini anlatan Baykal, "Hayır' çıkarsa, kimse kimseyi ütmüş olmayacak. Antalya'da kullandığımız laftır ütmek. 'Hayır' çıkarsa herkesin cebindeki cebinde. Kimse kimseye kazık atmayacak, üzmeyecek olduğu gibi var olmaya devam edecek. 'Evet' olursa ne olacağı belli değil. Nereden ne gelir bilemezsiniz" dedi.

"MUSTAFA KEMAL'İN DE ŞEHİTLERİMİZİN DE KEMİKLERİ SIZLAR"

Baykal konuşmasının sonunda 16 Nisan referandumunun önemine değinerek,  "Bu vatandaşlık tapusu. Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu. 16 Nisan'da verilmeyecek, vermeyeceksiniz, veremezsiniz. Mustafa Kemal'in de şehitlerimizin de kemikleri sızlar" dedi. Deniz Baykal konuşmasının ardından  karayoluyla Kırklareli'ne geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Baykal'ın gelişi

-Salondan genel detay

-Salon önünde bekleyenler

-Polis arama noktasında geçişler

-Baykal'ın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/CORLU (Tekirdağ),

======================================

Suriyeliler kavga sonrası mahalleyi terk etti (2)

ÖNLEMLER ALINDI

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, Torbalı İlçesi'nde bir çocuğun dövülmesiyle başlayan ve bölgedeki Suriyelilerin kentten ayrılmasıyla sonuçlanan olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Olayın yaşandığı ilk gün A.A., M.A., M.H. ve A.H. adlı 4 Suriyelinin ifadesinin alındığı, ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldıkları belirtildi. Bölgede benzer bir olayın yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığı vurgulandı.

Haber: İZMİR,

======================================

Sivas'ta bir tehlikeli yıkım daha

SİVAS'ta çürük çıktığı için yenisi yapılmak üzere yıkım kararı alınan Vakıflar İş Hanının yıkımı sırasında tehlikeli anlar yaşandı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü bünyesindeki, kentin en işlek caddelerinden Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı Vakıflar İş Han'nın yenisi yapılmak üzere yakım çalışmaları başladı. Bir firmaya ihaleyle verilen ve kat kat yıkılması planlanan binada, iş makinesinin yine alttan kolon kırma yöntemini kullanması tehlikeli anlar yaşanmasına neden oldu. Tarihi Taşhan'ın 15 metre yakınında bulunan binanın bir bölümü, yıkım sırasında çöktü. Kolonların bir kısmı da esnedi. Çevredeki vatandaşlar, yıkım çalışmasını meraklı gözlerle izledi. Şans eseri ana taşıyıcı kolonların sabit kalması binanın Taşhan üzerine yıkılmasını engelledi. Çevredekiler, bu anları meraklı gözlerle takip etti.

Daha önce de kentteki eski Numune Hastanesi binasının alttan kolon kesmek suretiyle komple yıkılması sırasında korkulu anlar yaşanmıştı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yıkım anı görüntüsü (Amatör kamera)

-Binanın görnütüsü

-Yanındaki tarihi Taşhan

-Detaylar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

======================================

İzmir Marşı'nı Erdoğan'a uyarladılar

TÜRKİYE Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çanakkale Şubesi'nin düzenlediği 'Türkiye için evet' yürüyüşü sırasında bir grup, İzmir Marşı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uyarlayarak söyledi.

TÜGVA tarafından bugün saat 16.00'da tüm iller ile eş zamanlı 'Türkiye için evet' yürüyüşü düzenlendi. Çanakkale'de de Golf Aile Çay Bahçesi önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup Kordon Boyu'nda sloganlar atarak İskele Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında grup İzmir Marşı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uyarlayarak söyledi.

İzmir Marşı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün adının geçtiği yerlerde Recep Tayyip Erdoğan diyen grup, marşı "Rize'nin dağlarında çiçekler açar. Yaşa Recep Tayyip Erdoğan yaşa, adın yazılacak referandumda" diye söyledi. Ardından sloganlar atarak iskele meydanına gelen grup adına açıklama yapan TÜGVA Çanakkale Şube Temsilcisi Halil İbrahim Kahraman, "Biz, hayrın ve şerrin yalnızca Allah'tan geldiğine inanarak ezilmiş, sömürgeleştirilmiş tüm coğrafyaların ümidi olan liderimizi çıktığı yolda yalnız bırakmamak için evet diyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-TÜVGA'nın yürüyüşünden görüntüler,

-İzmir Marşı'nı Erdoğan'a uyarlayıp seslendirmelerinden görüntü,

-Halil İbrahim Kahraman'ın konuşmasından görüntüler.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

=====================================

Kilis Valisi'nden DHA'ya ziyaret

KİLİS Valisi İsmail Çataklı, DHA Kilis Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Vali İsmail Çataklı, ziyaretinde DHA Kilis Temsilci Reşit Çelebioğlu'ndan kente ve yapılan haberlere ilişkin bilgi aldı. Vali Çataklı, basının doğru bilgi alması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, "Basının kamuoyunun doğru bilgi vermesi çok önemlidir. Bu nedenle bilgi akışının hızlı bir şekilde yapılması için elimizden geleni yapacağızö dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin ve Emniyet Müdürü Günter Şenses'in de eşlik ettiği ziyarette Vali Çataklı, DHA'nın objektif haberciliğinden dolayı da Çelebioğlu'na teşekkür etti.

Haber: Songül ALTIAYLIK / KİLİS, -

======================================

TÜGVA'dan Aydın'da 'evet' yürüyüşü

AYDIN'da, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri tarafından, anayasa değişikliği referandumu öncesinde 'evet' yürüyüşü yapıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde Nazilli Mehteran Takımı'nın eşliğinde başlayan yürüyüşe AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ile birlikte yaklaşık 300 kişi katıldı. Yürüyüşe katılanlar, ellerinde dövizler taşıyıp "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı. Grup Kent Meydanı'ndan geçerken 'hayır' standında bulunanlar da "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı. İki grup arasına set çeken polis, olası bir gerginliğe izin vermedi.

Yürüyüşe katılan kalabalık daha sonra Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. TÜGVA adına basın açıklaması yapan Sefa Şentürk, "Vatanımız ve ülkemize sahip çıktığımızı göstermek için 'evet' diyen siz vatan sevdalılarına şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarı ve bekası için oy kullanacağımız bu dönemde Necip Fazıl daha yıllar öncesinden bugünü öngörmüştür. Bizim çok açık bir seçim yapmamızı istiyor. Çift başlılık milletin yapacaklarına engel olmakla kalmamış, şanlı milletimizin şahlanmasına her seferinde engel olmuştur. Ülkemizin geleceği için 'evet' diyoruz" dedi. Kalabalık ise sık sık "Recep Tayyip Erdoğan" sloganı attı. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Mehteranlı yürüyüş

Hayırcıların yanından geçerken, gerginlik

Sefa Şentürk'ün konuşması

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Deniz Baykal Antalya İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title