Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

KÖYDEKİ CİNAYETTE 'REFERANDUM TARTIŞMASI' İDDİASI (EK)1)VALİLİK 'ADLİ VAKA' DEDİŞenbağlar köyündeki olayla ilgili olarak Sivas Valisi Davut Gül kısa bir yazılı açıklama yaptı.

KÖYDEKİ CİNAYETTE 'REFERANDUM TARTIŞMASI' İDDİASI (EK)

1)VALİLİK 'ADLİ VAKA' DEDİ

Şenbağlar köyündeki olayla ilgili olarak Sivas Valisi Davut Gül kısa bir yazılı açıklama yaptı. Vali Davut Gül açıklamasında, "Olay adli bir vakadır, öldüren şahıs alkollüdür. Köyde herhangi bir siyasi çatışma yoktur. Daha öncesinde bu konuyla ilgili güvenlik güçlerine intikal eden bir durum olmamıştır" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan CHP Akıncılar İlçe Başkanı Hüseyin Çiçek ise olayla ilgili olarak, "Köyümüzde böyle bir olay yaşanmış. Referandumdan dolayı evet-hayır tartışması olmuş. Zanlı alkolün de de etkisiyle küfür etmiş. Daha sonra evine gidip silahını alıp geldikten sonra ateş etmiş. Olay böyle gerçekleşmiş. Köylülerimizden de bu yönde bilgiler aldık" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-CHP İlçe Başkanı Çiçek'in açıklaması

Haber-Kamera: Bülent TATLI/AKINCILAR(Sivas),

(64 mb)

==============================================

2)BAKAN ZEYBEKCİ BÜYÜME RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ "BU PERFORMANS BİR TÜRK MUCİZESİDİR"

DENİZLİ'de iş kadınlarıyla bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirdi. Zeybekci, 2016 yılı için açıklanan yüzde 2.9 büyüme oranının, yaşananlara rağmen bir Türk mucizesi olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'deki Marla Restoran'da Denizli İş Kadınları Birliği'ne (DİKAB) üye kadınlarla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ile DİKAB Başkanı Nilgün Ök ile iş kadınlarının katıldığı toplantıda kadınlar, iş dünyasında yaşadıkları sıkıntıları aktardı. Toplantının sonunda kendi kızı Fatma Zeybekci'ye DİKAB üyelik beratı da veren Zeybekci, konuşma da yaptı. Kadınlar bir konuya sahip çıktıysa onun sağlam ellerde olduğunu, anne şefkatiyle, kadın titizliği ve sabrı ile sahip çıkıp ilgilendiklerini, Denizli'nin en önemli başarılarından birisinin kadınların iş dünyasına çok büyük bir cesaretle girmeleri olduğunu belirtti.

"ORTA VADELİ PROGRAMIN BİNDE 3 ALTINDA"

TÜİK'in bugün açıkladığı büyüme oranlarını değerlendiren Zeybekci, geçen yıl tüm yaşananlara rağmen büyüme oranlarının Türk mucizesi olduğunu söyledi. Zeybekci, "2016 yılı ile ilgili Avrupa Birliği genel ortalaması, Euro bölgesi, OECD'nin ortalaması, yaklaşık olarak ve Türkiye'nin büyümesi ile ilgili rakamlar çıktı. Türkiye dördüncü çeyrekte, yani 2016'nın son üç ayında yüzde 3.5 büyüdü. Dünyadaki bütün kredi derecelendirme kuruluşları, tüm kurumlar, Türkiye'nin büyümesiyle ilgili 1.5 olursa iyidir, 2 olursa büyük zaferdir dediklerinde biz hep şunu söyledik. Orta vadeli programımızı tutturacağız. Orta vadeli programımızın hatta biraz üzerinde olmayı hedefliyoruz. En negatif olduğu, en aşağılarda tahminlerin bulunduğu dönemde de hep dedik ki; yüzde 3'ler seviyesinde bir büyüme bekliyoruz. Çünkü Türkiye'nin dinamiklerini biliyorduk. Türkiye'deki bütün değerleri yan yana koyduğumuz zaman ve son çeyrekle ilgili beklentileri de üzerine eklediğimiz zaman elde ettiğimiz rakam buydu. Türkiye yıl genelinde yüzde 2.9 büyümüş oldu. Orta vadeli programımızın binde 3 altında" dedi.

"BU PERFORMANS BİR TÜRK MUCİZESİDİR"

Konuşmasında 2016 yılında yaşanan olaylara da değinen Zeybekci, "Gerek 15 Temmuz ihaneti, işgal girişimi gerek Irak'taki, Suriye'deki gerekse 2015 Kasım ayında başlayıp süren Rusya'yla yaşanan olumsuzluklar ve hala devam eden etkileri, Türkiye'nin etrafındaki bu ateş çemberi, Türkiye'nin ekonomisi, Türkiye'de yaşananlar ve Türkiye'ye pompalanmaya devam eden olumsuzluklarla ilgili her şeyi yan yana koyduğumuz zaman inanın Türk sanayisinin, Türk ekonomisinin ve ticaretinin gerçekleştirdiği bu performans bir Türk mucizesidir" diye konuştu.

"2017 YILINI BİR ŞAHLANIŞ DÖNEMİ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Büyümenin özel sektör ve kamu eliyle gerçekleştiğini vurgulayan Zeybekci, "Şubat ayında da dış ticaret açığımız 3.7 milyar dolara düştü. Bu da önemli bir başarıdır. Biz 2017 yılını bir kalkınma, bir şahlanış dönemi olarak görüyoruz. Yeni bir seferberlik dönemi olarak görüyoruz. 2016 yılında bu hain darbe girişimi yaşanmamış olsaydı, 18 Temmuz'da yatırım teşvik sistemleri ve ihracat destek sistemlerimizle ilgili dünyanın en iddialı yatırım teşvik ve ihracat desteklerini açıklayacaktık. Bu millet 15 Temmuz'da bir demokrasi destanı yazdı" dedi.

"TÜRKİYE EN AZ YÜZDE 5.5 BÜYÜMEK ZORUNDA"

Türkiye'nin 2002 yılından bugüne kadar ortalama yüzde 5.7 büyüdüğünü anlatan Zeybekci, "Dünyada OECD, Avrupa Birliği ve G-20 ülkeleri içinde Türkiye, 3. sırada yer aldı. 2011, 2012'den itibaren yerimizde saymaya başladık. Bunun sebebi olarak da Türkiye kendini tekrar etmeye başladı. Türkiye o güne kadar sağladığı başarının A planını tamamladığı için yeni B planına, dönemine, ikinci dönemine geçmekle ilgili biraz sıkıntı yaşadı. Türkiye yüzde 5'in altında büyüdüğü zaman kayıptadır. Yüzde 5'le dengede oluruz ama yüzde 4.5'la işsizliğimizi artırırız. Çünkü Türkiye olarak biz her yıl üst üste 1 milyon vatandaşımızı iş sahibi yapmak zorundayız. Onun için biz ortalama olarak en az yüzde 5.5 ve üzerinde büyümek zorundayız. En sağlıklı büyüme de 6-6.5-7'ler seviyesinde bir büyüme ortalamasını tutturmak zorundayız ki; işsizliğimiz azalsın. Bunu sağlamak için Türkiye'nin güçlü bir şekilde yoluna devam edebilmesi için bugüne kadar yaşadığımız hastalıkları Türkiye'nin yaşamaması gerekiyor. Türkiye'nin bu sıkıntılardan kurtulması gerekiyor" diye konuştu.

"16 NİSAN, TÜRKİYE'NİN İSTİKBALİ İÇİN ÖNEMLİ"

Referandumun Türkiye'nin geleceği için önemli olduğunu belirten Zeybekci, " Onun için 16 Nisan'daki anayasa değişikliği, Türkiye'nin geleceği, Türkiye'nin istikbali ve istiklali için önemli. Türkiye artık bir daha asla ve asla bu hastalığa yakalanmayacak. Türkiye asla bir daha koalisyon görmeyecek, bilmeyecek. İster sağdan gelsin, ister soldan gelsin kim gelirse gelsin yüzde 50 ile tek başına iktidara gelecek" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye toplantının sonunda DİKAB Başkanı Nilgün Ök, çeşitli hediyeler verdi.

Zeybekci daha sonra Aydın'ın Buharkent ilçesine hareket etti.

Görüntü Dökümü

---------------

Salondan detay,

Bakan Nihat Zeybekci'nin konuşması

Kızına belge vermesi,

Dernek yöneticilerinin Bakan'a hediyeler vermesi

(Not: Dosya: 116 megabayt)

Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=====================================================

3)BAKAN ÖZLÜ: ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde esnafları ziyaret etti. Bakan Özlü, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile birlikte Hacı Halil Mahallesi Eski Çarşı'da esnaflarla tek tek tokalaşarak sohbet etti. Bakan Özlü ziyaretler sırasında karanfil dağıttı. Bakan Özlü daha sonra Çoban Mustafa Paşa Camii'nde Cuma namazını kıldı. Bakan Özlü camiden çıktıktan sonra Kent Meydanı'nda vatandaşlarla sohbet ederek, Ak Parti Gençlik Kolları'nın meydanda kurduğu stantları ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

---------------

Ziyaretlerden görüntüler, karanfil vermesi, vatandaşlarla sohbet etmesi

GEBZE-DHA

=================================================

4)CHP'Lİ KAYA: EVET BASKISI YAPAN VALİ VE KAYMAKAMLARA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ile birlikte referandum çalışmalarını yürütmek için Muş'a gelen CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, 'evet' baskısı yapan bazı vali ve kaymakamlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara ve CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, Muş Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu. Niyazi Nefi Kara, "Bize iletilen bazı kaymakam ve valilerin özellikle çok baskı yaptığını, bir partinin mensubu gibi çalıştığını, devletin değil parti valisi gibi çalıştığını anlatıyor insanlar. Muhtarlara çok baskılar yapılıyor. Hatta işte buradan evet çıkmazsa mührünüzü bırakın, alırız diye tehdit ettiklerini duyduk. Unutmasınlar ki onlar parti valisi değil, devletin valisidir. Partiden maaş almıyorlar, devletin kaynaklarını kullanıyorlar. Biz evet oyu verene de hayır oyu verene de eşit bakıyoruz. Hepsi bu ülkenin insanı ve bizim vatandaşımızdır. Bölgede halkın müthiş bir direnci var, özellikle valinin, kaymakamın baskıları artıkça hayır oylarının yükseldiğini görüyoruz"diye konuştu.

CHP olarak bölgede 'evet' baskısı yapan bazı kaymakam ve valilier hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya; Van, Bitlis ve Muş'ta temaslarda bulunduklarını belirtti. Barışa, dostluğa çok ihtiyaç duyulduğunu sokaklarda gördüklerini anlatan Kaya, şunları söyledi:

"Çok açık bir şey daha gördük. Devlet zora başvurmaz, devlet adamlığı ortadan kaybolmuş. Özellikle valiler devletin valisi olma yetisini yitirmiştir. Kamu kurum müdürleri hayır kampanyası yürütüyorlar. Camileri siyasete alet etmişlerdi bu yetmedi, asker ocaklarını siyasete alet ettiler. Bu da yetmemiş, adliyeyi siyasete alet ettiler, şimdi sandıkla oynamaya kalkıyorlar. Korkunun ecele faydası yok. Mutlaka bu süreç hayırlısıyla sonuçlanacaktır. Vali, kaymakamlar, devlet adamları sakın ha devletin askerliğini yapmasınlar. Askerlik, sadece bu vatan savunması için yapılır yoksa herhangi bir siyasi parti için askerlik yapılmaz. Kaldı ki unutmasınlar bu bir siyasi parti seçimi değil, bu bir bayrak, cumhuriyet seçimidir. Bu Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. "

Görüntü Dökümü

---------------

-Ziyaret detay

-Milletvekili Kara Röportaj

-Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya Röp.

Haber-Kamera: Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ,

248 MB

=====================================================

5)DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ CUMA HUTBESİ VERDİ

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Tekirdağ'daki programında Orta Camii'de cemaate hutbe vererek, Cuma namazı kıldı. Hutbede 3 aylardan bahseden Görmez, "Bizi kuşatan rahmet iklimi olarak Hz. Muhammed'den bu güne kadar idrak ettiğimiz üç aylara kavuştuğumuz için rabbimize hamdolsun. Allah'ım Recep ve Şaban aylarını bizler için mübarek eyle ve bizleri Ramazan kavuştur. Yüce Rabbim bizleri ve bütün alemi İslami her türlü kötülüğü arkasında bırakmış olarak Ramazanı şerife kavuşmayı hepimize nasip eylesin. Mümin için zamanın her anı, her saniyesi kıymetlidir. Bütün zamanlarda elimizi rabbimize açtığımızda, rabbimiz bizi huzuruna kabul eder. Ancak bazı zaman dilimleri unuttuklarımızı hatırlatmaya gelir. Çünkü insan gündelik hayatın akışı içerisinde en kıymetli şeylerinin unutur. En kötü unutkanlık insanın rabbini unutmasıdır. En kötü unutkanlık insanın kendisini unutmasıdır. En kötü unutkanlık insanın çevresinde ki yetimi, fakiri görmeden yaşamasıdır. İşte bütün bu üç aylar, kandiller, Ramazanlar, günde beş defa minarelerden okunan ezanlar, namazlar bütün bunlar unutkan olan insana unuttuklarını hatırlatmak içindir. Allah'ı unutan kendisini unutur. Allah'ı unutan kardeşlerini unutur. Allah'ı unutan ona ibadet etmeyi unutur. Allah'ı unutan doğru yol üzere olmaktan uzaklaşır. Kuran'ın bize hatırlattığı en büyük hakikat doğru bir insan olmak, doğru bir hayat yaşamak" dedi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hutbenin ardından cemaatle Cuma namazını kıldı.

Görüntü Dökümü:

-Cami dış çekimi

-Cami içerisi çekimleri

-Cemaat

-Görmezin camiye gelişi

-Görmezin hutbeye çıkması

-Vaaz

(: Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

====================================

6)CHP HAKKARİ'DE 10 BİN 'HAYIR' BRÖŞÜRÜ DAĞITTI

CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı ve yönetim kurulu üyeleri, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması ile ilgili üzerinde 'Neden hayır' ve 'Hayır demezseniz ne olacak' yazılarının olduğu 10 bin bröşür dağıttı. CHP Hakkari il Başkanı Aytekin Karahanlı ve beraberindeki CHP il Başkan Yardımcısı Naci Karaman ile partililer, kent merkezinde esnafı ziyaret ederek 'hayır' için destek istedi. Kent merkezinde üzerinde 'Neden hayır', 'Hayır demeseniz ne olacak' ve içerisinde anayasa değişikliği ile ilgili 18 maddenin yer aldığı bröşürleri dağıtan CHP il Başkanı Karahanlı, bröşürleri dağıttığı vatandaşlara CHP'nin referandumda neden 'Hayır' dediğini de anlattı.

'HAYIR' HAKKARİ'DE YÜZDE 80 ÇIKACAK

Türkiye'de 16 Nisandaki yapılacak olan referandumda 'Hayır' oylarının yüzde 60, Hakkari'de ise yüzde 80 çıkacağını öne süren Karahanlı şunları söyledi:  "16 Nisan'da ülkemizde yapılacak olan referandum ile ilgili Hakkari'de 10 bin bröşür dağıttık. Bröşürde 18 madde yer alıyor. Bu 18 madde için 'Hayır' diyoruz. Şimdiden hayır çıkacağına eminiz. Hakkari genelinde 'Hayır'ın yüzde 80 çıkacağını, ülke genelinde ise yüzde 60 olacağını müjdesini şimdiden hem Türkiye halklarımıza, hem de Hakkari' halkımıza veriyorum. Tüm halklarımıza şimdiden bu sonuç hayırlı olsun."

MİTİNGE DAVET

CHP'nin 2 Nisan 2017 tarihinde Otogar mevkisinde yapılacak olan 'Hayır' mitingi ile ilgili de açıklama yapan Karahanlı, "Mitingimiz 2 Nisan 'da saat 14.00 da otogarda olacak. Sayın Valimizin izin vermiş olduğu mitingimiz İstanbul Milletvekilimiz Eren Erdem Başkanlığındaki 10 milletvekilinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Bütün halkımıza çağrı yapıyoruz. Halkımızı Pazar günkü 'Hayır' mitingine davet ediyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------

-İl Başkanı Aytekin Karahanlı'nın 'Hayır' bröşürleri dağıtması

-Karahanlı ve beraberindeki partililer bröşürleri dağıtırken genel ve detaylar

-Bröşürler hakkında vatandaşları bilgilendirirken

-CHP İl Başkanı Karahanlı'nın açıklaması

BOYUT: 254 MB

SÜRE: 3 DK 53 SN

Behçet DALMAZ / HAKKARİ, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Özlü Davut Gül Hakkari Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title