Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

Selahatin Demirtaş'ı ailesi cezaevinde ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde eşi Başak Demirtaş, çocukları, kız kardeşi, anne ve babası açık görüş gününde ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren açık görüşün ardından konuşan eşi Başak Demirtaş, "Tek kalmasıyla ilgili hukuksuz ve yasalara aykırılık devam ediyor. Bununla ilgili içerde ve dışarıda mücadelemizin süreceğini söyledi" dedi.

Haklarında açılan terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım günü Diyarbakır'dan Edirne'ye getirilerek F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Tutuklandıktan 33 gün sonra Başak Demirtaş ve kız kardeşi Bahar Demirtaş'ın yanı sıra ilk kez görüşmeye kızları Delal ile Dilda, annesi Sadiye ve babası Tahir ile erkek kardeşi Süleyman Demirtaş geldi. Cezaevine iki araçla gelen Demirtaş ailesi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile açık görüşte bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından konuşan Başak Demirtaş, eşinin sağlık ve moral durumun iyi olduğunu söyledi. Tek başına koğuşta kalmasını hukuksuzluk olarak değerlendiren Başak Demirtaş, "Bugün annemiz, babamız ve çocuklarla birlikte açık görüş yaptık. Başkanın morali iyiydi, sağlığı da yerinde bir sıkıntısı yoktu. Bilindiği gibi tek kalmasıyla ilgili hukuksuz ve yasalara aykırılık devam ediyor. Bununla ilgili içerde ve dışarıda mücadelemizin süreceğini söyledi. Yurt içindeki ve yurt dışındaki halkımıza selam ve sevgilerini gönderdi" şeklinde konuştu.

Daha sonra Demirtaş'ın ailesi geldikleri araçla Edirne'den ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Demirtaş'ın anne ve babası

-Çocuklar ve eşinin cezaevine girişi

-Cezaevi yolu ve ailenin yürümesi

-F Tipi cezaevi

-Görüşten çıkmaları

-Cezaevinden çıkışları

-Başak Demirtaş'ın açıklaması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

==================================

Elazığ'da hastane saldırısında ölü sayısı 2'ye çıktı

ELAZIĞ'da Harput Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Servisi'nde dün akşam Ümit Gürgüzel'in eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderine tabancayla ateş açtığı olayda, ağır yaralanan kayınbirader Faruk Demir'in de yaşamını yitirmesi ile ölü sayısı 2'ye çıktı.

Olay dün saat 21.00'de Harput Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Servisi'nde meydana geldi. 47 yaşındaki Zeynep Demir, yanına oğlu 23 yaşındaki Faruk Demir'i de alarak, bir haftalık olan bebeğini sağlık kontrolüne getiren kızı 22 yaşındaki Tuba Gürgüzel'in yanına geldi. Burada Tuba Gürgüzel'in eşi Ümit Gürgüzel ile kayınvalidesi Zeynep Demir ve kayınbiraderi Faruk Demir arasında belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.

KAYINVALİDE OLAY YERİNDE ÖLDÜ

Tartışmanın büyümesi üzerine Ümit Gürgüzel, yanındaki tabancasını çekip eşi Tuba Gürgüzel ile kayınvalidesi Zeynep ve kayınbiraderi Faruk Demir'e ateş etti. Kurşunların isabet ettiği Zeynep Demir olay yerinde yaşamını yitirdi, Tuba Gürgüzel ile kardeşi Faruk Demir ve bu sırada koridorda bulunan 29 yaşındaki Sedar Çiftçibaşı yaralandı. Saldırgan Ümit Gürgüzel ise olay sonrasında gözaltına alındı.

Ağır yaralılardan Faruk Demir de sabaha doğru tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Böylelikle hastane saldırısında yaşamını yitirinlerin sayısı 2'ye çıkarken, 2 yaralının tedavisi ise sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Zanlının adliyeye getirilişi

-Araçtan indirilmesi

-Sorulan soruya cevap vermesi

-Adliyeye götürülmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

==================================

Denizde tabanca bulundu

İZMİR'in Konak İlçesi'ndeki sahilde amatör balıkçıların denizde silah benzeri bir cismin olduğu yönünde ihbarda bulunması üzerine bölgeye giden dalgıç polisler, tabanca buldu. Tabanca, herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için incelenmek üzere, kriminal laboratuvara gönderildi.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda Sabancı Kültür Merkezi'nin karşısındaki sahilde balık avlayanlar, bugün saat 16: 00 sıralarında denizde tabanca benzeri bir cisim fark etti. Amatör balıkçıların haber vermesi üzerine bölgeye deniz polisi sevk edildi. Dalgıç polisler, denizde inceleme yaptı. Yapılan çalışmalarda, tabancaya rastlandı. Dalgıç polisler tarafından denizden çıkartılıp delil torbasına konulan tabanca, herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için, incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Dalgıç polislerden görüntü

-Çevredekilerden görüntü

-Genel ve detay görüntü

(Haber, Kamera: Tufan HAMARAT / İZMİR,

=====================================

1 haftalık asfaltı bozma tepkisi

ANTALYA Konyaaltı Belediyesi'nin Altınkum Mahallesi'nde 2 Aralık günü yenilenen asfalt, elektrik ve doğal gaz çalışmaları nedeniyle tekrar kazıldı. Mahalle sakinleri, duruma tepki gösterdi.

Altınkum Mahallesi'ndeki asfalt ve kaldırım yenileme çalışmaları devam ediyor. Yenileme çalışmaları tamamlanan 435 Sokak'ta 2 Aralık günü yenilendiği belirtilen asfaltta, elektrik ve doğal gaz çalışması nedeniyle kazı çalışması yapıldı. Bu nedenle yolun bazı bölümleri yeniden bozuldu.

Kurumlar arasındaki koordinasyon sorununa dikkat çeken mahalle sakinleri, Konyaaltı Belediyesi'ne yollara sahip çıkma çağrısında bulundu. Mahalle sakinlerinden Necmi Yayla, "Bu kadar saçmalık olur mu? Daha bu asfalt döküleli iki hafta bile olmadı. Hemen ardından doğal gaz ve elektrik şirketlerinden gelen ekipler asfalt yolda kazı çalışması başlattı. Hatta doğal gaz için kazı yapan ekiplere de söyledik. 'Daha önce niye yapmadınız' dedik. 'Bizimle ilgisi yok' dediler. Komşulardan biriyle münakaşa da ettiler. Neredeyse kavga çıkacaktı" diye konuştu.

Mustafa Güney adlı mahalle sakini de doğal gazdan sonra sokağa gelen elektrik dağıtım firmasından ekiplerin de çalışma başlatıp bir kazı da onların yaptığını söyledi. Ekiplerin kazdıkları çukuru onarmadan gittiklerini de belirten Mustafa Güney, "Ben gelenlere 'Siz kazdınız burayı. Yapın ondan sonra gidin' dedim. 'Bizim bir sürü birimimiz var' dediler. 'Ben mi yapacağım' dedim. Bir sonuç alamadık" dedi. Elektrik, su, doğal gaz ve telefon alt yapıları tamamlanmadan ve koordinasyon sağlanmadan yapılan yatırımların boşa gittiğini belirten mahalle sakinleri, "Birinin yaptığını diğeri bozuyor" diye tepki gösterdi. 435 Sokak'a komşu sokaklarda yenileme çalışmaları da devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Asfalt yenileme çalışmalarından genel görüntü

Asfaltın yeniden kazılmasına tepki gösteren vatandaşların isyanı

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Başak Demirtaş Faruk Demir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title