Haberler

Dha Yurt Bülteni -11

Ak Partili Şentop: IMF, Türkiye'ye dönmeyecek, gelmeyecekTBMM Başkanvekili ve Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, CHP sözcüsü Faik Öztrak'ın "1 Nisan'dan sonra IMF ile masaya oturacaklar" iddiasına tepki gösterip, "Bu konuda konuşacak en son kişi CHP'li Faik Öztrak'tır.

Ak Partili Şentop: IMF, Türkiye'ye dönmeyecek, gelmeyecek

TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, CHP sözcüsü Faik Öztrak'ın "1 Nisan'dan sonra IMF ile masaya oturacaklar" iddiasına tepki gösterip, "Bu konuda konuşacak en son kişi CHP'li Faik Öztrak'tır. IMF'ye olan borcu kapattık ve IMF'yi Türkiye'den gönderdik. Bir daha IMF, Türkiye'ye dönmeyecek, gelmeyecek" dedi.

TBMM Başkan Vekili ve Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop ile Milletvekili Mustafa Yel ile birlikte Tekirdağ'da, Roman dernekleri ve federasyon temsilcileri ile bir araya geldi. Romanların sorunlarının görüşüldüğü toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Mustafa Şentop, CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti sözcüsü Faik Öztrak'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, "1 Nisandan sonra hükümet Uluslararası Para Fonu (IMF) ile masaya oturacaklar. Hatta duyuyoruz ki, IMF temsilcileri Ankara'daymış" iddiasına tepki gösterip, şunları söyledi;

"Hükümet aleyhine, IMF'yi bir tehlike olarak görmeye başlayacak olan şahıslar içinde en son konuşacak şahıs CHP'nin parti sözcüsüdür. Niye? Kendisi çünkü IMF'nin adeta Türkiye şubesidir. Kemal Derviş, Türkiye'ye bakan olarak gönderildiğinde Derviş'in sağ kolu Faik Öztrak'tır. IMF politikalarının uygulayıcısı odur. Ne konuştuğuna bakmayın. Bir şey konuşuyorsa IMF lehine konuşuyordur. IMF adına konuşuyordur. IMF için konuşuyordur.  IMF arzu ettiği için konuşuyordur. IMF ile ilişki AK Parti döneminde başlamadı. Bizden 50 yıl önce başladı. 50 yıldan fazla süren bir ilişiydi. Biz 2013'de bu ilişkiyi bitirdik. IMF'ye olan borcu kapattık ve IMF'yi Türkiye'den gönderdik. Bir daha IMF, Türkiye'ye dönmeyecek, gelmeyecek. Bu konudaki kararlığı Cumhurbaşkanımız, Maliye Bakanımız ifade etti. Türkiye IMF ile görüşüyor denilmesi iftiradan ibarettir. Bu tür söylemleri söyleyenlerin Türkiye'nin IMF şubesi olması da ortadır."

'TERMİK SANTRAL ASLA YAPILMACAK'

Şentop, Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde yapılması planlanan termik santral konusuna değinerek, teknik olarak uygun olmadığı için kesinlikle bu bölgeye termik santralin yapılmayacağını söyledi. Kendilerinin ve Ak Parti'nin açıklamalarının sürekli milleti doğru bilgilendirmek üzerine olduğunu ifade eden Şentop, "Milletimizi kandırırız da birtakım oyunu alırız söylemleri Ak Parti ile birlikte ortadan kalkmıştır. Bizim beyanlarımız milletimize gerçekleri söylemektir. Bir fikir değişikliği oldu. Bunu da izah ediyoruz. Planlanan bir termik santral vardı. Orada bir potansiyel vardı. Ama bununla ilgili teknik çalışmalar tamamlanmamıştı. Enerji Bakanlığımızın çalışmaları sonucunda orada kurulacak bir termik santralin rantabl olmadığı, beklenen verimliliği sağlayamayacağı ifade edildi. Bu yüzden bakanlığımız bundan vazgeçti. Enerji Bakanlığımızın çeşitli çalışmaları var. Kapaklı'da doğalgaz bulundu. Sayın Bakanımız, Kapaklı'ya gelerek açıklamalarda bulunacak. Teknik analizler sonucunda bakanlığımız buradan vazgeçti. Enerji Bakanlığı vazgeçtiği için Çevre Bakanlığı'na giden yazıda ÇED raporundan vazgeçildiği yazısı ortadadır" diye konuştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Şentop ile röp.

-Şentop'tan detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

================

CHP'nin Siverek adayı Bucak: Yanlış anlaşıldım

CHP'den 31 Mart yerel seçimi için Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde belediye başkanı adayı gösterilen Mehmet Fatih Bucak, Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı. Siverek'te konuşan Bucak, "Daha önceki konuşmalarımda yanlış anlaşıldım. Sözlerimin muhatabı bellidir. Orada ben sandığa gömmeyi kastetmiştim. Şimdi de hodri meydan, demokratik bir ortam. Kim çok seviliyorsa buyursun" dedi.

Yerel seçim için önce MHP'den belediye başkanlığına aday gösterilen ve AK Parti ittifakı göz önüne alınarak, geri çektirilen Mehmet Fatih Bucak, daha sonra CHP'den Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde belediye başkanı adayı gösterildi. CHP'nin Ankara'daki 'Aday Tanıtım Toplantısı'na katılan Bucak, öğleden sonra Şanlıurfa'ya geldi. Bucak, Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda akrabaları ve partililer tarafından davul- zurna eşliğinde karşılandı. Şanlıurfa- Siverek yolunda uzun araç konvoyu oluşturuldu. Bucak, Siverek'e geçip, seçim bürosunun önünde partililere seslendi.

'BEN ORADA SANDIĞA GÖMMEYİ KASTETMİŞTİM'

Mehmet Fatih Bucak, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimin huzur içinde geçmesini dileyerek, MHP'den aday gösterildiği dönem söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını söyleyip, şöyle konuştu:

"Ben buraya kardeşim ve ailem için gelmedim. Ben buraya tüm Siverek halkı için geldim. İlk süreçte MHP'den aday gösterildik, ittifak sürecinde bizi Harran ile takas ettiler ve bizi geri çektiler sonra Atatürk'ün partisinden aday olduk. Burada bir amaç, bir gaye var. Amacımız kravatlı hırsızlık değil. Bu seçimde dürüstler kazanacak, bu seçimde sevgi kazanacak. Bağımsız aday olduğum süreçte sandığa gömdüğüm gibi bu seçimde de rakiplerimi sandığa gömeceğim. Kapımız herkese açık. Burada, bu kalabalıkta her aileden insan var. Fatih Bucak demek, sevgi demektir. Daha önceki konuşmalarımda yanlış anlaşıldım. Sözlerimin muhatabı bellidir. Orada ben sandığa gömmeyi kastetmiştim. Şimdi de hodri meydan, demokratik bir ortam. Kim çok seviliyorsa buyursun. Oy, sevgi demektir. Vatandaşın cebinden parasını zorla alabilirsin; ama sevgisi zorla alamazsın. Bunlar demokratik yarışmaktan korkuyor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Toplanan kalabalık

Araç konvoyu

Bucak'ın seçim ofisi önünde halkı selamlaması

Mehmet Fatih Bucak'ın konuşması

Yağmur altında bekleyen vatandaşlar

Davul zurna

Alınan güvenlik önlemleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

=============================

Çanakkale'de 39'u çocuk 62 kaçak yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na lastik botla geçmeye çalışan Afganistan uyruklu 39'u çocuk 62 kaçak, yakalandı.

Kuzey Ege Denizi'nde devriye görevinde bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, saat 07.00 sıralarında Ahmetçe açıklarında, lastik bot içinde bir grup kaçak olduğunu tespit etti. Bölgeye giden ekipler, yaptıkları baskında, botta 13'ü erkek, 10'u kadın ve 39'u çocuk olmak üzere Afganistan uyruklu toplam 62 kaçağı yakaladı.

Küçükkuyu beldesindeki Sahil Güvenlik Karakolu'na getirilen kaçaklar, işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sahil Güvenlik ekiplerinin kaçakların olduğu takip etmesinden görüntü.

-Ekiplerin botu durdurmasından ve içindeki kaçaklardan görüntü.

-Kaçakların sahil güvenlik botuna alınmasından görüntü.

-Çocuklardan görüntü.

Haber-Kamera:  İpek YAVAŞ/AYVACIK (Çanakkale),

=====================

Anamur'da kayalar yola yuvarlandı

MERSİN ile Antalya'yı birbirine bağlayan D-400 Karayolu'nun Anamur ilçe sınırları içerisinde kalan bölümünde yamaçtan kopan kayalar yola yuvarlandı. Anamur ilçe merkezi ile Antalya Gazipaşa istikametindeki 1'nci tünel mevkiinde yamaçtan kopan kayalar yola yuvarlandı. O esnada yoldan herhangi bir aracın geçmemesi olası bir faciayı önlerken, trafik ekiplerince uyarı levlaharının konulduğu yolda ulaşım tek şeritten sağlanmaya başladı.

Yağışların aralıklarla devam ettiği bölgede heyelan tehlikesi sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Kayaların koptuğu yamacın görüntüsü

Yola yuvarlanan kayaların görüntüsü

Kapanan şeridin görüntüsü

Açık şeritten araçların geçmesi

Geçtiğimiz günlerde Aydıncık ilçesinde yaşanan heyelan görüntüsü

SÜRE: 03'44"     BOYUT: 125 MB

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin),

=====================

Numan Kurtulmuş, Hatay Arkeoloji Müzesi'ni gezdi

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, dünyanın ikinci büyük mozaik sergileme alanına sahip Hatay Arkeoloji Müzesi'ni gezdi.

Kentte dün bir dizi programa katılan AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, Hatay Arkeoloji Müzesi'nde bulunan eserleri inceledi. Kurtulmuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Müze Müdürü Nalan Çopuroğlu Yastı ve  AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'dan müzede sergilenen eserlerle ilgili bilgi aldı. Müze gezisinde Kurtulmuş'a ailesi ile Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı İbrahim Güler eşlik etti. AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, müze ziyaretinin ardından Antakya Ulu Cami'de öğle namazını kıldıktan sonra geçtiği Kırıkhan ve İskenderun ilçelerindeki programlarına katıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Müze binasından genel ve detay görüntü

Kurtulmuş'un müze gezisinden genel ve detay görüntüler

SÜRE: 02.14 BOYUT: 251 MB

Haber - Kamera: Hüseyin BOZOK/HATAY (DHA

==================================

Develer Ödemiş'te güreşti

İZMİR'in Ödemiş ilçesi kırsal Konaklı Mahallesi'nde, Ödemiş Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen geleneksel deve güreşleri 100 namlı devenin katılımıyla yapıldı.

23'üncü Konaklı Deve Güreşleri, Konaklı Arenası'nda yapıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı güreşlere Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 100 deve getirildi. Şenlik havasındaki güreşleri Ödemiş Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem, AK Parti Ödemiş Belediye Başkan Adayı Münir Bezmez'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kişi izledi. Bazı vatandaşlar güreşleri piknik yaparak seyretti. Güreşler öncesi arenayı dolduranları selamlayan AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Ata sporuna gönül veren sevgili hemşehrilerimle, burada geleneksel hale gelen ve bugün 23'üncüsü düzenlenen deve güreşlerinde genci, yaşlısı biraradayız. Bu geleneğimizi hep birlikte sürdürmeye çalışıyoruz. Ata sporlarımızın yaşatılması amacıyla Ödemiş'te yeni bir arena yaptık. Bundan sonra ikinci deve güreşini de orada gerçekleştireceğiz. 18 Mart Çanakkale Şehitlerimiz anısında düzenlenen rahvan at yarışlarını bu yıl 17 Mart'ta yeni alanımızda yapacağız. Türkiye'nin her yerinden katılım sağlanacak büyük bir yarış alacak. 17 Mart'ta hiçbir yere söz vermeyin. Yarışlarda birlikte olalım" dedi.

Günboyu devam eden güreşlerin sonunda dereceye giren develerin sahipleri kupa ile ödüllendirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Güreşlerden görüntü

-AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in arenayoı dolduranları selamlaması

-Belediye Başkanı Mahmut Badem'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir),

==================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
title