Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

Erdoğan'dan Netanyahu'ya tepki: Sen terör devletisin, dünyada sevenin yok/EKFRANSA'YA VE İSRAİL'E TEPKİSİNİ SÜRDÜRDÜAK Parti Adana İl Teşkilatı'nın 6'ncı Olağan Genel Kurulu, Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Erdoğan'dan Netanyahu'ya tepki: Sen terör devletisin, dünyada sevenin yok/EK

FRANSA'YA VE İSRAİL'E TEPKİSİNİ SÜRDÜRDÜ

AK Parti Adana İl Teşkilatı'nın 6'ncı Olağan Genel Kurulu, Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün de katıldığı kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin Fransa ve İsrail'den yapılan açıklamalara tepkisini sürdürdü.

Adana'ya yapılan yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019'un Mart ve Kasım aylarında gerçekleştirilecek seçimlere hazırlanılmasını isteyerek, şunları söyledi: "Kongremiz Adana ile birlikte ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlara vesile olsun. 16 Nisan'da oy oranımız, Adana'da ortalamanın altında kaldı. Adana, hem sanayi hem ticaret hem tarım hem de mert cesur insanların memleketidir. Demek ki bizim kendimizi tam anlatamamışız. İnşallah, yeni bir dönem başlıyor. Şimdi metal yorgunluğunu geride bırakıyor, yeni bir 'diriliş hareketi' başlatıyoruz. Şimdi bu diriliş muştusuna Mart ve Kasım 2019'da var mıyız? 2019'a kadar kapı kapı dolaşmaya hazır mısınız? Sizin ben gadanızı alayım, gadanızı. Sizlerden bugünden başlayarak, 2019'daki seçimlere kadar bu kararlılığı coşkuyu sürdürmenizi istiyorum. Bir, beraber, iri, diri, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Sizden benim en önemli ricam şu. Fitneye aramızda yer vermeyeceğiz. Tamam mı? Birbirimizi Allah için seveceğiz. Fitne üretmekten bıktık artık, asla. Birbirini sadece Allah için seven bir kadro olarak hedefe yürüyeceğiz."

'SURİYELİLER DÖNÜYOR'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin'deki terör örgütlerine yönelik 'Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sürdürüldüğünü anlatan Erdoğan, "Şu anda iyi durumdayız. Operasyonun 58'inci gününde yani Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde Afrin şehir merkezi ele geçirildi. Şimdi Tel Rıfat ve diğer bölgelere yönelik çalışma sürüyor. Şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum. Burada yürüyenler şehadete yürüyor. Makamları Peygamber'imize en yakın makam. Bizim de bu noktada başarı olmamız gerekiyor. Allah, bizlere de o makamı nasip etsin inşallah. Afrin'de güvenli hale getirdiğimiz yerlere Suriyeli kardeşlerimiz dönmeye başladı. Fırat Kalkanı Harekatı ile temizlediğimiz yerlere de 160 bin Suriyeli kardeşimiz döndü. Afrin'den ayrılanlar da topraklarına dönecek. Suriyeli kardeşlerimizin dönüşleri kademe kademe devam edecek. Biz inanıyoruz, inandığımıza göre üstünüz" diye konuştu.

'FRANSA'DAN HİÇ YAKIŞTIRAMADIĞIMIZ HABERLER GELDİ'

Türkiye'nin terör örgütlerini tepeledikçe çatlak sesler çıktığını kaydeden Erdoğan, Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 844 olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'ya yönelik tepkisini ise şu sözlerle sürdürdü: "Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3844 oldu. Tepelerine ineceğiz. Niye? Türkiye'nin sınırlarını taciz eden, 100'ü aşkın şehit edenlere bu işi kolay kolay bırakmayız. İçerideki teröristlere de bırakmadık. Şu anda güvenlik güçlerimiz her yerde mağaralarına varıncaya kadar girdi. Kaçacak delik arıyorlar, çıkamıyorlar, çıkamayacaklar. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Coğrafyamızın tüm terör örgütlerinden arındırılması noktasında ABD ile çalışmaktan memnun oluruz. Fransa'da kendilerine hiç yakıştıramadığımız birtakım haberler geldi. Adana, Fransızları iyi bilir. Fransızlar da Adana'yı iyi bilir. Geçmişte Fransız işgalcilere ve onların beslediği Ermeni çetelere en güzel cevabı Adana vermiştir. Dün Ermenileri kışkırtanlar bugün aynı oyunları oynamanın peşinde. Sarayda teröristleri ağırlayanlara Adana'dan Rabia'mızla cevap veriyoruz. Bu cevap Paris'ten yankılansın. Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Büyük şairimiz Arif Nihat Asya, 'Bayrak' şiirini Adana'da yazmıştır."

'NETANYAHU, SEN İŞGALCİ VE TERÖRİSTSİN'

Türkiye'nin işgalci olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e yönelik tepkisini sürdürerek, şöyle konuştu: "Bizim bayrağımız barışın güvercinidir; ama gerektiğinde savaşın da şahinidir. Bu bayrağın temsilcisi olduğu her yerde korkudan eser olmaz. Onların karın ağrısının sebebi Türk milletidir. Türkiye'den şikayet etmeye hakları kesinlikle yoktur. Bizim sömürgecilik ayıbımız yoktur. Ey Netanyahu, sen işgalcisin. Sen işgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Aynı zamanda sen bir teröristsin. Zira o mazlum Filistinlilere sizin yaptıklarınızı tarih kaydediyor. Bunu hiçbir zaman unutmayacaklar, unutmayacağız. İnanıyorum ki İsrail halkı da senden rahatsız. Biz gittiğimiz yere sadece medeniyet huzur ve sevgi götürürüz. Kimse Türkiye'nin, Türk askerinin varlığından rahatsız olmasın. Biz sadece teröristin tepesine bineriz. Biz Afrin'deki kardeşlerimize hizmet götürüyoruz. DEAŞ'ın dün yaptıklarını bunu bugün PKK, YPG yapıyor. Dün DEAŞ'ın başını nasıl ezdiysek PKK'nın YPG'nin başını da öyle ezeceğiz. Bölgemizde yeni paylaşımların yapılmasına izin vermeyeceğiz. Coğrafyamızın kaderini emperyalistlerin çizmesine izin vermeyeceğiz. Bölgemizdeki son terörist imha edilene kadar durmayacağız. "

'BÜYÜMEYİ DEVAM ETTİRMEK İÇİN BİR OLACAĞIZ'

Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzde 7.4 ekonomide büyüdük. Ekonomiyle ilgili yok şuymuş, buymuş. Rakamlar ortada. İhracatın artması demek, üretimin, istihdamın artması demektir. Büyüme gelip, işte başınıza düşecek değildir. Zaten başınıza düşecek olursa öyle bir büyüme rakamının altında ezilir gidersiniz. Bu büyümeyi devam ettirmek için bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bunu başardığımızda Türkiye'nin önünde kimse duramaz. Bunu başardığımızda 2023, 2071 vizyonlarımızı gerçekleştiririz. Siz bu davada 'Varım' diyorsanız biz de ölümüne varız" diye konuştu.

CANLI VERİLDİ

Haber: ADANA,

=========================================

O listedeki 2 restoran dikkat çekiyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bazı firma ve restoranlara, hileli ürünler sattıkları gerekçesiyle ceza kesip isimlerini internet sitesinde yayınladı.

Bu ürünlerden sattıkları belirlenen 2 restoran da, İzmir'in Bornova ilçesinde, ağırlıklı olarak Ege Üniversitesi öğrencilerinin yaşadığı Kazım Dirik Mahallesi'nde bulunuyor. Restoranlardan biri isim ve konsept değişikliğine gitmeyi seçerken, diğer restoranın ise hiçbir değişik yapmadan servise devam ettiği görüldü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çeşitli aralıklarda, tüketicinin sağlığı ve menfaatinin korunması ile sektörde haksız rekabetin önlenmesine yönelik olarak taklit veya tağşiş (karışım) ürün sattığı tespit edilen firmaların ve restoranların teşhir listesini yayınlamayı sürdürüyor. Geçen hafta yayınlanan listede, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceği gibi ürünleri üreten 173 firma ve bu firmalara ait 282 parti ürünün ismi yer aldı. Listede, Bornova ilçesinde bulunan ve genellikle Ege Üniverisitesi öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı Kazım Dirik Mahallesi'ndeki 2 restoran dikkat çekti. Küçükpark'ta bulunan ve öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilen 'Sarmala Dürüm Evi' ve 'Londra 1 Dumanlı Köfte' isimli restoranlar da, bakanlığın açıkladığı listede yer aldı. Sarmala Dürüm Evi, isim ve menü değişikliğine gitmeden, işlerine olduğu gibi devam etmeyi seçerken, Londra 1 Dumanlı Köfte'nin listenin yayınlanmasından 2 gün sonra el değiştirdiği iddia edildi. Eski tabelanın indirilip yerine 'Küçükpark Ocakbaşı' yazılı tabelanın asılması da dikkat çekti. Sarmala Dürüm Evi'nin işletmecisi A.S., söz konusu durumun kendisinden önce işletmecilerle ilgili olduğunu, ürünlerine güvendiklerini ve satışlarda herhangi bir olumsuz etkilenmenin gerçekleşmediğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Sarmala Dürüm Evi'nden görüntü

Sarmala Dürüm Evi'nde dürüm yapılmasından görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN / İZMİR,

============================================

Yolcu treni çarpan yaşlı kadın öldü

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, bölgesel yolcu treni çarpan, 70-75 yaşlarında olduğu sanılan bir kadın, yaşamını yitirdi.

Bugün saat 12.30 sıralarında, İzmir-Denizli seferini yapan makinist M.A. idaresindeki 1222 sefer sayılı Anadolu Ekspresi, Nazilli ilçesindeki Yeşil Mahalle'de yaya ve araç trafiğine kapalı hatta rayların üzerinde ayakta duran bir kadına çarptı. Makinist M.A., durumu polise ve 112 Acil Servis'e bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 70-75 yaşlarında olduğu tahmin edilen kadının yaşamını yitirdiğini belirledi. Savcı ve polisin yaptığı incelemede, yaşlı kadının üzerinden kimliğini belirtir bir belge çıkmadı. Polis, olay yerine çağrılan Cumhuriyet, Aydoğdu, Yeşil Mahalle, Yeşilyurt Mahallesi ve Prof. Muammer Aksoy Mahallesi muhtarlarından yaşlı kadının kimliğinin tespit edilebilmesi için yardım istedi. Yaşlı kadının kimliğinin tespitine çalışılırken polis, makinist M.A.'nın ifadesine başvurdu. Tren 2 saatlik bekleyişin ardından, seferine kaldığı yerden devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Kazay yapan trenin görüntüsü

-Ölen yaşlı karının trenin altında görüntüsü

-Polis ekiplerinin incelemelerinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın),

=============================================

Köpekler can çekişirken yaşananları gözyaşları içinde anlattı

Adapazarı'nda beslediği sokak köpeklerinin sokak ortasında zehirlendiği için can çekiştiğini gören Ramazan Keser, gözyaşlarına boğularak, bunu yapanlara lanet yağdırdı.

Adapazarı Yağcılar Mahallesi Güler Sokak'ta birkaç sokak köpeği kimliği belirsiz kişilerce iddiaya göre zehirli et verilerek zehirlendi. Bölgedeki bir spor tesisinde çalışan ve her gün bu köpeklere yemek verip besleyen Ramazan Keser, hayvanlarda bir gariplik fark etti. Köpeklerin yaşadığı ormanlık alana gittiğinde köpeklerin zehirlendiğini gören Keser, çılgına döndü. Köpekleri sokağa getirip burada telefondan video kaydını açarak yaşananları anlatan Ramazan Keser, gözyaşları içinde yaşananları anlattı. Bu sırada köpeklerin bir tanesinin titreyerek can çekişmesi görüntülere yansıdı. İzleyenlerin içini acıtan o anlarda gözyaşları dökerek bunu yapanlara lanet yağdıran Keser, "Bunlar insanlık suçu. Hayvan bu ya, bunlara sahip çıkmamız lazım bizim. Bakın ölüyor hayvan, can çekişiyor. Bunlar hayvan, kime ne zararı var? Ne istediniz bunlardan siz" diye konuştu. Bu kişilerin köpeklerin kulaklarını da kesip işkence yaptığını söyleyen Ramazan Keser, "Hayvanın kulaklarını kesmişler, bu kadar olmaz. Hayvanlara işkence yapmışlar" ifadelerini kullandı. Zehirlenen köpekler daha sonra Adapazarı Belediyesi Hayvan Barınağı ekipleri tarafından tedavi edilmek üzere bulunduğu yerden alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Köpeklerin yürümesi

-Yemek yemesi

-Yerde kıvranması

-Vatandaşın kamera önünde gözyaşı dökmesi

-Yaşananları anlatması, detaylar

Haber: ADAPAZARI(Sakarya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Benjamin Netanyahu Yüreğir İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title