Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)ŞEHİT PİLOT YÜZBAŞI YUNUS BAL, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDIİZMİR Çiğli'de dün düşen askeri eğitim uçağında şehit olan Pilot Yüzbaşı Yunus Bal (37), bugün anne ve babasının yaşadığı Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı askeri tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

1)ŞEHİT PİLOT YÜZBAŞI YUNUS BAL, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İZMİR Çiğli'de dün düşen askeri eğitim uçağında şehit olan Pilot Yüzbaşı Yunus Bal (37), bugün anne ve babasının yaşadığı Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı askeri tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Duygu dolu anların yaşandığı cenaze töreninde Şehit Yüzbaşı Yunus Bal'ın babası oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı dökerken, şehidin 6 aylık hamile eşi Tuğba Bal ayakta güçlükle durarak taziyeleri kabul etti. İzmir'de dün Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan bir süre sonra Menemen ilçesi Tuzçullu Mahallesi'nde boş bir araziye düşen SF-260D tipi eğitim uçağında bulunan Pilot Yüzbaşı Yunus Bal ile Hava Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan (29) şehit oldu. Evli ve bir çocuk babası Şehit Yüzbaşı Yunus Bal'ın acı haberi, Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yaşayan annesi Cevriye Bal ve babası İsa Bal'a, Kaymakam Suat Seyitoğlu ve İlçe Garnizon Komutanı Albay Hakan Cirit tarafından verildi.

SON KEZ BABAEVİNE GETİRİLDİ

Şehit Yüzbaşı Yunus Bal'ın cenazesi bugün saat 11.00 sıralarında askeri uçak ile önce Yenişehir Askeri Havalanı'na buradan da anne ve babasının yaşadığı Yenigün Mahallesi'ndeki TOKİ Konutları'na getirildi. Burada yapılan törende dualar okundu helallik alındı. 5 yaşında kızı bulunan Şehit Yüzbaşı Bal'ın 6 aylık hamile eşi Tuğba Bal ayakta güçlükle durmaya çalışırken, babası İsa Bal ise oğlunun tabutuna sarılıp ağladı.

ASKERİ TÖREN İLE UĞURLANDI

Şehit Yüzbaşı'nın cenazesi daha sonra öğle saatlerinde Anadolu imam hatip lisesi bahçesine getirildi. Burada yapılan törene şehidin annesi Cevriye, babası İsa ve eşi Tuğba Bal ile üç kardeşinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Ak Parti Bursa milletvekilleri Zekeriya Birkan, Hüseyin Şahin, CHP Milletvekili Ceyhun İrgil, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile çok sayıda bürokrat ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehit Yüzbaşı Yunus Bal'ın cenezesi öğlen kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında bulunan şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Nihat BIÇAK-Mehmet İNAN-Enver Fatih TIKIR/YENİŞEHİR (Bursa), -

=====================================================

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: AFRİN'DE ZAFERE YAKLAŞIYORUZ (EK)

2)'İHANETLERİ, YALANLARI, RİYAKARLIKLARI UNUTMAYACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar'daki 6'ncı Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi fersah fersah ileriye taşıdıklarını söyledi. Son 4-5 yılda yaşananların eski Türkiye'nin başına gelmesi durumunda hallerin harap olacağını dile getiren Erdoğan, bu eski Türkiye'yi milli gelirde dünyanın 17'nci büyük ülkesi haline getirdiklerini aktardı. Afyonkarahisarlılara müjdelerde de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afyonkarahisar, büyükşehir olma sınırına gelmiştir. Doğumlar artarsa 2019'da büyükşehir olur, ama taşıma ile olmaz. En geç bir seçim sonra Afyonkarahisar'ın büyükşehir olarak yoluna devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

'KIZILELMA BELİRLİ BİR NOKTA DEĞİL, SONSUZLUKTUR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin'de Mehmedimizle birlikte yürüyoruz. Korkaklar zafer anıtı dikemezler, bu böyle biline. Mehmedim 'Hedefim Kızılelma' diyor. Yanlış anlaşılmasın, Kızılelma belirli bir nokta değildir, sonsuzluktur. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Son nokta şehadettir" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabalağın 'Reis bizi Afrin'e götür' diye seslenmesine, "Şu anda sıkıntı yok, olduğu takdirde bizler de başkomutan olarak beraber gideriz" diye yanıtladı.

'SİNSİLİKLERİ DE UNUTMADIK'

Recep Tayyip Erdoğan, halen önceliklerinin meseleleri konuşarak, müzakere ederek, karşılıklı hassasiyetleri ve çıkarları gözeterek çözmekten yana olduğunu söyledi. Bu yöntemin tüm ülkeler için geçerli olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu sabah itibariyle 1595 terörist etkisiz hale getirildi. 31 Mehmedimiz, 60 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olmak üzere toplam 91 şehidimiz var. Biz ne karnından konuşanlardan ne lafı eğip bükenlerden olacağız. Dost acı söyler prensibiyle doğru bildiklerimizi muhataplarımıza ifade ettik. Açık sözlü olduk, bize de açık sözlü olunmasını istedik. Geçmişte bazı konularda halen İran'la, Irak'la, Rusya'yla, ABD ile, Avrupa ülkeleriyle çeşitli anlaşmazlıklarımız, çeşitli görüş ayrılıklarımız olmuştur. Bunları Allah'ın insanlara en büyük lütfu olan akılla, diyalogla, konuşmayla hepimiz çözdük. Ne zaman bu meseleler siyasi ve ekonomik ilişkilerimizde çatışmaya yol açtıysa hep birlikte bedel ödedik. Konu çok daha ciddi çatışma alanlarına taşındıysa bunun bedeli gelecek nesillere sari şekilde ortaya çıkıyor. Lozan'daki kazanımları ve kayıplarımızı unutmadık. İkinci Dünya Savaşı sonrasında uluslararası toplumla bütünleşme adımlarımızı unutmadığımız gibi bizi önce oyalayan ve sonra dışlayan sinsilikleri de unutmadık. Bugün de yürüttüğümüz mücadelede bize verilen destekleri, yapılan gizli açık ihanetleri, söylenen yalanları, sergilenen riyakarlıkları da elbette unutmayacağız."

'YUMRUK VE TOKAT KAÇINILMAZDIR'

Devletler arasındaki ilişkilerin mutlak dostluk veya mutlak düşmanlık değil, ortak çıkarlar üzerine bina edilmesi gerçeğinden hareket ettiklerini belirten Erdoğan, "Bizimle ortak bir gelecekte yürümek isteyenlere ellerimiz daima açıktır. Geleceğimizi karartmak isteyenlere ise aynı ellerin yumruk ve tokat olması kaçınılmazdır. Herkes ettiğini bulacaktır. Biz hep iyilik ettik, iyilik peşinde koştuk. Kendimizle birlikte tüm kardeşlerimizin iyiliğini istedik. Bize tuzak kuranların da kendi tuzaklarına düşeceğine inanıyoruz. İyi niyetli olmak hazırlıksız olmak demek değildir. En iyisini umacak ama en kötüsüne hazırlıklı olacağız" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan'a, yerel kıyafet giyen kadınlar çeşitli hediyeler takdim etti.

AFYONKARAHİSAR/DHA

==========================================================

3)CHP'Lİ ÖZEL:  TÜRKİYE'DE KİMİN HAPSE GİRECEĞİNE RECEP TAYYİP ERDOĞAN KARAR VERİYOR

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Die Welt Gazetesi'nin muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanmasının ve serbest bırakılmasının Türkiye'de yargı bağımsızlığı olmadığının tescili olduğunu öne sürdü. CHP'li Özel, "Türkiye'de kimin hapse gireceğine Recep Tayyip Erdoğan karar veriyor. Kimin hapisten çıkacağına Avrupa'nın liderleri karar veriyor" dedi.

Türkiye ve Almanya arasında bir süredir tutukluluğu tartışma konusu olan Die Almanya Welt Gazetesi'nin muhabiri Deniz Yücel, serbest bırakıldı. Deniz Yücel'in serbest bırakılmasıyla birlikte, çeşitli iddialar gündeme geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Deniz Yücel'in 1 yıldır tutuklu olduğunu hatırlatarak, " Deniz Yücel'in tutuklanması da salıverilmesi de Türkiye'de yargı bağımsızlığının olmadığının tescilidir. Yargı bağımsızlığının Recep Tayyip Erdoğan'ın ayaklarının altında paramparça olduğunun tescilidir. Deniz Yücel tutuklandı, bir yıl boyunca iddianamesi çıkmadı. Yargının iddianamesi yoktu, ama Recep Tayyip Erdoğan'ın vardı. O diyordu ki 'Deniz Yücel ajandır, teröristtir, elimde videoları var' diyordu. 'Ben bu görevde olduğum sürece iade etmeyeceğiz' diyordu. Oysa Perşembe günü Başbakan Almanya'ya gitti. Merkel 'Deniz Yücel'i bırakın' dedi. Cuma günü Deniz Yücel bırakıldı. Yurtdışı çıkış yasağı olmaksızın Almanya'ya gitti. Merkel'in talebiyle fiilen Almanya'ya iade edildi. Recep Tayyip Erdoğan hala yerinde oturuyor. İddialarının  tamamı asılsız çıktı. Ben Deniz Yücel'in masumiyetine her zaman inandım. 3 kez cezaevinde ziyaretine gittim. Onun tutukluğu basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü açısından Türkiye'yi dünyada rezil etti. Hala bu süreç konuşulmaya devam ediliyor. Deniz Yücel tahliye olurken, eline  bir kağıt verdiler, kağıtta 'tutukluluk halinizin devamına karar verildi' yazıyordu. Yani Merkel, Başbakan'a ültimatomu verdikten sonra artık Almanya ile ilişkileri iyileştirmek zorunda olanlar apar topar kendisini tahliye ederken eline tutukluluk kağıdını verdiler" dedi.

"KİMİN HAPSE GİRECEĞİNE ERDOĞAN KARAR VERİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren CHP'li Özgür Özel, sözlerini şöyle sürdürdü

"Niye serbest kaldığını Deniz Yücel de bilmiyor. Neden tutuklandığını bilmediği gibi. Deniz Yücel tutuklanırken de hukuka aykırıydı, serbest bırakılırken de aykırı. Türkiye'de kimin hapse gireceğine Recep Tayyip Erdoğan karar veriyor. Kimin hapisten çıkacağına Avrupa'nın liderleri. Macron telefon açtı, Fransız gazeteci serbest kaldı, Merkel ültimatomu verdi, Deniz Yücel serbest kaldı. Deniz Yücel'in tutuklanması kadar serbest bırakılması da Türkiye'de yargının Recep Tayyip Erdoğan'ın ayakları altında ezildiğini, yargı bağımsızlığının olmadığını, yargının hükümetten, saraydan talimat aldığını göstermektedir. Şimdi sormak lazım. Recep Tayyip Erdoğan 'Deniz Yücel'in elimde videosu var' dedin, ortaya çıkmadı. 'Ajan' dedin, 'terörist' dedin ortaya çıkmadı. Eğer bu dediklerin doğruysa Deniz Yücel nasıl serbest kaldı? Eğer doğru değilse 1 senedir Deniz Yücel'i neden içerde tutuyorsun? Bir referandum kazanmak için Almanya ile Merkel ile giriştiğin kayıkçı kavgası sonucunda elde ettiğin sözde başarı, seni bir yere taşıdı mı?"

"ÇIKIN MİLLETE CEVAP VERİN"

Gazeteci Deniz Yücel'in serbest bırakılmasının ardından "Yücel, iki ülke arasında Leopard tankları anlaşması karşılığında serbest bırakıldı" iddialarını da değerlendiren CHP'li Özel, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kirli pazarlıkların, gizli pazarlıkların ülkesi haline getirmeye kimsenin hakkı yok. Deniz Yücel tutuklandığında 'Bütün dünya karşımda, bana karşı dünya devleri, ey milletim beka sorunu var, bana oy verin' demek için bunların hepsini yaptı. O gün tutukladığı Fransızlar, Almanlar, Hollandalılar hepsi birer telefonla serbest kalıyorsa, bugün bunu sorgularlar. Şimdi deniyor ki Leopard tankları meselesi var. Leopard tankları karşılığında Deniz Yücel'in serbest bırakılması. Çıkın milletin gözünün içine baka baka cevap verin. Deniz Yücel'i referandumdaki algı yönetimi için mi tutukladınız, şimdi Leopard tanklarında birinci şart Deniz Yücel konduğu için mi serbest bırakıldı?" diye sordu.

DENİZ YÜCEL'E SESLENDİ

Deniz Yücel'e seslenen CHP'li Özgür Özel, "Tutukluluğunuz bizim için yüz karasıdır. Böyle serbest bırakılmayı hak etmediniz. Merkel'in talebi ve Leopard tankı pazarlığının konusu olarak değil, suçsuzluğunuz ispatlanarak serbest kalmanız hepimizin talebidir. Deniz Yücel suçsuzdur, siyasi bir tutsaktır. Kirli bir pazarlıkta takas konusu olarak serbest bırakılmıştır. Türkiye'ye bu utancı yaşatanlar bir cevap vermeli. Gazeteciler söylediklerinden, yaptıkları haberden tutuklanamazlar. Gazeteciler savunma sanayideki kararların konusu olarak serbest bırakılamazlar" dedi.

Kamuoyunun 3 kişiden cevap beklediğini belirterek, 3 soru yönelten Özel, "Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Yücel'in ajan olduğuna, terörist olduğuna dair sözlerine cevap bekleniyor. Başbakan Binali Yıldırım'dan ise Merkel size ne dedi, siz ona ne cevap verdiniz. Hangi pazarlığın sonunda hangi bilgiyi kime aktardınız? Son olarak da Adalet Bakanı'na soruyoruz. Deniz Yücel'in tutukluluğunun devamına karar verildi kağıdını eline verip, Deniz Yücel'i hangi kararla serbest bıraktınız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklaması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Nermin UÇTU- İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

============================================================

4)ABANT YOLUNDA KAZA: 8 YARALI

BOLU Abant Tabiat Parkı yolunda iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3'ü çocuk 8 kişi yaralandı. Hatice Karakaş ambulansa taşındığı sırada, "Çocuklara iyi bakın, çocuklar kaybolmasın" dedi.

Kaza, saat 14.00 sıralarında Abant Tabiat Parkı yolu Ömerler Köyü mevkiinde meydana geldi. Abant Tabiat Parkı'ndan kent merkezi istikametine giden Şenol Kökdemir(32) yönetimindeki 14 GA 135 plakalı otomobil kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Otomobil, bu sırada Abant Tabiat Parkı istikametine giden polis memuru olan Mehmet Karakaş (46) idaresindeki 81 FP 444 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, sürücü Mehmet Karakaş ile birlikte otomobilinde bulunan eşi Hatice Karakaş ve çocukları Mustafa Han Karakaş, Mehmet Furkan Karakaş yaralandı. Diğer aracın sürücüsü Şenol Kökdemir ile birlikte otomobildeki Derya Kökdemir, Gizem Büyükküpçü ve Mustafa Çağan Kökdemir isimli çocuk da kazada yara aldı.

Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Bolu'da bulunan hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Hatice Karakaş, ambulansa taşındığı sırada, kazada yara alan çocukları için, "Çocuklara iyi bakın, çocuklar kaybolmasın" dedi. Kaza nedeniyle yolda ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Araçların kaldırılmasıyla trafik normal akışına döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Kaza yapan araçlar

-Yaralılara müdahale

-Yoldan görüntüler

-Yaralıların ambulansa götürülmesi

-Annenin çocuklarına seslenmesi

-Detaylar

Süre: 03: 07 Boyut: 350.2 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

=========================================================

5)SİVAS'TA 10 BİN KİŞİ, 'ZEYTİN DALI HAREKATI'NA DESTEK İÇİN YÜRÜDÜ

SİVAS'ta Memur-Sen Sivas İl Temsilciliği öncülüğünde, 54 Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

TSK tarafından 20 Ocak'ta başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerlere destek amacıyla Sivas'ta yürüyüş düzenlendi. Devlet Hastanesi önünden toplanan yaklaşık 10 bin kişilik grup, ellerinde bayraklarla, slogan atarak İnönü Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sonrası STK'lar adına açıklama yapan Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Efe Zileli, "Vatanımızın bekası ve selameti için Afrin'de teröre karşı Zeytin Dalı Harekatı gerçekleştiriliyor. Harekatın 29'ncu günündeyiz. 'Beklemesinler' diyerek cepheye koşan yiğitlerimizin kimi şehitlik makamına, kimi gazilik mertebesine ulaştı. Operasyonunun başlangıcından bugüne kadar 'düğüne gidiyoruz' diyen 31 yiğidimizi şehadete uğurladık. Hepimiz biliyoruz ki bu aziz vatanın topraklarında, dünyanın bu en kıymetli coğrafyasında yine bu kadim tarihimizde olduğu gibi ve yine tabiri caizse yedi düvele karşı milletimizle birlikte var olmanın, ayakta durmanın, hakkın, hukukun ve adil bir  dünyanın savaşını vermekteyiz. Atalarımızdan bizlere kutlu bir emanet olarak miras kalan Anadolumuz dini, dili, rengi, ırkı, ne olursa olsun bütün mağdurların, bütün mazlumların son durağı olma haline gelmiştir. Şefkatli kucağını tüm mazlum kardeşlerimize, tüm mazlum insanlara açmış durumdadır" dedi.

Açıklamanın ardından Fetih Suresi okunarak, hep birlikte dua edildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Yürüyüşten görüntüler

-Yürüyüşe katılanlardan görüntüler

-Açıklama

-Detaylar

Haber-Kamera:  İrfan ÖZŞEKER/SİVAS,

==========================================================

6)TOKAT'TA 17 KİLO EROİN YAKALANDI

TOKAT'ta polis ekiplerince Reşadiye ilçesinde bir yolcu otobüsünde yapılan aramada 17 kilo 421 gram eroin yakalandı.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri Reşadiye ilçesi D-100 karayolunda yol kntrolü yaptı. Iğdır'dan İstanbul'a gitmekte olan bir yolcu otobüsü durduruldu. Otobüste yapılan aramalarda çanta içerisinde 17 pakette 8 kilo 721 gram eroin yakalandı. Yapılan araştırmada ise çantanın Azeri uyruklu A.M. ve T.N'ye ait olduğu tespit edildi. T.N.'nin  Reşadiye- Koyluhisar güzergahında yolda uygulama olabileceği şüphesi üzerine otobüsün durduğu sırada yanındaki başka bir çantayı attığı saqptandı. Şüphelinin yer göstermesi sonrasında bir çanta daha bulundu.  Bulunan çanta içerisinde ise 17 paket halinde 8 kilo 700 gram daha eroin ele geçirildi. İki şüapheli gözaltanı alındı. Ele geçirilen toplam 17 kilo 421 gram eroinin piyasa değerinin yaklaşık 3 milyon lira olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Ele geçirilen eroin

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/TOKAT,

(92 mb)

========================================================

7)DİYARBAKIR'DA 460 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

DİYARBAKIR'dan Batı illerine uyuşturucu sevk edileceği bilgisi üzerine harekete geçen narkotik ekipleri, Bismil ilçesinde, Batman yolu üzerinde durdurdukları kamyonette yaptıkları aralada 460 kilo esrar ele geçirdi.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Lice ilçesinden temin edilen uyuşturucuların batı illerine sevkedileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Şüphelileri teknik ve fiziki takibe alan polis, belirledikleri uyuşturucu yüklü kamyoneti Bismil İlçesi Batman yolu üzerinde durdurdu. Durdurularak arama yapılan kamyonette yapılan aramalarda, çuvallara gizlenmiş çok sayıda paketlerin içerisinde toplam 460 kilo esrar ele geçirildi. Ele geçirilen esrarlar emniyet müdürlüğüne getirilerek teşhir edilirken, olayla ilgisi bulunan 1 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Ele geçirilen uyuşturucuların kamyonetten indirilmesi

-Paketlerin incelenmesi

-İçerisinden çıkan esrarlar

-Teşhir edilmesi

-Muhabir anons

-Genel ve detay görüntüler

-Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Deniz Yücel Çiğli Politika Güncel Haberler

title