Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)NUSAYBİN'DE TAKLA ATAN ARAÇ YANDI: 1 ÖLÜ,1 YARALI

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde, İpekyolu üzerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atarak, şarampole yuvarlanan ve yanan araç içerisindeki 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nden Nusaybin istikametine doğru seyir halindeki Cemal Muhammet'in (25) kullandığı Irak plakalı bir araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Söğütlü Köyü yakınlarında takla atarak, şarampole yuvarlandı. Araç içerisinde bululan yaralı Irak uyruklu Cemal Muhamnmed ve Sit Van Fevzi, yoldan geçen araç sürücüleri ve yolcuları tarafından çıkarıldıktan sonra takla atan araç, alev alarak yanmaya başladı.  Haber verilmesi üzerine Nusaybin 112 ambulansı ve itfaiye ekipleri kaza bölgesine sevkedildi. Kaza yerinde yaralı 2 kişiye yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavi altına alınan yaralılardan 41 yaşındaki Sit Van Fevzi, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. İtfaiye ekipleri de yangına köpüklü suyla müdahale ederek alevleri söndürdü. Meydana gelen yangının söndürülmesinin ardından geriye aracın iskeleti kaldı.

Kazayla ilgili jandarma soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Takla atan araç yanarken

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), -

==========================================================

2)UYURKEN ÜZERİNDEN KAMYONET GEÇTİ

ADANA'dan Şanlıurfa'ya karpuz getiren kamyonun sürücüsü Hüsnü Gülen, sıcak havada serinlemek için kilim üzerinde uyurken, üzerinden kamyonet geçti. Kamyonet sürücüsünün dalgınlığı sonucu aracın altında kalan Hüsnü Gülen ağır yaralanırken, yaşananlar  güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, geçen Cumartesi günü sebze halinde meydana geldi. Hüsnü Gülen, Adana'da yüklediği karpuzları 01 CGU 26 plakalı kamyonla Şanlıurfa halindeki Aydın Akbaş'ın işyerine getirdi. Kamyonun kasasındaki karpuzların indirilmesi sırasında sıcaktan bunalan Gülen ise işyeri önüne kilim serip üzerinde uyumaya başladı. Bu sırada adı öğrenilmeyen bir kamyonet sürücüsü hale karpuz almaya geldi. Karpuzları kamyonetine yükleyen sürücü aracının hemen önünde kilim üzerinde uyuyan Hüsnü Gülen'in yanı başındaki terliklerine basıp kamyonetine bindi.

Dalgın olduğu öne sürülen sürücü direksiyon başına geçerek hareket ettiği aracıyla önünde yatan olHüsnü Gülen'in üzerinden geçti. Çevredekilerin bağrışmaları sonucu aracından inen sürücü, esnafın yardımıyla kamyonetin altında kalan Gülen'i bulunduğu yerden çıkarıp Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada tedaviye alınan Hüsnü Gülen'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öbelirtildi.

Kaza anı ve öncesi işyerine ait güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.

YERDE BSİRİNİN UYUYACAĞI

Yaşanan kazaya tanıklık eden Aydın Akbaş, kamyonet sürücüsünün dalgın olduğunu söylediğini belirterek, şöyle dedi:

"Karpuz almaya gelen sürücü kamyonetiyle yerde yatan şoförün üzerinden geçti. Kendisiyle konuştuğumuzda; 'Ben hiçbir şeyin farkına varmadım, yerde birinin uyuyacağı aklımın ucuna bile gelmedi. Çok şaşırdım ama yapacak birşey yok."

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Güvenlik kamerası

Yerde yatan Hüsnü Gülen

Kamyonet yerde yatan adamın üzerinden geçmesi

Vatandaşların aracın altında kalan Hüsnü Gülen'i çıkarması

Yaralının kamyonetle hastaneye götürülmesi

Esnaflık yapan Aydın Akbaş ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Ömer ŞULUL-Kamera - Uğur BUDAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 407-88 MB

=======================================================

3)ŞOKA GİREN SÜRÜCÜ EKİPLERE YARALI ARATTI

ISPARTA'da kazada yaralanıp şoka giren sürücü, araçta 2 kişi daha olduğunu söyledi. Ekipler bölgede uzun süre yaralı aradı ancak herhangi bir iz bulunamadı.

Isparta- İstanbul karayolunun 17'nci kilometresinde dün saat 21.00 sıralarında meydana gelen kazada Ziya Bilen'in kullandığı 15 DR 490 plakalı otomobille aynı istikamette seyreden sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 06 FZ 1900 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Savrulan araçlar yol kenarındaki tarlaya uçarken, otomobil ters dönerek durabildi.

İhbar üzerine olay yerine kurtarma ekipleri yönlendirildi. Hafif ticari araç sürücüsünün yara almadan atlattığı kazada diğer sürücü Ziya Bilen yaralandı. Ambulansla Isparta Şehir Hastanesi'ne götürülen Ziya Bilen'in araçta kendisi dışında 2 kişi daha olduğunu söylemesi üzerine ekipler kazaya karışan araçlar ve olay yeri çevresinde uzun süre yaralı aradı. Yapılan aramalara rağmen herhangi bir iz bulunamadı. Daha sonra Ziya Bilen'in kazanın etkisiyle şoka girdiği için araçta başkalarının da olduğunu sandığı anlaşıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

Kaza yerinden görüntü

Ekiplerin çalışması

Ekiplerin bölgede yaralı araması

Devrilen aracın kaldırılıp altına bakılması

Kaza yerinden detay

101 MB /// 03.14"

HABER: Mesut MADAN- Ali ÇEVİKBAŞ- KAMERA: Mesut MADAN/ISPARTA,

===========================================================

4)MÜTEAHHİT SİNAN ÇETİN SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

SAKARYA Üniversitesi'nin 2 milyon 710 bin liraya yenilenen giriş kapısını yapan müteahhit Sinan Çetin'in ünlü yönetmenle isim benzerliği sosyal medyada gündem oldu. Müteahhit Sinan Çetin'in ünlü yönetmen olduğunu zannedenler sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak ihale bedelinin fazla olduğunu yazdı.

Sakarya Üniversitesi'nin 18 yıllık kapısının yenilenmesi için bir süre önce Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihaleye çıkıldı. İhaleyi İzmit'te bulunan müteahhit Sinan Çetin'in firması 2 milyon 710 bin lira teklif vererek kazandı. Üniversite girişindeki kapı, alt yapı ve çevre düzenlemesini kapsayan projenin yapımına 10 gün önce başlandı. İhaleyi kazanan firmanın kapıya koyduğu tabelada yüklenici firma sahibi olan Sinan Çetin'in ismi vatandaşların dikkatini çekti. Müteahhit Sinan Çetin'in ünlü yönetmen olduğunu zanneden bazı vatandaşlar sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak ihale bedelinin fazla olduğunu yazdı. Fotoğraf, sosyal medyada kısa sürede birçok kişi tarafından paylaşılınca gündem oldu.

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada olayın isim benzerliği olduğu belirtilerek, şu açıklama bulunuldu:

"Üniversitemiz mevcut giriş kapısı yaklaşık 18 yıllık olup, geçen süre zarfında üniversitemizin artan öğrenci ve personel sayısı ile beraber yazılı ve görsel basında da sıkça ifade edildiği üzere öğrenci kayıt, mezuniyet, açık öğretim ve ÖSYM sınav dönemlerinde giriş çıkışlarda aşırı yoğunluklar ve buna bağlı olarak ciddi güvenlik problemleri yaşanmıştır. Bununla beraber; İçişleri Bakanlığı'ndan 2017 yılı içerisinde gelen önemli bir tebliğe göre üniversitemizin giriş çıkış noktalarında güvenlik tedbirlerinin arttırılması istenmiş olup, yapılan etüt çalışmalarında mevcut giriş kapımızın yapısal olarak yetersiz olduğu belirlenmiştir. Dolayısıyla, üniversitemiz yönetimi tarafından yeni bir kapı projesi hazırlanması yönünde yaşanan aksaklıklardan ve öğrenci ile personelden gelen yoğun talep üzerine bir karar verilmiştir. Bunun üzerine üniversitemiz Esentepe Kampüsü ana giriş kapısı yeniden tasarlanarak projelendirildikten sonra 30 Haziran tarihinde 2.710.000 TL sözleşme bedeli üzerinden ihale edilmiş olup sözleşmesi yapıldıktan sonra 1 Ağustos tarihinde yer teslimi yapılarak inşasına başlanmıştır. Projenin sözleşme bedelinin yüzde 69,63'ü giriş kapısının üst yapı maliyeti ile altyapı maliyeti olup, diğer yüzde 30,37'sinde ise daha sonra bütünü ihale edilecek olan Kampüs Altyapı hatlarının ve bağlantı yollarının yenilenmesi projesinin bir bölümünü içermektedir. Üstyapı maliyetinde giriş kapısının çelik taşıyıcı sistemi ile Güvenlik Şube Müdürlüğü personelini istihdam edecek mekanların ince imalat bedelleri ile yaya geçiş turnike sistemi, uzak mesafe okuyuculu ara geçiş kontrol sistemi, plaka okuma ve tanıma sistemi, mantar bariyer sistemi bulunmaktadır. Altyapı maliyetinde ise kampüs altyapı fiberoptik, galeri, enerji, dış aydınlatma sistemleri, çevre düzenleme, bisiklet yolu ve kaldırımların 50 metrelik başlangıcı bulunmaktadır. Sonuç olarak üniversitemiz giriş kapısı Kamu İhale Kanunu madde 19 gereği açık ihale usulüyle yapılmış olup dokuz firma arasından yüzde 22,40 kırımla yüklenici firma ihaleyi almaya hak kazanmıştır. Yaklaşık maliyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Birim Fiyatları esas alınarak hazırlanmıştır"

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Üniversiteden görüntü

-Kapının tabelasından görüntü

Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

======================================================

5)İSLAHİYE'DE 90 KİLO SAHTE ZEYTİNYAĞI ELE GEÇİRİLDİ

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonda bitkisel karışımlarla elde edilen 90 kilo sahte zeytinyağı ele geçirildi.

İslahiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sahte zeytinyağı üretilerek piyasaya sürüldüğü ihbarı üzerine Cevdetpaşa Mahallesi'nde Suriye uyruklu Yusuf K.'nın kiraladığı eve operasyon düzenledi. Baskında imalathaneye dönüştürülmüş olan evde piyasaya sürülmeye hazır 90 kilo zeytinyağı ile 17 boş teneke ve zeytinyağı yapımında kullanılan renklendirici ve tatlandırıcı maddeler ele geçirildi. Ele geçirilen zeytinyağlarına imha etmek üzere el konulurken, ev sahibi Suriyeli hakkında yasal işlem başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Ele geçirilen sahte yağlar

Zabıta Amirinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 38 MB

============================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sinan Çetin Nusaybin İpekyolu Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title