Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Bakan Tüfenkci: Avrupa'nın en büyük 6'ncı ekonomisi haline geldik (2)BAKAN TÜFENKCİ: DEREKÖY SINIR KAPISI, TIR GEÇİŞİNE AÇILACAKGümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bulgaristan'a açılan Kırklareli Dereköy Gümrük Kapısı'nın önümüzdeki yıl modernizasyonu yapılarak TIR geçişlerine...

Bakan Tüfenkci: Avrupa'nın en büyük 6'ncı ekonomisi haline geldik (2)

BAKAN TÜFENKCİ: DEREKÖY SINIR KAPISI, TIR GEÇİŞİNE AÇILACAK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bulgaristan'a açılan Kırklareli Dereköy Gümrük Kapısı'nın önümüzdeki yıl modernizasyonu yapılarak TIR geçişlerine açılacağını söyledi. Bakan Tüfenkci, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi'yi makamında ziyaretin ardından, Kırklareli Valiliği Ticarette Cazibe Merkezi Toplantı Salonu'nda, Kırklareli'de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Meslek Odaları İstişare Toplantısı'na katıldı. Toplantıdaki konuşmasında Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nı TIR geçişine açacaklarını belirten Tüfenkci, "Biz bu noktada çalışmalarımızda belli bir noktaya geldik. Yetki kararını çıkardık. Saha alanını 18 dönümden,  64 dönüme çıkardık. Karşı ülkende çekinenler vardı. Biz artık onu beklemeyeceğiz. Biz kendimize yakışır bir kapıyı yapacağız. Arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Projelerine inşallah başlayacaklar. 2018'de de temelini hep beraber inşallah atarız. Biz kendimize yakışır bir kapı yapacağız. Bulgarlar yaparlar mı, yapmaz mı bilmem. Küçük araç geçişini sağlayacağımız sınır kapısını,  Ankara'ya gidince Dışişleri Bakanlığı ile görüşüp Bulgaristan yetkilileri ile temas kurup, TIR geçişlerinin açılması noktasında girişimlerde bulunacağızö dedi. Bakan Tüfenkci bir tesiste adına verilen yemeğin ardından karayoluyla Kırklareli'den ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Toplantı salonunda

-Bakan konuşmsı

-Dereköy Gümrük Kapısı

-Bakan gümrükte inceleme yapması

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/KIRKLARELİ,

=============================================

Tatil dönüşü kazada ölen 6 kişilik gurbetçi ailenin cenazeleri Gaziantep'e getirildi (4)

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Kocaeli'nde meydana gelen kazada yaşamını yitiren, Adnan Erdoğan, eşi Fatma çocukları Müslüm, Yusuf, Melisa, Yakup Erdoğan için Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Aşağı Göklü Mahallesi Mezarlığında tören düzenlendi.

Erdoğan ailesi fertleri için ikindi namazı ardından kılınan cenaze namazına Erdoğan ailesinin akrabalarının yanı sıra Almanya'dan da gelen yakınları ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Namazın ardından cenazeler yan yana kazılan mezarlarda toprağa verildi. Erdoğan ailesinin yakınları defin sırasında gözyaşlarına boğuldu. Adnan Erdoğan'ın amcasının oğlu olan Mehmet Erdoğan, ailenin her yıl izinlerini kullanmak için Halfeti'ye geldiklerini söyledi. Yaklaşık bir ay boyunca Halfeti'de kalan Adnan Erdoğan ve ailesinin geçen hafta sonu bir akrabalarının düğüne katıldığını söyleyen Mehmet Erdoğan, "Adnan çok efendi bir insandı. Her yıl Türkiye'ye geldiğinde iznini memleketinde geçirirlerdi. Almanya'ya 17 yıl önce gitmişti. Kendisi ve ailesinin ölümü bizim için büyük üzüntü oldu. 11 yıl önce de kamyon şoförlüğü yapan ağabeyi Müslüm Erdoğan trafik kazasında yaşamını yitirmişti" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

Cenaze namazının kılınması

Erdoğan ailesinin yakınlarının ağıtlar yakması

Tabutların yan yana durması

- Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Eyyüp BURUN- GAZİANTEP-

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 42 MB

==============================================

Melen Çayı'nda balık ölümleri tedirgin etti

İSTANBUL'un su kaynaklarından Düzce'deki Melen Çayı'nda görülen balık ölümleri çevrede tedirginlik yarattı.

Melen Çayı'nın Düzce Cumayeri İlçesi Dokuzdeğirmen Köyü mevkiinde telef olan onlarca balık kıyıya vurdu. Çayda ölü balıkları gören çevre sakinleri jandarmaya haber verdi. Jandarmanın durumu bildirdiği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri çayda inceleme yaparak balıklardan ve sudan numune aldı. Dokuzdeğirmen Köyü sakinlerinden Sinan Çakır, çayda daha önce de balık ölümleri görüldüğünü söyleyerek, "Artık bunun önüne geçilmesi lazım. Çünkü ilk defa değil. Ne olacak buranın hali. Burası bizim. Az önce gelip numune almışlar. Daha önce de bu tip durumlara rastladık. Ama her seferinde aynısı oluyor" dedi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu ise ilk incelemede balıkların oksijen yetersizliğinden öldüğünün belirlendiğini söyleyerek, "Her yaz mevsiminin bu aylarında suyun debisinde oluşan değişiklik nedeniyle oksijen oranı düştüğü için balık ölümleri yaşanıyor. Ancak ekiplerimiz balıklardan ve sudan numune aldı. Laboratuvar incelemesi bize net sonuçları verecektir" dedi.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Ölü balıkları

-Melen Çayı

-Sinan Çakır açıklama

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

=================================================

Hafif ticari araçla çarpışan otomobil ikiye bölündü: 5 kişi yaralandı

KONYA'da hifif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Kazada çarpışmanın şiddeti ile otomobil ikiye bölündü.

Kaza Konya-İstanbul karayolu Fevzi Çakmak Caddesi kavşağında meydana geldi. Tevfik Ökkulluk idaresindeki 45 UA 7382 plakalı hafif ticari araç ile seyir halinde iken kavşakta dönüş yapan Ahmet Erdem idaresindeki 42 AU 763 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kaza sonrası otomobil ikiye bölünürken araç sürücüleri ile birlikte Ömer Öztürk, Fatma Öztürk ve Medine Aksoy yaralandı. Yaralar olay yerine gelen ambulanslarla konya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Olmay yeri görüntüsü

-Kaza yapan araçlar

-Bazı yaralıların görüntüsü

-Genel v edetaylar

Haber-Kamera:  Atilla MEMİŞ/KONYA,

==============================================

Doktoru tehdit edip, kapısını kırdılar

ANTALYA'da, aile sağlığı merkezine gelerek, merkezi sinir sistemi üzerinde tesir gösteren bir ilacın usulsüz şekilde yazılmasını isteyen 5 kişi, buna itiraz eden Dr. Osman Başak'ı önce darp etmekle tehdit etti, sonra odasının kapısını kırdı. Şüphelilerden 4'ü kaçarken biri gözaltına alındı.

Muratpaşa İlçesi Çaybaşı Mahallesi'ndeki 1 Nolu Çaybaşı Aile Sağlığı Merkezi'ne saat 15.00 sıralarında gelen 5 kişi, iddiaya göre Dr. Osman Başak'ın odasına girerek merkezi sinir sistemi üzerinde tesir gösteren bir ilacın kendilerine reçeteyle verilmesini istedi. Dr. Başak, sistemin 5 kişiden sadece 1 kişiye provizyon verdiğini belirterek, diğer kişilere ilacı yazamayacağını söyledi. Tepkiler üzerine Dr. Osman Başak, şahısların merkezden çıkmalarını istedi.

Buna sinirlenen şüpheliler, ellerine geçirdikleri sert cisimlerle Dr. Osman Başak'ı darp etmekle tehdit etti. Dr. Başak'ın odasının kapısını kapatmak istemesi üzerine şüpheliler kapıyı tekmeleyerek kilit kısmına zarar verdi. Merkezdeki diğer sağlık çalışanlarının yardım çığlıkları üzerine şüphelilerden 4'ü olay yerinden kaçarken haber verilmesi üzerine gelen polis ekipleri bir kişiyi gözaltına aldı. Polis, kaçan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Polis merkezine giderek ifade veren Dr. Osman Başak, kendisini tehdit eden kişilerden şikayetçi oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Aile Sağlığı Merkezi'nin dış plan görüntüsü

Aile Sağlığı Merkezi'nin içeriden görüntüsü

Tehdit edilen doktorun tabelasından görüntü

Dışarıda tüm doktorların isimlerinin bulunduğu tabeladan görüntü

Kırılan doktor kapısından detay görüntüler

Doktorun odasına girişten görüntü

Polisin Aile Sağlığı Merkezi'ne gelişi

112 MB - 1.00'

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

==============================================

Yıkılan park için basın açıklamasına izin çıkmadı

ANTALYA'da mahallelerinde yıkılan Göçmen Parkı için basın açıklaması yapmak isteyen vatandaşlara polis izin vermedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Projesi kapsamında Muratpaşa İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Göçmen Parkı'nın altını yeraltı otoparkını dönüştürme çalışmalarına yönelik basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Polis ile vatandaşlar arasında basın açıklaması pazarlığı kısa sürdü. Polis, valiliğin parkta açıklamaya izin vermediğini belirterek, grubun dağılmasını istedi. Çevik kuvvet ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nın (TOMA) hazır bekletildiği alanda grup, açıklamayı okumadan gazetecilere dağıttı.

Grup kararı alkışlarla protesto etti. Açıklamada ise birkaç ay önce gerçekleştirilen referandumla ile Giritli Parkı'nın yanı sıra Göçmen Parkı'ndaki otoparka yönelik hayır oyu kullanıldığı iddia edildi. Büyükşehir Belediyesi'nin mahallelinin otopark istememesini sadece Giritli Parkı için ele aldığı aktarılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'ne referandum sonucuna uyma çağrısında bulunuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

-Parktan detay görüntüler

-Eylemcilerle polislerin arasında geçen diyaloğ

-Çevik kuvvetten görüntü

-Grup konuşmacısının açıklaması

-detaylarü

12 MB /// 02.25"

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA-DHA)

===============================================

Boyundan büyük akya yakaladı

ÇANAKKALE'nin zıpkınla avcılıktaki rekortmen ismi 44 yaşındaki Müjdat Turan, 68 kilo ağırlığında ve 2 metre boyundaki akya balığı ile rekorlarına yenisini ekledi. Sualtında tüpsüz dalışta tek nefeste 6 dakika kalabilmesiyle bilinen Turan, vurduğu akyanın büyüklük olarak Türkiye rekoru olduğunu söyledi.

Serbest dalışta birçok derecesi olan ve hobi olarak da zıpkınla avcılık yapan Çanakkaleli 44 yaşındaki Müjdat Turan, dalış elbiseleri, gözlük, şnorkel ve zıpkınıyla avı için boğazın derin sularına dalış yaptı. Örümcek tekniğiyle dalışlarını gerçekleştiren ve orta suda avını bekleyen Turan, 30 metre derinliğe yaptığı dalışta, 15'nci metresinde karşılaştığı dev bir Akya'ya nokta atışı yaptı. Hedefi 12'den vuran Turan, 68 kilo ağırlığında ve 2 metre boyundaki dev balığı yorarak kıyıya çıkarabilmek için yaklaşık 1.5 saat mücadele etti. Havanın çok rüzgarlı olması ve kuvvetli bir akıntı bulunmasına ve balığın da kendisini sürükleme çabasına rağmen gösterdiği direnç ve tecrübesiyle dev akyayı kıyıya getirdiğinde kendisini bekleyen arkadaşları da gözlerine inanamadı. Kıyıda yaptıkları ölçümde 2 metre boyunda ve 68 kilo ağırlığındaki balığın şuana kadar avladığı en büyük akya olduğunu söyledi. 1.83 boyundaki Turan, akyanın kendi boyundan daha büyük olduğunu belirterek, "Kuvvetli bir poyraz esiyordu. Buna rağmen dalış yaptım. Kıyıdan 500 metre açıkta, 30 metre derinlikteki suyun 15'inci metresine kadar indim. İki Akya bana doğru geliyordu. Büyük olana nişan alıp, zıpkının tetiğine bastım ve balığı vurdum. Ancak kıyıya çıkarmam 1.5 saati buldu. Balığın büyüklüğüne de kıyıya çıkardığım zaman vardım. 2 metre boyunda, 68 kiloydu. Bu akya avında şuana kadar ki Türkiye rekoru" dedi. Rekor büyüklükteki akya balığının avlanma anına ait çektiği video görüntülerini sosyal medya hesabından detaylıca paylaşarak aynı heyecanı takipçilerine de yaşatacağını belirten Müjdat Turan, sosyal medyada kendisinin binlerce takipçisi olduğunu söyledi. Turan, bugüne kadar sayısız av yaptığını bunlar arasında Türkiye rekoru olarak 9 kiloluk çipura bulunduğunu bunun yanında akya, çıplak, sinarit gibi trofe (büyük) avlar yaptığını da belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Müjdat Turan'ın dalışından görüntüler

Turan'ın Akya balığını avlamasından görüntü

Turan'ın Akya balığını kıyıya çıkarmak için mücadelesinden görüntü

Turan'ın açıklama görüntüsü

Haber- Kamera: Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

=============================================

Karabük'te yaralı leylek tedavi edildi

KARABÜK'te kanadındaki kırık nedeniyle uçamayan leylek veteriner kliniğinde tedaviye alındı.

Kentin içinden geçen Araç Çayı kenarında uçamayan leyleği gören çevredekiler Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ne haber verdi. Gelen ekipler leyleği alarak veteriner kliniğine götürdü. Sağ bacağına basmakta zorlanan leyleğin çekilen röntgeninde sağ kanadında kırık belirlendi. Tedavisine başlanan leyleğin yaklaşık 20 gün içinde sağlığına kavuşması bekleniyor. Veteriner İlker Başdağ, "Kırık nedeniyle bacağına basamıyordu. Şimdi verdiğimiz ilaçlarla daha iyi basabiliyor. Yaklaşık 20 gün sonra sağlığına kavuşacak ve doğaya salınacak" dedi.

Görüntü dökümü:

-------------------------------

-Leyleğin veteriner kliniğinde görüntüsü

-Veteriner Hekim ilker Başdağ'ın açıklaması

Süre: (01.06) Boyutu: (35 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Tüfenkci Bulgaristan Dereköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title