Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Bakan Tüfenkci: İpsala Sınır Kapısı modernize edilecekGÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, Edirne'den Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nın modernize edileceğini belirterek, "Bu kapılarda ekstra beklemek ciddi bir maliyet bindiriyor ve ticareti biraz daha küçültüyor.

Bakan Tüfenkci: İpsala Sınır Kapısı modernize edilecek

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, Edirne'den Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nın modernize edileceğini belirterek, "Bu kapılarda ekstra beklemek ciddi bir maliyet bindiriyor ve ticareti biraz daha küçültüyor. Biz, ticareti büyütmek istiyoruz. Maliyetleri düşürmek istiyoruz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Edirne'nin İpsala İlçesi'nden Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunmak için geldiği ilçede Belediye Başkanı Mehmet Kerman ile Ak Parti ilçe teşkilatını ziyaret etti. Parti binasında konuşan Tüfenkci, Türkiye'nin bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan da ekonomiyi büyüttüğünü belirterek, şöyle dedi: "Bir yandan DHKP-C'si ile bir yandan FETÖ'cüsü ile mücadele ederken, bir yandan PKK'sı ile onların inine girerek bulundukları yerde çok ciddi bir mücadele içindeyken, bir yandan da insanlarımızın refah düzeyini arttırmaya, insanlarımızın mutluluğunu arttırmaya ve Türkiye'nin ekonomisini büyütmeye çalışıyoruz. Allah'a hamdolsun 2016 yılında Türkiye'nin başına gelen bu hainlikten, bu alçaklıktan sonra bu alçak darbe girişimden sonra yurtdışındaki lobi faaliyetleri, yurt içindeki sanki bir orkestranın parçalarıymış gibi her yerde bombalar patlatılması, terörün artması yurtdışında Türkiye'nin aleyhine lobilere rağmen Türkiye 2016'da 2.9 büyüdü ve 2017'ye çok güçlü bir şekilde ekonomimiz girdi. İlk çeyrekte yüzde 5 büyüdük, ikinci çeyrekte bunun üstüne büyümeye devam edeceğiz. ve üçüncü çeyrekte bununda ilerisinde büyüyeceğiz. Değerli arkadaşlar biz çok çalışmalıyız, daha fazla üretmeliyiz. Daha fazla üretim yapıp, daha fazla satmalıyız. Türkiye olarak bir milyon gencimize iş bulmak ve AŞ bulmak zorundayız onun için sevgili cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi 'durmak yok yola devam' ve gerçekten Allah'a hamdolsun ekonomik verilerimiz 2017'de iyileşmeye başladı. İnşallah 2017'nin sonunda da hem işsizlikte hem de enflasyonda tek haneli rakamları görmeye başlayacağız."

İlçe merkezinde vatandaşlarla da bir araya gelen Bakan Tüfenkci, daha sonra Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'na giderek incelemelerde bulundu. Yurda karayolu ile giriş yapan gurbetçilerle sohbet ederek sorunlarını dinleyen Tüfenkci, TIR sürücüleri ile de görüştü. TIR sürücüleri İpsala'nın Yunanistan tarafındaki sınır kapısında saatlerce beklediklerini ancak en büyük sorunu Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaşadıklarını anlattı. Kapıkule'nin Bulgaristan tarafında işlemlerin ağır yürümesi nedeniyle saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını dile getiren sürücüler, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Bakan Tüfenkci, İpsala'da modernizasyon yapacaklarını ve sorunu çözeceklerini belirterek, Kapıkule Sınır Kapısı'nda da inceleme yapacağını anlattı. İpsala Sınır Kapısı'ndaki incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tüfenkci, İpsala Sınır Kapısı'nın yeniden modernize edileceğini ve proje ihalesinin yapıldığını söyledi. Tüfenkci, "İpsala sınır kapımız  Yunanistan'a açılan bir kapımız. Burada özellikle siz ne kadar modern kapı yaparsanız yapın Yunanistan tarafı da aynı modernlikte bir kapıyı ya da aynı giriş çıkışa sahip bir kapıyı oluşturması lazım. Özellikle küçük otomobil girişlerinde bir sıkıntı olmadığını bizlere ifade ediliyorlar. TIR girişlerinde Yunan tarafından kaynaklanan bir sorun olduğunu ifade ediyorlar. Bizde bunu nasıl rahatlatabiliriz, Yunan tarafıyla da görüşüp özellikle ihracatçılarımızın ürünlerini hızlı bir şekilde teslim edilmesini istiyoruz. Biliyorsunuz ki, bu kapılarda ekstra beklemek ciddi bir maliyet bindiriyor ve ticareti biraz daha küçültüyor. Biz, ticareti büyütmek istiyoruz. Maliyetleri düşürmek istiyoruz. Bugün İpsala'da bunu yerinde inceledik. Şu anda İpsala sınır kapımızdan bir yıl içinde sadece yedinci ayda 51 bin 81 adet taşıt yurda giriş yapmış. Dolayısıyla geçen yılın aynı ayına göre 6 bin 131 araç fazlalığı oluşmuş. Biz bu kapının tek durak anlayışı içerisinde yeniden yapılması için adımımızı attığımızda inanıyorum ki, bu araç giriş sayıları da çok daha fazla artacak" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Bakana İpsala'da karşılama

Belediye, parti ziyareti

Tüfenkci'nin açıklaması

İpsala Sınır Kapısı'nda inceleme

Gurbetçilerin sorununu dinleme

TIR sürücüleri ile görüşme

Bakanın peronları gezmesi

Tüfenci'nin açıklaması

Detaylar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/İPSALA(Edirne),

=================================================

CHP İl Başkanı Sancar'den ağaç katliamı iddiası

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus Caddesi'nde üst yapı çalışmaları kapsamında yerinden köklenerek başka yerlere dikildiği belirtilen ağaçların, depolama alanında kurumaya terkedildiğini söyledi. Başka yerlere dikildiği belirtilen çam ağaçlarının bulunduğu ileri sürülen büyükşehir belediyesinin deposuna giden CHP'liler, köklenen ağaçları gösterip, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın kamuoyuna yalan söylediğini öne sürdü. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise ididaların asılsız olduğu belirtildi.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar ve partililer, geçen cuma günü Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, üst yapı çalışmaları yaptığı Ulus Caddesi'nde ağaç katliamı yapıldığını ileri sürüp, protesto etmişti. Bugun yaptığı açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin üst yapı çalışmaları diye yolun ortasında bulunan yaklaşık 300 çam ağacına kıydığını ileri süren CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Ulus Caddesi'nden köklenerek başka yerlere taşındığı belirtilen ağaçların Büyükşehir Belediyesi'nin depolama alanında kurumaya terkedildiğini iddia etti. CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci tarafından, köklenen ağaçların depolama alanına götürüldüğünün, kurumaya ve kesilmeye terkedildiğinin tespit edildiğini belirten İl Başkanı Sancar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a ateş püskürdü.

"KÖKLENİP, DİKİLECEĞİ SÖYLENEN AĞAÇLARI ARAŞTIRIP, BULDUK"

Sancar, köklenerek ağaçların iddia edildiği gibi başka yere dikilmediğini göstermek için basın mensuplarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin Kayhan Mahallesi'ndeki depolama alanına gitti. Ulus Caddesi'nde köklenen ağaçların dikilmediğinin ortaya çıktığını vurgulayan Sancar, "Büyükşehir Belediyesi'nin kamuoyuna yaptığı beyanlarda bu yüzlerce ağacın hiçbirinin katledilmediği ve başka yerlere nakledilerek yerine dikileceği bildirilmiştir. Bu konuda ağaçların kaderini merak ederek araştırmayı görev bildik. Ağaçların söküldüğü günden bu yana konuyu hassasiyetle takip ederek ağaçların nerede olduğunu Merkezefendi İlçe Başkanımız ortaya çıkarmıştır" dedi.

"AĞAÇ MEZARLIĞINI BULDUK"

Sancar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan için "ağaç katili" nitelemesinde bulunup, "Burası Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Ulus Caddesi'nden söktüğü ağaçların mezarlığıdır. Hiç söyledikleri gibi bu ağaçların dikilmiş bir hali var mı? Aksine buraya getirilenler kesilmeye başlamış bile. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sen bu ağaçların katilisin. Sen bu ağaçları buraya getirdin ve attın. Millete yalan söylüyorsun. Millete bu ağaçların dikildiğini söylediniz. Bir tanesinin bile dikilmediği gibi bir de üstüne üstlük taze, saksıya dikilmiş yüzlerce ağaç fidanın burada kurutulduğunu gördük. İşte Büyükşehir Belediyesi bu zihniyetle yönetilmektedir. Milletine ve memleketine yalan söylemekten çekinmeyen bir zihniyet, devlet dairesinde idareci olamaz. Bu ağaçların yerine dikilecek olan ağaçlar Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden ihale edilerek parayla getirilecektir. Denizli'nin 30 yılık ağaçları kesip sokağa atan ve yeniden ihale yaparak peşkeş çeken Zolan'ı buradan uyarıyoruz. Bir daha millete ve memlekete yalan söylemeyin" diye konuştu. Sancar, Denizli Valiliği'ni, Çevre ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Başbakanlığı göreve davet ettiğini belirterek, yüzlerce ağacın hesabının sorulmasını istedi.

BÜYÜKŞEHİRDEN AÇIKLAMA

Denizli Büyükşehir Belediyesi, CHP'nin iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Ulus Caddesi'nde başlattığı üst yapı çalışmaları kapsamında kaldırım ve refüjlerde bulunan ağaçlar, trafik akışını engellemesi, yaya ve sürücülerin can güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle bulundukları yerden ağaç nakil araçları ile sökerek Denizli Büyükşehir Belediyesi fidanlığına dikmiştir. Ancak Denizli Büyükşehir Belediyesinin yaptığı tüm bu titiz çalışmalara rağmen bugün bir siyasi partinin yönetimi buradaki ağaçların Kayıhan Mahallesi'ndeki belediye depolama alanına atıldığını iddia ederek, gerçeği yansıtmayan bir açıklamada bulunmuştur" denildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Siyasi partinin açıklamasında geçen söz konusu Kayıhan Mahallesi'ndeki bölge Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'na ait bir alandır. Burada Denizli genelinde Denizli Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alnındaki yeşil alanlar ve parklarda budanan, kuruyan, hastalıklı ve tedavisi mümkün olmayan ağaçlar depolanmaktadır. Burada depolanan ve kurtarılması mümkün olmayan bu ağaçlar yine belediyemiz ekipleri tarafından yakacak odun haline getirilerek, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızca belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verilmektedir. Söz konusu açıklama tamamen asılsız ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-CHP'lilerin ağaçların bulunduğu alana girmesi

-Ağaçlardan görüntü

-CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar'ın konuşması

-Partililerin konuşmaları

-Depolama alanındaki yüzlerce ağaçtan görüntü

Haber: Ramazan ÇETİN - Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

================================================

Korkuteli'de yangın

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde çıkan yangında kamyonet ile 70 balya saman ve 22 dönüm tarım arazisi yandı.

Manay Mahallesi'nde balya toplamak için tarlaya giren Zalim Aydın idaresindeki 48 E 6414 plakalı saman yüklü kamyonetin elektrik tellerine temas etmesi nedeniyle yangın çıktı. Yangın Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Yangın sonucu kamyonette büyük maddi hasar meydana gelirken, 70 balya saman ve 22 dönüm tarla yandı.

Haber: Adem DURMAZ/KORKUTELİ,

================================================

Artvinliler kardeş şehirler projesiyle Bitlis'i gezip, horon tepti

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu'nun himayesinde gerçekleştirilen 'Kardeş Şehirler Projesi' kapsamında Bitlis'e gelen Artvin heyeti sabah Seyır Terası'ndan Bitlis'i seyredip, daha sonra kent merkezinde kortej yürüyüşü yaparak halay çekip horon teptiler.

Proje kapsamında 3 gün boyunca Bitlis'te çeşitli gezi programlarına katılan 40 kişilik Artvin heyeti sabah ilk olarak Seyir Terasına çıkarak Bitlis'i yüksekten görme imkanı buldu. Daha sonra kortej halinde çarşı merkezine geçen heyet, davul-zurna ve tulum-akordiyon eşliğinde Ulu Cami meydanına kadar yürüdüler. Bitlislilerin de eşlik ettiği Artvin ve Bitlis Halkoyunları ekipleri, yörelerine ait gösteriler sundu. Artvin heyeti onuruna verilen öğlen yemeğine katılan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, burada Artvin halkoyunları ekibine de eşlik ederek horon oynadı. Ekipler daha sonra Bitlis Etnoğrafya Müzesi ve İhlasiye Medresesi'ni gezdi.

Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi, projenin etkili olduğunu, proje kapsamında Karadeniz ile Doğu Anadolu illerinin kardeş olduğunu söyledi. Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ise gelen heyeti ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayesinde başlatılan kardeşlik ve gönül köprüsü adına yapılan bu projenin çok önemli olduğunu söyledi. Gelen konuklar arasında bu bölgeyi ilk defa görenlerin olduğunu belirten Vali Ustaoğlu, şöyle konuştu: "Artvin'den gelip Bitlis meydanında horon tepip, el ele tutuşarak adeta bu bölge üzerinde hesabı olanlara karşı verilen o mesaj bir kez daha gösteriyor ki Allah'ın izniyle bu memlekete bu birliğimiz, bu kardeşliğimiz devam ettiği sürece kimse bizim ne barağımızı indirebilir, ne bu memleketi bölebilir ne de bu memleket üzerinde hesabı olanlar amaçlarına ulaşır. Çünkü biz Çanakkale'de yan yana yatan Kurtuluşu Savaşı'nda omuz omuza mücadele veren en önemlisi de 15 Temmuz akşamı darbelere ve tanklara, silahlara karşı kol kola yan yana ellerinde bayraklarla dimdik bu memleketi için ayakta duran işte burada gördüğümüz Bitlisli ve Artvinli kardeşlerimiz her meydanları birlikte doldurdular. Onun için bu kardeşlik çok önemli. Bu kardeşlik birilerinin hesaplarını alt üst edecek. Bu ülke üzerinde hesap yapanlar, bu üzerinde elini ovuşturanlar inşallah onların avuçları boş kalacak. Allahın izniyle Artvin'den sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hem genç kardeşlerimiz var burada bir kez diyoruz ki kimsenin bu memleketi bölmeye ve bu memleket üzerinde hesap yapanların hesabı boş çıkacak. Verilen bu mesaj çok önemli. İnşallah bunun devamı da gelecek." Konuşmaların ardından Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'na, Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi tarafından üstünde isminin yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Seyir terasından Bitlis'i izlemelerinden detaylar

-Bitlsi'in genel görüntüsü

-Kortej yürüyüşü

-Horon  ve halaylardan detaylar

-Etnoğrafya Müzesinin gezilmesi

-İhlasiye medresesine ziyaret

-Öğlen yemeğine katılan Bitlis Valisinin horon tepmesi

-Yemekten detaylar

-Proje Koordinatörü Ahmet Külekçinin konuşması

-Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'nun konuşması

-Hediyelerin verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,

=================================================

Şanlıurfa'da çocuklar süs havuzlarında serinliyor

ŞANLIURFA'da, hava sıcaklığının 52 dereceyi bulması üzerine çocuklar, tehlikeli ve yasak olmasına rağmen süs havuzlarına girerek serinlemeye çalıştı.

Şanlıurfa'da, termometreler 52 dereceyi bulduğu kentte, sıcaktan bunalan çocuklar, yüzme havuzları ve kavşaklardaki süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor. Yasak ve tehlikeli olmasına rağmen aldırış etmeyen çocuklar havuzda yüzerek ve birbiriyle şakalaşarak serinledi. bazı vatandaşlar ise güneşin çarpmaması için kendilerini güneşten koruyarak gölgelerde uyumaya çalışıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Süs havuzunda yüzen çocuklar

Havuzda yüzen çocuklar şakalaşması

Belediye yüzme havuzunda yüzen çocuklar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer ŞULUL-Kamera: Uğur BUDAK-ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 276MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Tüfenkci Denizli Bitlis İpsala Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title