Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Bodrum'da çifte tabancalı saldırgan dehşeti: 1 ölü, 4 yaralı (3) SALDIRIDA ÖLEN GENÇ İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLECEKSess Beach Clup işletmecisi Celal Yarar, 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı, çifte silahlı saldırının kendilerine yönelik olmadığını öne sürdü.

Bodrum'da çifte tabancalı saldırgan dehşeti: 1 ölü, 4 yaralı (3)

SALDIRIDA ÖLEN GENÇ İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Sess Beach Clup işletmecisi Celal Yarar, 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı, çifte silahlı saldırının kendilerine yönelik olmadığını öne sürdü. Yarar, "Komşu işletme Çilek Beach Club'tan ateş ederek gelen saldırganın tabancalarından çıkan kurşunlar bizim işletmemize kadar geldi. Asıl saldırının oraya olduğunu düşünüyoruz. Bir çalışanımız yaralandı, bir çalışanımız da yaşamını yitirdi. Çok üzgünüz" dedi.

Bu arada saldırıda yaşamını yitiren Furkan Say'ın cesedi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Say 'ın cenazesinin İstanbul'da toprağa verileceği, saldırıda  kalçasına isabet eden kurşunla yaralanan Nesibi Günenç'in bugün ambulans uçak ile ameliyat için İstanbul'a nakledileceği belirtildi.

Saldırıda sırtından yaralanan iki müşteriden birinin televizyon sunucusu Jess Molho'nun eşi bir çocuk annesi Zeynep Molho olduğu öğrenildi. Molho'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Bu arada jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemede saldırganın iki tabancayla 26 el ateş ettiği ortaya çıktı.

Haber: BORRUM

=============================================

FETÖ'den aranan Başbakanlık raportörü gözaltına alındı

ADIYAMAN'da yol uygulaması yapan polisler, Başbakanlık bünyesinde raportör olarak çalışan ve Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olma suçundan aranan F.K.'yi şüphe üzerine durdurulan otomobilde yakaladı.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kent girişinde yapılan yol kontrolünde şüpheli  araçlar durdurularak arandı, içinde bulunanlar kimlik kontrolünden geçirildi. Polisin şüphe üzerine durdurduğu plakası açıklanmayan bir otomobilde bulunan F.K.'nin yapılan GBT sorgulamasında, FETÖ/PDY üyeliğinden arandığı saptandı. Bunun üzerine gözaltına alınan ve Başbakanlık bünyesinde daha önce raportör olarak çalıştığı belirtilen F.K. sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haber: Mahir ALAN / ADIYAMAN, -

=================================

Eski eşi ve kızını 'ev' için öldürmüş (2)

CENAZELERİ TESLİM EDİLDİ

Viranşehir'de ayrıldığı eşi tarafından öldürülen Hanife Azarak ile kızı Nilgün Ertan'ın cenazeleri Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Anne ve kızın cenazelerinin Diyarbakır'daki Yeni Mezarlıkta toprağa verileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Adli Tıp Kurumu

Cenaze aracın gelmesi

Cenaze aracına cenazelerin konulması

Yakınlarının sinir krizi geçirmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

====================================

Yörük şenliğine katılan Bakan Elvan: Terörün kökünü kazıyacağız

MERSİN'in Erdemli ilçesinde düzenlenen Köselerli Yörükleri Şenliği'ne katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, terör örgütlerinin köklerini kazıyacaklarını söyledi.

İlçeye bağlı Sarıpınar Yaylası'nda düzenlenen şenliğe Bakan Elvan'ın yanı sıra Vali Ali İhsan Su, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, AK Parti Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve çok sayıda Köselerli Yörükleri katıldı. Şölen alanına gelen Elvan, Yörük çadırını ziyaret edip sohbet etti.

DERSLERİ YENİDEN VERİLECEKTİR

Törendeki konuşmasının ana gündemine terör örgütlerini alan Elvan, "Bugün burada geleneklerimizin nabzı atıyor. Halep'ten, Ege sahillerine kadar bu dağlarda milletimizin değerlerini yaşatan Köselerli kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Birlikte bu ay yıldızlı bayrağımızı daha da yücelteceğiz. Birlikte milletimizi daha da ileri götüreceğiz. Birlikte vatanımızı daha gelişmiş, daha kalkınmış hale getireceğiz. Bu değerlerimize kast eden kim varsa dün Çanakkale'de derslerini aldıkları gibi, İstiklal harbinde derslerini aldıkları gibi, 15 Temmuz'da derslerini aldıkları gibi bu vatanımıza kast edenler olursa bu vatanı sevenler tarafından yine dersleri verilecektir" dedi.

KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Terörle mücadeleye ara verilmeden devam edileceğini belirten şöyle devam etti: "Önümüzdeki süreçte bunların kökünü tamamıyla kazıyacağız. Bizleri asla yolumuzdan çeviremeyecekler. Asla bu Yörükleri yollarından çeviremeyecekler. Sizlerin elektrik sorununuzu çözmek için proje hazırlıyoruz ve Kalkınma Bakanlığı olarak destek verip bu yaylalarımızı ışıl ışıl yapacağız. Yörüklerimize konteynır sağlayıp daha güzel bir ortamda hayat sürmelerini sağlayacağız. Devlet memuru sizlerin hizmetkarıdır. Sizlere hizmet etmeye devam edecektir. Eğer bir devlet memuru sizlere efendilik yapmaya kalkarsa o kişiyi bir gün daha onu o koltukta oturtmam."

Konuşmaların ardından 85 teke, Bakan Elvan tarafından sahiplerine teslim edildi. Şölende, halk oyunları sergilenip, kurulan çadırlarda gelen misafirlere sıkma ve ayran ikramı yapıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Bakan Lütfi Elvan şölen alanına gelirken

Bakan Lütfi Elvan'ın Yörüklerle tokalaşması

Protokol ve şölen alanı görüntüsü

Bakan Lütfi Elvan'ın konuşması

Bakan Lütfi Elvan'ın Yörüklere teke dağıtırken

Halk Dansı gösterisi

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ,(MERSİN),

======================================

Kovanların ağzını toprakla kapatıp, arıları telef ettiler

MANİSA Saruhanlı İlçesi'nde, Zafer Şahin'in kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ağzı toprak ile kapatılan kovanlarındaki yaklaşık 1 milyon arısı telef oldu. Jandarmaya şikayetçi olan Şahin, "Bunu yapanlar insan olamaz.  Kim yaptıysa bir önce yakalanıp, hakettiği cezayı çekmesini istiyorum" dedi.

Halitpaşa Mahallesi'nde 15 yıldır arıcılık yapan Zafer Şahin, bir ay önce her birinde ortalama 9 ile 10 bin arasında arı bulunan toplam 112 kovanını komşu Lütfiye Mahallesi, Sarıkız Mevkisi'ndeki ovanın yakınındaki ağaçlık alana bıraktı. Şahin, her gün yaptığı gibi dün (Cumartesi) gece de kovanlarını kontrol etmeye gitti. Ancak, Şahin, gördüğü manzara karşısında şok oldu. Ağızları toprak ile kapatılmış olan 122 kovandaki yaklaşık 1 milyon arısı telef olan Şahin, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan jandarma, kovanların ağzını toprakla kapatıp, arıların havasızlıktan telef olmasına neden olan kişi veya kişilerin tespit edilip, yakalanması için çalışma başlattı. Kimseyle bir husumetinin bulunmadığını belirten Şahin, "Kovanlarımdaki arıları bir ay önce konaklaması için bu bölgeye bıraktım. Her gün düzenli kontrole geliyordum. Hiçbir sorun yoktu. Ancak, dün gece böyle bir sorun yaşandı. Şu an 125 bin lira zararım var. Arılarımdan kim ne istedi? Aksine arılar ova için bulunmaz velinimet. Ekolojik dengeye katkı sağlıyor. Bunu yapan vicdansız biridir. Bunu yapan insan olamaz. Bir hayvana zarar vermek insanlığa sığmaz. Kimseden destek almadan arıcılık yapıyordum. Sigortam da yoktu. Zararımı şimdi kim karşılayacak? Bunu kim yaptıysa bir önce yakalanıp, hakettiği cezayı çekmesini istiyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Telef olan arıların görüntüsü

-Arıları telef olan Zafer Şahin ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu İstanbul Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title